Op deze pagina leer je alles over de methode: De Helende Reis van Brandon Bays. De Engelse naam is: ‘The Journey, a practical guide to healing your life and setting yourself free’. Zelfs als je naar een PDF zocht, blijf dan vooral op deze pagina: dit is de meest informatieve en inhoudelijke pagina over De Helende Reis. 

Meteen doorspringen naar opleidingen en workshops van De Helende Reis

Zoek je een Journey Therapie-opleiding? Er zijn veel uitgebreide trainingstrajecten voor een opleiding in De Helende Reis. Onderaan dit artikel staat hier alle informatie over. Ook vind je onderaan dit artikel de uitgeschreven technieken van De Helende Reis, maar laten we bovenaan dit artikel bij het begin beginnen…

Wat is De Helende Reis?

De Helende Reis is een effectieve en inspirerende methode voor (zelf)heling. De Journey is ontwikkeld door Brandon Bays, en het is niet alleen een filosofie: het biedt ook praktische stappen, technieken en meditaties die je kunt uitvoeren om problemen als stress en ‘nepheid’ voor eens en altijd uit je leven te halen.

Zo is het bij een van de technieken van De Helende Reis de bedoeling om steeds dieper en dieper door je emotionele lagen te vallen, om tot je essentie te komen: een allesomvattend gevoel van vreugde.

Een korte Brandon Bays ‘Wiki’ – Wie is zij?

de helende reis the journey brandon bays

In 1992 werd bedenker van De Helende Reis, Brandon Bays, gediagnosticeerd met een groot gezwel in haar buik (tumor). Deze diagnose stimuleerde haar om een methode van zelfgenezing te ontwikkelen. Zeven weken later was haar tumor helemaal weg, zonder medicijnen, zonder operatie.

Sindsdien heeft zij duizenden mensen kunnen helpen zichzelf te bevrijden van lichamelijke klachten, emotionele blokkades en beperkende gedachten. Brandon Bays heeft samengewerkt met grote meesters als Deepak Chopra, Anthony Robbins en Wayne Dyer.

Alvast wat bijzondere verhalen van Brandon Bays horen? Bekijk het interview ‘Op De Thee Bij Brandon Bays’ door opleidingsinstituut UNLP.

Wat is de kern achter waarom De Helende Reis werkt?

De kern waarop The Journey gebaseerd is, heeft te maken met het geheugen van de cellen van je lichaam. Als je De Helende Reis aan het doen bent, dan pak je dat cel-geheugen aan: je bent het schoon aan het maken zodat er in de dagen daarna, nieuwe cellen kunnen ontstaan die kerngezond zijn. Die nieuwe cellen worden namelijk niet meer beïnvloed door oude onverwerkte herinneringen.

Met andere woorden: ervaringen die niet goed verwerkt worden, blijven vastgehouden in je lichaam. Dit kan uiteindelijk leiden tot emotionele en zelfs fysieke problemen. De eenvoudige, maar ontzettend krachtige, Journey-methode helpt je om oude pijn los te laten en zo je lichaam en geest te helen.

Met De Helende Reis verwerk je oude emoties en gebeurtenissen

Heb je al van alles geprobeerd maar val je steeds weer terug in oude gewoontes, dan kan dat komen doordat je nog niet bezig bent geweest met het volledig verwerken van oude emoties en gebeurtenissen. We gunnen je vanaf nu dat je jezelf niet gaat proberen te veranderen: leer te omarmen wie je bent en leer een aantal nieuwe strategieën die De Journey-methode jou aanreikt. Ze werken zo goed doordat onverwerkte zaken eindelijk vrijkomen, waardoor het cel-geheugen schoongemaakt wordt.

Uit welke 3 methodieken en technieken is The Journey ontstaan?

de helende reis the journey brandon bays

The Journey maakt gebruik van 3 methodieken, die het allemaal samenvoegt in één lange interventie voor een explosief effect:

  1. NLP. Om precies te zijn wordt er gebruik gemaakt van: Change Personal History en Time Line Therapy®, (Drop Down Through Techniek & Herkaderen door lessen uit oude gebeurtenissen te bewaren). Brandon Bays was een NLP-beoefenaar en je kunt stellen dat The Journey Brandon’s eigen NLP-techniek is.
  2. Hypnose: het verdiepen van de trance.
  3. Spirituele concepten: het vergeven van de ander, het uitspreken van een intentie/gebed en het gebruikmaken van De Bron van Onvoorwaardelijke Liefde.

Zijn er ook Helende Reis-therapeuten?

Therapeuten die de Helende Reis-methode toepassen, kun je eenvoudig vinden. Hier zullen we binnenkort een link plaatsen waarmee je naar de website van The Journey Nederland kunt gaan. Daar vind je de contactgegevens van deze Helende Reis-therapeuten.

Brandon Bays Boeken (Aanraders)

Hieronder vind je het boek van De Helende Reis samen met andere boeken van Brandon Bays. Ze is een erg eloquente spreker en schrijver, en dat helpt enorm bij het lezen. Dat is ook de reden waarom zoveel mensen van Brandon’s boeken houden. Er is zelfs een versie van De Helende Reis voor kinderen. Bekijk hieronder welke boeken van Brandon Bays jij nog niet hebt gelezen en schaf ze aan (bij het vertrouwde Bol.com).

Voor wie is De Helende Reis geschikt?

de helende reis the journey brandon bays

Iedereen is welkom bij De Helende Reis. Als jij die persoon bent die alles al geprobeerd heeft, meerdere malen heeft gepoogd om zichzelf te veranderen maar steeds weer terugvalt in oude gewoontes, dan is de Journey een cadeau voor jezelf. Want gelukkig is er een keuze. Een keuze om vanaf nu de switch te maken van ‘nep naar echt’, van ‘afwezig en druk’ naar ‘aanwezig en relaxed’.

De Helende Reis (De 3-daagse Journey Experience) is geschikt voor iedereen: beginners en gevorderden, jong en oud. Na zo’n 3-daagse Journey Experience kun je voelen dat emotionele blokkades transformeren, fysieke klachten oplossen en thema’s rondom relaties, slechte gewoontes, gezondheid, verslaving, zelfvertrouwen, angst en neerslachtigheid verdwijnen. Dit alles in een veilige en inspirerende sfeer. Een ongelooflijk krachtige methode die je -voor jezelf en anderen- voor de rest van je leven kunt inzetten.

Wat levert de Journey mij op?

de helende reis the journey brandon bays

Misschien zijn er van die periodes dat de stress door je lijf giert. Hoe zou het zijn wanneer je de ‘drukte’ of de ‘spanning’ die je nu mogelijk voelt, kunt omzetten naar meer rust, meer vrijheid, meer aandacht en meer leven?
Bovenal is De Helende Reis vooral een manier waarop je maskers, muren en bescherming voor je authentieke zelf, weghaalt. Hierdoor kom je bij je ware emoties. Deze emoties ga je daadwerkelijk uiten, zodat alle onbruikbare maskers en persona’s zullen verdwijnen.

Wanneer je je committeert om de filosofie en technieken van De Journey toe te passen, gaat op korte termijn alles voor je veranderen. Je voelt je beter, je bent gezonder, je bent in balans, je bent meer aanwezig en je gaat je rustiger en gelukkiger voelen. Dat komt doordat het cel-geheugen schoongemaakt wordt, waardoor nieuwe, kerngezonde cellen zich gaan ontwikkelen.

Hoe gaan de technieken van de helende reis? (Alle meditaties vind je hier!)

Binnenkort vind je hier een linkje naar een artikel met alle technieken en meditaties van De Helende Reis. Work in progress!

Brandon Bays Workshops en Opleidingen (Wat is het seminar: De Journey Experience?)

de helende reis the journey brandon bays

The Journey is de methodiek, dat weten we al. Maar wat is The Journey Experience? Dat leer je in deze paragraaf. The Journey Experience is de eerste stap die je kunt nemen om De Helende Reis in seminar-vorm te ervaren, waardoor je het echt heel grondig leert.

De 3-daagse Journey Experience met Brandon Bays is een zorgvuldig ontwikkeld programma, waarin je leert om je volledige innerlijke potentieel te ontdekken en te benutten. Gedurende deze drie dagen ga je emoties loslaten, je gaat kijken naar beperkende overtuigingen en andere ongezonde conditioneringen. Je leert hoe gebeurtenissen en oorzaken uit het verleden een effect op je gezondheid hebben en hoe je deze krachtig kunt omzetten en transformeren.

Deze 3-daagse seminars bieden een veilige en inspirerende sfeer. De Helende Reis is een ongelooflijk krachtige methode die je – voor jezelf en anderen – voor de rest van je leven kunt inzetten. Daarom is zo’n Journey Experience een aanrader. Hoe je je kunt aanmelden, lees je in de volgende paragraaf.

Hoe kan ik me aanmelden voor The Journey Experience?

de helende reis the journey brandon bays

Will jij voor eens en altijd jouw thema uit je leven verwerken? Brandon Bays komt vaak naar Nederland. Ook in 2018, dus wil jij direct leren van Brandon Bays? Doe dan mee met The Journey Experience. Dit wordt georganiseerd door The Journey Nederland. De beschikbare data in Nederland kun je vinden door op onderstaande link te klikken.

Binnenkort plaatsen we hier een link naar The Journey Experience

Heb je de Journey Experience al gedaan? Dan kun je hier binnenkort een link vinden om je voor de vervolg-trainingen aan te melden.

Gebruik de speciale aanbieding van The Journey (via deze link)

Klaar om de krachtige Journey-methode eigen te maken? Om het maximale uit jezelf te halen en je leven te leven in vrijheid, spontaniteit, plezier en innerlijke rust? Je kunt je inschrijven door op de volgende link te klikken:

Binnenkort plaatsen we hier een link naar The Journey Experience

In deze 3-daagse onderdompeling krijg je Brandon’s kennis volledig tot je beschikking. De 3-daagse geeft je zóveel kennis en praktijkervaring over De Helende Reis dat je deze krachtige methode -voor jezelf en anderen- voor de rest van je leven kunt inzetten.