Wat zijn aangeraden boeken over God? Hier vind je een lijst met titels die verschillende visies over dit onderwerp belichten. Lees verder om een goed boek over God te vinden…

Wat voor boeken staan in deze lijst met aanraders over God?

In onderstaande lijst vind je verschillende invalshoeken over het onderwerp ‘God'. Het eerste boek in de lijst – Wat is God – vertelt zelfs het perspectief van 31 verschillende filosofen en schrijvers. In het tweede boek in deze lijst, ‘Over God' vertelt Etienne Vermeersch vanuit de Christelijke invalshoek over God. In het derde boek van deze lijst vind je een groot aantal citaten over God op één plek.

Hieronder vind je de lijst. Daarna volgt een verdere toelichting over nummer 4 t/m 10.

Wat is God

Wat is God€ 19,50

Over God

Over God€ 34,00

Groot Citatenboek

Groot Citatenboek€ 9,50

Wakend over God

Wakend over God

De vreugde van God

De vreugde van God€ 17,15

Leven Met God Als Middelpunt

Leven Met God Als Middelpunt€ 16,99

God bewijzen

God bewijzen€ 23,99

Brieven van een scepticus

Brieven van een scepticus€ 26,00

God Delusion

God Delusion€ 13,99

Mind your faith

Mind your faith€ 22,95

Toelichting op nummer 4 t/m 10 van deze lijst met boeken over God

In ‘Wakend over God' kom je heel persoonlijk in contact met het verhaal van een gelovige die contact met God zoekt. Op nummer 5 staat ‘De vreugde van God' van een briljante, eloquente Amerikaanse predikant: John Piper.

‘Leven met God als middelpunt' herinnert ons eraan om God centraal in ons leven te zetten, en om dingen als werken, vrije tijd en eten daar omheen te bouwen. Als tegenhanger op de atheïstische visie van Richard Dawkins vind je op nummer 7 ‘God Bewijzen'. Op nummer 9 staat The God Delusion van Richard Dawkins. Gooit hij het badwater mét het kind weg? Ik ben benieuwd naar je oordeel nadat je dit boek hebt gelezen.

Ook ‘Brieven van een scepticus' en ‘Mind your faith' zijn uitstekende boeken over God. Eerstgenoemde laat een dialoog zien tussen twee mensen, en het laatstgenoemde boek is een mooie gids voor jongvolwassenen om God dagelijks een plekje in hun leven te geven.