Wat zijn de beste boeken over zelfliefde? In dit artikel vind je de top 10 boeken over… van jezelf houden! Hoe kun je zelfliefde leren? Lees verder en vind de beste self love boeken…

Snel overzicht: Deze zelfliefde-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor veerkrachtIk hou van mij: Dit boek vertelt het verhaal van een jong meisje dat, ondanks aanzienlijke tegenslagen, de kracht van zelfliefde ontdekte en zo in staat was om uitstekend te presteren. We vinden dit boek inspirerend, omdat het laat zien hoe zelfliefde kan helpen om tegenslagen te overwinnen en toch successen te boeken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor realiteit met humorJij bent een badass: Hoewel dit boek van een Amerikaanse auteur komt, voelt het alsof je een down-to-earth Nederlands boek leest. Dit komt door de unieke aanpak van de auteur om het boek zo niet-Amerikaans mogelijk te maken, zelfs als het gaat over iets ‘zweverigs' als zelfliefde. We waarderen de frisse en humoristische benadering van dit boek. >> Check laagste prijs
Beste voor zelfreflectieGoedemorgen! Wat gaat jouw dag bijzonder maken?: Dit boek staat hoog op onze lijst vanwege de uitdagende vragen die het stelt, waardoor lezers worden aangemoedigd om dieper in hun eigen zelfliefde te duiken. We geloven dat na het kiezen voor jezelf, je beter anderen kunt helpen, en dit boek ondersteunt die visie. >> Check laagste prijs

We beginnen met het beste e-boek over zelfliefde

Voordat we naar de top 10 fysieke boeken gaan: als je een ereader hebt, is het best beoordeelde e-boek over zelfliefde aan te raden. Dit boek bevat allerlei handige tools om direct met zelfliefde aan de slag te gaan. Erg handig: zo hoef je niet op de post te wachten.

1 – Ik hou van mij – De helende kracht van zelfcompassie

Dit is niet zomaar een boek: het is het verhaal van een meisje dat met grote tegenslagen te maken kreeg maar niet bij de pakken neer ging zitten. Dankzij de kracht van zelfliefde werd het moeiteloos voor haar om alsnog te presteren – en bereikte ze alsnog grote successen.

2 – Jij bent een badass

Met de ondertitel: Twijfel niet langer aan jezelf en start een fantastisch nieuw leven. Het leuke van dit boek is dat de auteur Amerikaans is, terwijl ze er alles voor heeft gedaan om dit boek zo non-Amerikaans mogelijk te maken. Het lijkt alsof je een nuchter Nederlands boek aan het lezen bent. Knap, vooral omdat het onder andere over iets ‘zweverigs' als zelfliefde gaat.

3 – Goedemorgen! Wat gaat jouw dag bijzonder maken?

Waarom staat dit boek zo hoog in deze zelfliefde-lijst? Omdat het boek confronterende vragen durft te presenteren waardoor je na kunt gaan hoe veel of weinig je voor jezelf kiest. Want we weten: nadat je voor jezelf hebt gekozen, kun je pas anderen helpen. Aanrader!

4 – Gebruik je innerlijke kracht – Louise Hay

Wellicht ken je Louise Hay. Ze was de uitvinder van een totaal nieuw boekengenre rondom zelfliefde. Ze is zelfs de oorspronkelijke auteur die de bekende affirmatie-oefeningen heeft bedacht, waaronder de oefening waarbij je “Ik houd van jou” in de spiegel zegt.

Dit boek is het vervolg op haar bekende boek ‘Je kunt je leven helen'. In dat boek ging het ook nog over andere dingen, zoals voeding, maar in dit vervolg gaat Louise Hay specifiek in op zelfliefde.

5 – Ik hou van mij – David Hamilton

Als je die documentaires van dat Hayhouse-clubje hebt gezien, zoals Heal en What the bleep do we know, dan ken je die ene Schotse meneer ook. Hij is niet voor niets een van de voornaamste sprekers in deze documentaires. Check zijn zelfliefde-boek zeker.

6 – De weg naar zelfcompassie

David Dewulf is een bekende mindfulness-auteur die veel heeft betekend qua wetenschappelijk onderzoek naar zelfcompassie.

7 – Spreken met liefde, luisteren met compassie, Thich Nhat Hanh

Boeken over compassie mogen absoluut niet ontbreken in deze lijst. Je hebt dan ook een paar zelfcompassie-boeken in deze lijst gezien – en Thich Nhat Hanh hoort daar absoluut bij. Zelfliefde bereik je via compassie, acceptatie en meditatie. Laat je inspireren door Thich Nhat Hanh.

8 – De moed van imperfectie

Imperfectie wordt in dit boek door Brene Brown gelijkgetrokken aan kwetsbaarheid. En die kwetsbaarheid is de sleutel tot zelfliefde. In een zin samengevat: houd jezelf niet in – ook niet je liefde.

9 – De kracht van zelfliefde

Met de ondertitel: Met de Selfin Way in 11 stappen (weer) van jezelf houden. Zie dit als een werkboek zelfliefde.

10 – Self Love Talk

Met de ondertitel: Voor een liefdevolle levensstijl. Typisch Nederlands, lekker nuchter, maar vooral hartstikke goed.

Bonus-tip: Unf*ck yourself

We sluiten deze aanrader-lijst af met een echt Amerikaans boek over zelfliefde. Dit boek is pure power. Geen psychologisering maar gewoon een schop onder je kont. Ondertitel: Get Out of Your Head and Into Your Life.

Op jouw geluk!