Wil je ook een bullet journal gebruiken? Je leest hier welke je het beste kunt kopen, wat het is, hoe het werkt en hoe je inspiratie kunt vinden. Lees verder voor uitleg en ideeën

Bullet journal uitleg: wat is het en hoe werkt het?

Een bullet journal is een agenda zonder structuur die je eigenlijk zelf maakt: je mag helemaal zelf bepalen wat voor elementen je erin zet: taken, to-dolijstjes, ruimte om te kladden, een index, wishlists, een weekoverzicht, dagboekverhalen en tekeningetjes.

Het is dus een soort upgrade van je agenda, met als doel om jou de ruimte te geven je creativiteit kwijt te kunnen. Een stukje ‘me-time'. Het heeft een soortgelijk effect als kleurplaten voor volwassenen.

Het is bedacht door de Amerikaan Ryder Carroll en je kunt het ook afgekort uitspreken als BuJo.

Bullet journal kopen? Ga voor ‘Mijn Bullet Journal' via Bol

De beste voorgedrukte bullet journal is ‘Mijn Bullet Journal'. Deze bullet jornal is ready to use. Het is dus een stevig boekje dat je kunt gebruiken als bullet journal.

Dat betekent dus dat je zelf creatief moet zijn om items voor je bullet journal te bedenken en te ontwerpen. Hiervoor hoef je niet per se naar de Primera, Hema of Action. Ze hebben hem bij Bol.com.

Bullet journal van Leuchtturm

De boekjes van Lechtturm zijn een erg populaire basis voor bullet journals.

Bullet journal in a4

Bullet Journals zijn meestal in a5-formaat, maar er is er ook eentje in a4.

Bullet journal ringband

Ook kun je ringband-boekjes vinden.

Afbeeldingen: voorbeelden ter inspiratie

Het leuke van bullet journals is dat alles mogelijk is. En als alles mogelijk is, dan kan het interessant zijn om inspiratie en ideeën op te doen van anderen.

Hieronder vind je wat afbeeldingen ter inspiratie. Ook Pinterest is een uitstekende plek voor ideeën. Hier vind je pins rondom dit onderwerp. Ook op deze site vind je inspiratie.

bullet-journal bullet-journal-inspiratie-voorbeelde bullet-journal-inspiratie bullet-journal-voorbeelden

Bullet journal inspiratie-video's & ideeën

Bekijk hieronder ook de ideeën van mylovelynotebook.nl.

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: