Beste Nederlandse Boeken Ooit [Update 2017] [Top 10]

Op deze pagina vind je de top 10 beste Nederlandse boeken ooit. Deze lijst bevat literatuur-klassiekers van de bekendste Nederlandse schrijvers.

Deze top 10-lijst is via een nationale stemming tot stand gekomen

Dit zijn niet alleen een van de best verkochte boeken ooit in Nederland, ze zijn ook dankzij een stemming van het NRC en de NPS uitgeroepen tot de beste Nederlandse literatuur van de beste Nederlandse schrijvers ooit. De stemming, die in 2007 onder 6.500 Nederlanders gehouden werd, bepaalde deze rangschikking van Nederlandse klassiekers.

Deze stemming vond in twee stappen plaats. Ter voorbereiding werden de 10 beste boeken uit een grotere lijst van 250 uitgekozen. Die grotere lijst van 250 boeken bevatte ook Vlaamse schrijvers, maar die hebben deze top 10 niet gehaald. De tweede stap hield in dat de volgorde binnen de top 10 vastgesteld werd.

Dus, de beste Nederlandse boeken ooit die je gelezen moet hebben? Hier komt de top 10

Dat was de top 10 beste Nederlandse boeken ooit

beste nederlandse boeken ooit top 10

Deze lijst is in 2007 tot stand gekomen maar de boeken zijn tijdloos en verplichte kost voor iedere Nederlander. Maar laten we eens verder kijken. Wat is volgens jou de beste Nederlandse literatuur? Wat zijn nou echt de Nederlandstalige boeken die je gelezen moet hebben? Laat het weten in de reacties.

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je

Gerelateerde artikelen: ook interessant?

Bedankt voor het lezen. Reageer even hieronder en dan zal ik reageren. En... sharing is caring!