Hoe goed is het boek ‘Perfect Slapen In 7 Stappen‘ van Slaapwijzer? Is het een aanrader om je van je slaapproblemen af te helpen? Laat het je echt beter en dieper slapen? Lees verder voor de ervaringen en de review.

Om te beginnen: wat is Slaapwijzer.net voor producent?

Slaapwijzer is bekend door verschillende hulpmiddelen voor betere slaap. In supplementen geloven we niet direct als meest ideale oplossing – hoewel magnesium erg zinvol is – maar we geloven vooral in alle andere hulpmiddelen van Slaapwijzer, waaronder de adviezen, het Manta-slaapmasker, een ledenplatform, oefeningen voor het kalmeren van gedachten, boeken en schema's. Toevallig zit bij het boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen' dat allemaal gebundeld.

Het achterliggende bedrijf heet Kratos en is gevestigd in Almelo. Hun producten – zoals hun boeken en slaapmaskers – zijn niet in winkels te koop, maar worden via hun website bij je thuisbezorgd. Ze bieden daarnaast een deel van hun slaap-producten als digitale download aan zodat je niet hoeft te wachten op de bezorging.

Slaapproblemen overwinnen met het boek Perfect slapen in 7 stappen

boek perfect slapen in 7 stappen

Veel mensen voelen zich overdag moe en lusteloos. Of je nu wakker ligt doordat je piekert of wel slaapt, maar onvoldoende uitrust: een slechte nachtrust zorgt ervoor dat je op ziet tegen de dag die voor je ligt.

Als je dit artikel leest, ben je vast al tijden op zoek naar een goede oplossing. Je hebt al veel tips uitgeprobeerd en bent misschien zelfs gestart met slaapmedicatie om beter te slapen. De echte oplossing komt echter niet uit een potje, maar heb je zelf in de hand. Ook jij kunt perfect leren slapen met de 7 stappen methode van Slaapwijzer.

Het goede van dit boek: pak de oorzaak van je slaapprobleem aan

Mensen met slaapproblemen proberen van alles om maar beter te kunnen slapen. Van ontspannende muziek tot medicatie, alles om maar van dat vervelende probleem af te komen en met meer energie de dag door te komen.

Het nadeel van deze zogenaamde oplossingen is dat het symptoombestrijding is. De oorzaak van het probleem wordt niet aangepakt. De methode in Perfect slapen in 7 stappen pakt jouw slaapprobleem wel bij de oorzaak aan en verschilt daarmee van andere slaapmethodes.

Dit boek is ‘holistisch': zoek de oplossing niet alleen in de avond

In tegenstelling tot veel andere slaapmethodes, wordt er niet alleen gekeken naar het moment waarop je naar bed gaat. Alles wat je overdag doet heeft namelijk invloed op je slaappatroon. Dat is ook de reden waarom het niet helpt om beter te slapen door enkel te werken aan je ontspanning voordat je gaat slapen. Goed slapen houdt onder andere verband met een goede instelling van je biologische klok en de aanmaak van de juiste hormonen. Dat is niet iets wat je alleen in de avond kunt bereiken.

Alleen jij kunt jouw slaapprobleem oplossen

Het goede nieuws is dat je de oplossing zelf in handen hebt. Terwijl je dit leest heb jij alle sleutels al in handen om de oorzaken van jouw slaappatroon aan te pakken. Je moet alleen nog leren hoe je kunt afrekenen met je slaapangst, hoe jij je hormonen voor jou kunt laten werken, je lichaamstemperatuur kunt herstellen en hoe jij zelf je biologische klok in kunt stellen. En dat is precies waar Perfect slapen in 7 je bij kan helpen. In zeven eenvoudige stappen pak jij je slaapprobleem aan.

Belangrijke tips van Slaapwijzer: tips over slaapangst en piekeren

Mensen met slaapproblemen komen vaak in een vicieuze cirkel terecht. Je kijkt naar de wekker en beseft hoe lang je al wakker ligt. Hoe kort je nog maar kunt slapen. Dan ga je piekeren over de dag die voor je ligt: hoe kom je die ooit door met zo weinig slaap?

Juist door dat gepieker lig je nog langer wakker. De slaapangst houdt je elke nacht opnieuw wakker. Op die manier bevestig je keer op keer dat je een slaapprobleem hebt. Gek genoeg houd je door die gedachtegang je slaapprobleem juist in stand. Met Perfect slapen in 7 stappen leer je hoe jij jouw gedachten voor jou kunt laten werken in plaats van tegen je.

Belangrijk om te snappen: slaaphormonen & stresshormonen

perfect slapen in 7 stappen

Het frustrerende van een slaapprobleem is dat je je overdag heel moe voelt, maar in de avond opeens klaarwakker bent. De oorzaak hiervoor is terug te vinden in je hormoonhuishouding. Als je hier last van hebt, is het niveau van het stresshormoon cortisol ‘s avonds te hoog.

Cortisol zorgt ervoor dat je in staat van paraatheid bent. Juist door de hoeveelheid cortisol in je lijf wordt de aanmaak van het hormoon waardoor je slaperig wordt onderdrukt. Het is dus niet zo gek dat je moeite hebt om in slaap te vallen. Met de 7 stappen methode leer je hoe je de piek van je cortisolniveau in de ochtend kunt hebben en krijgt het slaaphormoon ‘s avonds weer een kans.

Belangrijk aspect van ‘Perfect Slapen In 7 Stappen': De biologische klok

Onze biologische klok wordt bepaald door de hypothalamus, een kliertje dat zich in onze hersenen bevindt. Een goed functionerende biologische klok zorgt ervoor dat je ’s avonds moe wordt en goed kunt slapen.

Mensen met slaapproblemen hebben vaak een ontregelde biologische klok waardoor er geen of niet voldoende slaap op het juiste moment wordt opgewekt. Iedereen heeft een unieke biologische klok. De 7 stappen methode helpt je om jouw slaapritme te vinden zodat jij je voortaan door jouw biologische klok kunt laten leiden.

De invloed van lichaamstemperatuur

In de avond heb je van nature een lagere lichaamstemperatuur dan overdag. Overdag is je temperatuur hoger omdat je dan veel energie verbruikt om je activiteiten te doen en alert te blijven. Het is dus een natuurlijke reactie dat je moe wordt wanneer je temperatuur daalt.

Mensen met slaapproblemen hebben vaak ook problemen met de natuurlijke afname van de lichaamstemperatuur. Als de temperatuur onvoldoende daalt in de avond, wordt het moeilijker om te slapen. De 7 stappen methode helpt je om jouw lichaamstemperatuur overdag te verhogen en ’s avonds te laten dalen.

Ervaringen van anderen over Perfect Slapen In 7 Stappen

slaapwijzer review

Wij omarmen dit boek vanwege de omvang van het materiaal en de holistische aanpak. Niet alleen wij vinden het een geweldig boek met een goed onderbouwde methode, ook de ervaringen van de lezers is erg goed. Het boek is een bestseller en Slaapwijzer staat bij veel mensen bekend als de #1 slaap-expert van Nederland.

Gegarandeerd resultaat met Perfect slapen in 7 stappen?

De schrijver van de 7 stappen methode doet een aantal veelbelovende uitspraken over de resultaten die je van het boek mag verwachten. Zo wordt er gegarandeerd dat je sneller in slaap valt, je uitgerust wakker wordt, je de hele nacht doorslaapt, je meer energie krijgt, je beter gaat presteren en je meer gaat genieten van het leven.

Indien je deze resultaten niet bereikt, krijg je zelfs het aankoopbedrag van het boek zonder problemen terug. Een schrijver die zulke uitspraken durft te doen, is nogal zeker van zijn zaak. Bestel Perfect slapen in 7 stappen dus zeker en overwin je slaapprobleem.

Niet alleen een boek, maar een compleet pakket

Hier kun je het boek bestellen. Op dit moment krijg je er nog bonussen bij, waardoor het een mooi pakket is geworden:

  • Hardcopy-versie
  • E-reader-versie
  • Een slaap-checklist als ultieme samenvatting
  • Persoonlijk advies van een slaapdeskundige
  • E-cursus ‘Dieper Slapen': 's nachts doorslapen
  • Het boekje ‘Kalmeer Je Gedachten'
  • Een receptenboek met calorie-arme recepten voor betere slaap
  • Toegang tot het besloten platform
  • Relax-audio's

Hier kun je ‘Perfect Slapen In 7 Stappen' kopen (nu nog met de bonussen)

Het boek is moeilijk tweedehands te krijgen. Ook doet Slaapwijzer niet aan kortingscodes voor ‘In Perfect Slapen In 7 Stappen'. Dit is simpelweg de pagina met de beste aanbieding.

Onze review samengevat

ReviewPerfect Slapen In 7 Stappen
SamenvattingDit product is gewoon een aanrader – en al helemaal doordat we maar een klein bedrag hoefden af te rekenen. Deze methode is erg effectief en compleet. Wij kunnen de materialen sterk aanbevelen omdat ze erg kwalitatief zijn en een complete methode bieden voor wie met slaapproblemen kampt.
Review doorDe redactie
Beoordeling4.5 (van de 5)
StartenStart hier

Op jouw geluk!

Gerelateerd: lees verder...