Wat zijn de beste boeken over stress? Het kan veel opleveren om zelf met dit onderwerp aan de slag te gaan ter preventie van een burn-out of voor het verminderen van stress. Daarom vind je hier de top 10 beste zelfhulpboeken over stress.

Wat voor boeken vind je in deze lijst met aanraders om stress te verminderen?

In deze lijst vind je een mix van Nederlandse en internationale boeken om een compleet beeld te krijgen over dit onderwerp (stress & burn-out). Ook vind je boeken met verschillende invalshoeken, zoals het P&O-perspectief, boeken met het psychologische perspectief, boeken met het mindfulness-perspectief en klassieke Amerikaanse boeken als ‘How to stop worrying and start living.'

De top 10 boeken over stress: de #1 aanrader is “Omgaan Met Stress”

Hieronder vind je de aanraders. Onder de lijst vind je een toelichting over deze boeken.

We beginnen deze aanraderslijst met het boek: Omgaan met Stress – Van Stress Naar Ontspanning: 1 boek met 100+ manieren voor het omgaan met stress en om het te stoppen. Dit boek bevat 100+ manieren voor het omgaan met stress. Dit boek is een aanrader omdat er allerlei tips en experimenten in staan die je kunt uitproberen.

Toelichting op onderstaande top 10 boeken over stress

Bovenaan de lijst vinden we ‘Eerste hulp bij stress en vermoeidheid'. De ondertitel zegt het al: 20 signalen om een bur-nout te herkennen, 51 tips om hem te voorkomen. Het fijne aan dit boek is dat er harde, cijfermatig onderbouwde gegevens in staan. Aan de hand van de checklist kun je jezelf op tijd diagnosticeren en er wat aan doen voor het eventueel te laat is. Vlot boekje, aanrader dus!

‘Gefeliciteerd met je burn-out' is door dé Nederlandse burn-out-expert geschreven en door bekende Nederlanders geprezen. In het boek staat wat in de kern effectief is: de acceptatie van een burn-out, de kracht van een burn-out, het trekken van de ongeleerde lessen, het volgen van je dromen en het onvoorwaardelijk accepteren, waarderen en steunen van jezelf.

‘Omgaan met burn-out: preventie, behandeling en re-integratie' biedt een volledig overzicht van wat er allemaal bij komt kijken bij zo'n stressvolle situatie waar je in komt. Van dezelfde auteur vind je het boek: ‘Uit je burn-out in 30 dagen'. Dit programma door Carien Karsten neemt je via 30 dagen (30 hoofdstukken) bij de hand om je energie, plezier, enthousiasme en zelfvertrouwen op te bouwen.

‘De lessen van burn-out: een persoonlijk verhaal' gaat dieper in op één specifieke casus. Een erg gedetailleerd verhaal! Verder vind je in de lijst wat andere invalshoeken tegen stress, zoals een boek voor de mindfulness-methodiek, de klassieke en tijdloze lessen van Dale Carnegie en meerdere boeken voor internationale invalshoeken op stress.

Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid

Eerste Hulp bij Stress en Vermoeid…€ 18,50

Gefeliciteerd met je burn-out

Gefeliciteerd met je burn-out€ 22,50

Omgaan met burn-out

Omgaan met burn-out€ 22,50

Uit je burnout - werkboek

Uit je burnout – werkboek€ 22,50

Uit je burnout

Uit je burnout€ 22,50

Fuck it

Fuck it€ 22,99

De lessen van burn-out

De lessen van burn-out€ 12,49

Why Zebras Don't Get Ulcers -Revised Edition

Why Zebras Don't Get Ulcers -Revis…€ 21,34

Mindfulness en stressreductie

Mindfulness en stressreductie

How to Stop Worrying and start Living

How to Stop Worrying and start Liv…€ 12,70

Extra wekelijkse oefeningen tegen stress

Wil je om leren gaan met zorgen en stress? Dan zijn deze wekelijkse hulpmiddelen een goede aanvulling op de boeken over stress en burn-out.

Op jouw geluk!