Wie is Harm van Wijk, is hij terecht ‘de slimste belegger' en is het kassa met de methodes van Harm van Wijk? Op deze website plaatsen we regelmatig biografieën van succesvolle mensen. In dit artikel vertellen we je meer over Harm van Wijk, de hoofd-beleggingsexpert – en tevens oprichter – bij Beleggen.com. Lees verder…

Harm van Wijk in het kort

Harm van Wijk is een grote naam in beleggingsland die al een tijdje meespeelt. We kennen hem van zijn televisieoptredens, beleggingssoftware ‘De Trading Navigator', de bijbehorende Trading Navigator Methode en natuurlijk het platform Beleggen.com, dat vroeger bekend stond als Beursbulletin, Optiealert en BeurstipsNL. Veel mensen hebben ondertussen ervaring opgedaan met de methodes van Harm van Wijk.

Wat is nu eigenlijk een beleggingsexpert?

Een beleggingsexpert, of financieel expert, is iemand die jou kan helpen de beste keuzes te maken voor je beleggingen. Een goede belegger heeft veel ervaring op het gebied van beleggen en verstand van de verschillende beleggingstheorieën. Bovendien blijft de beleggingsexpert te allen tijde op de hoogte van de huidige stand van zaken op de financiële markt. Aangezien dit alles veel tijd kost, is het vrijwel onmogelijk om alles zelf uit te zoeken. Het is dus zeker verstandig een beleggingsexpert in te huren.

Harm van Wijk houdt zich al ruim 32 jaar bezig met het ondersteunen, adviseren en opleiden van beleggers. Hij streeft er altijd naar zoveel mogelijk rendement te halen, zonder al teveel tijd te hoeven investeren.

En wat dat betreft is Harm van Wijk een goede keuze. Hij heeft tientallen jaren aan ervaring op de financiële markt en hecht erg veel waarde aan het onderwijzen van mensen over wat je wel en vooral ook wat je niet moet doen als het gaat om beleggen. Van Wijk wordt dan ook vaak uitgenodigd als gast bij radioprogramma’s zoals Eenvandaag, Radio 1 en RTL Businessclass. Daarnaast heeft hij lange tijd gewerkt als adviseur voor enkele grote banken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de SNS Bank, Binck, ING Bank en Citibank. Kortom, Harm van Wijk is een beleggingsexpert met meer dan genoeg ervaring om op te bouwen.

Waarom beleggen?

Als je besluit je geld te beleggen, word je als het ware beloond voor het investeringsrisico dat je neemt. Met name de dalende spaarrentes hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat steeds meer mensen hun geld willen investeren. Het loont immers niet meer om het geld bij je te houden.

Er zijn talloze verschillende manieren van beleggen. De bekendste zijn het investeren in:

 • Aandelen. Wanneer je investeert in een aandeel, koop je een stukje van een bedrijf of merk. Je wordt hierdoor mede-eigenaar en profiteert dus ook van de winst die de onderneming maakt. Hetzelfde geldt echter ook voor het verlies dat wordt gedraaid. Verliest het bedrijf geld, dan verlies dat ook. Het investeren in aandelen is vooral geschikt voor mensen die het investeringsgeld voor een langere tijd kunnen missen.
 • Obligaties. Door obligaties aan te schaffen, leen je geld aan een bedrijf of een organisatie. In ruil hiervoor ontvang jij rente over het geleende bedrag. Obligaties brengen slechts weinig risico’s met zich mee. Desondanks is het wel verstandig om goed voorbereid aan de slag te gaan.
 • Opties. De laatste variant van beleggen die we hier bespreken is het beleggen in opties. Hierbij koop je het recht om een pakket van honderd aandelen door te verkopen. Dit is de meest risicovolle optie, omdat je een groot bedrag investeert dat flink in waarde kan dalen afhankelijk van de marktkoers.

Over Beleggen.com

Ondanks het feit dat je met beleggen dus een hoop geld kunt verdienen, zijn er ook talloze valkuilen. Sommige zijn van tevoren goed te voorspellen, andere kom je pas tegen als je al een tijdje bezig bent. Voor alles geldt dat het verstandig is om je zo goed mogelijk te laten informeren. Daar kan Beleggen.com je bij helpen.

Beleggen.com is een bedrijf dat mensen op allerlei manieren helpt bij het online beleggen. Zo kan je hier in contact komen met beleggingsexperts, maar kan je ook besluiten zelf aan de slag te gaan. Op de website vind je trainingen, blogs over de huidige stand van de financiële markt, coachingsessies, software en een community van mensen die elkaar graag helpen. Kortom, alles wat jij nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan op de financiële markt.

Leer hoe jij succesvol kunt beleggen

Harm van Wijk is de oprichter van Beleggen.com. Hij heeft in zijn carrière al meer dan 13.000 beleggers geholpen en focust zich nu op het geven van gratis live trainingen. Er zijn een aantal dingen die je van deze trainingen kunt verwachten:

 • Ten eerste kan je er vanuit gaan dat Harm van Wijk precies weet waar hij het over heeft. Hij zal altijd eerlijk zijn over zijn verwachtingen van de financiële markt en gebruikt deze informatie om jou zo goed mogelijk te adviseren.
 • Tijdens de training worden verschillende soorten beleggen besproken, waarbij ook jou persoonlijke doelen voor de investering worden besproken. Welke vorm van beleggen het meest geschikt is voor jou, hangt namelijk af van de termijn waarop je het rendement verwacht. Het verschilt dus of je spaart voor je pensioen, je kleinkinderen of de aflossing van je hypotheek.
 • Eén van de belangrijkste onderwerpen die tijdens de training wordt besproken, is het grote risico. Harm van Wijk verwacht in de komende jaren een zware crisis, een voorspelling die een enorme impact kan hebben op jouw investeringen. Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken, bespreekt van Wijk manieren waarop je jouw vermogen op tijd in veiligheid kunt brengen. Of dit nu het terugtrekken van de investering, het verplaatsen van de belegging of het beperken van de hoeveelheid inhoudt, dat hoor je tijdens de training.
 • Het fijne van de training is dat je niet in één keer enorme bedragen hoeft te investeren. Van Wijk leert je een mooi rendement te halen met een investering van slechts €250,-.

Kortom, deze training is zeer geschikt om zelf meer te leren over beleggen en het meeste uit je investering te halen. En dan is het ook nog eens gratis!

Gebruik de handige optiecalculator

Denk jij dat je er klaar voor bent om zelf aan de slag te gaan? Gebruik dan de handige optiecalculator op de website van Beleggen.com. Deze tool helpt je bij het opstellen van constructies die bestaan uit maximaal vier opties en minimaal één aandeel. Vul de beschikbare gegevens in, druk op de knop en zie in één oogopslag wat je kunt verwachten van de waarde van de constructie op de einddatum van je belegging. Makkelijker wordt het niet.

Meer over Harm van Wijk

Hoewel we tot nu toe voornamelijk in zijn gegaan op wat Harm van Wijk voor jou kan betekenen, is het misschien ook fijn om te zien wat deze beleggingsexpert in de afgelopen jaren zoal heeft bereikt in zijn eigen carrière, zoals:

 • In 2017 kocht van Wijk de Nederlandse uitgeverij Wolters Kluwer op. Dit heeft er inmiddels voor gezorgd dat de positie van de organisatie op de markt bijna verdubbeld is.
 • In 2006 werd Beleggen.com door IEX Guruwatch uitgeroepen tot de beste adviserende instelling. Dit is een zeer bijzondere eer.
 • Alleen al in 2019 verdiende van Wijk 107% met opties.
 • Daarnaast heeft de onderneming een openstaande winst van 118% in Turbo’s.
 • Recent heeft Beleggen.com geïnvesteerd in Canopy Growth Corp. Het doel hiervan was de organisatie met winst door te verkopen. En dat is gelukt! Het bedrijf werd gekocht op 8,88 en verkocht met een winst van ruim 500%.
 • Gemiddeld helpt van Wijk zijn cliënten tussen de 7,4% en 20,6% aan rendement te halen met beleggen op de beurs met een kleine portefeuille.
 • Harm van Wijk verdiende in 2012 veel geld met het short gaan in SNS Bank.

Deze prestaties zijn stuk voor stuk zeer indrukwekkend en zeggen veel over de expertise van Harm van Wijk en zijn bedrijf Beleggen.com. Naast deze bijzondere prestaties, heeft van Wijk ook nog een hoop blije klanten, zowel zakelijk als particulier. Als je benieuwd bent naar hun persoonlijke ervaringen, kan je gerust eens een kijkje nemen bij de vele reviews op de website.

Ontdek de community

Als je graag je gedachten over het beleggingsklimaat uitwisselt met andere particulieren of experts, is het een goed idee om eens een kijkje te nemen bij de online community van Beleggen.com. Stel hier je vragen en ontvang snel en eenvoudig nuttige antwoorden. Zodra de vraag naar tevredenheid is beantwoord, wordt het topic gesloten. Je kunt bovendien gemakkelijk een overzicht krijgen van de topics die momenteel hot zijn. Zo blijf je altijd goed op de hoogte van wat er zich afspeelt op de financiële markt.

Mijn.beleggen.com is de community voor en door beleggers van meer dan 11.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts. Klanten betalen nog geen 1 euro per dag en kunnen het uitproberen voor 1 euro.

Hier kun je starten.

Op zijn website geeft Harm van Wijk ook een gratis gids weg

 • Ten eerste leer je goedkope aandelen van dure aandelen te onderscheiden. Dit is belangrijk om te weten voordat je aan de slag gaat, omdat het grote invloed heeft op de uiteindelijke keuzes die je gaat maken en dus ook op je succes.
 • Je ontvangt tips over verschillende websites die je kunt gebruiken om je aandelen te screenen. Screenen is een cruciaal onderdeel van de investering, aangezien je er hiermee achterkomt wat de risico’s van de specifieke belegging zijn.
 • Vervolgens lees je al nodige tips en adviezen over het verhogen van je rendement en het verlagen van je risico’s. Welke stappen moet je nemen om ervoor te zorgen dat je geen onnodig risico loopt? Wat zorgt er nu eigenlijk voor dat je rendement hoger wordt?
 • In deze handleiding vertelt Harm van Wijk ook meer over de beste beleggers van dit moment en wat je van hen kunt leren.
 • Tot slot gaat van Wijk in op het belangrijkste onderdeel: hoe maak je beleggen leuk. Voor de meeste mensen geldt dat ze geen tijd hebben om uren achtereen onderzoek te doen naar de beste mogelijkheden. Daarom helpt deze gids je binnen slechts 5 minuten dertig aandelen te selecteren. Klinkt goed, toch?

Bovendien krijg je met behulp van deze gids toegang tot de gratis ledenomgeving. Hier kom je in contact met diverse beleggingsexperts, die jou kunnen helpen bij het beantwoorden van al je vragen.

Harms ééndaagse kickstart event

Bovenop de gratis live training en de gratis handleiding, heeft Harm van Wijk nu ook nog een ééndaags kickstart event georganiseerd. Tijdens dit event krijg je alle handvatten aangereikt die je nodig hebt om een succesvolle belegger te worden. Er zijn een aantal onderwerpen die gegarandeerd besproken worden. Ten eerste gaat van Wijk in op het gebruiken van eenvoudige software om je rendement te verhogen. Deze software is beschikbaar via de website van Beleggen.com.

Vervolgens bespreekt hij hoe je winst kunt maken met een kleine portefeuille en hoe je dit doet zonder al teveel tijd kwijt te zijn. Tot slot wordt het besparen van geld besproken. Hoe bespaar je duizenden euro´s in je eerste beleggingsjaar? Al deze onderwerpen worden ondersteund door onderzoek van experts uit de financiële wereld.

Voor het kickstart event geldt dat er een beperkt aantal plaatsen is. Dat betekent dat je je wel van tevoren moet aanmelden. Na aanmelding ontvang je direct een gratis boekenpakket, 12 maanden lang alerts op je telefoon en toegang tot de besloten groep. Bovendien worden koffie, thee, versnaperingen en een uitgebreide lunch op de dag zelf verzorgd.

Meer opvallende en verrassende producten van Harm van Wijk

Op de website van Beleggen.com vind je alle nodige informatie over Harm van Wijk, beleggingsevenementen en gratis trainingen. Kijk hier bijvoorbeeld voor een tijdschema van de trainingen en informatie over hoe je je hiervoor kunt aanmelden. Zie ook de huidige stand van de AEX-koers en tips voor beleggen in de financiële markt van vandaag.

Gratis boek P.T. Barnum

Vraag hem hier aan.

Gratis boek In 10 stappen succesvol beleggen

Vraag hem hier aan.

Geld verdienen met opties

Hier kun je starten met dit complete pakket om aan de slag te gaan met opties.

Trading navigator

Hier vind je wat meer uitleg over het vlaggenschip van Harm van Wijk: De Trading Navigator Methode.

Gratis webinar van Harm van Wijk

In dit gratis webinar legt Harm van Wijk uit hoe hij en zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles).