Ook in 2018 vragen wij gastbloggers & goed nieuws: je artikel mag ook op je eigen site!

Wil jij gastbloggen zodat je een of meerdere autoriteitsvolle backlinks kunt verdienen voor je eigen site? Goed nieuws: op deze kennisbank kun je gastbloggen voor een backlink én je mag je gastartikel ook op je eigen site plaatsen. Hier is een kleine instelling voor nodig, zodat Google de artikelen niet als ‘duplicate content’ gaat zien. Lees verder voor alle instructies!

Schrijf jij graag over health, psychologie of spiritualiteit en wil je jouw artikel of column op deze kennisbank plaatsen? Bekijk hieronder de spelregels:

Waarom (Gast)Redacteur worden? Wat levert het je op?

Je bent van harte welkom om mee te schrijven aan deze kennisbank. Het NLP College zoekt namelijk een gastblogger voor een of meerdere artikelen. Je bijdrage is waardevol en je krijgt er waarde voor terug, namelijk:

 • Je bouwt domein- en pagina-autoriteit op door naar je eigen website te linken (backlinking). Dit is anno 2018 nog altijd de belangrijkste rankingfactor voor jouw website. En het mooie is: hoe meer backlinks op een bepaalde site, hoe effectiever het resultaat voor je eigen site. Het loont dus om meerdere gastartikelen te schrijven op eenzelfde site.
 • Je mag je artikel ook op je eigen site plaatsen! Dat mag bijna nergens anders. De reden is vaak dat er dan het ‘duplicate content-probleem’ ontstaat in de ogen van Google. Dat is ook terecht: zodra één artikel op twee plaatsen op het internet te vinden is, zal Google aan beide artikelen minder ranking-waarde toekennen. Dit probleem is echter eenvoudig opgelost door de zogenaamde ‘canonieke’ tag aan het gedupliceerde artikel toe te voegen. Wel wil ik met je afspreken dat het artikel op hetnlpcollege.nl het primaire artikel wordt. Jij ruilt namelijk jouw tijd en energie (je gastartikel) voor een backlink. Dit is een eerlijke ruil, en als bonus mag je jouw gastartikel ook op je eigen site dupliceren, met dus die canonieke tag.
 • Je bouwt aan je zichtbaarheid en autoriteit als auteur. Bij je artikel wordt altijd bovenaan en/of onderaan de auteursnaam vermeld. Je versterkt je imago als auteur, hebt een online aanwezigheid die niet enkel ophoudt bij de grenzen van je eigen site en je wekt hiermee vertrouwen doordat je op verschillende autoriteitsvolle domeinen staat.
 • Je krijgt er een nieuwe relatie bij: ik! Zodra je twee artikelen geschreven hebt, zou ik je kunnen uitnodigen om (uiteraard gratis) 1-op-1 kennis over schrijven met elkaar te delen, zodat je je vaardigheden verder uitbouwt. Je krijgt dus de mogelijkheid om je vaardigheden op het gebied van bloggen te ontwikkelen, en waarschijnlijk leer ik ook wat van jou! Je ervaart hoe het artikel geoptimaliseerd wordt voor leesbaarheid, scanbaarheid en vindbaarheid. Mijn intentie is vooral om een waardevolle blog-relatie met je te onderhouden.
 • Of je bent een fan en je wil gewoon graag bijdragen aan een mooie kennisbank.
 • Ik zorg ervoor dat je gastartikel wordt gevonden op Google. Op die manier heb je een groep mensen die jouw artikel leest en ook ziet dat jij het hebt geschreven.

Welke voordelen van gastbloggen kun je niet verwachten?

 • Je krijgt door het gastbloggen niet per se meer bezoekers op je website. Gastbloggen doe je op de eerste plaats voor het verkrijgen van een krachtige backlink, het verhogen van je autoriteit en niet altijd voor meer bezoekers. Het is gebruikelijk dat via een gastartikel slechts enkele bezoekers per maand naar je website doorklikken.
 • Het NLP College zal je artikel niet direct plaatsen. Houd er dus rekening mee dat het een aantal weken kan duren alvorens het wordt gepubliceerd.
 • Hoewel de credits altijd aan jou (de auteur) toebehoren, is de auteur geen eigenaar van het gastartikel. Er heeft namelijk een ruil plaatsgevonden: een backlink (en andere voordelen zoals beschreven in de eerste paragraaf) wordt geruild zodat vervolgens Het NLP College eigenaar wordt van het artikel dat je geschreven hebt.
 • Je mag je artikel gewoon op je eigen site plaatsen, mits je een canonieke tag gebruikt. Het is buiten dat niet toegestaan om (gedeeltes van) het artikel elders op het internet te dupliceren.

Wat wordt er van je artikel verwacht?

 • Aantal woorden: Minimaal 700.
 • Onderwerp: Je mag zelf onderwerpen voorstellen. Wel is het zo dat ik een lijst met onderwerpen aan het afwerken ben waarover nog geen artikel op mijn site staat. Als je een onderwerp kiest wat nog niet op mijn site voorkomt, ben je extra waarde aan het leveren.
 • Uniekheid: Het artikel bevat 100% unieke teksten. Dat houdt in dat geen enkele zin elders op het internet of drukwerk te vinden en dat alles in eigen woorden is geschreven.
 • Stijl: Jip en janneke-taal (dus niet te abstract), scanbaar (kopjes en bullets) en niet te verhalend dus ook voldoende informatief. Dit komt er in de meeste gevallen op neer dat er ook een aantal concrete tips of adviezen in het artikel staan.
 • Opmaak: Afbeeldingen zijn niet nodig. Wel kopjes en korte paragrafen.
 • Taalfouten: Het artikel dat je inlevert is geredigeerd op taal.
 • Inleverdatum: Daar ben je volledig vrij in.
 • Eindredactie: Het NLP College heeft de eindredactie, waardoor je kunt verwachten dat je artikel aangepast wordt, met name op SEO-gebied. Dit zie je vooral terug in de titel, eerste alinea en tussenkopjes.

Gastblogger gevraagd/gezocht! Hoe kun je beginnen met gastbloggen bij ons?

Mail je gastartikel of vragen naar rubin@hetnlpcollege.nl