Wat zijn de beste biografie-boeken of autobiografie-boeken? Bijvoorbeeld over mensen in de muziekwereld, sportwereld, zakenwereld of politiek? Hier vind je de top 10 met aanraders… Laat je inspireren en kies een goede en interessante biografie om te lezen!

Biografie-boeken top 10

In deze lijst vind je de beste en meest populaire (auto)biografie-aanraders over bijvoorbeeld zakenmensen en historische figuren. Je vindt literaire biografieën over zowel mannen als vrouwen in deze lijst. Lees verder…

1. De lange weg naar de vrijheid – Nelson Mandela

Een dikke pil van 563 pagina’s, maar absoluut de moeite waard. Het verhaal maakt duidelijk hoe belangrijk vergeving is, zelfs als je 27 jaar in de gevangenis hebt moeten zitten. Indrukwekkend. Voor velen is dit de absolute nummer 1 van alle biografieën.

De lange weg naar de vrijheid

De lange weg naar de vrijheid€ 25,45

2. Faster than lightning – Usain Bolt

Usain Bolt werd een fenomeen doordat hij de allersnelste man op aarde werd en talloze Olympische titels won. In zijn biografie leren we dat hij hiervoor een harde weg aflegde. Toch wilde hij winnen, wat het ook kostte. En zelfs nu is hij als dertiger een gloednieuwe professionele voetbalcarrière gestart. Een krachtig verhaal over discipline en wilskracht.

Faster Than Lightning My Autobiography

Faster Than Lightning My Autobiogr…€ 10,99

3. Elon Musk

Hij is interessant als mens en als zakenman. Je krijgt inzicht in al zijn ups en downs, van kleins af aan. En het boek is door een van de meest gerenommeerde schrijvers geschreven.

Elon Musk: Tesla, Spacex, and the Quest for a Fantastic Future

Elon Musk: Tesla, Spacex, and the …€ 10,75

4. Michelle Obama

Een carrière willen maken, goed willen doen in de wereld, kinderen opvoeden en haar man volledig ondersteunen voor het presidentschap. Alle ingrediënten voor een goed verhaal.

Mijn verhaal

Mijn verhaal€ 26,99

5. Steve Jobs

Wie was Steve eigenlijk? Het bijzondere van dit boek is dat het in 2015 verscheen. Als Steve nog leefde, had hij het boek zeker niet op deze manier toegestaan.

Steve Jobs

Steve Jobs€ 14,60

6. De zin van het bestaan – Viktor Frankl

Frankl overleefde de concentratiekampen en ontdekte een bijzonder patroon bij de overlevenden. Zij hielden constant datgene levend waarvoor ze zouden leven: zingeving. Betekenis in het leven leidt tot motivatie volgens Frankl. Dit noemde hij logotherapie. De betekenis om te kiezen kan niemand van jou wegnemen. Zelfs niet de nazi's in de holocaust.

Man's Search for Ultimate Meaning

Man's Search for Ultimate Meaning€ 15,59

7. Decoded – Jay-Z

Een van de grootste artiesten van de 21e eeuw laat je met veel foto's zien hoe zijn creatieve proces eruit ziet, hoe hij daaraan zijn levensverhaal ophangt en hoe hij geïnspireerd wordt.

Decoded

Decoded€ 39,99

8. De autobiografie van Benjamin Franklin

Benjamin Franklin kennen we van zijn goedheid, en deze autobiografie toont ons vooral zijn ijzeren discipline, waardoor hij vanuit de onderkant van de samenleving omhoog klom tot president.

Benjamin Franklin

Benjamin Franklin€ 16,84

9. De autobiografie van Barack Obama

Het verhaal van de jaren voor het presidentschap van de eerste zwarte president van Amerika te lezen. Het is de Amerikaanse droom: vanuit een arm gezin de kans pakken om in Amerika te studeren en carrière te maken.

Barack Obama

Barack Obama€ 12,90

10. Martin Luther King

Een van zijn speeches is de meest bekende speech aller tijden geworden. Die ene met ‘I have a dream’. Hij kwam op voor de rechten van de zwarte mensen in Amerika, en daartoe was hij bereid te sterven.

Biografische boeken met een Nederlands tintje

Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Dagboek van een getuige

Dagboek van een getuige€ 24,99

Mijn Verhaal – Johan Cruijff

Johan Cruijff - mijn verhaal

Johan Cruijff – mijn verhaal€ 22,99

Mijn vrijheid- Ayaan Hirsi Ali

Mijn vrijheid

Mijn vrijheid€ 22,99

Dit was de lijst met aanraders!