De wet van aantrekking: In overvloed leven (geen schaarste) 16 tips!

Hoe kun je de wet van aantrekkingskracht toepassen en in overvloed leven en overvloed aantrekken? In dit artikel vind je tips om niet meer schaarste aan te trekken, maar juist overvloed (bijvoorbeeld qua geld en relaties)!

Tip 1 – De wet van aantrekkingskracht heeft een basis: geloof dat je het verdient!

Heel simpel gezegd: als je iets gelooft, komt het uit. Dit is een van de basiselementen van de wet van aantrekkingskracht. Installeer in jezelf dus bijvoorbeeld de overtuigingen: ‘Ik verdien succes!’ En: ‘Ik ben het waard!’ Want zodra je het gelooft, zal je ook succes gaan krijgen. Dat kun je doen aan de hand van het artikel over het installeren van bekrachtigende overtuigingen.

Tip 2 – De wet van aantrekkingskracht begint bij een wens: bedenk precies wat je wil

Bedenk precies wat je wil in de vorm van een helder geformuleerd doel. Geef het doel een extra boost door je doel helder te visualiseren. Je stuurt op deze manier een verzoek naar het universum.

Tip 3 – Visualiseer nu alsof je het al hebt bereikt/verdiend

Nadat je het doel hebt gesteld en gevisualiseerd, kun je nog iets doen wat jouw doel haast gegarandeerd laat uitkomen. Er is namelijk een prachtige tijdlijn-techniek waarbij je jouw doel – dat je levendig voor je ziet (visualisatie) – in je tijdlijn installeert. Je stelt je gewoon voor dat je boven je tijdlijn zweeft, je zweeft naar de toekomst en je klikt het plaatje waarin je je doel hebt behaald, in de toekomst. Vervolgens zie je hoe alle obstakels herschikt worden waardoor het doel behaald kon worden.

Je wordt het niet. Je bent het al: je bent al beroemd.
– Shep Gordon

Tip 4 – Je hoeft geen miljonair te zijn om in overvloed te leven

wet van aantrekkingskracht

Dit is misschien wel een grote eye-opener voor je: hoeveel denk je dat de volgende dingen kosten? Ski-chalets, lekker golven, duiken, aan een zwembad zitten op vakantie…

Dit zijn allemaal dingen die passen in een miljonair-lifestyle, maar kosten ze ook echt een miljoen? Dit is misschien een groot inzicht dat je kunt hebben: het antwoord is ‘nee’! Zelfs een wereldreis kun je al maken voor 18.000 Euro. Om vrij te zijn en al backpackend de wereld te ontdekken heb je geen miljoen nodig! Je kunt dus nu al een prachtige lifestyle hebben.

Tip 5 – Doe aan lifestyle design, niet aan rijk worden

Vraag jezelf altijd: ‘Wat is mijn relatief inkomen en wat is mijn absoluut inkomen? Is een calorie altijd een calorie? Of zou je ook moeten kijken naar hoeveel calorieën je eigenlijk verbrandt?

Wie van de volgende personen heeft een hoger relatief inkomen?

  • Piet verdient 100.000 euro per week door 50 uur per week te werken.
  • Marie verdient 40.000 euro per week door 10 uur per week te werken.

Hoeveel is dat per uur? Piet verdient 2.000 per uur. Marie verdient 4.000 per uur. Nu ontstaat er een nieuwe vraag: wie heeft een rijkere lifestyle, Piet of Marie?

En nu komt er opnieuw een nieuwe vraag: hoe kun je ervoor zorgen dat je, net als Marie, meer verdient in minder tijd? Dat heeft van alles met effectiviteit te maken een dat komt aan bod in een van de tips die nog moeten komen…

Droom Leef Geniet Aanbieding Live

Tip 6 – Help anderen

Geef jouw hulp (liefde). Deze goede energie is namelijk eindeloos. Stel jezelf dus de vraag: ‘Wie kan ik helpen?’ In plaats van: ‘Wie kan mij helpen?’

Ik ben een engel. De energie díe ik geef, mag ik met heel mijn hart geven.

Tip 7 – Geef én ontvang overvloedig

overvloed aantrekken

Geef je iets, doe dat dan met heel je hart. Betaal mensen van harte en ontvang en werk van harte.

Tip 8 – Denk welvaart, denk niet ‘tekort’

Denk welvaart, denk niet ‘lack’. Heb dit in gedachte bij alles wat je doet: werken, shoppen, eten, klanten werven, factureren, complimenten geven, etc.

Tip 9 – Begrijp dat er een eindeloze geldstroom is in de wereld

Er is een eindeloze stroom van geld in de wereld. Deze stroom is echt oneindig. We hebben het over miljoenen. Je kunt er zo naar grijpen en er een deel uit pakken. Je hoeft er alleen je arm naartoe te bewegen en het daadwerkelijk te pakken.

Mijn leraar stond eens voor de groep en ze bood een euro aan in ruil voor 50 cent. Een paar van de deelnemers in de zaal opende hun portemonnee op zoek naar 50 cent. Een vrouw was er het eerste bij, rende naar voren, gaf 50 cent aan de docent en ontving 1 dollar.

Vervolgens pakte de docent een briefje van 5 euro. ‘Voor 2,50 is deze voor jou. Wie komt?’

Daarna deed ze hetzelfde met 10 euro, 20 euro, 50 euro, 100 euro en 200 euro.

De meeste mensen konden het niet geloven, aarzelden bij het pakken van hun portemonnee en durfden niet eens snel te zijn en naar voren te stappen om het aan te nemen. Ze dachten dat er vast een addertje onder het gras zat, of hun overtuigingen over geld zaten in de weg.

Geld is niet echt. Er is zóóó veel geld in de wereld! Geef dus veel waarde en neem veel waarde.

Tip 10 – Taal is krachtig. Gebruik het woordje ‘overvloed’ letterlijk in je vocabulaire

overvloed aantrekken

Wist je dat de woorden die je gebruikt, jouw overtuigingen en gedrag gaan beïnvloeden? Gebruik dus het woord ‘overvloed’ letterlijk in je taal! Bijvoorbeeld: ‘Heb ik daarmee je vraag beantwoord?’ ‘In overvloed!’

Tip 11 – Stel overvloedig veel vragen

Stel vragen en leer van de ervaringen van anderen. Zit je in een seminar, wees dan degene die de meeste vragen stelt (als je daadwerkelijk nuttige vragen hebt).

Tip 12 – Je hebt geen klanten nodig

Je hebt geen klanten nodig. Je wil klanten die een verandering kunnen maken in de wereld, die er iets mee willen doen en die resultaten willen, om zo de wereld verder te verbeteren.

Tip 13 – Minder doen is geen luiheid: wees effectiever

Even kort: effectiviteit betekent dat je de juiste dingen doet. Je zou dit ook doelgerichtheid kunnen noemen. Efficiëntie betekent trouwens dat je de dingen die je doet, zo slim mogelijk doet.

Minder doen is geen luiheid. Wees effectief.
– Tim Ferris

Wat heeft effectiviteit met overvloed te maken? Alle activiteiten die je kunt schrappen, leveren je direct tijd op voor een overvloedige lifestyle én je zal er meer geld door verdienen. Door de helft te doen van wat je nu doet, kun je:

  • Twee keer zoveel verdienen.
  • Van de output genieten: vrijheid.

Effectiviteit gaat heel goed samen met de Wet van Pareto: denk aan de 80/20-regel voor alles wat je in je leven doet! ‘Zou ik dit nu wel moeten doen? Wat zou ik eigenlijk moeten doen?’ En sterker nog: ‘Kan ik nu ook niks gaan doen?’

Tip 14 – Gebruik de Wet van Parkinson

wet van aantrekkingskracht

Laten we, aansluitend op de tip over effectiviteit, de Wet van Parkinson introduceren: een werknemer is waardevoller als hij minder werkt en daarin extreem productief is. Hij kan in 10 uur per week 2 keer de resultaten bereiken van mensen die 40 uur per week werken. Het is dan pijnlijker voor het bedrijf om je te ontslaan.

Op een wonderbaarlijke manier vullen we de gegeven tijd tijd die we hebben. Dat is de Wet van Parkinson. Dit is de magie van de deadline. Een korte deadline is altijd beter. Beperk werktijd dus en zet deadlines.

Tip 15 – Blijf testen tot je overvloed hebt bereikt

Als iedereen iets op een bepaalde manier doet, en als er geen resultaten zijn: doe het anders. Dit is de TOTE-filosofie. Blijf dus van alles uittesten totdat je jouw overvloedige lifestyle hebt bereikt.

Droom Leef Geniet Aanbieding

Tip 16 – Kijk anders tegen je pensioen aan: houd mini-pensioentjes

Pensioen zou het absolute worst case scenario moeten zijn volgens Tim Ferris. ‘Het is gebaseerd op de assumptie dat je niet leuk vindt wat je 2/3 van je leven aan het doen bent tijdens het meest fysiek capabele deel van je leven, om vervolgens een reservoir aan kapitaal te hebben om te overleven als je fysiek niks meer kunt en incapabel bent.’

De inflatie verzwakt je koopkracht dus waarom wachten met genieten van dat Pensioen-geld? Zelfs een miljoen is zo op in je 30 jaar pensioen. Maak de fout niet om het pensioen als doel te zien. Werk wanneer je het effectiefst bent en houd mini-pensioentjes waarin je van je lifestyle geniet!

Dit waren alle tips om de wet van aantrekkingskracht te gebruiken zodat je in overvloed kunt leven. Laat in de reacties weten hoe jij jouw lifestyle ontwerpt en de wet van aantrekkingskracht inzet!

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je

Gerelateerde artikelen: ook interessant?

Bedankt voor het lezen. Reageer even hieronder en dan zal ik reageren. En... sharing is caring!