Hoe kun je de wet van aantrekking (The Secret) toepassen en overvloed aantrekken in plaats van schaarste, bijvoorbeeld qua geld, liefde, relaties of een ander doel? Hier vind je alle stappen & tips voor het toepassen van de wet van aantrekking. Lees verder…

Inhoud van deze pagina:

Het stappenplan van de wet van aantrekking

Dit is het meest uitgebreide artikel met een volledig stappenplan van de ‘hoe' van de wet van aantrekking, maar laten we beginnen met een korte definitie. Dus voordat we beginnen, geven we een korte betekenis van de wet van aantrekking.

Wat is de wet van aantrekking?

Je kunt de wet van aantrekking inzetten om jouw grote en kleine doelen te bereiken. Wat voor ‘wet' is dat dan precies? De wet van aantrekking betekent dat je terugkrijgt wat je uitstraalt en verwacht. Het veronderstelt dat de wereld als een spiegel voor je is. Glimlach je in de spiegel, dan kun je verwachten dat de spiegel – dus de wereld – terug glimlacht.

De wet van aantrekking is dan ook een van de krachten die verklaart waarom de rijken rijker worden en de armen armer worden: de rijken zien dagelijks veel rijkdom om zich heen en de armen zien dagelijks veel armoede om zich heen… En wat je vaak ziet, krijg je makkelijker! De wet van aantrekking stelt vervolgens dat je dit kunt gebruiken om jouw doelen en dromen uit te laten komen.

Zoals Esther Hicks het zo mooi samenvat – onder andere in haar boek ‘De Wet Van Aantrekking': Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, dan veranderen de dingen waar je naar kijkt. En ik maak op mijn beurt géén grap als ik zeg dat er niks krachtigers is op de wereld dan dit.

De wet van aantrekking samengevat: wat zijn de stappen?

Samengevat kun je de wet van aantrekking als volgt toepassen:

  1. Bepaal wat datgene is wat je heel graag wilt: bedenk en noteer jouw doel.
  2. Vraag (via visualisatie)! Spreek de intentie uit dat je het heel intens verlangt. De #1 manier om dit te doen is door te visualiseren en te voelen alsof het er al is. Op deze manier vertel je het universum: ‘Ik verwacht het!' En je verwacht het niet alleen: je hebt een intens verlangen van alle potentieel onbekende dingen die naar jou toe kunnen komen. Ook gaan we in deze stap letterlijk onze wens uitspreken aan anderen, via een “Mastermindgroep”.
  3. Laat los, geef jezelf kracht en ‘word' wat je wilt (o.a. via meditatie). Hierdoor ga je het niet forceren. Alles wat je van de buitenwereld verlangt, zoek je tijdens deze stap in jezelf. Hierdoor word je een ‘vibrationele match' voor datgene wat je van de buitenwereld wilt aantrekken. Stap 1 en 2 waren vooral cognitief, en deze derde stap gaat juist om helemaal loslaten, vrij zijn, niks ‘moeten', plezier hebben, accepteren, mediteren, ‘rebooten' en weer ‘aligned' zijn met de harmonie van het universum. Dat universum wil er namelijk altijd voor zorgen dat jij slaagt.
  4. Het zal gegeven worden. Met andere woorden: het universum zal zich gaan herschikken zodat alles ertoe zal leiden dat jij kunt gaan slagen.
  5. Verwacht het en stel je open voor wat er allemaal op je pad komt om datgene ook daadwerkelijk te kunnen ontvangen en creëren. Sta het toe.
  6. Onderneem actie op datgene wat er op je pad komt. Actie is het sleutelwoord. Om de handen uit de mouwen te steken en de kansen van het universum daadwerkelijk in te koppen.
  7. Ontvang met positieve emoties. Dit betekent bijvoorbeeld dat je ‘ja' gaat zeggen op een lucratief aanbod, een bonus die je verdiend hebt, een nieuwe klant of iemand die jou uitvraagt.
  8. Vertrouw en houd van het proces. Dus ook als er tegenslagen zijn. Daar zitten juist de waardevolle lessen en groeimogelijkheden in het leven. Bovendien kunnen er zonder valleien ook geen pieken zijn, zoals we leren van non-dualiteit.

Dit waren alle stappen samengevat. De rest van dit artikel zal al deze stappen uitgebreid toelichten en verhelderen, samen met een heleboel begeleidende tips! Laten we naar de stappen en tips gaan om de wet van aantrekking nog beter in te kunnen schakelen in ons leven:

[Stap 1 – Bepaal wat je wilt]

Ik zal nu per stap een aantal tips geven voor het toepassen van de wet van aantrekking. Laten we beginnen met de tips voor stap 1: Bepaal wat je wilt en schrijf dit op als helder doel…

Hierna lezen:  Spiritueel Ontwaken: Betekenis, Uitleg & Heldere Inzichten

Tip 1 – De wet van aantrekkingskracht begint bij een wens: bedenk precies wat je wilt (een doel!)

wens doen wet van aantrekking

De wet van aantrekkingskracht is eigenlijk een synoniem voor een ‘self fulfilling prophecy'. Dat betekent dat je krijgt wat je verwacht. Hoe schep je een verwachting? Bedenk precies wat je wilt in de vorm van een helder geformuleerd doel.

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Je doel kan ook je missie zijn: ‘Wat draag ik bij aan de wereld?'

Maak het echter niet gedwongen altruïstisch. Deze stap heet: ‘Bepaal wat je wilt‘. Niet: ‘Bepaal wat je moet.' Ga dus goed na wat voor doel of missie jij zelf wilt. En als daar nog geen stukje in zit over hoe jouw doel jouw omgeving verder helpt, is dat prima!

Begin met het einddoel voor ogen.
– Stephen Covey

Er is een ander puntje van aandacht bij deze stap. Deze stap heet: bedenk wat je wilt. Niet: bedenk wat je niet wilt. Niet bestaat niet in de kosmos. Het werkt als een postorderbedrijf. Als je een product wilt bestellen, kun je ook niet bestellen wat je niet wilt, maar alleen wat je wel wilt.

“Ik wil geen problemen” is een verzoek om problemen.

Formuleer een SMART-doel. Een doel dat op papier staat en waar actief aan gewerkt wordt, is een van de belangrijkste elementen van manifesteren.

Formuleer nu dus je doel. Letterlijk. In een document. Niet ergens weggefrommeld in je downloadsmap, maar op een prominente plek in je leven. Bijvoorbeeld op je bureaublad of in je doelenplanner.

Als je al een doel had, pak die er dan bij en stel hem nog eens extra scherp. Is mijn doel SMART? Is mijn doel in de tegenwoordige tijd geformuleerd, alsof ik het nu al heb?

Stond je doel tot nu toe bijvoorbeeld als volgt op papier?

“Ik wil een liefdevolle echtgenoot vinden die ervan droomt om vader te worden.”

Zet hem dan even in de tegenwoordige tijd.

Specifiek: “Ik heb een liefdevolle en ondersteunende echtgenoot die een vader is in hart en nieren en ervan droomt om vader te worden.”

Meetbaar: “Ik stuur dagelijks ten minste één bericht op datingsites en iedere week spreek ik ten minste één nieuw persoon aan in de supermarkt of stijldansles.”

Acceptabel: “Niemand in mijn omgeving heeft hier bezwaar tegen. Dit doel is bovendien in lijn met mijn persoonlijke waarden en verlangen naar een diepe, betekenisvolle relatie: ik ben bereid mijn carrière op een lager pitje te zetten.”

Realistisch: “Gezien mijn sociale vaardigheden, leeftijd en beschikbaarheid, is het realistisch dat ik compatibele partner heb gevonden.”

Tijdgebonden: “Op 31 december 20.. heb ik een betekenisvolle relatie met mijn echtgenoot – en zijn we trotse ouders.”

Tip 2 – Droom groot: kies niet zomaar een doel, maar kies iets wat je héél graag wilt

Heb een doel waar je verliefd en geobsedeerd op kunt worden. Een doel dat jou 's nachts wakker houdt. Het is essentieel dat dit een wens is die er daadwerkelijk toe doet. Een wens die je leven gaat veranderen. Een wens die je héél graag wilt!

Creëer een intens verlangen dat zich omvormt tot obsessie… zodat het verlangen naar {jouw doel} je van binnenuit stimuleert om concrete plannen te creëren en uit te voeren.

Veel mensen die de wet van aantrekking willen toepassen, beseffen dit echter niet. Als je bij een willekeurige workshop ‘doelen visualiseren' of ‘vision board maken' binnenloopt, zie je bij de helft van de deelnemers deze veelvoorkomende fout…

Ze hebben zomaar ter plekke iets bedacht wat ze ‘wel leuk' lijkt… Dit is niet zomaar een middagje gezellig knutselen! Maak er je levenswerk van. Daarmee bedoel ik niet dat je het moodboard perfect mooi moet maken. Die mag namelijk ‘lelijk' zijn. Ik bedoel dat je inhoudelijk met je grootste wensen aan de slag moet gaan.

Wat is nou het nut van het maken van een doelenbord als het voor jou niet zo belangrijk is om te bereiken wat je erop gaat zetten? Ja, dan is het gewoon een middagje gezellig knutselen met wat Happinez-vrouwtjes…

Gebruik dit experiment juist om je wildste dromen uit te laten komen – dromen waar je al langer op aan het broeden bent. En sterker nog: juist doordat je de wet van aantrekking op jouw wildste dromen toepast, zal het extra ‘makkelijk' worden, doordat je – met extra vrijgekomen adrenaline en enthousiasme – alles op alles gaat zetten om het uit te laten komen!

Dit is zo grappig aan het leven: als je weigert om minder te accepteren dan het allerbeste, zal je heel vaak het allerbeste krijgen.
– W. Sommerset Maugham, Engelse schrijver

Denk groter dan je nu bent. Heb je geen drive? Dan komt dat doordat je te klein denkt. Speel niet op het niveau waar je nu bent, anders kun je niet groeien.

Heb een doel waar je verlangen en passie voor hebt. Passie is een grenzeloos enthousiasme dat niet te temperen is. Het is een energie die je uitstraalt, en dat raakt anderen. Het zorgt ervoor dat je boven jezelf uitstijgt, focus houdt en tot grote prestaties komt. Passie is de kracht die wonderen kan laten plaatsvinden.

Zoals je verderop in dit artikel gaat leren: onze gedachten worden dingen. Geef jezelf toestemming om dromen te fantaseren die voorbij jouw vermogen gaan om ze met je verstand te begrijpen.

Stel alsjeblieft geen zesjesdoel. Stel een doel dat zo groot is dat als je het zou bereiken, het je zou overrompelen.

Wees dus niet realistisch. Denk niet klein. Vraag alles wat je echt wilt. Zonder compromis. Alles is er namelijk gewoon voor jou. Alles is mogelijk. Het universum kent geen blokkades.

Droom groot. Droom over een beter leven (én wees dankbaar voor wat je nu hebt). De meeste mensen leven hun dag met onzin in hun hoofd die er niet toe doet. Stel doelen die groter zijn dan je dagelijkse bekommeringen – doelen die daaraan voorbij gaan. Droom groot en stop nooit. Laat nooit je droom los. Houd de droom levend.

Tip 3 – En wat nou als je niet weet wat je wilt? Stel dan goede vragen!

niet weten wat je wilt wet van aantrekking

Het lijkt simpel: ik wil nu een film kijken. Nu wil ik een kopje koffie. Nu wil ik even met niemand praten. Ik wil over 5 jaar in een villa met zwembad wonen. Het zou me heel leuk lijken om over 3 jaar een jaarinkomen van een miljoen te hebben. Ik wil een gelukkig leven hebben. Ik wil meer persoonlijke groei. Ik wil vaker op vakantie en meer vrije tijd hebben. Het is toch heel eenvoudig om te weten wat je wilt?

Één keuze is echter voor veel mensen niet echt zo eenvoudig: wélk werk ga ik doen? Veel mensen zeggen niet te weten wat ze precies willen met hun leven. Erg logisch dat dit een moeilijke vraag is waar veel mensen mee zitten.

“Ik hoor geregeld dat mensen het moeilijk vinden om een doel te bepalen. ‘Ik vind zoveel dingen leuk,’ beweert iemand dan. (…) Niet kunnen kiezen betekent dat je geen enkel doel écht de moeite waard vindt. Er is dan geen gericht verlangen.”
– Michael Pilarczyk

Er zijn een aantal opties mogelijk om erachter te komen wat je wilt: Stel goede vragen. Wil je goede antwoorden? Dan moet je goede vragen stellen. Welke vragen zijn dat?

Vind je missie: wat vind je écht de moeite waard?
Zoals je in bovenstaande quote van Michael Pilarczyk al hebt gelezen: bepaal wat je nou écht de moeite waard vindt. Dit is een uitstekend startpunt om het werk te bepalen wat je wilt gaan doen: Kijk naar wat je missie is.

  • Wat is het doel dat je écht de moeite waard vindt?
  • Wat kan of ben ik aan het bijdragen aan het grotere geheel? Met andere woorden: wat is mijn missie?
  • Wat zou je willen bereiken in je leven?
  • Weet jij wat je uit je leven wilt halen?
  • Hoe wil je herinnerd worden op je uitvaart? Wat zeggen mensen over je in hun afscheidsrede?

Vraag jezelf wat jouw ‘Ikigai' is
Vul een Ikigai-schema in. Hierdoor kun je jouw werk bepalen dat aan de volgende vier voorwaarden voldoet. Voldoet een keuze niet aan een van deze vier dingen, dan kun je hem al schrappen. Je houdt je Ikigai over en dat kun je gaan doen.

  • Wat vind je leuk?
  • Wat levert geld op?
  • Wat hebben mensen nodig?
  • Waar ben je goed in? Wat kun je goed én is je passie? Vraag aan anderen wat ze in je bewonderen en waar ze je goed in vinden.

Kijk naar wat jij wilt
De oorzaak van dit dilemma (welk werk ga ik doen?) is dat we te veel luisteren naar wat anderen willen, in plaats van te luisteren naar wat wij zelf voelen. We hebben ons leven geleefd volgens de verwachting van anderen. Leef dus niet meer om anderen tevreden te stellen, maar om je eigen hartenwensen te vervullen.

  • Wat is datgene wat je écht wilt?
  • Wat vind je zo leuk om te doen dat je er niet meer mee wilt stoppen?
  • Wat geeft jou geluk?
  • Waar kun je van genieten?
  • Wat passioneert jou?
  • Wat maakt jou blij?
  • Waar ben je obsessief over? Waar kun je altijd meer over lezen, naar luisteren en naar kijken? Waar krijg je nooit genoeg van en ben je ongekend nieuwsgierig naar?
  • Wat vind je belangrijk? Wat zijn de vier meest belangrijke dingen in je leven? Wat geeft je dankbaarheid?
  • Gebruik de vragen uit het artikel over het volgen van je intuïtie. Dan volg je namelijk je hart. Voorbeelden van deze vragen zijn: ‘Als ik niet bang zou zijn, zou ik…' ‘Als je wist dat je nooit kunt falen, wat ga je dan (anders) doen?'
  • Als tijd en geld geen rol speelde, wat zou je dan doen? Hoe zou je jouw ideale leven dan inrichten? Wat zou je dan allemaal niet meer doen, wat je nu elke dag moet doen? Van welke inrichting van je leven zou je echt genieten?
  • Wat is iets dat je absoluut voor je dood gaat, wilt doen?
  • Wat is iets dat, wanneer we er direct aan werken, een glimlach op je gezicht brengt?
  • Wat zou anders moeten gaan, zodat je kunt zeggen: ‘Ik heb een perfect leven!'
  • Wat vond je als kind al geweldig om te doen?

Verwerf inzichten voor jezelf met het Disney-model
Gebruik het Disney-model als eerste input voor het bepalen wat je wilt.

Hierna lezen:  Neuro Associative Conditioning / Dickens-Techniek / Leverage [Pijn-Plezier-Principe]

Test een heleboel dingen uit
Vind je zoveel dingen leuk, of weet je überhaupt nog niet of je die dingen leuk vindt omdat je ze nog nooit hebt getest? Plan dan een aantal maanden in waarin je alles gaat testen. Voel vervolgens wat zwaar aanvoelt en wat licht aanvoelt. Schrap alles wat zwaar aanvoelt en ga meer van datgene doen wat licht aanvoelt.

Stel jezelf nog meer goede vragen
Stel jezelf onderstaande vragen eens…

  • Waaraan zou je nu kunnen werken, zodat je leven direct anders wordt?
  • Welke verandering, die je in je leven kunt aanbrengen, zou je direct meer ruimte geven?
  • Wat bewonder jij in jouw idool? Dat zijn ook jouw gaven!
  • Wie ben je?

Je weet op een gegeven moment wat je wilt en het verlangen is er. Mooi, laten we naar de volgende stap gaan!

Nog even dit: Uiteindelijk moet je dingen niet moeilijker maken dan ze zijn. Weet je nog steeds niet wat je wilt? Heb je nog steeds geen doel bepaald? Laat het dan gaan. Blijkbaar vind je niks belangrijk. Geen probleem. Dan is je leven gewoon prima zoals het is. Misschien zijn er maar 1 miljoen Nederlanders die doelen stellen. De andere 16 miljoen leeft prima. Daar zitten ook gelukkige mensen bij.

[Stap 2 – Vraag… En de krachtigste tool daarvoor is visualisatie!]

Tip 4 – Vraag wat je wilt! Gebruik hiervoor visualisatie en deze extra hulpmiddelen…

Nu je weet wat je wilt, is het tijd om het helder en visueel te maken. Formuleer een helder doel en geef het een extra boost door je doel helder te visualiseren.

Visualiseren kan betekenen dat je met je fantasie iets in je eigen gedachten visualiseert – en het kan betekenen dat je je doel letterlijk visualiseert door het op een moodboard te zetten en in je slaapkamer op te hangen. Wij gaan in dit hoofdstuk beide doen.

Alles begint met een gedachte. Van visualisatie tot realisatie.
– Michael Pilarczyk

Je moet dromen voordat je dromen uit kunnen komen.
– A. P. J. Abdul Kalam, voormalig president van India

The Secret kan jou geven wat je wilt, hoe groot het ook is. En je trekt het aan door middel van het beeld dat je in je gedachten hebt.
– Willemijn Welten

In de grootste succesverhalen komt het patroon van visualiseren steevast terug. The Greatest Showman is zomaar een van de miljoenen voorbeelden: de bekende ondernemer P.T. Barnum visualiseerde zijn bedrijf – en daardoor kon het ontstaan.

Cause every night I lie in bed, the brightest colors fill my head. A million dreams are keeping me awake. I think of what the world could be (…)

Dit is een essentiële stap. Visualiseer je het, dan materialiseer je het. Waarom werkt dit? Onder andere omdat ons onderbewuste verstand geen onderscheid kan maken tussen een levendige verbeelding en de realiteit.

Een verlangen komt tot leven in je verbeelding. Verbeelding is de werkplaats van je onderbewuste verstand.
– Napoleon Hill

Bovendien werkt visualisatie als een ‘bestelling' die je plaatst. Vraag wat je wilt: plaats jouw bestelling bij het universum. Je stuurt op deze manier letterlijk een verzoek naar het universum.

Je moet het wel vragen. De wet is: Vraag en het zal je gegeven worden.

Concrete manieren om dit te doen:

  • Stel een doel (doe dit in ieder geval!) en lijst hem in.
  • Zie en voel (visualiseer) hoe het is als je het nét bereikt hebt en als je het al een jaar bereikt hebt (doe dit in ieder geval!).
  • Schrijf bijvoorbeeld je ideale leven van minuut tot minuut op. Ontwerp letterlijk je ideale leven.
  • Maak een vision board waarin goed zichtbaar wordt wat je graag wilt.
  • Hang schilderijen en visuele uitingen in je huis van hoe je wilt leven. Plaats een biljet met het aantal euro's dat je dit jaar wilt verdienen op het plafond voor als je wakker wordt. Als je doel een relatie is, plaats dan schilderijen in je huis waarin een gelukkig stel afgebeeld staat.
  • Houd een Mastermind-bijeenkomst en stel daarbij ook je langetermijndoelen, jaardoelen, maanddoelen en tussentijdse mijlpalen vast.
  • Is je doel een vaardigheid of gedrag, repeteer hem dan tot in de puntjes in je hoofd met de new behaviour generator-techniek.
  • Bekijk en/of onderzoek een rolmodel die jouw doel al heeft bereikt. Dit wordt modelleren genoemd. Zo'n rolmodel dient als inspiratie om jouw capaciteiten te activeren. Wil je succesvol en gelukkig worden, bestudeer dan succes en geluk.
  • Onderzoek op nieuwsgierige wijze wat jouw sterkten en zwakten zijn en welke kansen en bedreigingen er in je omgeving zijn. Maak een ondernemingsplan en strategisch plan op basis van dit onderzoek. Dit is hetzelfde als jouw doel, maar dan onderbouwd en rotsvast. Dit kan al op één A4'tje en de essentie moet in enkele regels te beschrijven zijn, met een beknopte onderbouwing, anders is het geen goed plan.
  • Plaats een intentie en/of bid.

Je plaatst op deze manier gewoon je bestelling bij het universum. Het universum zal zich nu gaan herschikken zodat dit allemaal voor je gaat gebeuren. Het universum zweert dus samen voor jou, in alles wat je wilt.

Kies en het wordt gegeven. Als je een keuze maakt, zweert het universum samen om het je te helpen bereiken.

En echt: niks is te gek. Bedenk het maar, visualiseer het maar en het zal uitkomen.

  • Nooit meer lange wachtrijen in je leven? Zet maar een lege Efteling-wachtrij op je moodboard.
  • Wil je je idool ontmoeten? Hang zijn portret op in je huis.
  • Je droompartner vinden? Visualiseer een gelukkig stel en stel een verliefd koppel in als achtergrond van je mobieltje.

Be careful what you wish for! (Het komt namelijk ook echt uit…)

De wet van aantrekking is echt gehoorzaam. Het geeft je altijd wat je wilt. Iedere bestelling die je plaatst. Keer op keer. Het geeft je gewoon waar je aan denkt. Punt.

Het universum is bovendien heel precies in luisteren wat jij wil. Het zegt: “Jouw wens is mijn bevel.” De wet neemt aan: Alles waar je aan denkt, wat je voelt, wat je zegt, wat je doet… dat wil je.

Zelfs als je denkt: “Ik wil niet te laat komen! Ik wil niet te laat komen! Ik wil niet te laat komen!” Dan krijg je exact dat geklaag en dat beeld van te laat komen. Als je klaagt, zal de wet van aantrekking kracht meer situaties in je leven geven om over te klagen. Dus: visualiseer exact wat je wilt hebben, zodat je datgene ook zal krijgen.

Nog wat puntjes om op te letten bij het visualiseren:

  • In principe ga je – nadat je je doel gevisualiseerd hebt – de visualisatie lekker loslaten en er niet meer zo intensief naar omkijken. Na visualisatie komt namelijk leven en actie. Dat komt in de volgende stappen van dit artikel aan bod.
  • Het is wél altijd welkom om dagelijks herinnerd te worden aan je doel – bijvoorbeeld op visuele wijze doordat jouw screensaver jouw doel bevat. Of visualiseer in de ochtend en in de avond nog even kort door je vision board of ingelijste doel er weer bij te pakken en te voelen hoe het is als je het al in je handen hebt.
  • Doe deze stap – of je het nou doet met visualisatie, een vision board, een intentie of allemaal – het liefst in ieder geval ook zonder woorden: visueel en met gevoelens.
  • Zeg met emotie en gevoel wat je op je moodboard, ingelijste doel en/of altaar ziet. Verbind je wens met vreugde, gevoel en extase!

Je krijgt niet waar je je niet op richt. Specificeer de persoon die jij wilt zijn.

Tip 5 – Visualiseer mét gevoel en levensecht: in de 'tegenwoordige tijd', alsof je het al hebt bereikt/verdiend

wet van aantrekking the secret

Nadat je het doel hebt gesteld en gevisualiseerd, kun je nog iets doen wat jouw doel haast gegarandeerd laat uitkomen: de bijbehorende emoties voelen en het doel levensecht visualiseren in je fantasie, alsof je het nu al bereikt hebt.

Voel je handen op het stuur van je droomauto… Ruik het leer… En open de keukenkast van je eigen villa…

Het woordje ‘levensecht' is belangrijk in deze tip over visualisatie. Waarom? Omdat het doel dan voor jouw zenuwstelsel al bekend raakt. Het is niet meer onbekend, maar je RAS (selectieve perceptie) herkent hierdoor heel heel eenvoudig jouw doel in de komende dagen, weken, maanden en/of jaren.

Als sporters hun performance visualiseren, worden dezelfde spieren geactiveerd als wanneer ze het echt uitvoeren.

Tijd om de levensechte visualisatie te gaan doen middels onderstaande stappen. Er is namelijk een prachtige tijdlijn-techniek waarbij je jouw voltooide doel – dat je levendig voor je ziet (visualisatie) – in je tijdlijn installeert:

  1. Visualiseer dat je nu in de toekomst bent en door je eigen ogen van de toekomstige jij kijkt, op het moment dat je de laatste stap aan het zetten bent waarna je doel volledig bereikt is. Hierna weet je: nu is het doel behaald! De laatste stap is zojuist gezet en voltooid. Het voelt dus alsof je in de tegenwoordige tijd bent, alsof je het al bereikt hebt, terwijl we op het moment in de tijd zijn waarin het doel vers behaald is. Dat betekent dat het net zo zeker is als iets dat al gebeurd is in het verleden.
    ‘Het is nu {toekomstige datum}. Ik, {naam}, ben/heb succesvol het doel bereikt. Dit is een zeker feit, want het ligt in het verleden.'
  2. Verken je visualisatie verder. Maak het zojuist behaalde doel zo concreet, helder en duidelijk, dat je het met je zintuigen kunt waarnemen:
    Ik zie…
    Ik voel…
    Ik hoor…
    Ik denk…
    Ik doe…
    Zo staat mijn lichaamshouding…
    Deze mensen zijn erbij…
    Ik zie anderen … doen ze zeggen…
    Gebruik ook de andere vragen van de structuur van de subjectieve ervaring.
  3. Stap uit de visualisatie, waardoor je van een afstand naar deze visualisatie en dus je eigen lichaam kijkt. Je maakt van je visualisatie letterlijk een plaatje dat je in je handen kunt vasthouden. Pak het plaatje maar beet met je handen.
  4. Stel je nu voor dat je boven je tijdlijn zweeft… Zweef boven het nu en adem extra energie in het beeld, met vier diepe ademhalingen.
  5. Zweef nu met het plaatje naar de toekomst, naar de datum waarop de allerlaatste stap nét voltooid gaat worden.
  6. Het plaatje dat je vast hebt, waarin je je doel hebt behaald, laat je in de tijdlijn zakken en klik je vervolgens vast in de toekomst. Hoor maar een luide klik!
  7. Kijk eens vanuit die toekomst terug over de tijdlijn. Zie hoe alle obstakels op de tijdlijn herschikt worden waardoor het doel behaald kon worden. Zie het pad naar het doel dat nu behaald is – en zie hoe al deze gebeurtenissen zichzelf re-evalueren en herschikken om het doel te ondersteunen, waardoor het doel behaald kon worden. Het onderbewuste weet alle details!
  8. Oriënteer je naar het nu.

Wil je deze stappen wat uitgebreider lezen? Die vind je in dit artikel met het Coach Model.

Dromen is belangrijk. Je kunt alleen iets realiseren als je er een voorstelling van gemaakt hebt.
– George Lucas, filmmaker

Dus nogmaals: visualiseer in real-time alsof je het al hebt bereikt. Mocht je hier een extra hulpmiddel bij willen gebruiken, dan zijn geleide visualisaties altijd zinvol. In het bijzonder zijn de premium audio-begeleidingen van Michael Pilarczyk aan te raden.

Je wordt het niet. Je bent het al: je bent al beroemd.
– Shep Gordon

Maar er zijn ook andere manieren om je doel dichterbij te laten komen: door het letterlijk dichterbij te laten komen. Heb je een moodboard of tekening gemaakt van je doel? Vraag dan aan iemand om met het blad tegenover je te staan en steeds dichterbij te komen, terwijl jij ook steeds dichterbij het blad komt.

Je trekt je doel aan, dus jij beweegt naar jouw doel en jouw doel komt ook naar jou toe. Het is wederzijdse aantrekking. In iedere wereldgodsdienst wordt geleerd: Als we dichter naar God/Universum toekomen, dan neemt God/Universum Zijn stappen om dichter bij ons te komen.

Tip 6 – Visualiseer niet de ‘hoe', maar enkel het eindresultaat

Vraag niet de hoe. Vraag ook niet de waarom. Vraag de wat. Visualiseer altijd het eindresultaat, dus nogmaals: visualiseer niet de weg ernaartoe, oftewel de ‘hoe'. De ‘hoe' kan namelijk op oneindig veel potentiële manieren ingevuld worden door het universum en jouw onderbewustzijn. Jouw bewuste brein is veel te beperkt om dat te gaan bedenken en invullen.

De toekomst die je ziet, is de toekomst die je krijgt.
– Robert Allen

Visualiseer dat je het al hebt! Visualiseer niet hoe je het aan het bereiken bent. De ‘hoe' weet je niet. Daar moet je je ook niet mee bezig houden. Visualiseer qua ‘hoe' niet meer dan de allerlaatste kleine stap die je zojuist gezet hebt waarna je hebt wat je wilde hebben.

De ‘hoe' is het domein van het universum. Ga je dag in en vertrouw erop dat het universum zal uitvogelen hoe het allemaal gaat gebeuren.

Is je doel een geldbedrag? Zie dan het exacte geldbedrag voor je, bijvoorbeeld op je bankrekening. Visualiseer jezelf met het geld reeds in bezit, in plaats van de route naar het geld. Zie jezelf ook datgene waarmee je het geld gaat verdienen op een succesvolle wijze doen.

Hierna lezen:  Disney-strategie werkvorm: Alle stappen van deze brainstormmethode

Visualiseer sowieso hoe het een jaar verder is in het leven dat je wilt hebben. Alsof het doel in het verleden is behaald. Je gaat niet de bus instappen op weg naar de eindbestemming, maar je bent al uitgestapt omdat je al gearriveerd bent. Vertel ons nu hoe het eruit ziet, hoe het hier is.

Ook al is het niet zo, of zit je in een crisis, visualiseer en zeg het: ‘Nu heb ik helderheid, nu weet ik het. Het is makkelijk nu. Ik heb zoveel geld. Het geld stroomt binnen nu.'  Je zal niet direct je studieschulden wegpoetsen maar het proces is hierdoor reeds begonnen. Je wordt niet te stoppen.

‘Ik ben het aan het geloven, ik heb de visualisatie gedaan en ik heb de lotjes gekocht maar ik heb de loterij nog niet gewonnen…'
Visualiseer niet de hoe. De loterij is een (trouwens waardeloze) ‘hoe' voor wat je echt wil (vrijheid).

Tip 7 – Je gedachten worden dingen & je woorden worden dingen

wet van aantrekking gedachten worden dingen

De wet van aantrekking zegt: wij geven je datgene waaraan je denkt, wat je visualiseert of waar je je op focust. Het is overal om je heen. Je hoeft alleen je ogen open te doen en te kijken. Je hoeft er alleen maar aan te denken en het wordt realiteit. Gerelateerd hieraan is de wet van selectieve perceptie, wat door Ben Tichelaar ook wel het focuseffect wordt genoemd.

Nadat je een nieuwe blauwe scooter hebt gekocht, word je zowat continu omvergereden door blauwe scooters. Zoveel zie je er. Puur en alleen door de mindset dat je op zoek was naar een blauwe scooter.

Het is krachtig om iets in je gedachten te nemen… en andersom geldt precies hetzelfde. Zeg je: ‘Dit werkt niet…' Dan zegt het universum ook: ‘Uw wens is mijn bevel…'

Of je nu denkt dat je het kunt of niet, in beide gevallen heb je gelijk.
– Henry ford

Alles wat je kunt bedenken, kun je waarmaken.
– Napoleon Hill

De enige beperking van de geest is de beperking die het zichzelf oplegt.
– Napoleon Hill

Soortgelijke energiefrequenties trekken elkaar aan. Hun gelijken. Ook mensen hebben energievelden, en dat ervaren we dagelijks. Denk maar aan verliefdheid of juist creepy vibes die jou afstoten.

Ook gedachten trekken soortgelijke gedachten aan, want ook gedachten hebben een frequentie die met scans te meten zijn. De wet van aantrekking geeft je dus waar je in gedachten veel mee bezig bent. Concentreer je volledig op de gedachte van wat jij graag wilt.

Mensen zien alleen datgene waarop ze zijn voorbereid.
– Ralph Waldo Emerson

Lees hier meer over de kracht van: ‘gedachten worden dingen'.

Tip 8 – ‘Ik heb zoveel negatieve gedachten… Is dat erg?'

Goed nieuws: een positieve gedachte is honderden keren krachtiger dan een negatieve. Dit is wetenschappelijk bewezen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je wel eens ‘per ongeluk' negatieve gedachten hebt.

Alles wat je nu om je heen ziet, heb je aangetrokken (onbewust).

Tip 9 – Taal is krachtig. Gebruik het woordje ‘overvloed', ‘ik ben' en ‘ik trek aan' letterlijk in je vocabulaire

overvloed aantrekken

Wist je dat de woorden die je gebruikt, jouw overtuigingen en gedrag gaan beïnvloeden? Gebruik dus het scheppende woord ‘Ik ben' letterlijk in je taal! Dit kan op allerlei simpele manieren al: “Ik ben aantrekkelijk. Ik ben het waard.”

  • Zeg dus niet: “Ik wil x”. Want bij “Ik wil x” zegt het universum: Inderdaad, je wilt x! Je krijgt die ervaring van het willen nu nóg meer van mij!
  • Zeg dus: “Ik heb x.” Want bij “Ik heb x” zegt het universum: Inderdaad, je hebt x! Je krijgt die ervaring van het hebben nu nog meer van mij!

‘Heb ik daarmee je vraag beantwoord?' ‘In overvloed!'

Wat je vraagt, zal gegeven worden. Vraag je om overvloed, dan zegt het universum: ‘Your wish is my command.' Vraag je om schaarste, ook dan zegt het universum: ‘Your wish is my command.'

“Ik ben aan het genezen.” In plaats van: “Ik ben ziek.”

Laten we naar meer voorbeelden kijken:

Iemand die de wet van aantrekking in de verkeerde richting inzet, zegt en denkt wat niet-dikgedrukt is. Iemand die de wet van aantrekking in de goede richting inzet, zegt en denkt wat dikgedrukt is:

  • Ik heb geen instroom van geld. Ik heb altijd een instroom van geld.
  • Ik ga elke maand met de hakken over de sloot. Ik kom elke maand ruimschoots uit en ik houd elke maand veel geld over.
  • Ik moet bij alles opletten dat ik niet teveel geld uitgeef. Ik geef geld met heel mijn hart uit (en ik ontvang geld ook met heel mijn hart).
  • Ondernemen betekent dat je heel je ziel en zaligheid erin legt, zonder opbrengsten. Dat vind ik normaal. Ondernemen betekent dat je heel je ziel en zaligheid erin legt, waardoor je veel opbrengsten krijgt. Het is normaal dat er dan veel opbrengsten zijn.
  • Ik ben op zoek naar de sleutel tot succes. Ik bezit de sleutel tot succes. Ik bezit succes.
  • Ik zoek klanten, ik weet niet zeker of ik ze ga krijgen. Ik vertrouw dat er klanten komen. Ik heb klanten.

[Stap 3 – Laat los, geef jezelf kracht en zorg voor jezelf, o.a. via meditatie]

Tip 10 – Forceer het niet: het hele punt is dat je het laat gebeuren

Je hebt in de vorige stappen je bestelling kunnen plaatsen. Geef het universum nu de kans om die bestelling te vervullen, in plaats van het zelf te willen doen, oftewel forceren.

Dit is het principe van power vs force, dat een rode draad vormt in de wet van aantrekking. Power staat voor toestaan. Force staat voor forceren met veel moeite.

Sommige mensen forceren te veel: ze voelen dat ze het met hun blote handen moeten forceren totdat ze slagen. Ze rapen hun zwaard op en trekken ten strijde. Maar leg dat zwaard neer, want het is een zwakker middel dan de vredige scepter van de koning: de koning heeft geen zwaard nodig, want de koning ‘is louter'. En in dat ‘zijn' staat hij zijn pad toe, staat hij zijn ware aard toe en staat hij toe dat God door hem beweegt, zodat hij kan toekijken en toestaan hoe zijn koninkrijk zich om zich heen manifesteert.

Als je continu in de geforceerde strijder-gemoedstoestand verkeert, heb je niet de kans om te ontspannen, het te laten gebeuren en te zijn… als een koning!

– Elliott Hulse

Leef dus vanuit ‘moeiteloosheid' & fun, in plaats van met moeite dingen te forceren. Berijd de golven van het leven in plaats van geforceerd te pushen. Wees in contact met je emoties, ontspan, vertrouw, geniet en werk vanuit een plezierige vibe.

Dus: kom tot rust. Ontspan je lijf. Verdiep je ademhaling… Zet je intentie terwijl je in die rust zit. Jij hoeft helemaal niks te doen. Je weet dat het er al is.

Bid niet uit angst. Vraag om te ontvangen wat al gegeven is – en om te accepteren wat er al is.

  • Force: brengt je wellicht prima naar je einddoel, maar er is een prijs die je moet betalen: je moet roeien. Meer sleutelwoorden: tegen de stroom in, destructief, in strijd met je waarden en in een vermijden-modus.
  • Power: brengt je naar je einddoel én je geniet ook van de reis. De zeil van de zeilboot brengt je namelijk vooruit. Meer sleutelwoorden: met de stroom mee, flow, constructief, in lijn met je waarden en in een bereiken-modus.

Het bijbehorende boek heet overigens ook Power Vs Force. Ook de komende tips leren je om de boel niet te forceren. Het is nu tijd om los te laten. Dat doe je door je op jouw deel te richten, zodat het universum Zijn deel zal doen. Wat is jouw deel dan? Zie de komende tips als activiteiten die voor jou bestemd zijn: loslaten, ontspannen en mediteren. Lees verder!

Rust is kracht.

Tip 11 – Laat je vraag / doel / ‘bestelling' los met je bewuste brein! Hierdoor neemt je intuïtie & onderbewustzijn het over…

bestellen wet van aantrekking

In de voorgaande stappen heb je jouw doel gesteld en gevisualiseerd. Daarvoor heb je jouw gedachten (cognitie) gebruikt. Alle voorgaande stappen waren dus bewust en cognitief.

Nu ben je daarmee klaar en is het tijd om je cognitie los te laten. Laat je nu dus niet te veel meer door je gedachten en doelen leiden. Die bevinden zich namelijk in de toekomst, wat weliswaar belangrijk is, maar het hier-en-nu is absoluut belangrijk.

‘Het moet Marie zijn die verliefd op me wordt en waar ik mee ga trouwen! Ze is mijn soulmate. Ik weet het gewoon. We worden zo gelukkig…' Je hebt zojuist miljarden anderen op de planeet uitgesloten.

Je kunt gerust Marie gaan visualiseren, of je droomhuis, je droomcarrière, dat huis, dat kantoor, de rode loper… Maar de komende stappen gaan erom dat je je intuïtie opent en beschikbaar stelt voor de verrassingen van het leven in het hier-en-nu. Doe je dat niet, dan laat je de kans lopen dat je op je wenken bediend wordt door een oneindig, liefhebbend universum die jou beter kent dan jij jezelf kent.

Hierna lezen:  Opkomen voor jezelf: zo pak je dat aan [how-to & tips]

Heb de passie, drive, ambitie en vernauwde focus… én geniet van het proces en het benodigde werk! Wees georiënteerd op het proces in het hier-en-nu en niet te veel op het einddoel! Want het visualiseren en het einddoel is maar een fractie van de reis. Het zou zonde zijn als je niet van de reis zelf geniet. De dingen die tussen jou en de finishlijn staan, zijn de écht belangrijke dingen.

Sterker nog: ook al was vorige week je grote droom uitgekomen en stond je voor duizend man op het podium, het was lang niet zo geweldig als dit huidige moment, met een kopje thee en de tikkende regen op het raam.

Dus: laat je doel met bijbehorende visualisatie gewoon lekker los en focus de komende dagen, weken en maanden op mediteren en actie dat geïnspireerd is door je intuïtie. Met andere woorden: volg je hart. Nu gebruik je niet je verstand, maar je intuïtie en je onderbewustzijn! Hierdoor manifesteer je bliksemsnel!

Een van de manieren om dit kracht bij te zetten – dus om het meer los te laten – is door het woordje ‘niet' bij jouw doel te zetten. Inderdaad, voeg simpelweg het woordje ‘niet' toe in de zin waarin je jouw doel uitspreekt. Immers: het onbewuste kent het woordje ‘niet' niet. Dus je zal op volle vaart door blijven manifesteren als je dit doet… mét het bijbehorende voordeel dat je de druk eraf hebt gehaald en het los hebt gelaten met je bewuste verstand.

Je hebt vast van diverse goeroe's en NLP-opleidingen gehoord dat je je doel positief moet formuleren. Het onbewuste kent het woordje ‘niet' niet. Dat klopt helemaal.

Daarom moet een doel altijd positief opgesteld worden… toch? Dat klopt niet helemaal. Je kunt je doel ook negatief formuleren, met nog veel meer effect!

Voeg simpelweg het woordje ‘niet' toe aan je doel om het nog makkelijker los te laten.

Dus:

  • Positief geformuleerd: “Ik ga mijn droompartner vinden.”
  • Wat nóg krachtiger is: “Ik ga niet mijn droompartner vinden.” Hiermee laat je het namelijk los.

Het onderbewustzijn kent het woordje ‘niet' niet, dus bovenstaande 2 zinnen geven exact hetzelfde effect. De tweede zin neemt bovendien de druk eraf en is daarom vaak effectiever omdat je het loslaat.

“Ik wil niet samen zijn” is dus gek genoeg een effectieve formulering voor je doel om samen te zijn. “Ik wil niet alleen zijn” is een ineffectieve formulering voor je doel om samen te zijn.

Zo liet ik laatst mijn doel los: “Ik hoef niet zo nodig 5x per week te fitnessen.” Nog geen week later was dat toch wél gebeurd…moeiteloos!

Je kent het vast wel van hypnose: “Je hoeft je niet te opwinden, nu… Marie… over je doel!”

De hierboven genoemde techniek is gebaseerd op het werk van Neville Goddard. Het is bovendien de NLP- en hypnosetechniek waarmee je alles krijgt wat je wilt. Het is bovendien de snelste manier voor de wet van aantrekking.

Doe dit zelf als volgt: Zeg het woordje ‘niet'. Bijvoorbeeld: Ik ga niet mijn droompartner vinden. Vervolgens onthecht je je ook echt van de uitkomst.

Maak gebruik van deze heerlijke paradox: stop te zoeken en het zal verschijnen. Véél sneller zelfs. Het moment dat we stoppen iets te willen… trekken we het direct aan in ons leven. Verlangen is dus niet optimaal, want het trekt nog meer verlangen aan. We treken niet aan wat we willen, maar wat we zijn.

Laat dus los. Het klinkt gek, maar test het eens:

  • Ben je depressief? Zeg dan: Ik zal nooit gelukkig zijn.
  • Negeert jouw crush je? Zeg dan: Ik zal die man nooit kunnen daten.

Zo ben je onthecht, komt het zonder weerstand naar je toe en kun je vrijelijk actie ondernemen op je doelen. Niet erover denken, maar loslaten en doen! En natuurlijk ontvangen. Als je dus opeens de impuls krijgt om iets te gaan maken, vragen of doen… volg dat gevoel en doe het!

Samengevat: move, meditate, manifest. Zie je dat de woordjes ‘visualize' en ‘focus on goal' daar niet bij zitten? Dat heb je namelijk al gedaan en die stap moet je loslaten! Je doel heb je namelijk overgelaten aan het universum…

Jij moet jouw deel uitvoeren, maar bemoei je niet met het deel van het universum.

Hoe zorg je ervoor dat je jouw deel uitvoert en jouw ‘bestelling' loslaat? Daar gaan we in de volgende tips op in…

Tip 12 – Stap in een ‘niet-weten-toestand'

Eerst komt visualiseren. Daarna komt loslaten en niks-weten. Je laat los en je betreedt situaties met een ‘niet-weten-toestand'.

Veel mensen hebben deze mooie ervaring wel eens gehad:

  1. Ze hebben ooit een doel gesteld.
  2. Dat doel hadden ze ook gevisualiseerd.
  3. En vervolgens keken ze er een jaar lang niet naar om.

Een jaar later komen ze er opeens achter dat ze hun doel glansrijk hadden gehaald zonder dat ze het doorhadden.

Dat is de kracht van visualisatie: je kunt daarna loslaten. Als je eenmaal dat visualiseren hebt gedaan, zit het in je zenuwstelsel en hoef je er niet meer bewust aan te denken in je dag. Je zenuwstelsel / lichaam / RAS, zal automatisch de juiste handelingen doen en de juiste kansen aangrijpen om dat gevisualiseerde doel te bereiken.

Ondertussen ga je er niet bewust over nadenken, maar heb je een blanco verstand zodat je optimaal kunt presteren.

Terwijl we stoppen om te denken, missen we onze kansen.
– Publilius Syrus

Je kunt prima iedere ochtend wakker worden met het beeld van je vision board en bewust stilstaan bij je intentie of droom, bijvoorbeeld je droom om profvoetballer te worden. Het punt is dat je daar niet aan gaat denken op die cruciale momenten waarop je een voorzet in het doel moet werken. Dan moet je in een alerte niet-weten-toestand zijn. Op het veld moet je bewuste verstand op de sluimermodus staan zodat je alert kunt reageren op de feedback van het moment.

Het verstand, de ‘ik’ die gecreëerd is door je verstand, stopt, stapt opzij, en je bent opeens bekwaam om met de situatie om te gaan. Je wordt veel beter, bekwamer, charismatischer, creatiever, en intelligenter dan je dacht dat je was.
– Eckhart Tolle

Een diepere wijsheid, een dieper ‘kennen’, dat niet in een concept gevangen kan worden, ontwaakt dan! Meesterschap in ieder werkveld wordt bereikt als het denkende verstand niet meer betrokken is, of in ieder geval een reserverol heeft aangenomen.

Er is dan geen beslissingsproces meer. Spontane, juiste actie gebeurt en jij doet het niet. Een macht die veel groter is dan jou, maar die wel één is met jouw essentie, neemt het over. Je wordt één met een grotere bewustheid. ‘Het' handelt, spreekt, en doet het werk.
– Eckhart Tolle

Tip 13 – Maak twee lijsten: eentje met jouw taken en eentje met de taken van het universum

wet van aantrekking

Je hebt een doel gesteld en je weet nu glashelder wat je wilt. Uitstekend! Nu is het de kunst om niet alles te gaan forceren. Je moet niet alleen weten wat je wilt: je moet ook toestaan wat je wilt!

Vertrouw dus op de hulp van het universum, in plaats van alles zelf te willen doen. Laat de controle los. Het universum is veel sterker dan jouw controle. Geef het universum dus de ruimte om dingen voor jou over te nemen.

Doe nu regelmatig het volgende:

  • Maak een lijst van wat jij vandaag af moet maken. In de praktijk is dit jouw weekplanner. Je agenda.
  • Maak een lijst van dingen waarvan je zou willen dat het universum ze vandaag voor jou af kan maken.

Nu is het tijd om de hemelse gaarkeuken het werk te laten doen.

Je zal merken dat het universum jouw lijst sneller af kan maken dan jij!

Let go & let God.
– Gezegde

Bid, en laat God zich zorgen maken.
– Martin Luther

Breng je zorgen naar de Heer, laat ze daar.
– Stukje uit een gospel-lied

Meer lezen over dit principe? Lees Mike Dooley's artikel met voorbeelden.

Tip 14 – Focus op de positieve dingen! Je moet een ‘vibrationele match' zijn om positiviteit te ontvangen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip/stap van de wet van aantrekking. Je kunt je doelen helemaal niet bereiken. Het is onmogelijk. Je kunt er alleen direct in stappen en meteen in die vibe leven. Is het bijvoorbeeld je doel om gelukkiger te worden? Dat kan simpelweg niet. Je kunt niet happy worden. Je moet nu gelukkig zijn.

Zie de dingen die je wilt, als reeds van jou. Met geloof en vertrouwen. Zo kun je ze naar je toe laten komen.

Waarom werkt dit op deze manier? Omdat het universum een spiegel is. Het geeft je… jou! Het geeft je wat het ziet – je dominante gedachten. Dus zie jezelf als iemand die het reeds ontvangen heeft. Als je gedachten zijn: “Ik heb het nog niet”, dan blijft het universum je meer van dat gebrek sturen. Gebruik dus de doe-alsof-techniek:Wat als ik dit nu al heb? Hoe gedraag ik me dan? Hoe voel ik me dan?”

Ik weet één ding 100% zeker: Ik word miljardair. Omdat ik het reeds ben.
– Roy Martina

Vandaar deze tip: wees een ‘vibrationele match' voor je doel. Alle dingen zijn altijd perfect aan het uitwerken voor je. Maar je moet het laten gebeuren door erop af te stemmen met je frequentie. Hoe? Op positieve dingen focussen!

Verander niet je leven. Verander je vibratie. Je hoeft alleen je vibraties te veranderen en je leven zal deze hogere vibraties reflecteren en alles invullen.

Alles wat je vraagt, wordt altijd beantwoord. Je moet alleen wel een vibrationele match zijn voor dat antwoord. Focus op de (misschien weinige) dingen die goed gaan. Dan kunnen de antwoorden die je zoekt, naar je toestromen.

Hoe meer je je leven viert, hoe meer er in het leven zal komen om te vieren.
– Oprah Winfrey

Stel dat er 10 belangrijke dingen in je leven zijn, waarvan 1 ding goed gaat en 9 dingen fout gaan:

  • Je relatie werkt niet.
  • Je hebt weinig geld meer over.
  • Je bent aangekomen.
  • Je bent niet blij op je werk.
  • Maar er is 1 ding waar je je goed over voelt.

Dan zorgt van nature jouw vecht-vlucht-respons ervoor dat je je op al die negatieve dingen focust, zodat je beter kunt ‘overleven'. Dan ben je de boel aan het forceren… Aan jou is het de taak om je alsnog op dat ene ding te focussen dat goed gaat!

Hierna lezen:  Jezelf Zijn: Hoe Dan? Doe Dit... [12 Beste Tips]

Geef dan de meeste aandacht aan dat ene positieve ding en delegeer de rest aan het universum. Daarmee train je je vibratie omhoog en de andere 9 zullen daardoor verbeteren zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Hierdoor kunnen de antwoorden die je zoekt, naar jou toe komen. Het universum kan deze dingen honderd keer sneller regelen dan wanneer jij het in je eentje moest doen.

Als jij niet positief denkt, leeft, handelt en als je geen positiviteit verwacht in het leven, zal positiviteit ook niet zomaar gaan komen voor je. Met negatieve emoties kun je niks ontvangen.

Wees een vibrationele match. Als je je radio afstemt op 630 AM, kun je niet ontvangen wat op 98.4 FM uitgezonden wordt. Als je meer geld wilt, terwijl je gelooft dat je te weinig geld hebt, kan er niet meer geld naar je toe komen.

Jij bent niet veranderd. Dat is de reden waarom niks is veranderd.

Niks verandert… voordat jij verandert.

Als je vast zit in een dilemma-gevoel, en je jouw wens visualiseert en het universum instuurt, terwijl je ondertussen in de dilemma-vibratie blijft zitten, kun je het heldere antwoord niet horen. Daarom zijn de tips in deze stap zo belangrijk, waaronder meditatie.

Zoals ze in het Engels zeggen: Like attracts like.

Kortom: focus op positieve dingen, formuleer je doel positief, focus op wat je wilt en focus op wat je wél wilt voelen, want datgene waar je je op focust… wordt groter. Op dit principe wordt ook ingegaan in:

Het is nauwelijks mogelijk om iets te bouwen als frustratie, verbittering en een gemoedstoestand van hulpeloosheid zegevieren.
– Lech Walesa, Poolse vakbondsleider en Nobelprijswinnaar

Het erkennen van het goede dat je al in je leven hebt, is het fundament voor al het overvloed.
– Eckhart Tolle

Tip 15 – Wees geen vibrationele match voor de absentie van wat je wilt (een andere formulering van de vorige tip)

negatief voelen

Plaats je aandacht niet op de afwezigheid van wat je wil, want alles wat je aandacht geeft, groeit. Je kunt jouw plantvoeding op onkruid strooien of op gewassen en bloemen strooien. Laten we stoppen met het voeden van onkruid.

Je kunt krijgen wat je wilt. Je hoeft er alleen maar je aandacht op te richten. Want dat groeit.

Stel dat het gebied ‘geld' een van die 9 gebieden in je leven is die niet goed gaan. De vorige tip leerde ons dat we dan enkel op dat ene gebied moeten focussen dat wel goed gaat. Veel mensen denken echter veel aan geld, maar vanuit een aspect dat ze het niet hebben in plaats van een aspect dat ze het wel hebben.

What you resist, persists.
– Carl jung

‘The war on terrorism' duwt het niet weg maar voedt het. Het geeft het juist meer kracht. Wees pro-vrede. Wees pro-‘iedereen genoeg te eten'.

Omdat dit zo belangrijk is, herhaal ik het: plaats je aandacht dus niet op de afwezigheid van wat je wil. De meeste mensen zijn een vibrationele match voor de absentie van wat ze willen, want daar praten ze over en daar denken ze over. Zeg dus niet: ‘Ik wou dat ik dat had… Als dat komt, zal ik me beter voelen.' Zeg en denk dat soort zinnen juist in de tegenwoordige tijd, alsof je het al hebt (daar gingen we in een andere tip op in).

Als je constant denkt: ‘Ik moet uit de schulden komen', dan trek je schulden aan.

Pieker niet en maak je geen zorgen. Zorgen maken (‘Ik maak me zorgen over geld') affirmeert schaarste en ‘struggle'. Het blokkeert creativiteit en onconditioneel kunnen geven. Het blokkeert echt ontvangen.

Wees niet die honden- of kattenhater waar de kat of hond steeds naartoe gaat.

Projecteer / focus op positiviteit. Door op het zogenaamd ‘negatieve / foute / onrecht' te focussen, het ‘fout' te noemen en het als excuus te gebruiken om niet op die hoge frequentie te zitten die je daadwerkelijk bent, voel je je verschrikkelijk, schuldig, boos, verdrietig en depressief…

Focus enkel op het positieve en delegeer de rest aan het universum. Je brein is veel te klein om al die dingen zelf op te kunnen lossen.

Tip 16 – Gevisualiseerd? Tijd om te leven: doe alsof je al leeft alsof het doel is bereikt (net als Indiana Jones!)

Wacht niet totdat het doel daadwerkelijk uitgekomen is, om te beginnen met leven zoals je wilt leven. Waarom niet? Omdat de wet van aantrekking zo niet werkt. Sterker nog: de wet van aantrekking werkt juist doordat je nu alvast leeft alsof het doel is uitgekomen!

Doe alsof je al een kampioen bent. En werk er ijverig aan om er een te worden. De kloof tussen geloof en werkelijkheid zal zich al snel sluiten.
– Haemin Sunim

Stel dat je wilt afvallen en dat je gelukkig wilt zijn. Je hebt je doelen gesteld en je hebt visualisaties gedaan. Perfect! En nu? Er zit tijd tussen waar je nu bent en het moment dat je doel feitelijk bereikt is. Moet je in de tussentijd wachten en je in die tussentijd nog miserabel voelen? Zo werkt de wet van aantrekking niet.

Doe nu gewoon alsof je al bent afgevallen en alsof je al gelukkig bent. Een mooi hulpmiddel hiervoor is de wondervraag. Wacht niet tot het eindresultaat aan komt waaien. Ga niet in de tussentijd in de ongelukkige modus leven en ga je niet dik voelen, maar voel je juist ‘alvast' gelukkig en slank.

Je trekt aan wat je bent. Wat je voelt. Niet wat je wilt in de toekomst.

Doe alsof. Geloof! Wil je slagen? Doe dan alsof je nu al aan het slagen bent. Als je doet alsof je er al bent, zal het universum dit als een teken zien om dit nog meer voor je waar te maken.

De wet van aantrekking is simpelweg het stellen van doelen én daarbij nu al gewoon gelukkig zijn. Geluk komt als eerste. Daarna kan succes pas überhaupt komen. Zo zou je de wet van aantrekking kunnen samenvatten. En dat is ook hoe geluk werkt: je kunt niet gelukkig worden als je ernaar streeft als iets wat pas zal komen nádat je je doel hebt bereikt.

Wees als Indiana Jones: Neem de stap en de brug zal verschijnen:

In de film The Last Crusade zien we Indiana Jones voor een afgrond staan in de oneindige diepte. Aan de andere kant staat de heilige graal, een symbool voor alle schatten van God.

De tijd dringt en er is geen andere manier om het ravijn over te steken. Op het perkament leest Indiana: het is een leap of faith. Hij hoort zijn vader tegelijk zeggen: ‘You must believe!' Hij steekt zijn been uit, loopt op lucht en een brug ontstaat. Wanneer je een stap zet, verschijnt een brug.

99.999% van alle creaties is compleet voordat je enig fysiek bewijs ziet.

Wanneer je voorwaarts stapt, gaat je leven ook voorwaarts. Als Indiana Jones had gewacht tot er een brug zou verschijnen, zou hij eeuwig wachten. De brug was er al, hij had alleen een stap voorwaarts hoeven te zetten.

De meest bijzondere mensen doen alsof alles er al is. Grote denkers vertrouwen in een oplossing voor elk probleem. Grote leiders laten zichzelf leiden en inspireren. Grote genezers zien de genezing en heelheid van mensen voordat een genezing van start gaat. Stel je voor dat wat je ook nodig hebt, hier al is. Wat wil je? Wijsheid? Dat is hier al. Vrede? Dat is hier al. Inspiratie? Dat is hier al. Het is allemaal hier, omdat jij hier bent.

Je hebt hier vertrouwen en geloof voor nodig. Dit brengt je over de rand van je eigen conditionering en percepties en in een compleet nieuwe wereld vol mogelijkheden.
Het leven zit vol met ‘Indiana Jones-stappen'. De sleutel is om te beginnen.

Je hoeft niet de hele trap te zien om de eerste stap te nemen. Focus op groei, niet op perfectie.

Een klant om een contract vragen is een Indiana Jones-stap. Iemand om een date vragen is een Indiana Jones-stap. Je hart openen om weer liefde te kunnen geven en ontvangen is een Indiana Jones-stap. Ook commitment, huwelijk, intimiteit, samenwonen, ouderschap, etc. zijn Indiana Jones-stappen.

Je bent nooit volledig voorbereid. Je leert terwijl je vertrekt. Één stapje is het enige wat nodig is om je brug te vinden. Én… De wereld is je spiegel. Je kunt blijven wachten en de brug zal niet verschijnen. Of je kunt beginnen met lopen en de brug komt…

Wacht niet. Er is geen reden om op geluk te wachten. Geluk wacht namelijk op jou, op jouw eerste stap.

Er was eens een man die zijn hele leven wachtte om gelukkig te zijn. Het laatste wat ooit nog van hem vernomen werd, is dat hij nog steeds wachtte.

Mensen wachten op vriendschap in plaats van een vriend te zijn. Eenzame mensen wachten op liefde in plaats van liefdevol te zijn. Collega's wachten totdat de team-spirit omhoog gaat in plaats van een hoge team-spirit te voelen. Stomme conflicten duren eeuwig omdat twee mensen wachten om te krijgen wat ze niet willen geven.

Start before you’re ready.
– Slagzin van Simone Levie

Kies nu. Wacht niet voor de ander (de wereld) om de eerste move te maken. Wees zelf bereid om het te doen. En doe het. Niks in de wereld komt in beweging zonder dat jij bereid bent om het te doen. En daarbij is het handig als je perfectionistische gevoelens loslaat.

Wanneer de student / ontvanger er klaar voor is en de eerste stap gezet heeft, verschijnt de leraar. Eerder zal de leraar niet verschijnen.

Tip 17 – Maak dagelijks verbinding met jouw gevoelsbeleving van jouw doel(en)

Manifesteren doe je uit je hart, niet met je hoofd. Pak dus minimaal eens per kwartaal je doelen er weer kort bij om er weer gevoel mee te krijgen. Het liefst in de ochtend en in de avond. Zit bijvoorbeeld voor je ‘dream wall', ingelijste doel of altaar en ga je puur op gevoel verbinden met je doel(en) en/of missie. Hoe voelt het om je doel(en) verwezenlijkt te hebben? Leg je hand op je hart en verbind dit gevoel met je hart. Laat het daarna los en vervolg je dag.

Wat je terugkrijgt op je levenspad is dat wat je uitzendt. Als je chaos uitzendt, krijg je chaos terug. Het is een kosmische weg. Het is onmogelijk dat je volkomen helder bent en dat je toch chaos terugkrijgt. Je kunt dit bewust controleren: je moet iets anders uitzenden om iets anders terug te krijgen. Dit betekent echter niet dat je geen uitdagingen op je levenspad gaat krijgen. Die uitdagingen willen je helpen groeien.

Tip 18 – Maak zoveel mogelijk proefritten

Door proefritten te maken, laat je je doel nog meer los: je voelt hierdoor dat je het al hebt. Je raakt er dus vertrouwd mee en de druk verdwijnt hierdoor.

  • Bezoek een open dag van jouw droomhuis. Ook al staat dat huis genoteerd als jouw doel voor over vijf jaar.
  • Maak een proefrit in je favoriete auto. Exact de uitvoering die jij wilt. Voel dat jij er al eigenaar van bent en wees daarvan overtuigd.
  • Bezoek beurzen en test de meubels en spullen uit die je graag wilt hebben.
  • Ga voor een ervaring van datgene wat je graag wilt. Wil je bourgondisch in een Spaanse villa wonen? Begin maar met een weekendje op vakantie in Spanje.
Hierna lezen:  Jezelf Zijn: Hoe Dan? Doe Dit... [12 Beste Tips]

Bovenstaande voorbeelden gingen over materiële zaken, maar je kunt hetzelfde doen met de wezenlijke doelen in je leven, zoals besproken in de vorige en volgende tips van dit artikel.

Tip 19 – Mediteer om een ‘vibrationele match' te worden voor wat je wilt aantrekken

De eerste paar stappen van de wet van aantrekking waren cognitief: bepalen wat je wilt en visualiseren wat je wilt. Daarna is het echter tijd om dat allemaal los te laten en om ‘in te tunen' in de kracht van het universum, dat altijd wil dat jij slaagt. Dit doe je met meditatie.

Je kunt de antwoorden op jouw wens namelijk alleen ontvangen als je bewust, scherp en wakker door je dag gaat. En laat dat nou precies de effecten van meditatie zijn.

Het universum is zodanig ontworpen en gerangschikt om het je makkelijk te maken.

Je doel, wat je cognitief bepaald hebt, ligt normaal gesproken op een hoge vibratie. Misschien is je doel om gelukkig te zijn, overvloed aan te trekken of een liefdevolle relatie te hebben. Dit zijn erg ‘positieve en hoge vibraties.'

Je trekt aan wie jij bent, niet wat jij wilt.
– Dr. Wayne Dyer

Door nu je cognitieve kwaliteiten los te laten en te mediteren, breng je je eigen vibraties omhoog, waardoor je een ‘vibrationele match' wordt voor je doel. Hierdoor forceer je niks, maar bereik je jouw doel dankzij de bijzondere krachten die vrijkomen.

Je moet je NU al goed voelen. Dan kun je er pas komen.

Kortom: vergroot je vibe met meditatie. Hier vind je kant-en-klare meditatie-scripts – of je kunt onderstaande simpele meditatie meteen doen:

>> Zit tien minuten in stilte – met een focus op je ademhaling.

Sluit bovenstaande meditatie af met de volgende simpele visualisatie:

  1. Visualiseer een gouden bol van licht op je voorhoofd.
  2. Zie hem groter en groter en groter worden. Zie hoe het door heel je lijf schijnt en ook anderen bereikt.
  3. Open je ogen en blijf vanuit dat gouden licht van liefde naar de wereld kijken.

Er was een periode in mijn leven waarin ik altijd klootzakken leek tegen te komen. Toen keek ik naar de energie die ik projecteerde en ik realiseerde me dat ik zelf een klootzak was. Het universum buiten ons is een weerspiegeling van het universum in ons. Onze vibes trekken de mensen in ons leven aan. Dit is de reden waarom mindfulness en meditatie zo essentieel zijn. Alleen wanneer we vertragen en aandacht hebben, kunnen we onze omstandigheden veranderen.
– James McRae

Tip 20 – Bid om de leiding te ontvangen en te erkennen

bidden-wet-van-aantrekking

De wet van aantrekking kun je zien als: leiding vragen. Als een gebed. Een wens (die gegarandeerd uitkomt).

Bidden, bijvoorbeeld door een hulpvraag te stellen aan het universum of door mantra's te gebruiken, is de manier waarop je kunt voelen hoe je altijd geleid wordt en hoe krachtig je bent.

Allen die oprecht God aanroepen vanuit hun hart, zullen zeker worden gehoord. Ze zullen ontvangen wat ze vragen en verlangen.
– Martin Luther

Ga voor je doelenbord zitten en zeg bijvoorbeeld een gebed zoals…

Ik vraag het universum mij te leiden in de vervulling van deze wensen.
Ik ben open voor leiding.
Ik verwacht leiding.
Ik zal de leiding vertrouwen.
En ik zal actie ondernemen op de leiding die het universum mij geeft om deze wensen te vervullen.
Dankuwel dat u beschikbaar bent voor mij.

Tip 21 – Doe affirmaties om optimaal op de leiding en cadeaus van het universum te kunnen reageren

Wat is hetgeen je wenst? Spreek dat simpelweg hardop uit alsof het al bereikt is. Fantastisch! Je hebt zojuist een affirmatie gezegd. Behandel dit als een oefening: spreek jouw affirmatie meermaals uit, mét gevoel, mét overtuiging en luid. Laat het bovendien aan anderen horen.

Spreek je affirmaties uit in de tegenwoordige tijd:

  • Ik heb x
  • Ik ben x

In plaats van:

  • Ik ga x
  • Ik hoop x

Ik heb ontspanning. Ik ben de rust zelve.

Want het komt meteen uit. Je bevestigt datgene wat je zegt.. en je krijgt het ook meteen bevestigd. Als je zegt dat je aan het hopen bent, dan blijft dat hopen. Als je zegt dat je iets gaat doen, dan blijft dat gaan. Je hebt het dan niet. En je zal het dan ook niet krijgen. Dus zeg dat je iets al hebt of bent. Want dan is dat ook echt zo.

Wil je het minder druk hebben in je leven en wil je meer vrijheid ervaren? Zeg dan niet dat je het druk hebt als iemand vraagt hoe het gaat. Affirmeer juist: “Ik heb het heel rustig.”

In de vorige tip hadden we het ook over bidden naar het universum. Affirmaties zijn uitstekend om na je gebed te gebruiken. Na je gebed kun je bijvoorbeeld affirmeren:

Vandaag ben ik open voor leiding en vandaag laat ik leiding toe in mijn leven.

Ik geef een deel van mijn controle op zodat ik geleid kan worden.

Ik verwacht leiding. Ik vertrouw de leiding. Ik beweeg door de leiding.

Ik creëer mijn eigen leven bewust. Simpelweg door de leiding toe te laten.

Elke dag komen weer mooie dingen op mijn pad en daar vertrouw ik op. Dat weet ik zeker.

Hierdoor wordt mijn leven elke dag mooier, vreugdevoller en plezieriger. Ik open mij hiervoor, en voor alle schoonheid in de wereld.

Ik voel me thuis op aarde en het leven zorgt altijd voor mij. Ik geniet volop van mijn fysieke leven.

Ik creëer mijn eigen werkelijkheid. Hierdoor kan ik mijn verlangens waarmaken. Dat doe ik iedere dag met mijn positieve en voedende gevoelens, gedachten, overtuigingen en daden.

Ik houd van mijn leven. Ik sta open om geholpen te worden. Ik vraag me af wat voor moois er vandaag gaat gebeuren. Ik verwacht dat er iets gaaf zal verschijnen.

Hierdoor ben ik een magneet voor positieve gedachten en gebeurtenissen en hoge vibraties.

Ik word overal en altijd gesteund. Alles wat er in mijn leven gebeurt, is goed voor mij.

Alles wat in mijn leven gebeurt, is goed. Dat komt onder andere omdat ik deze dingen aantrek en uitstraal. Ik weet zeker dat ik iedere dag een geweldige energie naar de wereld uitstraal, en dat er ook geweldige dingen naar mij terug gestraald worden.

Ik voel heel zeker dat de hoeveelheid geld die ik nodig heb, steeds meer in mijn leven komt. Dat ik al dat geld heb wat ik nodig heb, geeft me vreugde en plezier. Ik kan hier alles mee doen wat ik wil doen, en dat geeft me vrijheid.

Ik voel diepe dankbaarheid voor God / Oneindigheid / Het Universum / Liefde.

Dank u God, voor alles.

Gebruik deze affirmatie-technieken en -voorbeelden. Na je affirmaties laat je ze gaan, zodat de wetten van het leven ze naar je toe brengen. De ‘hoe' is niet jouw taak. Jij verklaart dat je iets hebt, en het universum brengt het naar je. Het universum is veel intelligenter dan jou.

Tip 22 – Geloof dat je het verdient – zonder enige twijfel!

Vragen is een essentieel onderdeel van de wet van aantrekking. Daarbij is geloof nét zo belangrijk. Geloof ook in datgene wat je vraagt.

Als jij gelooft: “Dit werkt niet”, dan zal het universum zeggen: “Oké, je wens is mijn bevel.”

Roy Martina zegt in bovenstaande video: “Stel jezelf levensecht voor welk leven je wilt hebben en geloof daarin – totdat je onbewust het verschil niet meer weet tussen het leven nu en het leven dat je je verbeeldt – want dan komen die twee altijd samen. Dat is de wet van aantrekkingskracht.”

Dromen worden werkelijkheid voor wie sterk genoeg is om erin te geloven.
– Colin Wilson

De toekomst hoort de mensen toe die geloven in de schoonheid van hun dromen.
– Eleanor Roosevelt

Wie niet in magie gelooft, zal het nooit vinden.
– Roald Dahl

Als je er met heel je ziel in gelooft, dan is het niet meer jouw probleem, maar dan is het het probleem van het universum om het naar jou te brengen. Jij gaat er niet naartoe. Het zoekt jou. Het gaat erom dat je het bent – dat je het gelooft. Dan word je de magneet die het aantrekt.
– Roy Martina

Heel simpel gezegd: als je iets gelooft, komt het uit. Dit is een van de basiselementen van de wet van aantrekkingskracht. Dit is niet alleen van toepassing op de buitenwereld, maar juist ook op je eigen overtuigingen!

Wat je gelooft, zal zijn wat je gaat zien. Als je gelooft dat er geen beschikbare mannen zijn, zegt perceptie: je hebt gelijk. Als je gelooft dat er beschikbare mannen in overvloed zijn, zegt perceptie: je hebt gelijk. Het leven is moeilijk als je gelooft dat het moeilijk moet zijn.

Hoe installeer je een overtuiging? Op precies dezelfde manier als het doen van affirmaties. Kijk dus gerust even terug naar de vorige tip. Installeer in jezelf bijvoorbeeld de overtuigingen:

  • Ik verdien succes!
  • Ik ben het waard!
  • Geld komt frequent en in grote aantallen.
  • Ik houd van geld.
  • Ik heb meer dan genoeg.
  • Ik ben dankbaar voor wat ik heb.
  • Er is een overvloed van geld en het is onderweg naar mij.
  • Ik ben een geld magneet.

Want zodra je het gelooft, zal je ook succes gaan krijgen.

De kloof tussen geloof en werkelijkheid zal zich snel sluiten.

Hoe verander je jouw overtuigingen? Dat kun je doen aan de hand van het artikel over het installeren van bekrachtigende overtuigingen.

Een overtuiging is overigens geen ‘misschientje' of ‘vage hoop'. Het is een zekerheid. Het is absoluut vertrouwen. Het is een diep weten. Het is: er alvast dankbaar voor zijn – voordat het bewijs ervan er fysiek is gekomen.

Wees er kraakhelder en standvastig over: wat je wilt zijn, doen en hebben. Gooi alle andere scenario's en negatieve gedachten weg. Verlies al je pessimisme, twijfels en angsten. Spreek je gedachten als waarheden.

Toon die overtuiging dus ook in je woorden, gedachten en daden. Denk eraan, praat erover én doe het. Daarmee toon je aan dat je iets echt gelooft: in je daden. Zo manifesteer je het in je realiteit.

De wet van aantrekkingskracht werkt als een gebed: zodra je iets gelooft, zal je het gaan krijgen. Als jij twijfelt, waarom zou het universum jou dan iets geven?

Tip 23 – Bepaal je belangrijkste waarden, mediteer op ze en leef iedere dag volgens je waarden

Stel dat het je doel is om een liefdevolle relatie te hebben, dan weet je in ieder geval dat we in deze stap niet bezig zijn met het geforceerd nastreven van die relatie!

Hierna lezen:  Opkomen voor jezelf: zo pak je dat aan [how-to & tips]

Wat we wel gaan doen, is bepalen wat de waarden zijn die we in die relatie graag willen – bijvoorbeeld liefde, avontuur, plezier en vrijheid – en vervolgens die waarden in onszelf aanwakkeren. 

Stel voor jezelf de intentie om deze waarden in jezelf te ontwikkelen en maak iedere ochtend verbinding met jouw gevoelsbeleving van jouw waarden: zelfliefde, avontuur, vrijheid en plezier. Ook op andere momenten van de dag kun je dit herhalen.

Tip 24 – Leef vanuit een hoge, non-reactieve vibratie

wet van aantrekking

Hoe laat je je niet meesleuren in negativiteit, en blijf je positiviteit aantrekken? Loop vibrationeel op de zaken vooruit in plaats van te reageren op negatieve dingen die je in het dagelijks leven zou kunnen tegenkomen. In plaats van te reageren, ben je daar gewoon met een hogere vibratie.

Laatst zag ik dit voorbeeld in actie voordat mijn dansles begon. Ik zat in een negatieve ‘klaagmodus' waardoor ik aan een net arriverende medeleerling vertelde over het slechte nieuws dat er een docent niet is. Zij was non-reactief en zei meteen in een hoge, positieve vibratie: ‘Ah lekker, gaan we lekker in de zon zitten met een cocktail!' Haar vibratie was positief dus ze kon ook niet aanhaken in het negatieve én ze nam mij volledig mee in het positieve!

Hoe kom je op een hogere vibratie? Maak je verstand stil en mediteer. Als jij op die ene ochtend waarop iets ‘negatiefs' zou gebeuren, gemediteerd hebt en verliefd bent op het leven, sta je daarboven. Je zou negatief hebben gereageerd als je zelf ook ingetuned was op negatieve lage vibraties. Dan had je dát aangetrokken.

Meditatie maakt je non-reactief. Als je gemediteerd hebt, dan valt er niet eens iets of iemand te vergeven. Je maakt het dan niet persoonlijk: je erkent dat de ander gewoon een slechte dag had.

Tip 25 – Wat wil ik? Zorg voor jezelf!

Dit is erg belangrijk. Zoals je weet, zijn we in deze stap ons doel niet aan het forceren: we zijn juist onszelf kracht aan het geven! Je hebt heel praktisch gezien gewoon een persoonlijk doel gesteld, en vaak komt dat doel niet vooruit als je niet genoeg aan jezelf denkt. Geef jezelf kracht door voor jezelf te zorgen! Lees het artikel met alle tips om voor jezelf te kiezen.

Tip 26 – De waarheid beseffen (dat jij de kracht hebt om te creëren wat je wilt), bevrijdt je

In bovenstaande tips heb je geleerd om je ware kracht het over te laten nemen van je cognitie. Waarom is dit zo belangrijk? ‘De waarheid maakt je vrij.' Wat werd daarmee bedoeld in de bijbel? Ken de waarheid van wie je bent, waarom je hier bent en de kracht die je gegeven is.

De waarheid maakt je vrij.
Johannes 8 : 32

Het leven ís mooi, wij zijn krachtig. Wij zijn letterlijk Gods oren, tong, en ogen die tot leven komen in de droom van het leven. We worden ondersteund (door God/het Universum) om te slagen en we worden iedere dag gepusht naar grootsheid.

Je dromen horen uit te komen. Je wordt dagelijks richting grootsheid geduwd.

Zo'n persoon die gegrond is in deze waarheid, wordt een niet te stoppen racepaard. Die mensen willen erop uitgaan en de dans van het leven dansen, want ze weten dat ze gaan slagen dankzij de leiding die er voor ze is.

Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Welke kracht is mij gegeven om mijn missie te voltooien? Stel je jezelf deze vragen niet? Geen wonder dat je niet uit bed komt.

Je gedachten worden de dingen en gebeurtenissen van je leven. Dit is een van je krachten. Hoe kun je Gods oren, tong en ogen worden? Hoe word je gegrond in deze waarheid? Middels gebed en meditatieDoe bijvoorbeeld een ‘meditatie / visualisatie' waarbij je verbinding maakt met de energie van je hart. En doe verder alles dat je in het dagelijks leven doet, zoveel mogelijk uit je hart!

Eigenlijk zou ‘vergeten identiteit ‘ een diagnostisch label moeten zijn. We zijn echt vergeten wie we werkelijk zijn en wat onze kracht is.
– Dean Schrock

Herinner je wie je bent. Het is jouw gebrek aan vertrouwen in je ziel, oftewel intuitie, wat jou naar donkere plekken en verhalen leidt. Iedere keer dat je jouw originele krachtbron en onschuld verraadt en verlaat, kom je in illusies van afstand, moeite, kleinheid, angst en minderwaardighheid. Dus: verbind je opnieuw met je je wijsheid en licht (middels meditatie) en alles komt weer goed. Dat is ware heling.

Het is alsof je Freddie Mercury bent tijdens zijn beste jaar, maar dan met geheugenverlies, zonder idee over wie hij is. Die vergeten is dat hij zo getalenteerd is en miljoenen mensen verblijd heeft met zijn bovennatuurlijke talent. En dat hij besluit bij de McDonald's te werken. En ik zeg het hem: ‘Je bent Freddy Mercury!' En hij zegt: ‘Ik wil wel, maar ik word bijna gepromoveerd naar de frietjes. En ik heb rekeningen te betalen.' En ik zeg: ‘Je bent Freddy Mercury, je bent miljarden waard!' En hij zegt: ‘Ik snap het, maar ik heb management-kansen binnen twee jaar.' Zo voel ik me dus over iedereen die zijn droom niet achterna streeft, om wat voor reden dan ook.
– Robert Holden

De geschiedenis zal vriendelijk zijn voor mij, want ik heb de intentie de geschiedenis te schrijven.
– Winston Churchill

Mijn pad is niet gedetermineerd. Ik zal meer ervaringen hebben en meer mijlpalen bereiken.
– Agnetha Fältskog (ABBA)

Jij bent net zo goed als alle helden die we als ‘de groten van deze wereld' beschouwen. Het enige bewijs dat jij dat niet bent, zit in je eigen hoofd. Laat je verslaving aan de illusie dat je niet geweldig bent, gaan, en zie hoe ongelooflijk briljant je echt bent.

Of wat dacht je van de rups die zegt: ‘Ja, waarom zou ik al die moeite doen om een vlinder te worden? Ik vind het wel goed zo. Ik kruip lekker door het leven.' Veel mensen kruipen door het leven terwijl ze een vlinder kunnen worden.

Hiervoor moet je sterven voor wie je dacht dat je was. Je moet die zware identificatie met je persoonlijkheid, levensomstandigheden, verleden en toekomst allemaal loslaten en een gigantische sprong nemen. En dan gebeuren bizarre dingen.

Waar je je mee identificeert, dat trek je meer aan, want dat voelt bekend.

Identificeer je niet met je persoonlijkheid, wat onderdeel van het vijfzintuiglijke rijk. Herinner je wie je bent. ‘Ik ben een ziel. Een prachtige, creatieve, bronvolle, flexibele, briljante ziel. Net als iedereen.'

Ik daag je uit om diep in te ademen, je anders te voelen, liefde te voelen, verbinding te voelen en net zo veel van jezelf te houden als ik van jou houd.

Ik daag je uit meer in datgene te stappen wat je feitelijk bent.

Ik daag je uit meer te mediteren, en niet als kort experiment en dan opgeven… maar volledig ervoor gaan! 90 dagen lang. Om in je grootsheid te stappen.

Ik daag je uit je oude hechting aan het oude verhaal ongedaan te maken, dat niks te maken heeft met wat je bent, wat je niet dient en wat je geen aandacht meer hoeft te geven.

Herinner je wie je bent!
– Robert Holden

Tip 27 – Laat alle ‘moetens' gaan: doe wat je wilt

alle-moetens-laten-gaan-wet-van-aantrekking

Wie ben je eigenlijk iets verplicht? Onze ouders en leraren leerden ons om verplichtingen na te komen en wat we zelf willen – ons hart – te negeren. Volg je hart in plaats van andermans werk te doen en de klanten aan te nemen waar je je verplicht voor voelt, bijvoorbeeld omdat de rekeningen betaald moeten worden.

Geen enkele keer wanneer iemand jou iets vraagt, is er sprake van een noodsituatie – tenzij er daadwerkelijk levens op het spel staan.

Je doet die dingen om de oppervlakkige reden van geld en je voelt je er rot door en daardoor spendeer je de rest van je tijd aan verslavingen en Netflix omdat je uit je hart bent geraakt. Het is alsof je superman bent die niet gaat vliegen omdat hij een baan heeft die de rekeningen betaalt. Je bent groots en tot grootheid in staat maar je vliegt niet!

Leef je droom ook niet half: de halve dag in je grootsheid staan en de andere helft je verplichte baan. Weerhoud jezelf niet van het vliegen, zelfs niet voor 50%. Je hebt geen idee waar je toe in staat bent en je zal het nooit weten tot je volledig in datgene stapt wat je wilt (en je lichaam en emoties zullen je vertellen wat dat is)… Of je kunt voor de verleiding van ‘moeten' vallen, die rotte opdracht die je rekeningen betaalt.

‘Dat moet absoluut eerst voordat het van start kan gaan.' ‘Ik moet een reden hebben om gelukkig te zijn.' ‘Ik moet het verdienen.' ‘Ik moet perfect zijn.' ‘Ik moet in een relatie zijn.' ‘Ik moet geen uitslag op mijn gezicht hebben.'

Ga niet jagen op geld (en liefde) maar jaag op wat je echt wilt en laat geld en liefde op jou jagen. Je wordt meer waard en mensen willen met je werken omdat je opeens de vrijheid hebt die al het geld van de wereld niet kan kopen.

De meest bijzondere mensen op de wereld denken niet aan geld. Denk je dat Stevie Wonder op geld jaagde toen hij zijn muziek maakte? Nee, hij wilde de ultieme expressie van zijn potentieel zijn.

Kortom: doe wat je wilt. Niet wat je moet. Neem dat plezier ook mee in het opstellen van je doelen. Waar heb je lol in? Wat vind je leuk? Heb je bedacht dat dit zo moet? Heb je bedacht dat dit zo moet om iets te behalen waarvan jij denkt dat je het moet behalen? Of heb je er echt lol in?

Een mens is een succes als hij opstaat in de ochtend en naar bed gaat in de avond – en daar tussenin doet wat hij wil doen.
– Bob Dylan

Tip 28 – Laat eventueel zelfs de ‘moetens' weg om deze stappen van de wet van aantrekking te voltooien

Er zijn geen fouten of absoluut verplichte stappen bij de wet van aantrekking. Heb je geen zin om deze hele stap (stap 3) te doen? Wil je liever niet mediteren en rusten? Heb je geen zin en geduld om zelf vredig en vervuld te worden zodat het resultaat naar je toe kan stromen?

Hierna lezen:  Rijk Worden? 29 Miljonair-Tips Die Gegarandeerd Werken (Zo Dus!)

Geen probleem! Sla alle stappen gerust over die jij wilt overslaan. Er zijn erg goede alternatieven. Blijf je momenteel stevig in de lage, onvervulde en onvredige energie zitten, dan kun je dat ook gewoon zo laten en het aanwenden in het pijn-plezier-principe.

Hoe werkt dat? Blijf maar lekker in de pijn zitten en gebruik het als ‘hefboom', oftewel motivatie, om uit deze huidige situatie te komen. Ga jezelf zo ellendig voelen waardoor je je doelen uit noodzaak wel moet bereiken. Wat de exacte stappen van deze alternatieve techniek zijn, lees je in het bijbehorende artikel over het pijn-plezier-principe.

[Stap 4 – Het zal gegeven worden]

Tip 29 – Het universum geeft je alles onmiddellijk na jouw vraag… Jij mag het nu al gaan vinden

In de voorgaande stappen heb je de vraag gesteld. De volgende stap is heel logisch: het universum zal zich gaan herschikken zodat alles ertoe zal leiden dat jij kunt gaan slagen. Hoe lang denk je dat het duurt voordat het universum daarmee klaar is? Precies 0 seconden!

Terwijl je jouw raket van verlangen vibrationeel uitstraalt (stap 3), wordt het onmiddellijk beantwoord (stap 4).
– Esther Hicks

Jij verandert zelf gewoon lekker nu je vibes, je maakt je direct geen zorgen meer en daardoor komt het antwoord – of eigenlijk: is het antwoord al gekomen! Energetisch gezien resoneer je nu met harmonieuze zaken.

Ik weet dat het komt. Ik vraag me niet eens af of het komt, ik hoop niet eens dat het komt en ik geloof niet eens dat het komt. Het is niet eens een kwestie van tijd. Het is een kwestie van de mate van alignment van mijn vibratie met wat ik wil.

Ook de NLP-techniek: ‘Wat-als‘ maakt gebruik van deze wet. Het universum geeft datgene wat jij hebt gevraagd niet over een aantal dagen, weken of maanden. Nee, het wordt nu direct al gegeven, dus jij mag dat nu al aannemen. Doe gewoon nu al gewoon alsof je het succesvol doet, voelt of reeds hebt bereikt.

Demonstreer jouw wens direct al in actie, want zo werkt de wet van aantrekking: het tijd-aspect bestaat niet binnen de wetten van het universum. Je krijgt het gewoon direct, want tijd is maar een illusie en bestaat niet. Alles in het universum gebeurt tegelijk.

Demonstreer het in actie – zelfs voordat je het gelooft. Jouw demonstratie zal het bestaan ervan aan jezelf bewijzen.
– Neale Donald Walsch

Tip 30 – Bied jouw vibratie aan het universum en het bijpassende antwoord zal altijd komen

vibraties opschonen wet van aantrekking

Er is niks wat je niet kunt zijn, doen of hebben. Je zendt/projecteert de vibratie van je voorkeur uit en het universum wordt één met die vibratie. Het universum zet alles in werking zodat het aan je bezorgd zal worden.

Als je verlangen steeds meer geactiveerd wordt, inclusief in je dagelijkse manieren van denken en doen, en je biedt geen vibratie aan die het tegenspreekt, zal het 100% uitkomen en is er geen concurrentie (voor welk werk je ook wilt, er is geen concurrentie: je zal komen te staan waar je wilt staan). Het universum moet het bij je aanleveren. Dat is de wet. Het is niet mogelijk dat het niet komt.

Het universum kan je geen negativiteit geven als je je op de positieve dingen focust.

Vraag je je niet af waarom de acteurs die je het vaakst in hollywoodfilms ziet, de acteurs zijn die je het vaakst ziet? Terwijl er duizenden anderen getalenteerde acteurs zijn die ook gekozen willen en kunnen worden? Het ligt niet aan de kwaliteiten van de acteurs die niet gekozen worden, maar het ligt eraan dat ze hun vibraties hebben ingehouden en op de plek gericht hebben waar ze gekozen willen worden: minder in de schijnwerpers.

Je krijgt niks wat niet in vibrationele alignment is met de vibratie die jij biedt.

Het is dus tijd om je vibraties op te schonen, onder andere met meditatie, zoals we bespraken in de vorige stap. Dan zal het 100% gegeven worden. En nu gaan we door naar de volgende stap!

[Stap 5 – Verwacht het en stel je open: sta de wonderen toe!]

Tip 31 – Leer de kunst van het toestaan… Door simpelweg de weerstand weg te nemen!

Hoe kun je al die mooie dingen toestaan die je gewenst hebt? Het antwoord vind je wederom in stap 3: door er in ‘vibrationele alignment' mee te zijn. Door meditatie. Hierdoor stijgen je vibraties en krijg je een stil verstand, waardoor je kunt ontvangen. Alleen het verstand kan goede dingen afwijzen en alleen het verstand kan weerstands- en zorgengedachten hebben.

Alles wat je je kunt verbeelden, ben je waard. Geen enkele uitzondering.
– Roy Martina

Bij de wet van aantrekking is een van de belangrijkste doelen van meditatie dus: de weerstand weghalen. Het is niet jouw taak om aan de ‘hoe' te werken van hoe je bijvoorbeeld meer geld gaat ontvangen. Jouw taak is de weerstand weg te nemen en om open en ontvankelijk te worden. Zo kunnen oneindig veel ‘vortexen' zich openen en oneindig veel ideeën ontstaan en voltooid worden.

Als iemand vol vertrouwen in de richting van zijn dromen gaat, en het leven durft te leven dat hij zich heeft voorgesteld, zal hij meer succes hebben dan hij ooit had verwacht.
– Henry David Thoreau

Tip 32 – Verwacht wonderen in je leven

klavertje vier wonderen manifesteren

Leef een leven waarin je niet eens meer in wonderen gelooft, maar leef een leven waarin je op wonderen vertrouwt en ze zelfs verwacht. Leef iedere dag dus alsof alles wat er in die dag gebeurt, in jouw voordeel werkt.

De wet van aantrekking had ook de wet van verwachting kunnen heten. Stop het in je gedachten en je zal het aantrekken. Dit is de kracht van verwachting. Je trekt datgene aan wat je verwacht.

Verwacht dingen… Je zal je leven hierdoor bij voorbaat al gaan creëren.

Verwacht de leiding. Als je het verwacht, dan zoek je naar kansen, anticipeer je op support, verwacht je verrassingen en voel je de vrijgevigheid van het universum. 

Ik weet dat het komt. Ik vraag het niet eens af of het komt, ik hoop niet eens dat het komt en ik geloof niet eens dat het komt. Het is niet eens een kwestie van tijd. Het is een kwestie van de mate van alignment van mijn vibratie met wat ik wil.

Een voorbeeld in een relatie-context:

Je spreekt de intentie uit dat je graag een partner zou willen hebben. Dan zou zomaar iemand die je niet kent, naar je toe kunnen stappen. Ze zou dan tegen je vertellen dat ze je een leuke uitstraling vond hebben en dat ze een vreemd gevoel had alsof ze naar je toe wilde komen en naast je wilde zitten. Vertrouw je volledig op de wet van aantrekking, dan verwachtte je dat dit zou gaan gebeuren. Wees dus niet verbaasd: dit is normaal en je verwachtte het. Je zou dan zelfs zomaar kunnen zeggen: ‘Waarom zit je hier nog niet dan? Waarom deed je er zo lang over?' Waarmee je het universum een knipoogje geeft. En daar houdt het universum van.

Met andere woorden: alles is altijd voor jou precies goed aan het uitpakken. Je hoeft alleen maar op zoek te gaan naar het bewijs dat dat gewoon zo is. Herinner jezelf hier regelmatig aan.

Tip 33 – Het is aan jou om de buffer van tijd te overbruggen tussen jou en het bereiken van het antwoord

In stap 4, ‘Het zal gegeven worden', leerde je dat het antwoord onmiddelijk gegeven wordt. Zodra je het denkt, wordt het al waarheid. Het antwoord is er al voordat je het bewijs ervan gaat zien. Daar zit dus een buffer van tijd tussen totdat jij het antwoord ‘bereikt'! Hier moet je bewust van zijn en niet teleurgesteld raken.

Onderweg van Maastricht naar Groningen ga je ook niet halverwege bij Utrecht de hoop opgeven en terugrijden.

Waar jij om hebt gevraagd, is er al, wachtend op jou tot je je vibraties erop afstemt. Wachtend op jou tot je de weerstand-gedachten loslaat en besluit je nú goed te voelen. Hoe lang het duurt, heeft dus niks te maken met iets buiten je, en alles te maken met wat je nú besluit te zien, voelen en niet meer te weerstaan.

Het was er altijd al voor je. Je zal een gevoel krijgen van ‘Waar was je al die tijd?'

Om het helder te kunnen ontvangen, moeten jouw vibraties op dat niveau zijn (door meditatie), en als je op het niveau van die vibratie bent, dan ben je de vibratie, dus als je het ontvangt, ben je het al, dus als je het als gevolg daarvan ontvangt, is het dus niet duidelijk of het van jezelf kwam of dat je het ontvangt! Alles komt uiteindelijk van jezelf!

Wet van aantrekking in 1 zin samengevat: Wees wat je wilt. Word het doel. Dit zijn de meditatieve stappen van de wet van aantrekking, nadat je met de cognitieve stappen je doel had gesteld en gevisualiseerd.

De reflectie in de spiegel kan niet veranderen tenzij jij verandert:

  • Om een eerlijke relatie te hebben moet je eerlijk zijn
  • Om loyale vrienden te hebben, moet je loyaal zijn.
  • Om vertrouwen te krijgen, moet je te vertrouwen zijn.
  • Om rijk te worden, moet je een rijk persoon zijn.
  • Om liefde te krijgen, moet je liefdevol zijn
  • Om vrede te krijgen: wees vredig.
  • Om plezier te krijgen: wees plezierig.
  • Om iets nieuws te krijgen: wees anders.
  • En… wil je geluk krijgen, wees dan al gelukkig. Je hoeft niet eerst iets te doen of te hebben vóórdat dat kan gebeuren.

Je moet de verandering die je graag wilt, zelf zijn.
– Gandhi

Dus dát het gaat gebeuren, daar is geen twijfel over. Dat is de wet. De vraag is: wanneer gaat het gebeuren? Dit is dus een kwestie van timing. Hoe lang duurt de tijdskloof tussen je wens en het uitkomen van je wens?

Het moment dat je een voorkeur/verlangen denkt, is het universum het direct eens met je. Je bent voorbestemd om iets groots te creëren. Herinner je hoeveel scheppingskracht je hebt gekregen. Herinner je wie je echt bent.

Het antwoord op deze vraag – ‘de wanneer' – ligt volledig aan jou. Hoe lang ga je erover doen om je goed te voelen over waar je nu bent in relatie tot wat je wilt? Om vrede te maken met waar je bent? Om de ongemakkelijkheid op te lossen waardoor de weerstand weggaat, waardoor je nog maar één helder signaal voelt waar je je op kunt afstemmen? Doe je al die dingen, dan kun je de stroom van energie vervolgens voelen.

  • Wacht niet op je healing om je heel te voelen.
  • Wacht niet op je succes om in je kracht te staan.
  • Wacht niet voor je nieuwe relatie om liefde te voelen.
  • Wacht niet op je geld om je abundant te voelen.
  • Wacht niet op het mystieke moment om je fantastisch te voelen.

Niet: Ik wil miljonair worden.
Wel: Ik ben miljonair

Je moet leven als miljonair om miljonair te worden.

Je voelt dan meer passie. Je voelt dat er mooie dingen gaan gebeuren. En ze gebeuren! Denk niet aan het sluiten van de kloof in de zin van tijd, maar in de zin van: dit voelt beter, dit voelt beter, dit voelt beter! Tot je er bent. En hoe weet je: ‘Dit voelt beter?' Daar gaat de volgende tip over!

Hierna lezen:  Hoe Grenzen Stellen & Aangeven? 13 Tips, Voorbeelden & Betekenis

Tip 34 – Gebruik je emoties als navigatie voor de wet van aantrekking

wet van aantrekking emoties

Gebruik je emoties als navigatiemiddel. Positieve emoties bevestigen dat je op het goede pad bent met je gedachten of een situatie waarin je je bevindt. Negatieve emoties laten je weten dat het niet is wat je echt wilt. Het is net als het spelletje waarbij iets verstopt werd en iemand zei: ‘warmer, warmer, warmer, kouder, warmer!'

Volg je navigatiesysteem van emoties. Je emoties zeggen: ‘Keer alstublieft terug naar de gemarkeerde route, keer alstublieft terug naar de gemarkeerde route, keer alstublieft terug naar de gemarkeerde route.' Hierdoor kun je je leven steeds blijven tweaken totdat je arriveert waar je wilt arriveren.

Voel jezelf vervolgens vaker positief en voel je goed. Het universum zal zich daarop afstemmen. Beweeg naar de volgende betere emotie die in je cirkel van invloed ligt. Steeds een klein stapje verder. En soms betekent dat dat je je huidige emotie, zoals boosheid, moet uiten en verwerken, zodat je jezelf daarna naar de volgende laag kunt gaan die een opluchting is van de vorige laag. Van twee lagen boosheid naar een laag boosheid, en dan naar bijvoorbeeld angst…

De wet van aantrekking gaat erom dat je je steeds een stapje opzoekt waarmee je je beter voelt en dus dichterbij de juiste vibratie kunt komen. Er is geen einde aan wat deze verbetering kan zijn, en er zullen steeds meer bewijzen komen dat je vibraties stijgen.

Wat je denkt, voelt en wat gemanifesteerd wordt, is altijd een match, iedere keer, zonder uitzondering.
– Esther Hicks

Tip 35 – Kijk niet achterom maar zie wat je wilt zien: verwacht goede dingen (zonder er gehecht aan te zijn)!

Een Tomtom vraagt je niet waar je bent geweest, maar waar je naartoe wilt gaan. Zie dingen niet zoals ze zijn geweest en tot nu toe zijn. Anders houd je een vibratie die erg ver verwijderd is van de vibratie van je verlangen. Zie de dingen in het licht van de gigantische potentie die ze kunnen zijn vanaf nu!

Je trekt aan wat je verwacht. Wanneer je iets verwacht, gebeurt het.

Met andere woorden: zie dingen niet zoals ze zijn of wat allemaal niet werkt. Richt je vibraties op wat je wilt. Invisioneer wat je wilt en richt daar je vibraties op.

Kijk niet terug. Je gaat die richting toch niet op?

Sterker nog: zie dingen zoals jij ze graag ziet. Niet zoals ze zijn. Want de wet van aantrekking werkt zo: zoals jij de dingen ziet, zo zullen de dingen gaan worden en zijn.

Als je ziet zoals het tot nu toe is, dan zal het blijven zoals het is. Zie en voel het zoals je wilt dat het is. Wees niet historisch accuraat. Wees emotioneel bevooroordeeld. Wees daar irrationeel ongebalanceerd in: je moet willen dat je je leven zoveel mogelijk melkt voor goede dingen. Dus: zeg dingen niet zoals ze zijn.
– Willemijn Welten

Je moet je bovendien goed voelen, want dan ben je in alignment met goede dingen. Hierdoor ga je ook de positieve ervaringen uit het verleden eruit filteren, en je toekomstige ervaringen worden op hun beurt weer gedicteerd door de gevoelens waar je je nu op focust.

Oefen dus die positieve ervaringen en gebeurtenissen te voelen en beschrijven, zodat ze makkelijk je tong uit rollen.

En als andere mensen waarmee je omgaat, wél steeds over negatieve dingen praten en zich daarop richten? Wat dan? Bijvoorbeeld als iemand het steeds maar over de armoede in de wereld heeft? Praat dan gewoon over je droom en hoe jij de wereld ziet…

“Waarom ben je zo optimistisch over de zaadjes die je aan het zaaien bent? Alles om ons heen lijkt zo verrot te zijn…”

“Omdat ik denk dat ze bloemen zullen brengen.”

“Oh, ja, hoezo dat dan?”

“Omdat ik bloemen aan het zaaien ben.”

Praat niet over hoe hongerig iedereen is maar over hoe eenvoudig het is om ze te voeden. Praat over hoeveel voedsel er is op de planeet, de beschikbare technologie, dat er een surplus is in bepaalde gebieden waar gebruik van gemaakt kan worden, de ingenieuze distributiesystemen en dat mensen geleerd kan worden om eten te laten groeien. En het mooie is: als gevolg hiervan zullen de mensen die dit ook daadwerkelijk kunnen realiseren, naar je toe stromen.

Je verwachting bepaalt de uitkomst. En zolang je niet gehecht bent aan de uitkomst, is de uitkomst gegarandeerd.
– Deepak Chopra

Het enige wat jou ervan weerhoudt om dat te krijgen wat je wilt, is jezelf bezighouden met waar je tot nu te bent geweest. Zie en voel de dingen zoals je ze wilt hebben!

It's not what you look at that matters, it's what you see.
– Henry David Thoreau

Jij ziet de dingen die slecht gaan en je zegt: ‘Waarom?' Maar ik droom dingen die er nooit waren en zeg: ‘Waarom niet?'
– George Bernard Shaw

Zie niet wat er is. Zie zoals je wilt dat het is.
– Esther & Abraham Hicks

God geeft je geen negatieve dingen. Je doet het allemaal zelf.
– Esther & Abraham Hicks

Waar het fout gaat, is wanneer je gedachten aanbiedt die in oppositie zijn van wat je wilt. Gedachten van angst in plaats van hoop. Gedachten van ‘ik heb geen geld', terwijl je eigenlijk meer geld wilt. ‘Ik wil dat hij een goed mens wordt, maar ondertussen heeft hij al deze slechte eigenschappen…' Zie je het patroon al? Verwacht goede dingen!

Besteed 80% van je tijd aan het focussen op de kansen van morgen in plaats van de problemen van gisteren.
– Brian Tracy

[Stap 6 – Onderneem actie op de kansen die op je pad komen]

Tip 36 – Neem actie: anders werkt de wet van aantrekking niet

wet-van-aantrekking-toepassen

Zodra de voorzet gegeven wordt, is er geen tijd om na te denken. Je moet de bal gewoon direct met je lichaam in het doel werken. Dit vraagt van je dat je vertrouwen hebt in de voorzetten die gegeven worden en dat je er vervolgens actie op onderneemt. Anders zal er zelfs geen enkele inzet op doel zijn.

Inderdaad, dat is de juiste houding: zien en reageren. Denken is alleen voor van te voren en naderhand (reflectie). Tijdens je dag of wedstrijd zelf is het tijd voor zien en reageren. Dat is een veel krachtigere intelligentie dan de beperkte en trage intelligentie van het denken. Dat is ook flow. Als je in flow bent, ben je niet tegelijk aan het denken.

Daley Blind zag in 2014 en reageerde met een voorzet op Robin van Persie. Had ie erbij nagedacht, dan had hij gekapt om na te kunnen denken en had hij een balletje terug gegeven. Ook Robin van Persie zat in een flow van zien, reageren en actie toen hij het historische doelpunt maakte. Er is géén tijd om te denken als je iets moet doen. Dan is het tijd voor flow.

Je moet dus in je doel en in de wet van aantrekking geloven, maar geloven in iets komt pas tot uiting als je iets doet. Neem dus actie.

Je kunt het je niet veroorloven om heel lang in je ‘potentieel' te leven. Op een gegeven moment moet je jezelf lanceren en een move maken. De klok tikt…

Actie is de uiting van een overtuiging. Het communiceert aan het universum jouw geloof dat het gaat gebeuren. Actie is een onderdeel van een overtuiging. Acties demonstreren de overtuiging. Zonder de actie is er niet echt een overtuiging.

Over een jaar zou je gewenst hebben dat je vandaag was begonnen.
– Karen Lamb

Het komt te vaak voor dat mensen – zoals schilders en schrijvers – de wet van aantrekking toepassen en vervolgens met een soort selectieve verontwaardiging teleurgesteld melden: “Ik heb alle stappen van de wet van aantrekking toegepast. In stel het me continu voor dat ik in de exposities en kranten sta. Denk je dat ik het ga redden? Ik pas alle principes toe!” Het principe dat je niet toepast, is daadwerkelijk schilderen en schrijven.

Je moet het benodigde werk doen.

De beste manier om uit de deur te lopen, is door te lopen. Je kunt niet die deur uit lopen als je binnen blijft zitten en affirmatie-visualisaties doet terwijl je aan de telefoon met een vriendin over spirituele Paolo Coelho-wijsheden zit te babbelen. Houd je dus niet bezig met de wet van aantrekking. Stop met het steeds opnieuw bekijken van The Secret. Wil je veel geld verdienen, doe dat dan.

Laten we een voorbeeld nemen. Stel dat je een coach/trainer bent. Wanneer je een nieuw seminar bedenkt, huur je simpelweg een zaal, plan je de datum, verstuur je brochures naar mensen en doe je alsof het gaat gebeuren. Daar zit daadwerkelijk actie in. Liever twee bijeenkomsten met een handjevol mensen, dan nul bijeenkomsten en alleen op de bank piekeren over hoe je meer dan tien deelnemers gaat krijgen.

Ik zie zo vaak op Facebook: ‘Ik ga nu dit en dat manifesteren.' Je bent toch geen Hans Klok? Al dat gemanifesteer… Doe dat. Dat is het in feite: doen. Het werkt alleen als jij eraan werkt. Je gedrag bepaalt de resultaten die je behaalt.
– Michael Pilarczyk

Goed, misschien is het nu wel duidelijk: het daadwerkelijk gaan doen en uitvoeren is het enige dat werkt. Vergaderen en samen koffie drinken niet!

Maar wat nou als je niet weet wat je acties zijn? Weet je niet wat je moet doen? Neem dan actie om erachter te komen wat je moet doen. Vraag het eventueel ook aan iemand die het al heeft gedaan.

Soms is de snelste weg naar de deur: simpelweg beginnen met lopen.
– Jack Canfield

De pessimist klaagt over de wind; de optimist verwacht dat het verandert; de realist past de zeilen aan.
– William Arthur Ward

Verandering vindt alleen plaats door actie. Eerlijk gezegd, niet door bidden of meditatie, maar door actie.
– Dalai Lama

Gebruik je gedachten, woorden én daden om de verwachtingen en het optimisme van de wet van aantrekking ook daadwerkelijk in resultaten om te zetten. Alleen dan kunnen je gedachten ook daadwerkelijk in dingen veranderen.

Move – meditate – manifest.

Tip 37 – Wees proactief, want dan kun je alles bereiken wat je wilt

Om te slagen in de wet van aantrekking, is proactief zijn een essentiële eigenschap. Proactief zijn, betekent dat je aan de oorzaak-kant staat, en niet aan de gevolg-kant.

Hierna lezen:  Successen Vieren, Hoe? (Bijvoorbeeld Op Het Werk) [26 Tips]

Er zit een gigantische kracht in het maken van keuzes en in het ondernemen van actie op die keuzes die je zelf maakt. Je staat dan niet meer aan de gevolg-kant van alles wat gebeurt. Jij kunt proactief aan de oorzaak-kant staan.

Twee plus twee is alleen vier als je accepteert dat plus twee vier is. Twee plus twee is wat ik wil dat het is. Maak een keuze, beslis proactief wat je wilt en maak het waar met actie. Er zijn altijd keuzes, en jij kunt echt bereiken wat je wilt.
– Will Smith over het staan aan de oorzaak-kant

Doe altijd proactief je best. Niks in jouw leven is ‘geluk hebben'. Alle zegeningen, alle prachtige dingen in je leven… dat is geen geluk. Geluk is voorbereiding in combinatie met de kans die langskomt. En je wordt in al die dingen gesteund door het universum. Heel bewust en gericht, zonder dat er toeval bij zit.

Verwar het hele idee van power niet met apathie, onverschilligheid en luiheid! Weet je wat niet proactief, maar apathisch is? Hopen, wensen en proberen je vibes om te buigen naar positieve gedachten… Je onderliggende energie is dan bovendien negatief en bezig met je angst: “Wat als het fout gaat…” Je bent een en al onzekerheid en dat straal je uit… omdat hier geen actie bij komt kijken.

Laat iedere daad van het hart komen, met passie! Ga het geloven en bovenal: ga het proactief doen en jezelf ontwikkelen! Plan maken en actie!!! Actie leidt tot resultaat. Niet enkel ‘positief blijven' en ‘positief denken'! Coaches die alleen dat met je doen, zijn kwakzalvers. Gebruik gerust de wet van aantrekking, maar wel op een proactieve manier met actie!

Als je bijvoorbeeld dit artikel met coaching-tips erop naslaat, zie je hoe huiswerktaken en actie de bovenhand voeren in een coachingstraject.

Tip 38 – Neem babystapjes: meer is niet eens nodig want de magie begint door te starten

babystapjes gedrag veranderen

Jij hoeft uiteindelijk niet zelf het meeste werk te verrichten. Dat zal het universum voor je doen. Neem die baby stapjes zodat het universum je in het midden kan ontmoeten.

Succes is de totaalsom van kleine inspanningen die dag in – dag uit herhaald worden.
– Robert Collier

Doe dit wel iedere dag. Kom iedere dag opdagen, ondanks dat er lange tijd niks lijkt te gebeuren op het begin. Ondanks dat de baby stapjes altijd tevergeefs lijken. De magie begint door te starten. 

Neem alleen die eerste stap. Je hoeft niet de hele trap te lopen. Enkel de eerste trede.
– Martin Luther King

Tip 39 – Start niet straks, maar start nu met de wet van aantrekking, anders komt er geen leiding

Actie. Nu. Start. Werk met de magie. Stel het niet nog een dag uit, en zeker niet nog een week. Er is altijd iets wat je kunt doen.

Als je op je luie reet blijft zitten, zal het universum niet gaan zeggen: ‘Laten we hem/haar toch maar dat cadeautje gaan geven.' Je krijgt wat je verdient.
– Michael Pilarczyk

Wacht niet, want uitstel is afstel. Begin nu direct met de eerste stappen, en doe dat met een gevoel van: “Ik ga gewoon mijn hart volgen want ik weet dat de middelen die ik nodig heb, gewoon naar me toe komen.”

Start before you're ready.
– Simone Levie

Veel mensen wachten. Ook al hebben ze The Secret gezien. Sommigen kijken het zelfs iedere dag, een jaar lang. Ze denken dat er geen bloed zweet en tranen meer voor nodig zijn. Ze zoeken niet naar werk, maken geen sales calls, etc. Ze wachten op de magie, helderheid, het aha-moment, tot de sterren op een lijn staan, tot alle stoplichten op groen staan…

Moeder-eend wacht niet tot alle eendjes achter zich in een rechte lijn staan. Dan kan ze eeuwig wachten. Ze loopt gewoon en de eendjes lopen vanzelf in een rechte lijn achter haar aan. Doe hetzelfde met je eigen eendjes.

Nog een analogie: de TomTom. Het systeem blijft je alleen leiding geven naar de volgende stap als je in beweging blijft. Zodra je je auto in park-modus zet, stopt het hele systeem je te helpen. De speakers spreken niet meer met je en je krijgt geen leiding meer.

Zaken kunnen zich ontwikkelen als jij in beweging blijft. Net als de eerstvolgende instructie van de TomTom.

Wat is datgene wat jij wil? Begin. Start en blijf gaan. Niet: start, stop, start, stop en kijken hoe het gaat. Dan krijg je ook geen leiding meer. Want daardoor vertel je het systeem: ‘Nog niet, ik ben er niet klaar voor. Ik ga niet.' Door niet consistent actie te ondernemen vertel je het systeem dat je niet gaat.

Gebruik ook niet het excuus ‘Het werkt nog niet omdat het universum zijn eigen tijdspad heeft.' Klopt, maar doe je wel alles wat je kunt met wat je hebt en de mogelijkheden die je hebt? Gooi je wel iedere dag nieuwe en verschillende balletjes op naar het universum? Misschien heeft het universum inderdaad zijn eigen tijdspad en misschien heb je het universum niet de kans gegeven.

Tip 40 – Reageer snel: het universum houdt van snelheid

reageer snel wet van aantrekking

Het universum zal je genoeg voorzetten gaan geven die jij erin moet gaan koppen… Maar je weet misschien wel dat je direct in actie moet komen voor de kopkans… De seconde dat je erover nadenkt, is je kans voorbij.

Heb je wel eens naar tv gekeken naar mediums? Die vertellen vlot met hun intuïtie wat er is gebeurd of wat er gaat gebeuren, zonder steeds eerst een half uur te visualiseren over bijvoorbeeld wat iemands naam is. We moeten dus snelheid gebruiken wanneer we met onze intuïtie werken: wat is het eerste wat nu in je opkomt? Wat wil het universum dat ik nu doe? Zeg of doe dat zonder jezelf te filteren. De telefoon gaat, wie zou dat zijn? Leuk spelletje, en als je langer dan 30 seconden visualiseert over “goh… wie zou dat nou kunnen zijn…” is de telefoon natuurlijk al lang opgehangen.

Zegt je hart iets? Doe het direct. Als je een paar seconden wacht, gaat je koppie zich ermee bemoeien en daar komt uitstel van. En van uitstel komt afstel.

Een voorbeeldje: toen ik single was, had ik op een middag de intentie uitgesproken om een leuke vrouw te ontmoeten. Toen ik die middag boodschappen ging doen, liep ik richting de deur van de supermarkt toen er opeens een hond die buiten op het baasje aan het wachten was, mijn aandacht trok door mij aan te kijken en contact te zoeken. Het moment duurde maar 1 seconden en de situatie vroeg erom dat ik de hond zou aaien, maar ik volgde mijn intuïtie niet en ik liep door. Weer een seconde later liep ik tegen het baasje op: een hartstikke leuke vrouw die absoluut wilde praten en een open houding had. Mijn verstand voerde me al weg uit de situatie en ik heb geen gebruik gemaakt van de 1-seconde durende kans om in alle rust de hond van de vrouw te aaien, en ik heb ook niet van de 1-seconde durende herkansing gebruikgemaakt die het universum me direct na de gemiste kans gaf… Lesje geleerd voor de volgende keer. Het universum houdt van snelheid. Volg je intuïtie direct!

Een week later stond een lief meisje voor een café te wachten. Ze stond daar alsof ze zei: “Ik ben beschikbaar.” Ik had geen haast en wist: ik moet de kansen van het universum gewoon inkoppen. Dus ik gaf mijn hoofd geen kans en versierde haar binnen drie seconden met een klein complimentje. Ze bleek zo meteen voor het eerst haar Tinder-date te gaan ontmoeten in het café. Prima natuurlijk: ze kreeg mijn nummer voor het geval hij een maniak bleek te zijn. De dag daarna belde ze mij en pakte ik mijn kans.

Wanneer die kans er is, de impuls er is, intuïtieve neiging er is: handel! Dat is jouw taak! Het universum zal constant de omstandigheden organiseren zodat jij ze gaat benutten. Gelukkig liep het bij mij goed af omdat ik een weekje later een tweede kans kreeg van het universum en mijn droompartner en ik elkaar toen wel vonden.

Het universum houdt van snelheid. Stel niet uit, denk niet na en twijfel niet.

Tip 41 – Vraag en het wordt gegeven… Een vraag stellen is een actie!

Vroeger hoorde je misschien wel vaak: “Wie vraagt wordt overgeslagen..!” Gelukkig heb ik al redelijk snel ontdekt dat je juist wél moet vragen om niet overgeslagen te worden.. Grappig, dit is juist precies het tegenovergestelde van wat er altijd gezegd werd… “Hmm…¨

Stel vragen aan…

  • Het universum, door middel van de wet van aantrekking. Ga daarvoor terug naar stap 1 van dit artikel.
  • Allerlei mensen waar je mee te maken krijgt in je dagelijks leven. Dit is een echte actie waarmee je waardevolle cadeaus krijgt op weg naar het manifesteren van je doel!

Een prachtig boek dat hierover gaat, heet: ‘Vraag en het wordt gegeven' van Esther Hicks. Benieuwd? Geef hem jezelf dan cadeau of vraag hem aan iemand… misschien wordt hij je wel gegeven Voor het boek kun je hier terecht. En lees dit artikel over hulp vragen.

Je krijgt wat je vraagt. Maar onthoud: je krijgt waar je van overtuigd bent… en eigenlijk krijg je wat je nodig hebt. En soms is dat wat je in gedachten had, soms is het iets anders en stond je niet op te letten… en soms is het een harde les die je nodig had.

Tip 42 – Vertrouw je intuïtie (je hart)

wet van aantrekking praktijk

Door je intuïtie te volgen, ervaar je een nieuw enthousiasme voor het leven. Je intuïtie, oftewel je hart, wil namelijk iedere mogelijkheid voor groei aangrijpen, op weg naar je doel! Het wordt zo steeds makkelijker om het universum onvoorwaardelijk te vertrouwen.

Gebruikt je hart / intuïtie. Van daaruit kunnen we de klus klaren. Van daaruit zijn we in staat om boven onze problemen, twijfels, angsten en beperkingen uit te stijgen. Van daaruit kunnen we de dingen doen waarvan we diep van binnen weten dat we ze moeten doen.

Doe een ‘meditatie / visualisatie' waarbij je verbinding maakt met de energie van je hart. En doe verder alles dat je doet zoveel mogelijk uit je hart!

Tip 43 – Doe steeds wat anders: patronen doorbreken brengt de magie van The Secret in jouw leven

De wet van aantrekking succesvol toepassen, impliceert dat je iets anders gaat krijgen dat wat je nu hebt. En wil je wat anders krijgen, dan zal je ook wat anders moeten doen. Dit is de wet van de patroononderbreking.

Hierna lezen:  'Wijzen Naar De Maan': Daden Zeggen Meer Dan Woorden [Geen Woorden Maar Daden!]

Neem niet steeds weer dezelfde route naar je werk, hetzelfde eten of dezelfde vrienden. Nieuwe dingen komen van nature in je leven als je steeds wat anders test! Hierdoor open je meer deuren voor de wet van aantrekking.

Tip 44 – Pas meer focus & effectiviteit toe in je leven: zo haal je je doel sneller

In de vorige tip las je dat je steeds wat anders moet doen. Er is een uitzondering op die regel: het enige wat je wél steeds hetzelfde houdt, is je (zakelijke) hoofddoel en de stappen die je zet om daar te komen. Die patroononderbrekingen uit de vorige tip dien je toe te passen in bijvoorbeeld je pauzes, ochtenden en fietsritjes.

Pas de volgende principes dus toe als het om je grote doel gaat:

  • Focus: blijf iedere dag met liefde en toewijding aan hetzelfde project werken zodat dat project zich daadwerkelijk kan ontpoppen tot iets prachtigs.
  • Effectiviteit, een synoniem voor doelgerichtheid. En je doel uit laten komen, is precies wat we aan het doen zijn met de wet van aantrekking.

[Stap 7 – Ontvang]

Tip 45 – Ontvang: dit kan alleen met positieve emoties

Ontvang ook daadwerkelijk je bestelling. Zoals je in een eerdere tip hebt geleerd, moet je een vibrationele match zijn om het te kunnen ontvangen. Voel dus positieve emoties. Voel bijvoorbeeld:

En ontvang dingen in die energie.

De wet van aantrekking moet nooit een ‘karweitje' voelen. Het hele punt is dat je je goed voelt.

Tip 46 – Merk alle (kleine) cadeaus van de wet van aantrekkingskracht op

wet van aantrekking

Heb ook aandacht voor de kleine dingen waarop er al goede dingen komen. De sleutel is: er komen al constant goede dingen. Kijk of je vandaag al drie dingen kunt zien die je ontvangen hebt en het normaal gesproken niet verwachtte. Morgen vier en dan vijf.

Be careful what you whish for…

Tip 47 – Zeg hardop dankjewel voor alle cadeaus van de wet van aantrekkingskracht

Zeg en voel dankbaarheid. Voor alles. Dan wil het universum je namelijk méér geven om dankbaar voor te zijn. Doe dit ook richting je doelen: voel dankbaarheid bij voorbaat voor het behalen van je doelen. Alsof het al gedaan is.

Wees nu alvast dankbaar en blij voor de dingen alsof je ze al hebt ontvangen. Iedere dag.

Houd ook continu bij wat je allemaal gaandeweg gemanifesteerd hebt. Nu al. Vandaag. Herken het en erken het. Zeg hardop dankjewel: aan jezelf, vrienden, het universum, iedereen! Voel dus dankbaarheid: als het universum zich gewaardeerd voelt, wil het meer voor je doen. Maak iedere ochtend/avond een lijst van kleine dingen waar je dankbaar voor bent. Meestal zit dit in je dagboek-routine verweven.

Sta open voor de overvloed rondom en binnen in je.

Hiermee verzamel je bewijs voor de wet van aantrekking en bedank je en erken je de scheppende kracht van het universum. Je ziet de bewijzen en signalen dat je manifestatie onderweg is.

Erken de Goddelijke voorzienigheid. Herken de dingen die naar je toe komen als divine timing – divine confirmation.

Dit heeft twee effecten:

  1. Dit verandert je manier van denken: je denkt niet meer aan wat je niet hebt en aan je klachten. Je gaat meer dingen aantrekken waar je je op focust.
  2. Bovendien: als het universum zich gewaardeerd voelt, wil het meer voor je doen.

Een dankbaar hart – een dankbaar leven – trekt meer dingen van het universum aan om dankbaar voor te kunnen zijn.

Deze tip staat weliswaar bij de laatste stappen van de wet van aantrekking, maar hij hoort ook bij de eerste stappen. Voel en mediteer op dankbaarheid en geniet van je verhoogde vibes.

Het erkennen van het goede dat je al in je leven hebt, is het fundament voor al het overvloed.
– Eckhart Tolle

Tip 48 – Help anderen: de beste manier om de wet van aantrekking voor iedereen toe te passen

Geef jouw hulp (liefde). Deze goede energie is namelijk eindeloos. Stel jezelf dus de vraag: ‘Wie kan ik helpen?' In plaats van: ‘Wie kan mij helpen?'

Ik ben een engel. De energie díe ik geef, mag ik met heel mijn hart geven.

Het mooie is: alle mooie dingen die je ontvangt als gevolg van de wet van aantrekking, komt via andere mensen op deze wereld. Op jouw beurt kun jij de boodschapper van de wet van aantrekkingskracht voor iemand anders zijn. Help anderen dus! Op die manier rekruteert het universum jou om de wet van aantrekking naar anderen te brengen.

Geef je liefde, want daarin ligt ware kracht. Wie liefheeft, presteert veel en kan veel bereiken. Wat in liefde is gedaan, is goed gedaan.
– Vincent Van Gogh

Tip 49 – Geef én ontvang overvloedig, en geef méér dan mensen verwachten (maar offer jezelf niet op!)

overvloed aantrekken

Ware rijkdom gaat niet om wat je bezit, maar om wat je geeft. Geef genereus en spendeer met een goed gevoel. Dan geeft het universum je meer om te kunnen geven.

Geven is ontvangen. Als je iets wilt, geef het dan. Hoe dat werkt? Om iets te geven betekent dat je het al hebt. Dus dan krijg je meer, want dat is de wet van aantrekking.

Bovendien gaat het om de manier waarop je geeft. Geef je iets, doe dat dan met heel je hart. Betaal mensen van harte en ontvang en werk van harte. Als je geeft om te ontvangen, betekent dat je het niet hebt. Dan krijg je ook niks, want dat is óók de wet van aantrekking: Je ontvangt niet wat je wilt, maar wat je bent en hebt.

Als je bereid bent om met vreugde alles wat je hebt te delen, wordt je hart vervuld met zuiver geluk.
– Michael Pilarczyk

In het Japans is hier zelfs een speciaal woord voor: “Arigato.” Je kunt dit woord als mantra bij iedere transactie van binnen uitspreken als een soort dankjewel. Bedank dus letterlijk het geld als je het uitgeeft en als je het ontvangt. Bijvoorbeeld: “Dankjewel dat ik deze rekening mag betalen.”

Wat je wilt hebben, moet je eerst geven.
– Lao-Tse

Sterker nog: geef – in alle gebieden in je leven – meer dan mensen verwachten: wanneer je iemand voor lunch wil trakteren, wanneer je de deur voor iemand openhoudt, wanneer je cadeaus geeft, etc.

De ober die je fooi ontvangt: ‘Dat is te veel.'
Jij: ‘Dat is lang niet de helft van wat het had moeten zijn.'

Alleen van datgene wat je niet geeft, kan er een tekort zijn. Is het ooit in je opgekomen dat datgene wat je niet krijgt, precies datgene zou kunnen zijn wat je niet geeft? Bijvoorbeeld:

  • Je baas motiveert je niet, maar motiveer jij je baas wel?
  • Je krijgt geen partner en dus geen affectie, maar geef jij wel affectie aan een potentiële partner?
  • Je partner complimenteert je niet, maar complimenteer je je partner?
  • Je kind luister niet naar je, maar luister je wel naar je kind? Echt luisteren?

Wie niets voor anderen doet, doet ook niets voor zichzelf.
– Goethe

Wanneer je stopt met geven, verlies je. Geven is een affirmatie. Geven = ontvangen. Dat wat ongeconditioneerd is, kan nooit minder worden nadat het gegeven is, en jij kunt niet verliezen.

Geef je giften overvloedig over de hele wereld. Zie hoe jouw vriendelijkheid de wereld transformeert. Zie hoe jouw liefde angst heelt. Merk op hoe jouw moed ons allen inspireert. Laat je lach deze wereld bevrijden en geef iedereen die je tegenkomt de fonkelingen in je ogen. Laat je licht schijnen. Open je hart. Merk op hoe jouw innerlijke vrede ervoor zorgt dat iedere oorlog meer betekenisloos wordt en moeilijker om te vechten. Je lach is als champagne. Pak jezelf nu uit.

Tip 50 – Niet alle vormen van ‘geven' zijn goed… Maar geef wel!

Kijk eens naar onderstaande manieren van geven. Zie je het verschil?

Goede manieren van geven:

  • Inspiratie
  • Oncondtitioneel geven
  • Commitment
  • Bereidheid
  • Passie

Minder aanbevolen manieren van geven:

  • Worstelingen
  • Opoffering
  • Ruilhandel

Ruil worsteling in voor inspiratie. De wet van aantrekking raadt ons aan om de overtuiging los te laten dat je voor alles hard moet werken. Verwar worsteling niet met commitment, bereidheid en passie. Worsteling is nooit gerechtvaardigd. Dat is het verhaal van de kleine ik en zijn afgescheidenheid.

Met worsteling is er geen ‘samen', geen synchroniciteit, geen inspiratie en geen synergie. Het is een duidelijk teken dat je aan het opofferen bent. Geloof in moeiteloos succes. Sta de mogelijkheid toe voor een betere en makkelijkere manier.

Affirmeer: ‘Vandaag zal ik niet ‘strugglen'. Iedere keer dat ik verleid wordt om te ‘strugglen', lach ik. En daarna kies ik vrede.

Zit je vaak in situaties waarin je jezelf opgeofferd ziet worden en waarin je worstelingen aan het maken bent? Dat is geen kwestie van pech, maar een kwestie van keuze. En zo gaat dat ook met vrede.

Onthoud wel: er zijn zeker ook goede manieren van geven! Wees niet bang om jezelf te geven. We zijn op aarde om onszelf volledig te geven. Jij bent het cadeau. Zit niet op je cadeaus. Waarom doen we dat toch?

De grote angst van je ego is dat geven gelijk staat aan kwijtraken: ‘Hoe meer vreugde je geeft, hoe minder vreugde er bij je overblijft. Hoe meer hoop je geeft, hoe meer je wegvaagt. Hoe meer ondersteuning je geeft, hoe meer het jouw einde betekent…'

Het ego ziet alle vormen van geven als een amputatie in plaats van een aanvulling. Dit geldt echter nooit voor geven, maar wel voor opoffering. En opoffering leidt wél naar verlies. Dus geef, maar offer jezelf niet op.

En geef niet om iets terug te krijgen. Geef onvoorwaardelijk. Wanneer je onvoorwaardelijk geeft is het onmogelijk te verliezen. Wanneer je gift een prijs heeft of wanneer je geeft om te krijgen, zal je winnen, verliezen of teleurgesteld zijn en het zal maar gedurende een heel korte tijd ‘genoeg' zijn voordat je meer wilt. Wanneer je onvoorwaardelijk geeft, is het onmogelijk te verliezen.

Als je arm wilt zijn, houd vast. Als je rijk wilt zijn, geef.

Zie dit dus niet als een trucje om geld te krijgen door geld te geven. Manifesteer omdat je daadwerkelijk te geven hebt, niet omdat je wilt krijgen. Want alleen deze energie van geven zal circuleren: hoe meer je oprecht geeft, hoe meer je open staat om zelf te ontvangen. En vice versa: alleen als jij ontvangt, kan iemand anders geven.

De wet van aantrekking kan makkelijk naar het verkeerde “ik, ik, ik”-pad leiden. Het pad van zelf-aanbidding en materialisme. Dat diamanten horloge maakt je niet gelukkig, maar je deugden, zoals nederigheid: Ik ken mijn plek. Ik ben geen god maar een zondaar. Ik worstel. Ik ben niet perfect, ik ben een mens.

Tip 51 – Bezit gerust mooie dingen: dan geven mensen je nóg meer

Dit duizenden jaren oude principe is het Matteüseffect en komt uit de Bijbel: hoe meer je hebt, hoe meer het zo zal zijn dat andere mensen je méér willen gaan geven. Als je niks hebt, wil niemand zaken met je doen of vrienden met je worden. Heb je dat wel allemaal, dan willen ze dat juist meer doen.

Men zegt wel eens: een dikke auto is geen investering maar een kostenpost. Of: “Een grote villa komt met torenhoge gasrekeningen en onderhoudskosten, dus het is een slechte investering.” Niet dus volgens de wet van aantrekking: Laat je zien dat je in een villa woont, dan komen juist je klanten veel makkelijker naar je toe. Dan zijn ze bereid je high ticket business coaching te nemen en betalen ze je de hoofdprijs om business coaching van je te mogen krijgen. Dat zullen ze niet doen als je in een klein appartementje zou wonen.

Dus: zorg goed voor jezelf. Omring jezelf door schoonheid en bloemen en verzorg jezelf. Communiceer aan het universum dat jij het nu reeds waard bent – en dan zal meer daarvan jouw kant op komen.

Hierna lezen:  Disney-strategie werkvorm: Alle stappen van deze brainstormmethode

Tip 52 – Oefen om een betere ontvanger te worden

bedanken-ontvangen-wet-van-aantrekking

Deze tip is heel simpel: heb liefde voor welvaart en goede dingen. Oefen om een betere ontvanger te worden. Mensen die in overvloed leven, hebben geen probleem met het ontvangen en verwachten van goede dingen en welvaart. Ze trekken het op deze manier nóg meer aan! Doe gewoon de volgende drie dingen:

Ontvang goede dingen, verwacht goede dingen en welvaart, respecteer goede dingen en ontneem nooit iemand de ‘gift of giving’. Wees goed in ontvangen! Blokkeer niet de dingen die je krijgt.

Tip 53 – Heb een ander soort relatie met geld

Zie geld niet iets waar je achteraan moet jagen en waar je hard voor moet werken, maar haal adem en ontvang het rijkelijk (en laat het rijkelijk gaan).

Houd van mensen en gebruik dingen. Zou je deze zin omdraaien, dan zou niks werken.

Tip 54 – Denk welvaart, denk niet 'tekort'

Denk welvaart, denk niet ‘lack'. Heb dit in gedachte bij alles wat je doet: werken, shoppen, eten, klanten werven, factureren, complimenten geven, etc.

Er zijn van die mensen die altijd welvarend zijn. En het zo weer worden als ze alles verliezen. Dat gebeurt omdat hun dominante gedachten en gevoelens op welvaart gericht zijn. Ze staan gedachten van het verliezen van welvaart niet toe.

Bovendien heeft ‘The Secret' genoeg voor iedereen. Er is een leugen die als een virus rondgaat in de mensheid: ‘er is niet genoeg voor iedereen. Er is tekort.' Het tegenovergestelde is waar: er is meer dan genoeg liefde, vreugde en geld. Er is genoeg voor iedereen.

Er zijn geen tekorten, er is alleen een tekort aan bereidheid om te ontvangen.

Tip 55 – Begrijp dat er een eindeloze geldstroom is in de wereld

We kunnen niet alleen maar in de spirituele sferen blijven hangen als we de wet van aantrekking willen toepassen. We zullen het ook echt over geld moeten hebben (en gelukkig hebben we dat al overvloedig gedaan in dit artikel).

Er is een eindeloze stroom van geld in de wereld. Deze stroom is echt oneindig. We hebben het over miljoenen. Je kunt er zo naar grijpen en er een deel uit pakken. Je hoeft er alleen je arm naartoe te bewegen en het daadwerkelijk te pakken.

Mijn leraar stond eens voor de groep en ze bood een euro aan in ruil voor 50 cent. Een paar van de deelnemers in de zaal opende hun portemonnee op zoek naar 50 cent. Een vrouw was er het eerste bij, rende naar voren, gaf 50 cent aan de docent en ontving 1 dollar.

Vervolgens pakte de docent een briefje van 5 euro. ‘Voor 2,50 is deze voor jou. Wie komt?'

Daarna deed ze hetzelfde met 10 euro, 20 euro, 50 euro, 100 euro en 200 euro.

De meeste mensen konden het niet geloven, aarzelden bij het pakken van hun portemonnee en durfden niet eens snel te zijn en naar voren te stappen om het aan te nemen. Ze dachten dat er vast een addertje onder het gras zat, of hun overtuigingen over geld zaten in de weg.

Geld is niet echt. Er is zóóó veel geld in de wereld! Geef dus veel waarde en neem veel waarde.

[Stap 8 – Vertrouw en houd van het proces]

Tip 56 – Tegenslagen? Vertrouw op non-dualiteit: jij vormt het universum én tegenslagen horen erbij

Ten eerste zijn tegenslagen hartstikke oké en zelfs onvermijdelijk. Het is oké als je manifestatie niet uitkomt. Als je manifestatie niet uitkomt, is er iets voor jou in petto wat nog veel beter is.

Bovendien leert non-dualiteit ons om te vertrouwen op het proces. Dus ook als er tegenslagen zijn. Daar zitten juist de waardevolle lessen en groeimogelijkheden in het leven.

Dus laat ook je droefheid toe bij de tegenslagen die je zal tegenkomen. Bovendien kunnen er zonder valleien ook geen pieken zijn, zoals we leren van non-dualiteit.

Je kunt geen universum hebben zonder iets – dat ben jij – die het ervaart. Je waarneming vormt dus het universum. Lees hier meer over in het artikel over non-dualiteit.

Succes is het resultaat van de ups én downs.

Er komen dus ook pijn en teleurstellingen in het proces. Ze horen erbij. Houd van het proces. Hoe? Door vooral ook in het moment te leven zonder naar succes te streven als ultieme verlossing. Als jouw muziek, onderneming of iets anders je succes geeft, is dat uiteraard geweldig, maar dat moet niet de ultieme verlossing in de toekomst te zijn. Het huidige moment bevat het absolute succes.

Als je tien dagen gaat vasten, zal je wat spieren verliezen. Is dat niet eng? Ja, totdat je je realiseert dat het ook weer opgebouwd zal worden. Ik ben niet bang mijn spieren, geld of moeder te verliezen. Want ik leg mijn vertrouwen in God. Als je je leven in angst leeft over wat je gaat kwijtraken, ga je niks doen.

  • Er is geen koning zonder een opoffering.
  • Er is geen groei zonder dat er ergens iets sterft.
  • Je kunt niks in je hand pakken zonder eerst iets anders los te laten dat al in je hand was.

Creëer dat vacuüm, zodat het universum dat kan opvullen. Het zijn de wetten van de natuur.

Er is een huidige en gewenste situatie om naartoe te werken. Daar zit een gat tussen en die is er altijd! Voor alles, in de rest van je leven en voor iedereen. Het is een natuurkracht dat je nog niet bent waar je wilt zijn. Anders was er totale chaos en verveling, als je in een oogwenk datgene kreeg wat in je gedachte kwam.

Hierover zeuren is hetzelfde als zeuren over de zwaartekracht. Ik wil van het dak van dit gebouw naar dat andere gebouw aan de overkant van de straat, maar ik moet eerst de trap naar beneden nemen, de straat oversteken en weer de trap op… en dán ben ik er pas…. het is verschrikkelijk… Je klaagt over basic shit: de wetten van de natuur.

Het is niet zo dat je nu een zaadje plant en dat het direct tijd is om fruit te eten.

Dus: vertrouw en houd van het proces.

Tip 57 – Geniet van iedere stap in het hier-en-nu, in plaats van anticipatie op de uiteindelijke uitkomst

Geniet van iedere stap en niet alleen van de uiteindelijke uitkomst – die anders niet eens zal komen. Wat betekent dat praktisch? Laat je doel los nadat je hem gesteld hebt en richt je op de dagelijkse stappen die je moet nemen – met plezier!

Een oud-studiegenoot van mij is momenteel met de fiets van Dordrecht naar India aan het reizen. Samen met een vriend. Af en toe kijken ze op de kaart om te checken of ze nog richting India rijden. Het zou wat zijn als ze in al die maanden niet van de reis zouden genieten! Ze genieten van de geuren, kleuren, slaapplaatsen, gezelschap, eten, nieuwe culturen en nieuwe vriendschappen die onderweg plaatsvinden. En als het moeilijk wordt, maken ze het heel klein voor zichzelf. Stapje voor stapje gaan ze – al genietend – vooruit. En als ze dat lang genoeg gaan doen, staan ze na intens genieten ineens aan de Indiase grens.

Tip 58 – Vorm een ‘mastermindgroep' om de wet van aantrekkingskracht te versterken

mastermind samen wet van aantrekking

Een mastermindgroep is een groep van vier gelijkgestemde mensen die eens per week of twee weken bij elkaar komen om elkaar te ondersteunen met ieders doelen. Tijdens de eerste ontmoeting vertel je wat je droom / langetermijndoel is en voor iedere daaropvolgende ontmoeting plan je concrete stappen in om je droom waar te maken.

De beste manier om iets te voorspellen is door het te creëren.

Tip 59 – Begin de wet van aantrekking ook te gebruiken voor kleine dingen

Heb er gewoon eens wat plezier mee en begin met kleine dingen:

  • Parkeerplekken
  • Kopje koffie drinken vandaag
  • Weer een oude vriend spreken

Jij bent een creatiemachine.
– Willemijn Welten

Doe dus ook regelmatig een mini-24-uursmanifestatie.:

  1. Welk bedrag wil je manifesten?
  2. Voel excitement en fun om dit te ontvangen.
  3. Voel dat je het bedrag al hebt.
  4. Schrijf het bedrag en het gevoel op en neem dat gevoel mee in de dag.
  5. Laat je de volgende dag verbazen.

Tip 60 – Blijf testen tot je overvloed hebt aangetrokken

Als iedereen iets op een bepaalde manier doet, en als er geen resultaten zijn: doe het anders. Dit is de TOTE-filosofie. Blijf dus van alles uittesten totdat je jouw overvloedige lifestyle hebt bereikt.

The secret is the answer to all that has been, all that is, and all that will ever be.
– Ralph Waldo Emerson

[Extra praktische tips om overvloed te bereiken met de wet van aantrekking]

Tip 61 – Stel overvloedig veel vragen

Stel vragen en leer van de ervaringen van anderen. Zit je in een seminar, wees dan degene die de meeste vragen stelt (als je daadwerkelijk nuttige vragen hebt).

Tip 62 – Je hebt geen klanten nodig (dat is forceren…)

Je hebt geen klanten nodig. Je wil klanten die een verandering kunnen maken in de wereld, die er iets mee willen doen en die resultaten willen, om zo de wereld verder te verbeteren. Je kwalificeert je klanten dus: ‘Waarom heb je de training nodig? Niet omdat iedereen het doet hoop ik?'

Je hebt niks nodig. Je kunt wel dingen willen en op dingen vertrouwen, maar nodig heb je ze nooit.

Wees dus kieskeurig in het kiezen van klanten / banen. Je vraagt een premium-premium-premium prijs en je bent er keihard van overtuigd dat jij goed bent. Het maakt niet uit hoeveel concurrenten er zijn die minder vragen.

Het is makkelijk om op prijs te concurreren, maar niet zo makkelijk om een premium-beloning te vragen en goed te zijn. Daarop zal je het winnen.

Tip 63 – Je hoeft geen miljonair te zijn om in overvloed te leven

wet van aantrekkingskracht

Dit is misschien wel een grote eye-opener voor je: hoeveel denk je dat de volgende dingen kosten? Ski-chalets, lekker golven, duiken, aan een zwembad zitten op vakantie…

Hierna lezen:  Hoe Grenzen Stellen & Aangeven? 13 Tips, Voorbeelden & Betekenis

Dit zijn allemaal dingen die passen in een miljonair-lifestyle, maar kosten ze ook echt een miljoen? Dit is misschien een groot inzicht dat je kunt hebben: het antwoord is ‘nee'! Zelfs een wereldreis kun je al maken voor 18.000 Euro. Om vrij te zijn en al backpackend de wereld te ontdekken heb je geen miljoen nodig! Je kunt dus nu al een prachtige lifestyle hebben.

Tip 64 – Wees niet te zweverig maar steek je handen uit de mouwen

Een van mijn lezers vroeg laatst: “En als het zo makkelijk was om een miljoen op je bankrekening te manifesteren, waarom heeft niet iedereen dat dan gedaan, waarom werken mensen dan nog en rijdt niet het merendeel in een Lamborghini met een tweede huis in Spanje?”

Simpel: anders flipt niemand jouw hamburgers meer in de McDonald's en wordt je vuilnis niet meer opgehaald. Iemand moet dat doen. Dus het is van essentieel belang voor de samenleving dat The Secret uit handen blijft van de bevolking.

In de eerste paar zinnen in de film The Secret zeggen ze: “The Secret is al duizenden jaren in handen van slechts enkele mensen.” Dat bedoelen ze letterlijk: er zijn maar een paar mensen die het grond en de rijkdommen bezitten en de rest zijn arme peasants. Op de scholen in Nederland leren ze kinderen niet hoe geld werkt en dat je geld voor jou kunt laten werken. Anders flipt niemand onze burgers meer in de McDonald's.

De wet van aantrekking gaat ook niet om “iets gedaan krijgen”. Want “iets gedaan krijgen” impliceert dat daar tijd voor nodig is – terwijl de wet van aantrekking niet met tijd werkt: Je bent het nu, wat je maar wilt.

De wet van aantrekking is weinig meer dan doen-alsof: wees het nu. Voel jezelf bijvoorbeeld een miljonair. Nu. Het gaat niet eens om de zes nullen daadwerkelijk te krijgen, want als je het nu al bent, dan hoef je het niet meer te krijgen… en paradoxaal genoeg krijg je het dan juist. Of niet, maar dat maakt dan niet meer uit: In Afrika wonen veel arme mensen die met een lege maag naar bed gaan, maar ze zijn veel zorgelozer, tevredener en daarmee rijker dan ons.

“Waarom kan de een niet zwanger worden en wordt een ander mishandeld? Waarom zijn er mensen die een einde maken aan hun leven en komen mensen er soms plotseling achter dat ze een ziekte hebben en zijn ze binnen 3 maanden dood? Waarom wenst mijn kind een 8 voor zijn proefwerk, leert keihard en haalt een 5? En hoe komt het dat mensen die dagelijks met de dood te maken hebben, zoals begrafenisondernemers, niet zelf dood gaan of heel veel sterfgevallen meemaken in de eigen omgeving, terwijl ze toch gefocust zijn op de dood?”

Hier zijn de duidelijke grenzen van de wet van aantrekking: als ik van wolkenkrabber spring terwijl ik visualiseer dat ik kan vliegen, val ik gewoon dood. Als ik een weg wil oversteken terwijl er een vrachtwagen met 100 km per uur op me af komt, terwijl ik de vrachtwagen weg-manifesteer, word ik gewoon doodgereden. 

Een deel van de wet van aantrekking is een overtuiging – geen in steen geslepen feit. Het enige stuk van de wet van aantrekking dat wél feitelijk klopt, is de wet van selectieve perceptie: De begrafenisondernemer ziet de dood overal om zich heen. Zijn ogen zullen altijd makkelijker op een Telegraaf-artikel vallen over sterfte dan over sportvissen. Je kind zal makkelijker op de zondag denken: Laat ik oefenen in plaats van tv kijken, dan wanneer je kind géén visie had van een 10.

Dan komt nog het tweede stuk: Je ziet de kansen wel overal om je heen, maar kop je hem ook in? Daar moeten we bewust voor kiezen. Veel aziatische kindjes moeten weekenden doorleren van hun ouders, en alles ook nog achterstevoren leren. De wet van aantrekking maakt enkel de omstandigheden makkelijker: Je kunt een paard naar het water brengen maar je kunt hem niet dwingen om ervan te drinken. Als je iedere dag een miljoen op je vision board ziet, moet je nog wel iedere dag 20 salesgesprekken voeren om dat geld ook echt binnen te harken. Het wordt leuker en je krijgt er meer energie voor, dat wel, maar je moet het nog wel doen.

Een meisje dat een onveilig thuis heeft en een emotioneel afwezige vader, zal heel makkelijk onveilige emotioneel afwezige jongens als liefde herkennen. Maar ze kan er ook prima voor kiezen om daar geen acie op te ondernemen en wél goede jongens toe te laten.

Tip 65 – Lees deze boeken over de wet van aantrekking

Dit was al een uitgebreid artikel met 12.000 woorden. Wil je verder de diepte in duiken over de wet van aantrekking? Dan vind je hieronder een aantal boeken die over de wet van aantrekking gaan, samen met aanverwante onderwerpen zoals het bewust kiezen voor liefde. De meeste boeken zijn van Esther Hicks, omdat zij leuke termen gebruikt die het extra spannend maken, zoals ‘vortex' en ‘rocket of desire'.

Ben je jouw doel al lekker aan het behalen en heb je daarbij extra tijd over, dan kan het geen kwaad om ook deze (klassieke) boeken over de wet van aantrekking op je leeslijst te zetten:

  • Think & Grow Rich – Napoleon Hill
  • De kracht van intentie – Wayne Dyer
  • As a man tinketh – James Allen
  • Leven in overvloed – Deepak Chopra
  • The Master Key System – Charles F. Haanel
  • Wealth Beyond Reason & Follow Your Passion, Find Your Power – Bob Doyle
  • E-kwadraat – Pam Grout
  • The Success Principles – Jack Canfield
  • The Attractor Factor – Joe Vitale
  • Feel it real – Denise Coates
  • Thoughts are things – Bob Proctor
  • The science of getting rich – Wallace D. Wattles

Tip 66 – If you don't pay, you don't pay attention

De wet van aantrekking werkt dankzij aandacht. Als je geen aandacht voor je doel hebt, gaat het niet werken, omdat je dan de kansen rondom je doel totaal over het hoofd ziet. Je bent dan gewoon met andere dingen bezig…

En raad eens hoe je aandacht voor iets krijgt? Door pijn te voelen in je portemonnee. Als jij 5.000 euro betaalt voor coaching, zorg je ervoor dat je niet te laat komt en dan zorg je ervoor dat je al het huiswerk ook echt doet. Als je de coaching gratis hebt gekregen, kom je lekker laat aankakken en laat je het huiswerk ook wel zitten.

Simone Levie is bijvoorbeeld zo'n bekende coach die ook de wet van aantrekking inzet. Ze biedt bijvoorbeeld de Golden Circle aan, waarin ze je via groepscoaching hetzelfde leert te bereiken. Een absolute aanrader als je intensief begeleid wilt worden met jouw doelen… en ja, doordat je daarvoor betaalt, ga je ook krachtiger op je doelen af.

Dus… Zoek de accountability op. Word gecoacht. Word gesteund. Maak er iets serieus' van. Dat geeft een boost aan de werking van de wet van aantrekking.

Goed, nog één keer samengevat: zo pas je de wet van aantrekking toe…

Hoe moet je de wet van aantrekking toepassen? In dit artikel werd iedere stap uitgebreid beschreven. De stappen zijn als volgt:

  1. Bepaal wat je doel is.

    Wat wil je écht heel graag? Laat het een groots doel zijn waar je veel verlangen voor hebt. In dit artikel gaan we hier precies op in.

  2. Visualiseer je doel alsof het al uitgekomen is.

    Hoe ziet het er precies uit als jij je doel hebt bereikt? Maak dit zo levendig mogelijk. Spreek ook uit wat je ziet. Hoe je dit kunt doen, lees je in het artikel.

  3. Laat je doel los en leef in het hier-en-nu.

    Leef gewoon je leven zonder je doel te forceren. Heb plezier en mediteer in je dagelijks leven zodat jouw vibes een match worden voor jouw doel. Hoe doe je dat? We geven verschillende tips in dit artikel.

  4. Het Universum heeft het doel al lang gegeven.

    Vanaf het moment dat je het uitsprak, was je doel al ‘geproduceerd' door het Universum. Het zal altijd gegeven worden. Direct.

  5. Verwacht dat het uitkomt: stel je ervoor open.

    Wees open voor alles dat op jouw pad komt.

  6. Doe daadwerkelijk iets.

    In de vorige stap kwam er al iets op je pad. Nu moet je daar ook iets mee gaan doen. Neem de stappen richting jouw doel. Het is alsof je een voorzet kreeg van het universum, die je nu in mag gaan koppen.

  7. Ontvang.

    Nu mag je ook daadwerkelijk ja zeggen tegen het succes dat jou aangeboden wordt door het leven.

  8. Vertrouw het proces.

    Zonder pieken zijn er geen dalen. Houd dus ook van de tegenslagen die je onderweg tegenkomt.

Succes met het toepassen van ‘The Secret'!

Dit waren alle tips om de wet van aantrekkingskracht te gebruiken zodat je in overvloed kunt leven. Laat in de reacties weten hoe jij jouw lifestyle ontwerpt en de wet van aantrekkingskracht inzet!

Bekroond boek over doelen stellen en het aantrekken van geluk – met praktische toepassing

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Vond je dit een zinvol artikel? Dan wijs ik je op het inspirerende NLP Doe-Boek, zodat we het ook samen in de praktijk gaan brengen. Hierin zitten meer dan 100 verschillende tools, tips en technieken vanuit NLP, waaronder bruikbare challenges om met je dromen en doelen aan de slag te gaan. Bekijk het NLP Doe-Boek hier >>

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: