Hoe kun je een intentie zetten? Bijvoorbeeld voor je dag, een training, een activiteit of iets anders? Werken vanuit een intentie is erg helpend voor de activiteit die je vervolgens gaat doen. In dit artikel leer je hoe je een intentie zet.

Wanneer zet je een intentie?

Een intentie zet je voordat je iets gaat doen. Dat is bijvoorbeeld aan het begin van een training, aan het begin van een trainingsdag en/of aan het begin van een specifieke oefening. Het liefst zet je een intentie bij alle drie de categorieën.

Doelen en intenties gidsen je in momenten van keuze.

Hoe zet je een intentie?

Beantwoord de volgende vragen en doe het volgende:

  • Wat mij hier brengt, is…
  • Mijn huidige situatie ziet er als volgt uit…
  • Met de volgende intentie ga ik deze training in: ik hoop met deze training het volgende te bereiken…
  • In relatie tot andere mensen, wil ik…
  • Wat ik verwacht, is…
  • Wat ik verwacht te leren, is…
  • De waarden die ik wil nastreven, is…
  • Ook kun je een inspiratiekaart trekken voor je intentie.
  • Maak ook een filmpje van hoe die intentie zich perfect gaat uitspelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de techniek: gedragsgenerator.

Ben je in een groep, dan is het ook een leuk idee om iedereen zijn/haar intentie op een flipover te laten schrijven.

Een intentie kleurt en zet alles in beweging.
– Hsing Yun

Tip: gebruik inspiratiekaartjes

Je weet wat ze zeggen: ‘Smart cards!' Kaarten zijn een fijn hulpmiddel om intenties te zetten. Hier vind je een hele lijst met de beste inspiratiekaartjes.

Tip: zet je intentie in de tegenwoordige tijd

Spreek je intentie uit alsof je het al hebt. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik sta open voor nieuwe ontdekkingen,' in plaats van ‘Ik ga vandaag open staan voor nieuwe ontdekkingen'. Dit heeft een soort affirmatie-effect.

De volgende keer dat je dus een inspiratiekaartje gaat trekken trekken, zet je geen intentie voor ‘de loop van de dag', maar doe je alsof het al zo is!

Nadat je een intentie hebt gezet, laat je hem los

Heb je je intentie gezet? Laat het daarna los, zodat het leven je alles kan geven wat het wil geven, en zodat jij voor alles open zal staan. Dit voorkomt tunnelvisie.

Wat is een voorbeeld van een intentie?

Tijdens mijn videotraining wordt op een gegeven moment het volgende voorbeeld aangehaald: misschien is het je intentie voor deze week om het gevoel van de meditatie, die wakkerheid, door te zetten wanneer je daarna opstaat om te wandelen en naar je volgende taak gaat. Of misschien is jouw intentie voor deze week meer ontspanning, verminderen van pijn, innerlijke rust…

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: