Wil je een goed boek lezen over burn-out? In deze aanrader-lijst vind je de top 10 beste boeken over burn-out. De lijst is ontstaan op basis van verkoopcijfers en recensies van kranten zoals de Volkskrant. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over burn-out raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste praktische gidsNooit meer burn-out!: Dit boek is een praktijkgids die volledig onderbouwd is. Het biedt de lezer inzichten en tools om te leren genieten van werk en leven zonder de schaduw van een burn-out. We vinden dit boek bijzonder nuttig voor diegenen die zowel preventieve maatregelen willen nemen als inzichten willen krijgen in hun huidige situatie. >> Check laagste prijs
Beste voor coachingHandboek coachen bij stress en burn-out: Als je op zoek bent naar een gedetailleerde gids over hoe je iemand met burn-out kunt begeleiden, dan is dit boek een uitstekende keuze. Het legt de nadruk op mentale vitaliteit en biedt technieken en benaderingen voor effectieve coaching. We waarderen hoe dit boek diepgaande strategieën combineert met praktische tips. >> Check laagste prijs
Meest geprezen naslagwerkGefeliciteerd met je burn-out: Dit is niet zomaar een boek over burn-out; het is ook geprezen door bekende auteurs zoals Remco Claassen. Het benadert het onderwerp burn-out vanuit een uniek perspectief en biedt stappen om weer te stralen. We zijn onder de indruk van de diepgang en de positieve benadering van dit werk. >> Check laagste prijs

We beginnen met het beste e-boek over burn-out

Voordat we naar de top 10 fysieke boeken gaan: als je een ereader hebt, is het best beoordeelde e-boek over burn-out aan te raden. Dit boek bevat allerlei handige tools om burn-out tegen te gaan.

1. Nooit meer burn-out! – in drie stappen leren genieten van werk en leven

Een fijne praktijkgids dat volledig onderbouwd is!

2. Handboek coachen bij stress en burn-out – begeleiden naar mentale vitaliteit

Eindelijk een definitief plan over hoe je iemand met burn-out kunt begeleiden.

3. Gefeliciteerd met je burn-out – in 7 stappen weer stralen

Een volledig naslagwerk over burn-out dat ook nog eens geprezen is door bekende auteurs als Remco Claassen.

4. Jong burn-out – In 5 stappen naar meer energie

Een typisch Nederlands boek dat op nuchtere wijze ingaat op burn-out en de oorzaken. Gewoon een praktische handleiding en erg gewaardeerd.

5. Anders pak je toch gewoon een goed boek? Kims burnout-dagboek

Door een woud van paniekaanvallen, slapeloze nachten, twijfels en een totaal verlies aan vertrouwen dat het ooit nog goedkomt ervaart Kim dat humor een van de beste medicijnen is. Ze schrijft over overprikkeld boodschappen doen, praatgrage cv-monteurs, kennissen met goedbedoelde adviezen, het opnieuw oefenen met autorijden en verliefdheden die zich, ongeacht haar burn-out, aandienen.

Voor iedereen die kampt met een burn-out of die een geliefde, collega of goede vriend met een burn-out beter wil leren begrijpen.

6. Year of Yes – How to Dance It Out, Stand In the Sun and Be Your Own Person

Het verhaal van hoe de creator van Greys Anatomy – Shonda Rhimes – haar ‘shine' verloor en hoe ze het hervond. En inderdaad, de verdwenen ‘shine' is dus het gevoel van burn-out zijn.

7. How To Stop Worrying And Start Living

Een oud boek dat maar weigert te dateren. Dale Carnegie heeft een van de meest eloquente schrijfstijlen die ooit in zelfhulpboeken zijn vertoond. Iedere anekdote is een genot om te lezen.

8. Peace is Every Step – The Path of Mindfulness in Everyday Life

In een boekenlijst over burn-out mag een boek over mindfulness niet ontbreken. Dit mindfulness-boek van Thich Nhat Hanh sluit het beste aan bij het thema burn-out en het vinden van vrede in de drukte van het dagelijks leven.

9. The Untethered Soul – The Journey Beyond Yourself

De boeken van Michael Singer zijn erg goed verwelkomd onder mensen die burn-out-klachten ervaren. Singer weet het spirituele aspect van genezing op een toegankelijke en praktisch toepasbare manier te brengen. Spiritualiteit in ‘het echte leven' dus.

10. The Surrender Experiment – My Journey into Life's Perfection

Men heeft het zo vaak over ‘loslaten' en zo, maar hoe is het nou om écht los te laten. Dit boek bevat prachtige verhalen van Michael Singer's ontwaking die dit illustreren.

Meer (boeken)tips voor burn-out

Wil je nog meer lezen over burn-out? Check dan zeker deze boekenlijst die specifiek ingaat op goede stress-boeken. Ook vind je hier een uitgebreid artikel over burnout met 144+ tips.