Is Tim Veninga een geschikte datingcoach? Wat is zijn lesstijl en zijn zijn boeken en coaching-producten goed? Wellicht ken je hem van Mannengeheim.nl en/of Versiercoach.nl. Lees onze ervaringen & review verder om te ontdekken of je jouw trots opzij moet zetten en wel of niet naar deze datingcoach zou moeten luisteren…

Om te beginnen: zijn uitspraken zijn ver over het randje

Inderdaad, Tim provoceert. Tim's uitspraken gaan ook tegen de normen en waarden van een heleboel mensen in. Ook tegen mijn normen en waarden. Tóch nodig ik je uit om je niet gek te laten maken door zijn provocaties, want qua vaardigheden is Tim Veninga met afstand de #1 in zijn vakgebied. Wellicht is de (veel te) directe aanpak van Tim een verlossing en durft hij het als enige daadwerkelijk aan om niet steeds politiek correct te blijven.

Ja, Tim gaat tegen mijn moraal in, maar het gaat om zijn vaardigheden en kennis. En dat kun je van hem leren.

Tim rekent effectief af met ‘persoonlijke ontwikkeling' waar veel mensen zich in verschuilen

Het goede van Tim Veninga is in ieder geval dat hij bullshit durft aan te pakken. Veel mensen ondernemen geen actie omdat ze met ‘persoonlijke ontwikkeling' bezig zijn, en daar zit een heleboel gelul in. Tim durft ons dit te laten inzien. Dit blijkt vooral uit de bijzondere producten van zijn bedrijven Mannengeheim en Versiercoach.

Dit is misschien wel de belangrijkste les van Tim Veninga. Veel mannen en vrouwen besluiten op een gegeven moment dat ze beter willen worden in dating. Nauwelijks een week later komen ze erachter dat er ook zoiets bestaat als ‘persoonlijke ontwikkeling.'

Wat is hier mis mee? Persoonlijke ontwikkeling heeft niet veel te maken met dating. Het is een afleiding voor het echte werk. Als je Tim's school volgt, ga je gewoon daten. En dan nog een keer en nog een keer… totdat je jouw partner gevonden hebt. Dat is het ware doel.

De harde heelmeester met een knipoog… en soms ook zonder knipoog

datingcoach tim veninga review ervaringen

Omdat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, is de lesstijl van Tim Veninga juist erg direct. En dat is positief: hij brengt onverbloemd over wat wel en niet werkt, gebaseerd op zijn uitgebreide ervaring.

En de credits om dit te mogen doen, heeft hij daadwerkelijk verdiend. Want wat gebeurt er als je iets een jaar lang iedere dag doet? Dan word je er goed in. Maar Tim Veninga doet dit niet één jaar, maar meer dan een decennium. Hierdoor is hij terecht de beste in zijn vak. Hij brengt vervolgens alles onverbloemd over in zijn dating-producten.

Tim Veninga's boeken (review)

Tim Veninga heeft verschillende coaching-producten en boeken gecreëerd.

  • Met de producten van mannengeheim.nl geeft Tim uitstekende coaching voor vrouwen. Hij is duidelijk en volledig in zijn uitleg.
  • Ook heeft Tim Veninga veel producten voor mannen, waaronder Gespreksninja.
  • Het boek Manslut geeft je inzicht in Tim's belevingswereld.

Zijn producten hebben een niet-perfectionistische opzet… en daardoor is Tim de ware perfectionist

datingcoach tim veninga review

Wie de producten van Tim Veninga consumeert, komt direct het meest briljante aspect van Tim tegen: het is maar flirten. Waarom zou je er moeilijk over doen? Zijn producten leren je heel simpel wat je moet doen. Het gaat namelijk over een vrij ‘kinderachtige' hobby, dat flirten. Iets luchtigs als versieren vereist geen rocket science.

Moeilijke psychologie en uitgebreide theorie is onzinnig als we het over zoiets luchtigs hebben. Je moet gewoon heel praktisch weten wat je juist wel of niet moet doen en zeggen – en vervolgens moet je het doen. Dat gemakkelijke gevoel brengt Tim over, bijvoorbeeld in de slides, video's en scripts van de coachingsproducten – en zo hoort het ook.

De drie belangrijkste punten van deze review: dit moet je weten over Tim Veninga

Is Tim Veninga controversieel?

Ja. Zijn methodes, uitspraken en beloftes gaan tegen de chique standaard in. Wil je een typische player worden, dan moet je bij hem zijn. Hier gaan we dieper op dit punt in.

Wat is de lesstijl van Tim Veninga?

Tim's lesstijl is zo simpel en praktisch mogelijk. Hij leert je concrete technieken en voorbeeldzinnen. Verwacht dus geen semi-spiritueel en zweverig geneuzel over ‘jezelf zijn'. Hier leggen we uit waarom.

Is Tim Veninga goed?

Ja. Eigenlijk is Tim Veninga ook weer te goed. Hij gaat zo ver door in zijn player-levenshouding dat hij het doorzet in zijn lesmethodes en manier van presenteren. Dit wordt niet altijd in dank afgenomen – ook niet altijd door ons. Echter… dat is precies de eigenschap die zijn trainingen en producten zo goed maken: je krijgt echt het essentiële ‘schijt hebben'-gevoel.

Hier vind je meer informatie over Gespreksninja van Tim Veninga

➡️Klik hier voor meer informatie

➡️Hier vind je een mildere coach met een meer nuchtere aanpak: Daan de Ram

Op jouw geluk!