Wellicht heb je wel eens gehoord van minimaliseren en wil je er serieus werk van maken en vandaag nog hele zakken met spullen wegdoen. Hier vind je de beste boeken over minimalisme, ontspullen, minimalistisch leven en minimaliseren, evenals aanvullende blogartikelen. Lees verder…

1 – Boek over de minimalisme-levensstijl: Verlangen naar minder

Dit is een praktisch boek van de Nederlandse minimalisme-blog growthinkers.nl, ook wel bekend van de cursus: Minimalisme – Kies de essentie. Heerlijk Nederlands en nuchter, in plaats van over-the-top zoals de Amerikaanse Tim Ferris zou zijn.

2 – Minimalisme in je huis: Vaarwel spullen

Met de ondertitel: minder bezit, meer geluk: het nieuwe Japanse minimalisme. Maken je materiële bezittingen je juist eerder ongelukkig dan gelukkig? Fascinerend en aanzettend tot verandering…

3 – Dennis storm – Weg ermee

Ken je deze TV-presentator van BNN nog? Als je van zijn duidelijke stijl hield, dan ga je ook van dit boek houden.

4 – Marie Kondo – Opgeruimd!

De manier om orde en rust in je leven aan te brengen. Dat gaat wel lukken met deze strenge Japanse.

5 – Ontspullen boek: Meer door minder

Met als ondertitel: maak ruimte om te leven. Dit boek gaat in op de overduidelijke – en meer verborgen mentale voordelen van een minimalistisch leven.

6 – Essentialisme

Na bovenstaande boeken weten we wel genoeg over ontspullen. Tijd om het minimalisme te gaan ontdekken in andere aspecten van ons leven, zoals onze presentaties, ideeën en werk.

7 – Minimalisme – leef een betekenisvol leven (geen praktijktips)

Dit boek van Joshua Fields Millburn is een hit in Amerika, maar je moet absoluut geen praktische tips verwachten in dit boek. Het is juist een schets van het minimalistische leven van Joshua. Gebruik dit boek als inspiratie en niet als concrete handleiding.

8 – Boek over minimalisme & consumeren: Alles wat overblijft

Meer minimalisme-verhalen van Joshua Fields Millburn.

9 – Minimalisme-film

De film ‘minimalism' met Joshua Fields Millburn was sinds 2016 op Netflix te zien. Misschien nog steeds…

10 – Eenvoudiger Leven

Minimalisme zit niet alleen in spullen, maar ook – of eigenlijk vooral – in je mind. Mark Verhees – bekend van het platform Voor Positiviteit – kennen we al langer. Zijn nieuwste boek ‘Eenvoudiger Leven' behandelt 10 gelukzones in jezelf die jou helpen in onrustige tijden.

Blogartikelen met tips over minimaliseren? Lees dit minimalisme-blog…

Dat minimalisme niet zomaar een trend is, maar daadwerkelijk gelukkig maakt, lees je in de nummer 1 website voor artikelen over minimaliseren, is in Nederland de blog ‘Sochicken'.

Lees hier ook mijn eigen artikelen over minimaliseren:

Op jouw geluk!