Wil je de beste boeken over beleggen lezen, waaronder boeken over beleggen in aandelen of investeren in vastgoed? De gedachtegang van beleggen is erg interessant omdat je het geld voor jou laat werken. Hier vind je een lijst met twaalf uitstekende boeken voor de Nederlandse markt.

Snel overzicht: Deze boeken over beleggen & investeren raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor fundamentenRijke pa arme pa: Dit boek van Kiyosaki legt de basisprincipes van investeren en de verschillen in mindset tussen rijke en arme mensen uit. We vinden dit boek vooral waardevol voor degenen die een solide basis willen leggen in hun begrip van financiën en investeren. >> Check laagste prijs
Beste klassieke keuzeDe intelligente belegger: Geschreven door de Amerikaan Benjamin Graham, dit boek wordt vaak beschouwd als een essentieel leesvoer voor beleggers. Het benadrukt de waarde van een slimme beleggingsstrategie. We waarderen dit boek vanwege de tijdloze inzichten die het biedt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor praktische inzichtenIedereen belegger: De auteur, Pierre Huylenbroeck, deelt zijn persoonlijke inzichten en ervaringen uit zijn eigen aandelenportefeuille. We vinden dit boek bijzonder nuttig voor degenen die praktische inzichten en voorbeelden willen zien van hoe te beleggen in de echte wereld. >> Check laagste prijs

Geloof ik zelf in beleggen? Ja, maar vooral in vastgoed

Ik ga er voor het gemak van uit dat je de basisgedachte achter beleggen al kent, misschien doordat je het bekende boek ‘Rijke pa, arme pa' van Kiyosaki gelezen hebt of doordat je deze gedachtegang van je familie en/of vrienden hebt meegekregen.

Bij mij was het een combinatie van deze zaken, maar ik ben vooral blij dat Kiyosaki in zijn boek duidelijk heeft gemaakt dat vastgoed de meest stabiele optie is. Beleggen in aandelen vind ik persoonlijk een vorm van gokken – maar voor velen heeft dat ook gewerkt en bovendien heeft niet iedereen direct een paar ton klaarliggen om vastgoed te kunnen kopen. Dan kan beleggen in aandelen wel weer een passende keuze zijn.

Beste beleggingsboeken en beste boeken over investeren

Welke beleggingsboeken moet je echt lezen om een volledig beeld te hebben van alle mogelijkheden met beleggen? Laten we hieronder naar de lijst kijken met de beste boeken over beleggen en investeren…

1. In 10 Stappen Succesvol Beleggen

in 10 stappen succesvol beleggen

Dit is een uitstekend boek dat alle basisbeginselen en praktische stappen van het beleggen duidelijk uitlegt. Het beste van allemaal? Het boek is tegen enkel de verzendkosten aan te vragen en bevat extra gratis videotrainingen en handleidingen ter waarde van meer dan €400,00. Hier kun je dit boekenpakket gratis aanvragen.

2 – De intelligente belegger

De klassieker van de Amerikaan Benjamin Graham over de slimste beleggingsstrategie.

3 – Iedereen belegger

Met als ondertitel: De beurs is er wél voor u. De auteur Pierre Huylenbroeck laat in dit boek de inzichten zien uit zijn eigen aandelenportefeuille.

4 – Beleggen kun je zelf

Een modern boek vol tips voor de Nederlandse belegger.

5 – De basis van het beleggen (zie dit als het complete handboek)

Dit boek behandelt alle basisprincipes van het beleggen. Aanrader dus. Met als ondertitel: in alle rust bouwen aan een bovengemiddeld rendement

6 – Nederlands boek over investeren in vastgoed

Wij houden van dit boek, want vastgoed is in onze beleving de meest zekere belegging. Bakstenen kunnen niet van je afgenomen worden dus het biedt echte zekerheid.

7 – De kleine Buffet – Zijn beleggingsfilosofie samengevat

Warren Buffet is een bijzondere man. Hij is miljarden waard en toch leeft hij in een normaal huisje en leidt hij een gelukkig leven als een normaal mens. Dit boek leert je alles over de denkwijze van Warren Buffet.

8 – Boek over index-beleggen (weinig risico)

Index-beleggen wordt door veel mensen geadviseerd omdat het een aanpak zonder risico is. De ondertitel luidt: Een bewezen formule voor hoog rendement met laag risico.

9 & 10 – Beste boek over beleggen voor beginners: Beleggen voor dummies

Wij vinden de Dummies-reeks irritant en saai geschreven. Toch horen we om ons heen dat mensen er juist van hielden. We moeten ook toegeven: dit boek gaat verder dan de basis.

Beleggen in aandelen voor dummies:

Meer goede boeken over beleggen

Deze boeken zijn buiten onze top 10 gevallen:

Bonustip 1 – Boek over online traden (inclusief Forex)

Bonustip 2 – De beleggingsillusie

Bonustip 3 – Begrijpelijk boek over beleggen met opties – Harm van Wijk van Beleggen.nl

Met de handleiding “Geld verdienen met opties” kun je de beproefde manier van Beleggen.nl leren om geld voor je te laten werken, in plaats van te werken voor je geld. Er zit trouwens ook een speciale bonus bij dit digitaal boek. Om de juiste optie of combinatie van opties te selecteren, is het zaak deze goed door te rekenen. Dat kan door middel van de 4 excelsheets zeer eenvoudig. Bekijk deze handleiding hier.

Bonustip 4 – Gratis handleiding over beleggen in aandelen

Het is opmerkelijk, maar je kunt een goed gewaardeerd boek van de gerenommeerde auteur Harm van Wijk gratis downloaden. Harm van Wijk is de oprichter van het bekende beleggersplatform Beleggen.com en hij heeft bekende trainingen en beleggingssoftware ontwikkeld.

Dit waren de beste beleggingsboeken van dit moment

Hoewel beleggen in aandelen niet mijn meest favoriete manier is om geld te verdienen, kan ik beleggen over het algemeen van harte aanbevelen.Met bovenstaande boeken leer je alle aspecten van het beleggen – of het nou gaat over beleggen in aandelen of vastgoed. Alles kwam in dit lijstje aan bod.

Op jouw succes!