Wat zijn de beste, mooiste en leukste kleurboeken voor volwassenen? Het is niet alleen een leuke hobby, kleuren voor volwassenen werkt ook erg therapeutisch. Kleuren is voor kinderen én volwassenen! Lees verder voor de fijnste aanraders…

Beste kleurboeken voor volwassenen? Er is veel keuze…

Wat is het leukste en mooiste kleurboek voor volwassenen? Onderstaande lijst met aanraders bevat bijvoorbeeld mandala's, bloem-kleurplaten, fantasy kleurboeken voor volwassenen of zelfs Disney-kleurboeken voor volwassenen. Ook ‘kleuren op nummer' is erg therapeutisch doordat het als ontspannende puzzel werkt.

De boeken in onderstaande lijst maken geen onderscheid tussen beginners en gevorderden. Sommige boekjes bevatten ook ingekleurde voorbeelden.

Hieronder vind je de lijst met de beste kleurboeken voor volwassenen

Laten we hieronder naar de mooiste boekjes gaan kijken:

Kleurboek voor volwassenen bij de Hema, Action, Bruna of Primera

Er is een kans dat je een mooi kleurboek voor volwassenen kunt vinden in jouw lokale winkelcentrum. Bijvoorbeeld bij de Hema, Bruna of Primera. Daarnaast vind je hierboven de best beoordeelde kleurboeken voor volwassenen, vol mooie kleurplaten en goede voorbeelden.

Kleuren voor volwassenen tips

  • Teken niet zomaar, maar maak er echt wat moois van. Iets wat je met liefde zou bewaren of in je huis zou ophangen.
  • Combineer het eventueel met quality time met je kinderen of kleinkinderen. Of haal er een vriend of vriendin bij en maak er een ontspannende tekenmiddag van.
  • Je hebt niet veel nodig: een kleurplaat, potloden en eventueel stiften.
  • Minder is beter! Gebruik maar een paar stiften om te variëren. Werk bijvoorbeeld met alleen maar stiften in een bepaalde kleur, bijvoorbeeld allemaal blauw-tinten.

Kleuren voor volwassenen voorbeelden

Neem eens een kijkje op Pinterest voor leuke voorbeelden van kleurplaten voor volwassenen. De afbeeldingen zijn niet ieders smaak, maar je vindt vast ook mooie inspiratie voor jezelf.

Goede potloden voor volwassenen

Als je van start gaat met je nieuwe rustgevende hobby, kun je extra blij worden van fijne potloden en stiften voor volwassenen die perfect zijn voor kleurboeken voor volwassenen.

Hieronder vind je de beste kleurpotloden, en onderaan vind je fijne stiften van Talens Ecoline, namelijk de 10 Brush Pens voor dunne precieze lijnen, energieke streken en het vullen van grote kleurvlakken.

Kleuren voor volwassenen, kan dat ook online?

Erg meditatief en therapeutisch, dat tekenen voor volwassenen. Kan dat ook online? Dat kan zeker:

Op jouw geluk!