Daan de Ram is een bekende naam in de datingwereld, evenals zijn bedrijf: Attractiongym. Is die bekendheid terecht, wat zijn de ervaringen en zijn Daan's coachingsproducten en online trainingen de moeite waard? Dit artikel is een soort ‘wiki' en review in één. Lees verder…

Wie is Daan de Ram en wat is Attractiongym?

Daan de Ram is een van de bekendste datingcoaches van Nederland, maar is hij ook goed? Hij behoort in ieder geval niet tot de oude garde in de Nederlandse datingwereld maar hij is ook weer geen jonkie.

Zijn leeftijd? Hij is geboren in 1989 en hij heeft nu al heel wat jaren geleden Attractiongym opgericht, wat zich ondertussen heeft gevestigd als een betrouwbaar en kwalitatief merk. Zo is hij ondertussen bekend van NPO3, NOS, AD, RTL4, Trouw, VPRO, SBS6, Metro en De Volkskrant.

Dating-goeroe's zijn wereldvreemd, saai en on-inspirerend

Ik zal je iets vertellen over dating-goeroe's. Dat zijn meestal niet de meest charismatische, gelukkige en succesvolle mensen. Denk even logisch na: de mannen die écht een onuitwisbare indruk achterlaten, zijn de mannen met een eigen passie: schrijvers, directeuren, ondernemers, verkopers… De echte Don Drapers, Don Juan's, James Bonds en Hank Moody's zijn niet bezig als datingcoach. Ze zijn met belangrijkere dingen bezig.

Nu is het zo dat de meeste datingcoaches het charisma van een clown hebben. Dat komt omdat ze simpelweg een doodgewone datingcoach zijn – en geen Don Draper. Dit beperkt zich overigens niet alleen tot datingcoaches: de meest gestreste mensen? Mindfulness-leraren. De meest slechte communicators? Communicatie-trainers. En ja, de meest slechte voorbeelden als het gaat om dating? Inderdaad: datingcoaches.

We waren erg benieuwd of Daan de Ram hier ook onder viel. Een klein tipje van de sluier: Daan de Ram heeft in onze beleving wel de eigenschappen die we graag als voorbeeld nemen: een diepe stem, gevatte humor, meerdere bedrijven en hij heeft veel van de wereld gezien.

Is het een goed of slecht idee om een cursus te kopen van Daan de Ram & Attractiongym?

Is zo'n online versiercursus onzin of daadwerkelijk zinvol? We geven in deze review een antwoord op de vraag of de cursussen van Daan de Ram & Attractiongym de moeite waard zijn. Eerst kijken we even naar het cursusaanbod, want wat is er precies te verkrijgen?

Het volgen en downloaden van de cursussen van Attractiongym

goede of slechte ervaringen attractiongym

De cursussen van Attractiongym zijn gebaseerd op video-lessen, persoonlijke vragen aan Daan, e-books en extra materiaal dat je kunt downloaden ter ondersteuning. Hieronder vind je de cursussen van Attractiongym:

Conversatiekoning

Dit is een gedegen basistraining die jouw gesprekken naar een hoger – en meer sexy – niveau tilt. Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Flow

Dit is de vlaggenschip-training van Daan de Ram en Attractiongym. Het tilt jouw algehele datingleven naar het meest hoge niveau dat je maar kunt halen. Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Sociale Superster

Dit is de meest moderne versiercursus van Daan omdat het niet focust op zinnetjes en trucjes, maar op authenticiteit. Een must, wat ons betreft. Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Berichtenbaas

In deze cursus krijg je Daan de Ram's Whatsapp- en Tinder-tips. Dit is belangrijker dan je denkt – en het is dan ook niet voor niets een van de meest uitgebreide cursussen van Daan. Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Charisma God

Deze cursus trekt je datingleven verder dan alleen maar de interacties: het gaat ook in op ieder detail van charisma, inclusief dingen als kleding en verzorging. Zie het als een ultieme charisma-masterclass waarin niks onbehandeld blijft. Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Relatie Baas

Dit is het nieuwste product van Daan de Ram. Het product leert je alles over het wel en wee van een liefdevolle, prettige en bijzondere relatie. We waren positief verrast door deze cursus omdat de meeste versiercursussen je alleen leren hoe je het vliegtuig laat opstuigen. Vervolgens moet je hem ook landen in een relatie. Essentieel. Deze cursus zorgt ervoor dat je geen crash maakt. Hier vind je alle info.

Het Youtube-kanaal van Daan de Ram

Daan de Ram is de belangrijkste bijdrager van het Youtube-kanaal van zijn bedrijf – Attraction Gym. Wij vonden zijn stijl in zijn bootcamps en premium cursussen al uitstekend – en dat komt ook naar voren in zijn Youtube-content. In 2020 is hij extra bekend geworden door zijn uitstekende commentaar-video's op datingshows, zoals First Dates.

De blog van Daan de Ram

Weet je hoe het werkt in de datingwereld? Wie de beste blog-artikelen en Youtube-content heeft, kan een paar voordelen bijschrijven in de concurrentiestrijd. Wat dat betreft doet Daan de Ram het erg goed. Hij heeft mooie en uitgebreide blog-artikelen. Je leest ze hier.

Daan de Ram heeft een eigen boek: Het Geheim Van Aantrekkingskracht

Daan heeft ook een boek gemaakt: Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Dit boek is in boekhandels en op Bol.com te verkrijgen. Het boek bevat de kern van de principes die iedereen nodig heeft om van nature aantrekkelijk te zijn. Zowel de hardcover als de pdf-variant is aan te raden. De ‘crème' zit echter in de online trainingen en bootcamps van Daan de Ram en Attractiongym.

De bootcamps van Attractiongym (en de prijzen)

Wat zijn de kosten van deze bootcamps? Deze verschillen steeds. Hiervoor moet je een brochure aanvragen – maar wat je wel kunt weten, is dat ze door de hoge vraag altijd uitverkocht zijn. Ook is je deelnemersbijdrage veel hoger in vergelijking met de online trainingen van Attractiongym.

Inloggen in het member-gedeelte van Attraction-gym

attractiongym ervaringen

Als je eenmaal member bent van Attractiongym, kun je inloggen in de elektronische leeromgeving. Je wordt bijvoorbeeld een member als je een online training hebt aangeschaft. Je inloggegevens en de link naar het ledengedeelte vind je in je welkomstmail.

Dit soort versiercursussen zijn nogal controversieel

Eerlijk gezegd hebben we iets vrij controversieels gedaan door deze datingcursussen te reviewen. Veel mensen vinden dit soort cursussen amoreel of zelfs oplichting, wat vaak terecht is aangezien de trainers ofwel narcistisch, ofwel a-charismatische en onaangepaste, nogal rare jongens zijn.

Wij hebben de producten van Daan de Ram / Attractiongym alsnog gereviewd omdat we deze skills erg zinvol vinden voor een goed leven met krachtige, zelfverzekerde communicatie.

We kwamen al gauw tot de conclusie dat Daan de Ram zowat de enige datingcoach is die aangepast is, normaal doet en ook nog eens charismatisch is. Daarbovenop geeft hij gewoon heel praktisch datingadvies en zijn communicatietechnieken en -principes snijden gewoon hout. 

Anderen walgen weer van de promiscue toon van de cursussen, waarin vrije liefde aangemoedigd wordt. Let wel: dit vinden wij een terecht punt. Er is niks mannelijks aan promiscuïteit en vrije liefde. Het is een vrouwelijk, feministisch en socialistisch hippie-principe. Mannen die hun tijd overmatig aan vrouwen besteden, missen een daadwerkelijk doel in hun leven. Dating-goeroes verdienen hier uiteraard aan, terwijl de cursisten hun tijd verdoen met vrije liefde. 

Wij vinden het prima dat mannen hun communicatie- en flirt-vaardigheden verbeteren, maar wij waarschuwen mannen ook: heb alsjeblieft een passie in je leven buiten vrouwen om. Heb een doel, wees mannelijk en bouw iets op. Dan komt er vanzelf een vrouw naast je. Over 20 jaar heb je er absoluut niks aan om te zeggen dat je met x aantal vrouwen naar bed bent geweest. Wij willen liever dat je over 20 jaar kunt zien dat je met die tijd iets veel zinvollers hebt gedaan en bijvoorbeeld een prachtig bedrijf hebt laten groeien naar tonnen en miljoenen.

Gelukkig moedigt Daan de Ram jou hier ook toe aan in zijn cursussen. Hij moedigt je uit om voor – zoals hij dat noemt – passieve aantrekkingskracht te gaan: simpelweg een geweldig leven opbouwen met een visie en charisma, waardoor je vanzelf vrouwen aantrekt. Dat is heel wat anders dan een slap leven zonder doel waarin je als verslaafde achter de vrouwen aan gaat.

Gebruik simpelweg één goede leraar voor het verbeteren van je dating-leven. In onze beleving is dat Daan de Ram. Pas zijn lessen met mate toe en bouw een mooi leven op.

Betrouwbaar? Er worden hoogwaardige producten geleverd en er is garantie

Om te beginnen: de online trainingen van Attractiongym plaatsen wij onder de meest uitgebreide online trainingen die je op dating-gebied kunt vinden. De trainingen zitten volgepakt met praktijk-beelden, methodes, technieken en bonussen. En dan heb je nog de prettige garantie-regeling…

Ik heb een inkijkje gekregen in de verkoopcijfers van Attractiongym. Ik zag dat een groot deel van de studenten erg tevreden was. Let wel: de doelgroep van Attractiongym bestaat voor een groot deel uit arme studenten die nog geen baan hebben. Deze doelgroep kan iedere euro goed gebruiken en maakt wel eens gebruik van de geld-terug-garantie, hoewel dat geen gezonde manier is om naar geld, welvaart en geluk te kijken.

Dus een klein deel van de klanten maakte gebruik van de garantieperiode en kreeg zijn geld terug. Eerlijk is eerlijk: de koop-ervaring bij Attractiongym is hierdoor hartstikke betrouwbaar en fijn. Het is daarnaast een goed product, maar alleen gezien de aard van de kopers (arm en zonder welvaart-mindset) wordt daar wel eens van gebruikgemaakt.

Wat vinden wij? Bekijk onze video-review

Weet je wat het is: de meeste datingcoaches zijn niet charismatisch, saai en wereldvreemd. Wij hingen daarom de vlaggen uit toen we zagen dat er eindelijk een echte personality naar voren is gestapt in de datingwereld. Daan de Ram is daadwerkelijk iemand waar je naar op kunt kijken.

Ja, zijn verkoopteksten en methodes zijn ordinair, maar zijn persoonlijkheid is zacht, charismatisch, liefdevol en respectvol. Hij is dus alles behalve vrouwonvriendelijk, maar hij deelt juist affectie uit – en hij leert dit ook aan ons. Dit is wat ons betreft een charismatisch rolmodel waar je van wilt leren.

Ook zijn we erg te spreken over de mensenkennis van Daan de Ram. Hij weet moeilijke onderwerpen als ‘sociale angst', ‘verlatingsangst', ‘bindingsangst', ‘dubbelzinnig flirten' en ‘emotioneel afstand nemen' op uitstekende wijze te brengen. In de verschillende cursussen komt al deze kennis aan bod, waardoor je je goed voorbereid voelt op dit soort situaties die je tegen gaat komen in je dating- en relatieleven.

We zien namelijk veel goeroes die niks inhoudelijks komen brengen. Ze strooien enkel met vage kreten als: “Verander je verhaal, verander je leven!” Leven vanuit jouw kern” of “Je inner power aanroeren”. Daan de Ram en zijn collega Mathijs Dingjan zijn de zeldzame trainers die psychologie en persoonlijke ontwikkeling op ondubbelzinnige, praktische wijze uitleggen, zonder vaag gedoe.

Al met al is Daan de Ram iemand die je praktisch op weg helpt zonder slap gezever. Want we kennen allemaal wel de ‘experts' die met allerlei dure woorden heel chique staan te praten over ‘dicht bij jezelf blijven' en ‘de dynamiek van relaties'… terwijl ze ondertussen helemaal niks aan het zeggen zijn. Dan is de aanpak van Daan de Ram een ware verademing.

Opsomming: waarom wij dit de #1 datingcoach vinden

daan de ram review ervaringen
  • Veel demonstraties.
  • Uitgebreide programma's: waar anderen zomaar even 10 videootjes van 10 minuten achter een inlogmuur zetten, krijg je bij Attractiongym 50-100 volgepakte video's en lesitems van 20-40 minuten.
  • Vriendelijke prijzen.
  • We kregen een ware masterclass rondom alle aspecten van communicatie en psychologie.
  • Het zijn niet zomaar wat cursussen met wat videootjes. Het zijn daadwerkelijk grondige cursussen die alles over communicatie en psychologie van A tot Z behandelen.
  • Hun adviezen zijn gestoeld op wetenschappelijk onderzoek.
  • Veel ervaring: de trainers zijn alles behalve beginners.
  • Strakke, duidelijke presentatie zonder uhmmm's.
  • Welbespraakte trainers met goede voorbeelden en beeldspraak.
  • Eindelijk charismatische, actieve, krachtige datingcoaches.

Ervaringen van anderen

De studenten-ervaringen zijn ver bovengemiddeld. Attractiongym heeft verrassend genoeg 5 sterren via Google-reviews. De studenten van Daan de Ram spreken van een betrouwbare ervaring. De deelnemers die ik sprak, waren oprecht positief over Daan de Ram en zijn producten.

Meer informatie over de website en de producten van Daan de Ram

Klik op een van onderstaande links om meer te weten te komen over Daan de Ram, Attractiongym en een specifiek product. Let op: deze informatiepagina's zijn een met opzet ‘sensationeel' opgemaakt, wat vrij ordinair over kan komen. De technieken en principes van Attractiongym zijn echter gewoon afgewogen, genuanceerd en classy. Nooit ordinair dus – en gelukkig maar.

Conversatiekoning

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Flow

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Sociale Superster

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Berichtenbaas

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Charisma God

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Relatie Baas

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Ervaringen & reviews van anderen over Attractiongym & Daan de Ram

RecensentSamenvatting van de review
Review MasterDeze bron beschrijft dat Attractiongym erin slaagt om je met de cursussen te helpen om je sociale angsten te overwinnen, je mentaal sterker te maken, te leren daten en versieren, te leren hoe je je uiterlijk inzet om aantrekkelijker te worden.
Lees Je SuccesvolDe cursussen bevatten interessante opdrachten. Deze reviewer is vooral te spreken over de relatiecursus. De cursus kan ook effect hebben op andere relaties in je leven dan alleen romantische. De structuur van de cursus zou duidelijker mogen zijn.
Review PlekDeze bron vindt de spreker af en toe ordinair en denkt dat het een marketingding is. De prijs van de cursus staat in goede verhouding met de kwaliteit. Andere cursussen die hetzelfde bieden zijn vaak duurder. Je kunt je patronen ontdekken en afleren.
PP ReviewsDe cursussen zijn in het algemeen interessant voor wie nieuwe vaardigheden wil leren en zelfverzekerder wil zijn. Het gaat niet alleen om in contact komen met vrouwen, maar om een veel breder perspectief. De praktijkvoorbeelden zijn echter niet voor iedereen even toepasbaar.
Doen Of Niet DoenDeze persoon heeft meerdere cursussen bij Daan de Ram gevolgd en is daar zeer blij mee. Hij heeft zich goed ontwikkeld en avonturen beleefd. Het materiaal van de cursus is goed en er wordt op een prettige manier uitgelegd. J moet wel de tijd voor jezelf nemen om met de inhoud van de cursus aan de slag te gaan.
Review AdviesNet als bij veel cursussen waar het gaat om vaardigheden of mindset, moet je ook bij deze cursus volhouden en reflecteren. Alleen zo kun je verbeteren en succes krijgen. De structuur van de training is helder en de video’s zijn niet ingewikkeld.
Review ScoutMet de trainingen van Daan de Ram kun je zelf leren hoe je gesprekken met vrouwen aangaat. Je kunt de video’s in je eigen tijd en tempo volgen en de voorbeelden maken duidelijk hoe de theorie in de praktijk steekt. De trainer is ook erg enthousiast en dat inspireert.
Review KeizerDeze reviewer is erg te spreken over de inhoud van de training, de bonussen en de opbouw in het programma.

Conclusie van onze Attractiongym / Daan de Ram – Review

daan de ram recensie ervaringen
Is dit een on-inspirerende nerd, zoals de meeste trainers?

Een bekend gegeven in de trainerswereld is: communicatie-trainers zijn waardeloos in communiceren, mindfulness-trainers zijn nerveus en gestrest en dating-coaches zijn nerds. In dit artikel vertellen we of dat ook het geval is met Daan.

Krijg je inhoudelijk waar voor je geld?

De trainingen van Attractiongym zitten volgepakt met praktijkbeelden, technieken, methoden en bonussen. Dit is anders dan andere dating-trainingen, waarbij je alleen maar iemand voor een camera ziet praten. Daan de Ram zorgt echt voor waarde in zijn trainingen.

Waar kun je de trainingen van Daan de Ram & Attractiongym voor de beste prijs krijgen?

Daan de Ram kiest duidelijk voor het hoge segment. Hij doet daarom nooit aan kortingsacties, maar we hebben hier een overzicht gemaakt met de meest actuele aanbiedingen en prijzen van Daan de Ram.

Onze review samengevat

ReviewAttraction Gym
SamenvattingDaan de Ram en zijn collega's bij Attractiongym geven hoogwaardige masterclasses in communicatie en psychologie – en dan specifiek toegepast in de liefde. Wij vinden Attractiongym zelfs een betere plek voor communicatie- en psychologietrainingen dan de meeste zweverige trainers rondom een of andere psychologische methodiek.
Review doorDe redactie
Beoordeling4.5 (van de 5)
StartenStart hier

Contact met Daan de Ram & Attractiongym

Het is makkelijk om contact te maken met Daan de Ram en zijn team van Attractiongym. Op de website van Attractiongym vind je op verschillende plekken contactgegevens, bijvoorbeeld om contact te maken via e-mail, telefoon of chat.

Op jouw geluk!