Inhoud van deze pagina:

Complete Structuurjunkie van Cynthia Schultz review: wat heeft Structuurjunkie te bieden?

Heb jij al eens gehoord van Structuurjunkie? Je kent dit platform van Cynthia Schultz wellicht van de leuke en handige planningsboekjes. Maar Structuurjunkie is meer dan alleen een verzameling nuttige planners. Op het platform vind je namelijk ook allerlei activiteiten, plus een volledig uitgewerkt online programma dat jou helpt opnieuw controle over je leven te krijgen. Ben je benieuwd naar wat Structuurjunkie voor jou kan betekenen? Lees dan vooral verder.

Onze zoektocht naar de beste planners en structuurtools

Ons dagelijks leven wordt alsmaar drukker en drukker. We leven tegenwoordig in een echte prestatiemaatschappij, waarin heel wat van ons wordt verwacht. Niet alleen moeten we hard werken, we moeten ook een gezin en huishouden runnen, tijd maken voor vrienden en familie en er het liefst nog enkele hobby’s op nahouden. We hebben het in Europa goed voor elkaar, maar wist je dat de mens van veel minder vrije tijd heeft dan de mens uit de middeleeuwen?

Op gebied van werk en stress vergeten we onze gezondheid nog weleens. Er is niets mis met af en toe rust nemen. Planners en structuurtools zijn er niet alleen om je tijd productiever te besteden, maar ook om belangrijke dingen van minder belangrijke dingen te onderscheiden. Wat belangrijk is, kan niet wachten. Maar er is ook genoeg dat je best tot morgen kunt laten liggen. Wij zoeken manieren om onze tijd zinnig in te delen en met onszelf in balans te komen.

Wat maakt ons geschikte structuurtool reviewers?

In de redactie hebben we allemaal drukke levens. Maar we kiezen ook bewust voor genoeg ontspanning. Dat is één van de redenen waarom we voor onszelf zijn begonnen en onze eigen tijd en activiteiten indelen. Hard werken vinden we belangrijk, maar nooit belangrijker dan onze dromen. Om werk en vrije tijd goed in balans te houden, maken we al jarenlang gebruik van planners en structuurtools. We weten dan ook precies waar een goede tool aan voldoet.

Blijf kritisch op het aanbod structuurtools en planners

Natuurlijk gaan we je niet aanraden zomaar de eerste de beste planner aan te schaffen. Dat zou een beetje onzinnig zijn. Als je er even goed voor gaat zitten, zul je merken dat je ook zonder planner je gedachten redelijk goed op papier kunt zetten. Een to-do lijstje maken is niet heel moeilijk. Echt goede planners en structuurtools voegen nog iets extra’s toe. Cynthia Schultz laat je niet alleen zien hoe je moet plannen, zij weet je te inspireren het beste uit jezelf te halen.

Onze aanvankelijke scepsis over zogenaamde structuurtools

Agenda’s bestaan toch al veel langer? In eerste instantie (voor wij ooit een moderne planner hadden geopend) waren we wat sceptisch over de zogenaamde “structuurtools”. Wat zou zo’n tool nou mogelijk maken dat je met een agenda niet kunt? Gelukkig hebben we onze aanvankelijke scepsis overwonnen. Cynthia heeft laten zien precies te weten waarover ze spreekt.

Wat beloven structuurtools producenten je zoal: snijden die beloftes hout?

Elke planner- en agendamaker zal je graag willen doen geloven dat ze de beste planner voor je hebben. Natuurlijk zeggen ze dat allemaal. Maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. Als je alles wat je wilt doen op papier hebt gezet, wil dat ook nog niet meteen zeggen dat je er echt tijd voor hebt. Alleen de beste aanbieders van plannerstools helpen je ook actief met bepalen wat belangrijk voor je is: ze leren je rust in te bouwen en tijd voor jezelf te nemen.

Op basis van deze criteria beoordelen wij planners en structuurtools

Wat ons betreft voldoet een goede structuurtool aan het volgende:

 • Deze helpt je voor jezelf in kaart te brengen wat jij belangrijk vindt
 • Helpt je met het maken van to-do lists
 • Helpt je afspraken met jezelf en anderen na te komen
 • Geeft je rust in je hoofd
 • Zorgt ervoor dat je productiever bent
 • Helpt je meer rust te vinden
 • Is logisch ingedeeld
 • Is goed betaalbaar.

Onze structuurtools en planners onderzoeksdata

Op het gebied van planners en structuurtools is heel wat mogelijk. De beste manier om erachter te komen welke tools het beste zijn, is door ze in praktijk uit te proberen. Dat is dan ook precies waar wij werk van hebben gemaakt. We hebben een hoop verschillende tools uitgetest. Bovendien hebben wij Structuurjunkie van onder tot boven uitgeplozen. We hebben het meest uitgebreide membership aangeschaft en van alle diensten gebruik gemaakt.

In het kort: wat is Structuurjunkie precies?

Structuurjunkie is een platform dat mensen helpt bij het structureren van hun werk en leven. Aan de hand van persoonlijke trainingen zijn inmiddels ruim 10.000 mensen geholpen. Het uitgangspunt is niet alleen productiever werken, maar ook om meer tijd over te houden voor dingen die je echt belangrijk vindt. Structuurjunkie is een uitgebreid programma waarvan je lid kunt worden. Ook kun je apart één van de verschillende losse planners aanschaffen.

En wie is Cynthia Schultz?

Bedenker en oprichter van Structuurjunkie is Cynthia Schultz. Zij is inmiddels 32 en al vanaf haar negentiende actief bezig met ondernemen. Ze heeft onder andere een blog gerund waarvoor ze ruim 5.000 artikelen heeft geschreven. Ook maakte ze haar eigen video’s voor haar YouTube kanaal. Kortom: ze is een bezig bijtje. Ze was zelfs zo druk dat ze op een dag tegen een burn-out aanliep en het roer moest omgooien. Ze bracht meer focus aan in haar leven.

Hoe zien de structuurtools van Structuurjunkie er precies uit?

Kijk je puur naar de Structuurjunkie producten zelf, dan vind je een groot aanbod planners, maar ook agenda’s, notitieboekjes en to-do lists. Structuurjunkie is gelukkig meer dan alleen een handvol producten: het is ook een uitgebreid programma met tips, begeleiding en adviezen om het beste uit het jezelf naar boven te halen. Je leert aan de hand van artikelen, video’s en inspiratie. De structuurtools helpen je bepalen wat centraal staat in jouw leven.

Onze Structuurjunkie testdata

Er is natuurlijk maar één manier om Structuurjunkie echt te testen en dat is door actief lid te worden en van zoveel mogelijk services gebruik te maken. Uiteraard hebben wij ook enkele planners en gerelateerde artikelen aangeschaft en hier in het dagelijks leven gebruik van gemaakt.

Onze ervaringen met Structuurjunkie: dit zijn onze resultaten

Structuurjunkie is een platform dat ons zeker is bevallen. Wat ons betreft is het vooral een platform voor mensen die moeite hebben met het aanbrengen van structuur in hun leven en die het moeilijk vinden de écht belangrijke zaken in het leven van bijzaken te onderscheiden. Dus zit je af en toe met je handen in het haar omdat je even niet meer weet waar je het zoeken moet? Ga actief aan de slag met Structuurjunkie en je zult stukje bij beetje meer grip krijgen.

Welke kosten ben je voor Structuurjunkie kwijt?

Dat ligt er natuurlijk aan. Kies je voor een losse planner, dan betaal je eenmalig een vast bedrag. Wil je lid worden van het platform? Dan zul je maandelijks een vast bedrag betalen. Je kunt nu tijdelijk de eerste twee weken voor slechts 5 euro krijgen. Verder kun je kiezen uit een abonnement voor 3 maanden en een abonnement van 1 jaar. Kies je voor 3 maanden, dan ben je 89 euro kwijt. Kies je voor een abonnement van een heel jaar, dan kost dit 349 euro.

Is Structuurjunkie het geld waard?

Dat is helemaal afhankelijk van hoeveel structuur je nodig hebt in je leven. Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken voor het aanbrengen van meer structuur en rust? Dan is Structuurjunkie zeker iets voor jou. Een losse planner aanschaffen is zo gedaan en kost bijna niets. Wil je weten of het platform bij je past? Dan kun je kiezen voor twee weken voor maar 5 euro. Hoe intensiever je van het platform gebruik maakt, hoe meer het zijn geld waard is.

Onze mening per module/product

Hieronder bespreken we de masterclasses, trainingen en artikelen van Structuurjunkie. In totaal maken ruim 100.000 mensen van de planner gebruik. Dan zijn er ook nog ruim 10.000 mensen die de trainingen volgen. De trainingen zijn veelal rechttoe, rechtaan en helpen je in een korte tijd grip te krijgen op de problemen en uitdagingen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Module 1: het Structuurjunkie Gáán Membership 

Een lid Structuurjunkie Gáán Membership krijgt toegang tot elk nieuw thema dat op de website van Cynthia geüpload wordt. Ook krijg je toegang tot haar online workshops. Deze zijn praktijkgericht en komen snel tot de kern. Zolang je lid bent, blijf je toegang behouden tot deze content. Het fijne van Membership is dat je alle workshops in je eigen tempo kunt volgen.

Je maakt gebruik van een digitaal werkboek waarin je opdrachten maakt en waarmee je stappen zet. Kortom: je gaat actief aan de slag met de stof en zet stappen. Het blijft niet bij lezen.

Er zijn live Q&A- (vraag en antwoord-)sessies waarin je zelf een vraag kunt stellen. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan word je altijd geholpen. Bovendien kun je luisteren naar de vragen van anderen. Zij stellen bijvoorbeeld iets aan de kaak waaraan jij nog niet eerder hebt gedacht.

Je kunt de content op de website zowel bekijken, lezen als beluisteren. De content wordt op attractieve wijze gepresenteerd. In de Community kun je successen delen, vragen stellen en actuele thema’s vinden. Tot slot zijn er unieke challenges om aan mee te doen. Deze helpen je te focussen en houden je op schema. Bovendien is samen strijden makkelijker dan alleen.

Module 2: Nee is ook een woord training

Deze training laat je, in het kort, zien hoe je vaker ‘Nee’ zegt. Je leert grenzen aangeven zonder dat je een egoïstisch persoon wordt. Er is niets mis met af en toe aan jezelf denken. Je krijgt toegang tot het Structuurjunkie Beslisdagboek, een online training en een digitaal werkboek. Je hebt onbeperkt toegang tot de stof in de training en volgt deze in je eigen tempo.

De training kost eenmalig 99 euro.

Module 3: In 14 stappen leren plannen als een Structuurjunkie

Deze module helpt je in slechts 14 stappen alle kennis en inzichten op het Structuurjunkie platform in praktijk te brengen. Uitgangspunten zijn overzicht, productiviteit en rust. Deze 14 stappen cursus is inclusief de gratis Structuurjunkie Planner. Je betaalt 129 euro voor de training.

Module 4: Uitstelgedrag training 

Deze uitstelgedrag training is rechttoe-rechtaan. Je leert in zes stappen hoe je uitstelgedrag structureel de kop kunt indrukken. Aan de hand van handige tricks en tips ga je aan de slag. Je ontdekt waar uitstelgedrag precies vandaan komt en hoe het voor jou een probleem kan vormen. Je leert alarmbellen herkennen en een heldere dag tot dag planning te maken. Voor slechts 99 euro ontdek je hoe je in de praktijk uitstelgedrag aanpakt en geen terugval krijgt.

Producten: grote variatie in planners

Zoals gezegd, heeft Structuurjunkie een ruim aanbod planners en gerelateerde artikelen. Deze planners vallen bij veel Nederlanders in de smaak. Deze planners helpen je structuur en overzicht aan te brengen in je dagelijks leven en verhogen je productiviteit. Behalve kalenders en agenda’s vind je ook zaken als deskplanners, dagplanners en het boek ‘Goed Werk’.

Onze criteriumscores voor Structuurjunkie

Op basis van deze criteria kunnen we Structuurjunkie aanraden:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 8.5
 • Actueel – 9
 • Volledigheid – 9
 • Is het diepgaand? – 8.5
 • Support – 8
 • Gebruiksvriendelijkheid – 9
 • Design en representativiteit – 9.5
 • Expertise van de maker – 9
 • Toekomstbestendigheid – 9
 • Functionaliteiten – 9
 • Bonussen – 8

Wat maakt Structuurjunkie uniek ten opzichte van de concurrentie?

Structuurjunkie is één van de weinige platforms die je op laagdrempelige wijze laat zien hoe je goed kunt plannen, structureren en rust in je leven kunt aanbrengen. Alles draait hier om het vinden van balans. De Structuurjunkie Planners zijn mateloos populair en dat is natuurlijk niet toevallig: deze doen wat ze beloven en helpen heel veel mensen in de praktijk beter te plannen.

Een expert aan het woord over Structuurjunkie

De expert die wij voor ons review naar Structuurjunkie en Cynthia Schultz als persoon hebben laten kijken, was erg te spreken over wat hij te zien kreeg. Het platform zit goed in elkaar en spreekt tot de verbeelding. Bovendien wordt er geen onzin op beweerd.

Waarom een gratis alternatief via Google, YouTube of ander kanaal geen uitkomst biedt

Je zult overal op het internet wel gratis planningstips tegenkomen. Op zich niets mis mee, maar je hoeft er niet vanuit te gaan dat je een volledig overzicht krijgt. Hier en daar een paar tips gaan je niet helpen. Dat zijn de metaforische druppels op de hete plaat. Wat jij nodig hebt, is een volledig overzicht van hoe je van dag tot dag structureel meer uit jezelf haalt.

Onze ervaringen met de Structuurjunkie support: zo snel en bekwaam wordt er op vragen gereageerd

Mocht je een vraag hebben voor Cynthia en haar team? Dan kun je contact opnemen via mail. Er wordt beloofd dat je binnen twee werkdagen reactie krijgt. Uit onze ervaringen blijkt dat ook inderdaad het geval te zijn. Op de contactpagina vind je bovendien een handig overzicht van veel gestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat.

Voor wie is Structuurjunkie geschikt?

Structuurjunkie is eigenlijk voor iedereen geschikt die op zoek is naar meer houvast in het leven. Heb je een drukke baan, druk gezinsleven, veel kennissen en contacten om te onderhouden – of alles tegelijk? Voor iedereen die wel wat meer rust en lucht kan gebruiken, heeft Structuurjunkie een oplossing voor handen. Of dat nu een training of een planner is.

Wat moet je voor een succesvolle aanpak over hebben?

uiteraard moet je inzet tonen om meer rust te vinden in het leven. Zonder toewijding kom je nergens. Het fijne van Structuurjunkie is dat je op geheel eigen tempo met de workshops aan de slag kunt: je bepaalt zelf waar je behoefte aan hebt en wanneer je welke opdrachten maakt.

Stappenplan: zo begin je met Structuurjunkie

Beginnen met Structuurjunkie is heel eenvoudig: je gaat naar de website, kijkt rond of het platform bij je past en meld je aan. Wij raden je aan eerst te kiezen voor de optie ‘twee weken voor vijf euro’. Je vult je gegevens in, betaalt en kunt daarna direct op de website aan de slag.

Hoe zijn structuurtools door de jaren heen geëvolueerd?

Vroeger was het leven wat simpeler dan nu. Vandaag de dag moeten we heel veel tegelijk. Steeds meer mensen hebben een overvolle agenda en vergeten op tijd rust te nemen. Je kunt zien dat er steeds meer behoefte is aan zaken als yoga en meditatie. Planners worden steeds uitgebreider en overal duiken zelfhulptips op om meer rust in je hoofd te krijgen.

Hoe vaak wordt Structuurjunkie geüpdatet?

Structuurjunkie brengt sowieso met regelmaat nieuwe planners uit. Die voor het nieuwe schooljaar verschijnt begin zomer. Die voor het nieuwe kalenderjaar verschijnt in het najaar. Op de website zelf vind je met regelmaat nieuwe modules, challenges en workshops om te volgen.

Bullet-samenvatting: andere Structuurjunkie reviews

De meeste mensen zijn erg over Structuurjunkie te spreken. Dat geldt zowel voor gebruikers, leden als voor professionele recensenten. Hieronder vatten we enkele reviews kort samen.

RecensentSamenvatting review
Cynsprired.nlDe Structuurjunkie planner is een grote aanrader voor mensen die meer focus, structuur en balans in het dagelijks leven willen aanbrengen. Ook geschikt voor mensen die chaotisch in elkaar zitten.
Mybestself.nlStructuurjunkie planner A4 review Deze planner zit fijn in elkaar, maakt plannen makkelijk en zorgt ervoor dat je snel klaar bent. Ook het formaat is prima.
Mamablogger.nlDe Structuurjunkie planner is iedereen aan te raden. Hij is mooi en fijn in gebruik. Bovendien biedt hij de juiste handvaten voor het ordenen van je hoofd. Ook heeft de planner een fijn lettertype.
Femkemeijboom.nlDe Structuurjunkie planner is Femkes favoriet planner: echt een aanrader dus.
Mommytobe.nlReview van het boek Goed werk van Structuurjunkie Het boek heeft een logische opbouw en is ook in delen te lezen. Je leert veel over specifieke onderwerpen en vindt verwijzingen naar andere nuttige boeken.

Alternatieven voor Structuurjunkie: welke vergelijkbare producten zijn er?

Beste waarde voor je geldPlanners van Succesplanner.com
Deze zouden wij aanschaffenPlanner van Beauty blogger en vlogger Mascha Feoktistova (Beautygloss.nl)
Dit is de beste optie voor wie geïnteresseerd is in Self CareBekijk het artikel op Multimama.nl voor de beste Self Care planners

Conclusie: wel of niet beginnen met Structuurjunkie?

ReviewStructuurjunkie van Cynthia Schultz
SamenvattingStructuurjunkie is wat ons betreft ideaal geschikt voor iedereen die moeite heeft met plannen en het vinden van rust. Zoek je houvast, tips en deel je graag je successen? Dan is het platform en zijn de planners echt iets voor jou.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.0.

Structuurjunkie garantie

Heb je via de Structuurjunkie website een product of cursus besteld? Dan krijg je 21 dagen (dus 3 weken) de tijd het te retourneren. Neem contact op met [email protected] en je geld wordt teruggestort.

Structuurjunkie Kortingscode

Bij Structuurjunkie wordt gewerkt met vaste abonnementen en losse producten. Je zult niet zo snel een speciale kortingscode tegenkomen. Hou wel aanbiedingen van winkels goed in de gaten?

Gratis beginnen met Structuurjunkie?

Er zijn een paar dingen die je bij Structuurjunkie gratis krijgt. Zo kun je allereerst gratis van het planningsfouten cheatsheet gebruik maken. Je vindt dit op de website. Ook kun je gratis deelnemen aan de Uitstelgedrag Challenge – in een paar dagen tijd leer je uitstellen achter je te laten.

Jouw planner vervolgstap

Op zoek naar een nieuwe planner of training om uitstelgedrag achter je te laten? Dan ben je bij Structuurjunkie aan het juiste adres. Bezoek vandaag nog de website en schrijf je in voor lidmaatschap.

FAQ: veel gestelde vragen over Structuurjunkie

 • Bestaat er verschil tussen de planners?

Ja, sommige planners hebben datums, anderen niet. Ook zit er verschil in formaat. Hoe groter, hoe meer schrijfruimte. Je hebt planners in een gewone uitvoering en planners in een luxe uitvoering.

 • Is het mogelijk om oude Structuurjunkie Planners na te bestellen?

Alle planners zijn strikt Limited Edition. Dat betekent dat ze maar één keer gemaakt worden. Er is maar één oplage, dus je moet toeslaan zolang ze nog voorradig zijn.

 • Is het mogelijk meerdere producten tegelijk te bestellen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Dat ligt aan het betaalsysteem dat het Structuurjunkie platform gebruikt. Wil je meerdere producten tegelijk bestellen? Bestel en reken dan apart af.

 • Hoe lang duurt het voor een Structuurjunkie product binnenkomt?

In principe komt je product binnen 5 werkdagen binnen. Mocht je dan nog niets ontvangen hebben, neem dat even contact op met [email protected]. Hier wordt je verder geholpen.

 • Hoelang blijf je toegang houden tot de training?

Koop je via Structuurjunkie een losse training aan, dan hou je hier toegang toe zolang de training bestaat.

 • Tot wanneer is membership geldig?

Je blijft toegang tot het membership houden tot je besluit op te zeggen. Je houdt na het opzeggen toegang tot de eerstvolgende incassodatum.

Gratis media over Structuurjunkie

Op jouw succes!