Zoek je zinvolle, interessante en leuke onderwijsboeken voor beginnende en gevorderde leerkrachten in het onderwijs? Maar vooral ook de beste boeken voor docenten? Hier vind je een lijst met inspirerende aanraders. Lees verder…

Top 10 onderwijsboeken

Hieronder start de lijst met beste en meest inspirerende onderwijsboeken voor ervaren docenten en beginnende leerkrachten. Je vindt er onder andere boeken over klassenmanagement, onderwijs-management en gepersonaliseerd leren. Voor gevorderde en beginnende leerkrachten in het basis- en vervolgonderwijs.

1 – Expliciete directe instructie

Dit boek staat jarenlang op #1 en geeft evidence based advies om een nog effectievere leraar te worden die daadwerkelijk zijn/haar leerlingen iets aanleert.

Expliciete directe instructie

Expliciete directe instructie€ 29,55

2 – Leren zichtbaar maken

Het unieke van dit boek is dat het 900 onderzoeken en talloze meta-studies citeert om tot een conclusie te komen. Hiermee is dit het grootste onderwijs-onderzoek ooit. Dit boek geeft praktisch toe te passen samenvattingen van de meest effectieve lesmethoden die getest zijn in dit jarenlang onderzoek.

Leren zichtbaar maken

Leren zichtbaar maken€ 59,00

3 – Teach like a champion 2.0

62 technieken van top-leraren worden je in dit boek gegeven. Dit is het bekende boek uit Amerika dat zich niet alleen op lesmethoden focust, maar ook op de menselijke kant van het onderwijs, inclusief het scheppen van een inspirerende leercultuur.

4 – Effectief lesgeven met NLP

Dit boek zit vol met voorbeelden en technieken om echt een verbinding te maken met de leerlingen. Dat kan bijvoorbeeld door in hun belevingswereld te stappen en op hun niveau te communiceren.

Effectief lesgeven met NLP

Effectief lesgeven met NLP€ 24,50

5 t/m 7 – Meester Mark draait door (en de vervolgen)

Treffende anekdotes over de valkuilen van het zijn van een (basisschool)leraar. Als je de ergernissen leest, krijg je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Omdat dit vooral vanuit zijn eigen perspectief verteld wordt, is het vervolg (Meester Mark vraagt door) ook aan te raden, waarin hij het commentaar van andere leraren heeft verwerkt. In het derde boek (Meester Mark graaft door) worden docenten van verschillende generaties gevraagd om hun ervaringen te delen.

Meester Mark draait door

Meester Mark draait door€ 16,99

Meester Mark vraagt door

Meester Mark vraagt door€ 16,99

Meester Mark graaft door

Meester Mark graaft door€ 16,99

8 – Sociaal emotioneel leren als basis

Dit boek gaat niet over het focussen op het leren van wiskunde en geschiedenis (het schoolse leren), maar om het betrekken van emoties in het onderwijs.

Sel

Sel€ 21,95

9 – Hoera ik sta voor de klas

Met al dat negatiefs over het werken in het onderwijs is het erg zinvol om aan alle prachtige aspecten van het onderwijs herinnerd te worden. Want waarom zou je je op het negatieve focussen als er zoveel moois is?

Hoera ik sta voor de klas!

Hoera ik sta voor de klas!€ 14,95

10 – Lesgeven voor dummies

In de ‘Voor Dummies'-reeks is er het boek ‘Lesgeven voor Dummies'. Dit boek is erg breed en gaat in op bijna alle aspecten van het lesgeven. Het geeft je bijvoorbeeld ideeën om je lessen in te delen en tips voor het omgaan met een lastige klas.

Lesgeven Voor Dummies

Lesgeven Voor Dummies€ 49,99

Bonus-tip: Leren Presenteren & Spreken In Het Openbaar Met Impact

Deze Vaardigheden Kun Je Leren – Het Boek Met Alle Presentatie-Geheimen

Op jouw succes!