De wet van aantrekking (The Secret) toepassen [48 tips!] [overvloed]

Hoe kun je de wet van aantrekking (The Secret) toepassen en in overvloed leven en overvloed aantrekken? In dit artikel vind je tips om niet meer schaarste aan te trekken, maar juist overvloed (bijvoorbeeld qua geld en relaties)!

Maar eerst… Wat is de wet van aantrekking eigenlijk?

De wet van aantrekking betekent dat je terugkrijgt wat je uitstraalt en verwacht. Het veronderstelt dat de wereld als een spiegel voor je is. Glimlach je in de spiegel, dan kun je verwachten dat de spiegel – dus de wereld – terug glimlacht.

De wet van aantrekking is dan ook een van de krachten die verklaart waarom de rijken rijker worden en de armen armer worden: de rijken zien dagelijks veel rijkdom om zich heen en de armen zien dagelijks veel armoede om zich heen… En wat je vaak ziet, krijg je! De wet van aantrekking stelt vervolgens dat je dit kunt gebruiken om jouw doelen en dromen uit te laten komen.

De wet van aantrekking samengevat: wat zijn de stappen?

Samengevat kun je de wet van aantrekking als volgt toepassen:

 1. Bepaal wat datgene is wat je heel graag wil, en wil het heel graag.
 2. Vraag! Spreek de intentie uit dat je het heel graag wil.
 3. Visualiseer en voel alsof het er al is.
 4. Laat los. Stap 1 tot en met 3 was vooral cognitief, en deze vierde stap gaat juist om helemaal loslaten, vrij zijn, niks ‘moeten’, plezier hebben, accepteren, mediteren, ‘rebooten’ en weer ‘aligned’ zijn met de harmonie van het universum, wat er altijd voor wil zorgen dat jij slaagt.
 5. Het zal gegeven worden. Met andere woorden: het universum zal zich gaan herschikken zodat alles ertoe zal leiden dat jij kunt gaan slagen.
 6. Stel je open voor wat er allemaal op je pad komt om datgene ook daadwerkelijk te kunnen ontvangen en creëren. Sta het toe.
 7. Ontvang met positieve emoties.
 8. Vertrouw en houd van het proces. Dus ook als er tegenslagen zijn. Daar zitten juist de waardevolle lessen en groeimogelijkheden in het leven. Bovendien kunnen er zonder valleien ook geen pieken zijn, zoals we leren van non-dualiteit.

Laten we naar de tips gaan om de wet van aantrekking nog beter in te kunnen schakelen in ons leven:

Tip 1 – De wet van aantrekkingskracht heeft een basis: geloof dat je het verdient!

Heel simpel gezegd: als je iets gelooft, komt het uit. Dit is een van de basiselementen van de wet van aantrekkingskracht. Installeer in jezelf dus bijvoorbeeld de overtuigingen: ‘Ik verdien succes!’ En: ‘Ik ben het waard!’ Want zodra je het gelooft, zal je ook succes gaan krijgen. Dat kun je doen aan de hand van het artikel over het installeren van bekrachtigende overtuigingen.

De wet van aantrekkingskracht werkt als een gebed: zodra je iets gelooft, zal je het gaan krijgen.

Tip 2 – Oefen om een betere ontvanger te worden

Deze tip is heel simpel: heb liefde voor welvaart en goede dingen. Oefen om een betere ontvanger te worden. Mensen die in overvloed leven, hebben geen probleem met het ontvangen en verwachten van goede dingen en welvaart. Ze trekken het op deze manier nóg meer aan! Doe gewoon de volgende drie dingen:

Ontvang goede dingen.
Verwacht goede dingen en welvaart.
Respecteer goede dingen.

Tip 3 – Merk alle (kleine) cadeaus van de wet van aantrekkingskracht op

wet van aantrekking

Heb ook aandacht voor de kleine dingen waarop er al goede dingen komen. De sleutel is: er komen al constant goede dingen. Kijk of je vandaag al drie dingen kunt zien die je ontvangen hebt en het normaal gesproken niet verwachtte. Morgen vier en dan vijf.

Be careful what you whish for…

Tip 4 – Zeg hardop dankjewel voor alle cadeaus van de wet van aantrekkingskracht

Zeg hardop dankjewel: aan jezelf, vrienden, het universum, iedereen! Voel dus dankbaarheid: als het universum zich gewaardeerd voelt, wil het meer voor je doen. Maak iedere ochtend/avond een lijst van kleine dingen waar je dankbaar voor bent. Meestal zit dit in je dagboek-routine verweven.

Dit heeft twee effecten:

 1. Dit verandert je manier van denken: je denkt niet meer aan wat je niet hebt en aan je klachten. Je gaat meer dingen aantrekken waar je je op focust.
 2. Bovendien: als het universum zich gewaardeerd voelt, wil het meer voor je doen.

Tip 5 – Vorm een ‘mastermindgroep’ om de wet van aantrekkingskracht te versterken

Een mastermindgroep is een groep van vier gelijkgestemde mensen die eens per week of twee weken bij elkaar komen om elkaar te ondersteunen met ieders doelen. Tijdens de eerste ontmoeting vertel je wat je droom / langetermijndoel is en voor iedere daaropvolgende ontmoeting plan je concrete stappen in om je droom waar te maken.

De beste manier om iets te voorspellen is door het te creëren.

Tip 6 – De wet van aantrekkingskracht begint bij een wens: bedenk precies wat je wil (een doel!)

De wet van aantrekkingskracht is eigenlijk een synoniem voor een ‘self fulfilling prophecy’. Dat betekent dat je krijgt wat je verwacht. Hoe schep je een verwachting? Bedenk precies wat je wil in de vorm van een helder geformuleerd doel. Geef het doel een extra boost door je doel helder te visualiseren. Je stuurt op deze manier een verzoek naar het universum.

Be careful what you wish for! (Het komt namelijk ook echt uit…)

Vraag wat je wilt: plaats jouw bestelling bij het universum. Doe dit zonder woorden: visueel, met gevoelens en in de tegenwoordige tijd, alsof je het al bereikt hebt. Visualiseer je het, dan materialiseer je het. Doe het wel altijd over het eindresultaat.

Concrete tips om dit te doen:

Je plaatst op deze manier gewoon je bestelling bij het universum. Het universum zal zich nu gaan herschikken zodat dit allemaal voor je gaat gebeuren.

Als sporters hun performance visualiseren, worden dezelfde spieren geactiveerd als wanneer ze het echt uitvoeren.

Tip 7 – Visualiseer levensecht alsof je het al hebt bereikt/verdiend

wet van aantrekking the secret

Het woordje ‘levensecht’ is belangrijk in deze tip. Nadat je het doel hebt gesteld en gevisualiseerd, kun je nog iets doen wat jouw doel haast gegarandeerd laat uitkomen.

Er is namelijk een prachtige tijdlijn-techniek waarbij je jouw doel – dat je levendig voor je ziet (visualisatie) – in je tijdlijn installeert. Je stelt je gewoon voor dat je boven je tijdlijn zweeft, je zweeft naar de toekomst en je klikt het plaatje waarin je je doel hebt behaald, in de toekomst. Vervolgens zie je hoe alle obstakels herschikt worden waardoor het doel behaald kon worden.

Je wordt het niet. Je bent het al: je bent al beroemd.
– Shep Gordon

Tip 8 – Visualiseer niet de ‘hoe’, maar enkel het eindresultaat

Visualiseer dat je het al hebt! Visualiseer niet hoe je het aan het bereiken bent. De ‘hoe’ weet je niet. Daar moet je je ook niet mee bezig houden.

De ‘hoe’ is het domein van het universum. Ga je dag in en vertrouw erop dat het universum zal uitvogelen hoe het allemaal gaat gebeuren.

Visualiseer op zijn hoogst de allerlaatste kleine stap die je zojuist gezet hebt waarna je hebt wat je wilde hebben. Visualiseer sowieso hoe het een jaar verder is in het leven is dat je wilt hebben. Alsof het in het verleden is. Je gaat niet de bus instappen, maar je bent al uitgestapt omdat je al gearriveerd bent. Vertel ons nu hoe het eruit ziet, hoe het hier is.

Ook al is het niet zo, of zit je in een crisis, visualiseer en zeg het: ‘Nu heb ik helderheid, nu weet ik het. Het is makkelijk nu. Ik heb zoveel geld. Het geld stroomt binnen nu.’  Je zal niet direct je studieschulden wegpoetsen maar het proces is hierdoor reeds begonnen. Je wordt niet te stoppen.

‘Ik ben het aan het geloven, ik heb de visualisatie gedaan en ik heb de lotjes gekocht maar ik heb de loterij nog niet gewonnen…’ De loterij is een (trouwens waardeloze) ‘hoe’ voor wat je echt wil (vrijheid). Visualiseer niet de hoe.

Tip 9 – Ga verder dan visualiseren: doe alsof je al bij het doel bent gearriveerd

Stel dat je wilt afvallen en dat je gelukkig wilt zijn. Je hebt je doelen gesteld en je hebt visualisaties gedaan. Perfect! En nu? Er zit tijd tussen waar je nu bent en het moment dat je doel bereikt is. Moet je in de tussentijd wachten en je in die tussentijd nog miserabel voelen? Zo werkt de wet van aantrekking niet.

Doe dan nu gewoon alsof je al bent afgevallen en alsof je al gelukkig bent. Een mooi hulpmiddel hiervoor is de wondervraag. Wacht niet tot het aan komt waaien. Ga niet tot die tijd in de ongelukkige modus leven en ga je niet dik voelen, maar voel je juist ‘alvast’ gelukkig en slank. Als je doet alsof je er al bent, zal het universum dit als een teken zien om dit nog meer voor je waar te maken.

Tip 10 – Maak twee lijsten: eentje met jouw taken en eentje met de taken van het universum

wet van aantrekking

Je hebt een doel gesteld en je weet nu glashelder wat je wilt. Uitstekend! Nu is het de kunst om niet alles te gaan forceren. Je moet niet alleen weten wat je wilt: je moet ook toestaan wat je wilt! Doe nu iedere dag het volgende:

 • Maak een lijst van wat jij vandaag af moet maken.
 • Maak een lijst van dingen waarvan je zou willen dat het universum ze vandaag voor jou af kan maken.

Je zal merken dat het universum jouw lijst sneller af kan maken dan jij!

Tip 11 – Focus op de positieve dingen! Je moet een ‘vibrationele match’ zijn om positiviteit te ontvangen

Alle dingen zijn altijd perfect aan het uitwerken voor je. Maar je moet het laten gebeuren door erop af te stemmen met je frequentie. Hoe? Op positieve dingen focussen! Alles wat je vraagt, wordt altijd beantwoord. Je moet alleen wel een vibrationele match zijn voor dat antwoord. Focus op de (misschien weinige) dingen die goed gaan. Dan kunnen de antwoorden die je zoekt, naar je toestromen.

Stel dat er 10 belangrijke dingen in je leven zijn, waarvan 1 ding goed gaat en 9 dingen fout gaan:

 • Je relatie werkt niet.
 • Je hebt weinig geld meer over.
 • Je bent aangekomen.
 • Je bent niet blij op je werk.
 • Maar er is 1 ding waar je je goed over voelt.

Dan zorgt van nature jouw vecht-vlucht-respons ervoor dat je je op de negatieve dingen focust, zodat je beter kunt ‘overleven’. Aan jou is het de taak om je alsnog op dat ene ding te focussen dat goed gaat!

Geef dan de meeste aandacht aan dat ene positieve ding en delegeer de rest aan het universum. Daarmee train je je vibratie omhoog en de andere 9 zullen daardoor verbeteren zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Hierdoor kunnen de antwoorden die je zoekt, naar jou toe komen. Het universum kan deze dingen honderd keer sneller regelen dan wanneer jij het in je eentje moest doen.

Als jij niet positief denkt, leeft, handelt en als je geen positiviteit verwacht in het leven, zal positiviteit ook niet zomaar gaan komen voor je. Met negatieve emoties kun je niks ontvangen.

Tip 12 – Wees geen vibrationele match voor de absentie van wat je wil (een andere formulering van de vorige tip)

Plaats je aandacht niet op de afwezigheid van wat je wil. Stel dat het gebied ‘geld’ een van die 9 gebieden in je leven is die niet goed gaan. De vorige tip leerde ons dat we dan enkel op dat ene gebied moeten focussen dat wel goed gaat. Veel mensen denken echter veel aan geld, maar vanuit een aspect dat ze het niet hebben in plaats van een aspect dat ze het wel hebben.

What you resist, persists.
– Carl jung

‘The war on terrorism’ duwt het niet weg maar voedt het. Het geeft het juist meer kracht. Wees pro-vrede. Wees pro-‘iedereen genoeg te eten’.

Omdat dit zo belangrijk is, herhaal ik het: plaats je aandacht dus niet op de afwezigheid van wat je wil. De meeste mensen zijn een vibrationele match voor de absentie van wat ze willen, want daar praten ze over en daar denken ze over. Zeg dus niet: ‘Ik wou dat ik dat had… Als dat komt, zal ik me beter voelen.’ Zeg en denk dat soort zinnen juist in de tegenwoordige tijd, alsof je het al hebt (maar daar gaan we in een andere tip op in).

Als je constant denkt: ‘Ik moet uit de schulden komen’, dan trek je schulden aan.

Projecteer / focus op positiviteit. Door op het zogenaamd ‘negatieve / foute / onrecht’ te focussen, het ‘fout’ te noemen en het als excuus te gebruiken om niet op die hoge frequentie te zitten die je daadwerkelijk bent, voel je je verschrikkelijk, schuldig, boos, verdrietig en depressief…

Focus enkel op het positieve en delegeer de rest aan het universum. Je brein is veel te klein om al die dingen zelf op te kunnen lossen.

Tip 13 – Leef vanuit een hoge, non-reactieve vibratie

wet van aantrekking

Hoe laat je je niet meesleuren in negativiteit, en blijf je positiviteit aantrekken? Loop vibrationeel op de zaken vooruit in plaats van te reageren op negatieve dingen die je in het dagelijks leven zou kunnen tegenkomen. In plaats van te reageren, ben je daar gewoon met een hogere vibratie.

Laatst zag ik dit voorbeeld in actie voordat mijn dansles begon. Ik zat in een negatieve ‘klaagmodus’ waardoor ik aan een net arriverende medeleerling enthousiast vertelde over het slechte nieuws dat er een docent niet is. Zij was non-reactief en zei meteen in een hoge, positieve vibratie: ‘Ah lekker, gaan we lekker in de zon zitten met een cocktail!’ Haar vibratie was positief dus ze kon ook niet aanhaken in het negatieve én ze nam mij volledig mee in het positieve!

Hoe kom je op een hogere vibratie? Maak je verstand stil en mediteer. Als jij op die ene ochtend waarop iets ‘negatiefs’ zou gebeuren, gemediteerd hebt en verliefd bent op het leven, sta je daarboven. Je zou negatief hebben gereageerd als je zelf ook ingetuned was op negatieve lage vibraties. Dan had je dát aangetrokken.

Als je gemediteerd hebt, dan valt er niet eens iets of iemand te vergeven. Je maakt het dan niet persoonlijk: je erkent dat de ander gewoon een slechte dag had.

Tip 14 – Doe affirmaties en overvloed zal naar je gebracht worden

Gebruik deze affirmatie-technieken en -voorbeelden. Na je affirmaties laat je ze gaan, zodat de wetten van het leven ze naar je toe brengen. De ‘hoe’ is niet jouw taak. Jij verklaart dat je iets hebt,  en het universum brengt het naar je. Het universum is veel intelligenter dan jou.

Tip 15 – Ontvang: dit kan alleen met positieve emoties

Ontvang ook daadwerkelijk je bestelling. Zoals je in een eerdere tip hebt geleerd, moet je een vibrationele match zijn om het te kunnen ontvangen. Voel dus positieve emoties. Voel bijvoorbeeld:

 • Enthousiasme
 • Vreugde
 • Waardering
 • Passie

De wet van aantrekking moet nooit een ‘karweitje’ voelen. Het hele punt is dat je je goed voelt.

Tip 16 – Forceer het niet: het hele punt is dat je het laat gebeuren

Raak niet gehecht aan je doel, forceer het niet en laat je niet te veel door je gedachten leiden. ‘Het moet Marie zijn die verliefd op me wordt en waar ik mee ga trouwen! Ze is mijn soulmate. Ik weet het gewoon. We worden zo gelukkig…’ Je hebt zojuist miljarden anderen op de planeet uitgesloten.

Je kunt gerust Marie gaan visualiseren, of je droomhuis, je droomcarrière, dat huis, dat kantoor, de rode loper… Maar houd je intuïtie open en beschikbaar voor de verrassingen van het leven. Anders bind je de handen vast van een oneindig, liefhebbend universum die jou beter kent dan jij jezelf kent.

Jij moet jouw deel uitvoeren, maar bemoei je niet met het deel van het universum.

Tip 17 – Neem actie: anders werkt de wet van aantrekking niet

wet-van-aantrekking-toepassen

Zodra de voorzet gegeven wordt, is er geen tijd om na te denken. Je moet de bal gewoon direct met je lichaam in het doel werken. Dit vraagt van je dat je vertrouwen hebt in de voorzetten die gegeven worden en dat je er vervolgens actie op onderneemt. Anders zal er zelfs geen enkele inzet op doel zijn. Je moet dus in je doel en in de wet van aantrekking geloven, maar geloven in iets komt pas tot uiting als je iets doet. Neem dus actie.

Actie is de uiting van een overtuiging. Het communiceert aan het universum jouw geloof dat het gaat gebeuren. Actie is een onderdeel van een overtuiging. Acties demonstreren de overtuiging. Zonder de actie is er niet echt een overtuiging.

Laten we een voorbeeld nemen. Stel dat je een coach/trainer bent. Wanneer je een nieuw seminar bedenkt, huur je simpelweg een zaal, plan je de datum, verstuur je brochures naar mensen en doe je alsof het gaat gebeuren.

Maar wat nou als je niet weet wat je acties zijn? Weet je niet wat je moet doen? Neem dan actie om erachter te komen wat je moet doen. Vraag het aan iemand die het al heeft gedaan.

Soms is de snelste weg naar de deur: simpelweg beginnen met lopen.
– Jack Canfield

Gebruik je gedachten, woorden én daden om de verwachtingen en het optimisme van de wet van aantrekking ook daadwerkelijk in resultaten om te zetten. Alleen dan kunnen je gedachten ook daadwerkelijk in dingen veranderen.

Tip 18 – Neem babystapjes: meer is niet eens nodig want de magie begint door te starten

Jij hoeft uiteindelijk niet zelf het meeste werk te verrichten. Dat zal het universum voor je doen. Neem die baby stapjes zodat het universum je in het midden kan ontmoeten.

Doe dit wel iedere dag. Kom iedere dag opdagen, ondanks dat er lange tijd niks lijkt te gebeuren op het begin. Ondanks dat de baby stapjes altijd tevergeefs lijken. De magie begint door te starten. 

Neem alleen die eerste stap. Je hoeft niet de hele trap te lopen. Enkel de eerste trede.
– Martin Luther King

Tip 19 – Start niet straks, maar start nu met de wet van aantrekking, anders komt er geen leiding

Actie. Nu. Start. Werk met de magie. Stel het niet nog een dag uit, en zeker niet nog een week. Er is altijd iets wat je kunt doen.

Veel mensen wachten. Ook al hebben ze The Secret gezien. Sommigen kijken het zelfs iedere dag, een jaar lang. Ze denken dat er geen bloed zweet en tranen meer voor nodig zijn. Ze zoeken niet naar werk, maken geen sales calls, etc. Ze wachten op de magie, helderheid, het aha-moment, tot de sterren op een lijn staan, tot alle stoplichten op groen staan…

Moeder-eend wacht niet tot alle eendjes achter zich in een rechte lijn staan. Dan kan ze eeuwig wachten. Ze loopt gewoon en de eendjes lopen vanzelf in een rechte lijn achter haar aan. Doe hetzelfde met je eigen eendjes.

Nog een analogie: de TomTom. Het systeem blijft je alleen leiding geven naar de volgende stap als je in beweging blijft. Zodra je je auto in park-modus zet, stopt het hele systeem je te helpen. De speakers spreken niet meer met je en je krijgt geen leiding meer.

Wat is datgene wat jij wil? Begin. Start en blijf gaan. Niet: start, stop, start, stop en kijken hoe het gaat. Dan krijg je ook geen leiding meer. Want daardoor vertel je het systeem: ‘Nog niet, ik ben er niet klaar voor. Ik ga niet.’ Door niet consistent actie te ondernemen vertel je het systeem dat je niet gaat.

Gebruik ook niet het excuus ‘Het werkt nog niet omdat het universum zijn eigen tijdspad heeft.’ Klopt, maar doe je wel alles wat je kunt met wat je hebt en de mogelijkheden die je hebt? Gooi je wel iedere dag nieuwe en verschillende balletjes op naar het universum? Misschien heeft het universum inderdaad zijn eigen tijdspad en misschien heb je het universum niet de kans gegeven.

Tip 20 – Vertrouw je intuïtie

wet van aantrekking praktijk

Door je intuïtie te volgen, ervaar je een nieuw enthousiasme voor het leven. Je hart/intuïtie wil namelijk iedere mogelijkheid voor groei aangrijpen, op weg naar je doel! Het wordt zo steeds makkelijker om het universum onvoorwaardelijk te vertrouwen.

Gebruikt je hart / intuïtie. Van daaruit kunnen we de klus klaren. Van daaruit zijn we in staat om boven onze problemen, twijfels, angsten  en beperkingen uit te stijgen. Van daaruit kunnen we de dingen doen waarvan we diep van binnen weten dat we ze moeten doen.

Tip 21 – Reageer snel: het universum houdt van snelheid

Het universum zal je genoeg voorzetten gaan geven die jij erin moet gaan koppen… Maar je weet misschien wel dat je direct in actie moet komen voor de kopkans… De seconde dat je erover nadenkt, is je kans voorbij.

Een voorbeeldje: toen ik single was, had ik op een middag de intentie uitgesproken om een leuke vrouw te ontmoeten. Toen ik die middag boodschappen ging doen, liep ik richting de deur van de supermarkt toen er opeens een hond die buiten op het baasje aan het wachten was, mijn aandacht trok door mij aan te kijken en contact te zoeken. Het moment duurde maar 1 seconden en de situatie vroeg erom dat ik de hond zou aaien, maar ik volgde mijn intuïtie niet en ik liep door. Weer een seconde later liep ik tegen het baasje op: een hartstikke leuke vrouw die absoluut open stond. Mijn verstand voerde me al weg uit de situatie en ik heb geen gebruik gemaakt van de 1-seconde durende kans om buiten in alle rust de hond van de vrouw te aaien, en ik heb ook niet van de 1-seconde durende herkansing gebruikgemaakt die het universum me direct na de gemiste kans gaf… Lesje geleerd voor de volgende keer. Het universum houdt van snelheid. Volg je intuïtie direct!

Wanneer die kans er is, de impuls er is, intuïtieve neiging er is: handel! Dat is jouw taak! Het universum zal constant de omstandigheden organiseren zodat jij ze gaat benutten.

Het universum houdt van snelheid. Stel niet uit, denk niet na en twijfel niet.

Tip 22 – Bid om de leiding te ontvangen en te erkennen

Bidden is de manier waarop je kunt voelen hoe je altijd geleid wordt en hoe krachtig je bent.

Allen die oprecht God aanroepen vanuit hun hart, zullen zeker worden gehoord. Ze zullen ontvangen wat ze vragen en verlangen.
– Martin Luther

Tip 23 – Verwacht wonderen in je leven

Leef een leven waarin je niet eens meer in wonderen gelooft, maar leef een leven waarin je op ze vertrouwt en ze zelfs verwacht.

Een voorbeeld in een relatie-context: je spreekt de intentie uit dat je graag een partner zou willen hebben. Dan zou zomaar iemand die je niet kent, naar je toe kunnen stappen. Ze zou dan tegen je vertellen dat ze een leuke uitstraling vond hebben en dat ze een vreemd gevoel had alsof ze naar je toe wilde komen en naast je wilde zitten. Vertrouw je volledig op de wet van aantrekking, dan verwachtte je dat dit zou gaan gebeuren. Je zou dan zelfs zomaar kunnen zeggen: ‘Waarom zit je hier nog niet dan? Waarom deed je er zo lang over?’ Waarmee je het universum een knipoogje geeft. En daar houdt Hij van.

Tip 24 – Je gedachten worden dingen

De wet van aantrekking zegt: wij geven je datgene waaraan je denkt, wat je visualiseert of waar je je op focust. Het is overal om je heen. Je hoeft alleen je ogen open te doen en te kijken. Je hoeft er alleen maar aan te denken en het wordt realiteit. Gerelateerd hieraan is de wet van selectieve perceptie.

Zeg je: ‘Dit werkt niet…’ Dan zegt het universum ook: ‘Uw wens is mijn bevel…’

Als je zeurt op datgene wat je niet wilt, duw je het eigenlijk niet weg, maar trek je het juist vaker aan. Degene die het meeste over ziekte praat, heeft het. Degene die het meest over geluk praat, heeft het.

Of je nu denkt dat je het kunt of niet, in beide gevallen heb je gelijk.
– Henry ford

Tip 25 – ‘Ik heb zoveel negatieve gedachten… Is dat erg?’

Goed nieuws: een positieve gedachte is honderden keren krachtiger dan een negatieve. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Alles wat je nu om je heen ziet, heb je aangetrokken (onbewust).

Tip 26 – Gebruik je emoties als navigatie voor de wet van aantrekking

wet van aantrekking emoties

Gebruik je emoties als navigatiemiddel. Positieve emoties bevestigen dat je op het goede pad bent met je gedachten of een situatie waarin je je bevindt. Negatieve emoties laten je weten dat het niet is wat je echt wilt. Voel je vervolgens vaker positief en voel je goed. Het universum zal zich daarop afstemmen.

Wat je denkt, voelt en wat gemanifesteerd wordt, is altijd een match, iedere keer, zonder uitzondering.
– Esther Hicks

Tip 27 – De waarheid beseffen (dat jij de kracht hebt om te creëren wat je wilt), bevrijdt je

‘De waarheid maakt je vrij.’ Wat werd daarmee bedoeld in de bijbel? Ken de waarheid van wie je bent, waarom je hier bent en de kracht die je gegeven is.

De waarheid maakt je vrij.
Johannes 8 : 32

Het leven ís mooi, wij zijn krachtig. Wij zijn letterlijk Gods oren, tong, en ogen die tot leven komen in de droom van het leven. We worden ondersteund (door God/het Universum) om te slagen en we worden iedere dag gepusht naar grootsheid.

Je dromen horen uit te komen. Je wordt dagelijks richting grootsheid geduwd.

Zo’n persoon die gegrond is in deze waarheid, wordt een niet te stoppen racepaard. Die mensen willen erop uitgaan en de dans van het leven dansen, want ze weten dat ze gaan slagen met de leiding die er voor ze is.

Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Welke kracht is mij gegeven om mijn missie te voltooien? Stel je jezelf deze vragen niet? Geen wonder dat je niet uit bed komt.

Je gedachten worden de dingen en gebeurtenissen van je leven. Dit is een van je krachten. Hoe kun je Gods oren, tong en ogen worden? Hoe word je gegrond in deze waarheid? Middels gebed en meditatie.

Eigenlijk zou ‘vergeten identiteit ‘ een diagnostisch label moeten zijn. We zijn echt vergeten wie we werkelijk zijn en wat onze kracht is.
– Dean Schrock

Tip 28 – Verdiep je in non-dualiteit: jij vormt het universum

Je kunt geen universum hebben zonder een verstand (jouw verstand) die het ervaart. Je waarneming vormt dus het universum. Lees hier meer over in het artikel over non-dualiteit.

Tip 29 – Help anderen: de beste manier om de wet van aantrekking voor iedereen toe te passen

Geef jouw hulp (liefde). Deze goede energie is namelijk eindeloos. Stel jezelf dus de vraag: ‘Wie kan ik helpen?’ In plaats van: ‘Wie kan mij helpen?’

Ik ben een engel. De energie díe ik geef, mag ik met heel mijn hart geven.

Het mooie is: alle mooie dingen die je ontvangt als gevolg van de wet van aantrekking, komt via andere mensen op deze wereld. Op jouw beurt kun jij de boodschapper van de wet van aantrekkingskracht voor iemand anders zijn. Help anderen dus! Op die manier rekruteert het universum jou om de wet van aantrekking naar anderen te brengen.

Tip 30 – Geef én ontvang overvloedig (en geef méér dan mensen verwachten)

overvloed aantrekken

Geef je iets, doe dat dan met heel je hart. Betaal mensen van harte en ontvang en werk van harte. Sterker nog: geef – in alle gebieden in je leven – meer dan mensen verwachten: wanneer je iemand voor lunch wil trakteren, wanneer je de deur voor iemand openhoudt, wanneer je cadeaus geeft, etc.

De ober die je fooi ontvangt: ‘Dat is te veel’
Jij: ‘Dat is lang niet de helft van wat het had moeten zijn.’

Tip 31 – Bezit gerust mooie dingen: dan geven mensen je nóg meer

Dit duizenden jaren oude principe is het Matteüseffect en komt uit de Bijbel: hoe meer je hebt, hoe meer het zo zal zijn dat andere mensen je méér willen gaan geven. Als je niks hebt, wil niemand zaken met je doen of vrienden met je worden. Heb je dat wel allemaal, dan willen ze dat juist meer doen.

Tip 32 – Wat wil ik?

Dit is erg belangrijk. Je hebt heel praktisch gezien gewoon een persoonlijk doel gesteld, en vaak komt dat doel niet vooruit als je niet genoeg aan jezelf denkt. Lees het artikel met alle tips om voor jezelf te kiezen.

Tip 33 – Begin de wet van aantrekking te gebruiken voor kleine dingen

Heb er gewoon eens wat plezier mee en begin met kleine dingen:

 • Parkeerplekken
 • Kopje koffie drinken vandaag
 • Weer een oude vriend spreken

Tip 34 – Heb een ander soort relatie met geld

Zie geld niet iets waar je achteraan moet jagen en waar je hard voor moet werken, maar haal adem en ontvang het rijkelijk (en laat het rijkelijk gaan).

Tip 35 – Denk welvaart, denk niet ‘tekort’

Denk welvaart, denk niet ‘lack’. Heb dit in gedachte bij alles wat je doet: werken, shoppen, eten, klanten werven, factureren, complimenten geven, etc.

Bovendien heeft ‘The Secret’ genoeg voor iedereen. Er is een leugen die als een virus rondgaat in de mensheid: ‘er is niet genoeg voor iedereen. Er is tekort.’ Het tegenovergestelde is waar: er is meer dan genoeg liefde, vreugde en geld. Er is genoeg voor iedereen.

Tip 36 – Begrijp dat er een eindeloze geldstroom is in de wereld

We kunnen niet alleen maar in de spirituele sferen blijven hangen als we de wet van aantrekking willen toepassen. We zullen het ook echt over geld moeten hebben (en gelukkig hebben we dat al overvloedig gedaan in dit artikel).

Er is een eindeloze stroom van geld in de wereld. Deze stroom is echt oneindig. We hebben het over miljoenen. Je kunt er zo naar grijpen en er een deel uit pakken. Je hoeft er alleen je arm naartoe te bewegen en het daadwerkelijk te pakken.

Mijn leraar stond eens voor de groep en ze bood een euro aan in ruil voor 50 cent. Een paar van de deelnemers in de zaal opende hun portemonnee op zoek naar 50 cent. Een vrouw was er het eerste bij, rende naar voren, gaf 50 cent aan de docent en ontving 1 dollar.

Vervolgens pakte de docent een briefje van 5 euro. ‘Voor 2,50 is deze voor jou. Wie komt?’

Daarna deed ze hetzelfde met 10 euro, 20 euro, 50 euro, 100 euro en 200 euro.

De meeste mensen konden het niet geloven, aarzelden bij het pakken van hun portemonnee en durfden niet eens snel te zijn en naar voren te stappen om het aan te nemen. Ze dachten dat er vast een addertje onder het gras zat, of hun overtuigingen over geld zaten in de weg.

Geld is niet echt. Er is zóóó veel geld in de wereld! Geef dus veel waarde en neem veel waarde.

Tip 37 – Taal is krachtig. Gebruik het woordje ‘overvloed’ en ‘ik trek aan’ letterlijk in je vocabulaire

overvloed aantrekken

Wist je dat de woorden die je gebruikt, jouw overtuigingen en gedrag gaan beïnvloeden? Gebruik dus het woord ‘overvloed’ letterlijk in je taal! Bijvoorbeeld: ‘Heb ik daarmee je vraag beantwoord?’ ‘In overvloed!’

Wat je vraagt, zal gegeven worden. Vraag je om overvloed, dan zegt het universum: ‘Your wish is my command.’ Vraag je om schaarste, ook dan zegt het universum: ‘Your wish is my command.’ Laten we naar meer voorbeelden kijken:

Iemand die de wet van aantrekking in de verkeerde richting inzet, zegt en denkt wat niet-dikgedrukt is. Iemand die de wet van aantrekking in de goede richting inzet, zegt en denkt wat dikgedrukt is:

 • Ik heb geen instroom van geld. Ik heb altijd een instroom van geld.
 • Ik ga elke maand met de hakken over de sloot. Ik kom elke maand ruimschoots uit en ik houd elke maand veel geld over.
 • Ik moet bij alles opletten dat ik niet teveel geld uitgeef. Ik geef geld met heel mijn hart uit (en ik ontvang geld ook met heel mijn hart).
 • Ondernemen betekent dat je heel je ziel en zaligheid erin legt, zonder opbrengsten. Dat vind ik normaal. Ondernemen betekent dat je heel je ziel en zaligheid erin legt, waardoor je veel opbrengsten krijgt. Het is normaal dat er dan veel opbrengsten zijn.
 • Ik ben op zoek naar de sleutel tot succes. Ik bezit de sleutel tot succes. Ik bezit succes.
 • Ik zoek klanten, ik weet niet zeker of ik ze ga krijgen. Ik vertrouw dat er klanten komen. Ik heb klanten.

Tip 38 – Stel overvloedig veel vragen

Stel vragen en leer van de ervaringen van anderen. Zit je in een seminar, wees dan degene die de meeste vragen stelt (als je daadwerkelijk nuttige vragen hebt).

Tip 39 – Je hebt geen klanten nodig

Je hebt geen klanten nodig. Je wil klanten die een verandering kunnen maken in de wereld, die er iets mee willen doen en die resultaten willen, om zo de wereld verder te verbeteren. Je kwalificeert je klanten dus: ‘Waarom heb je de training nodig? Niet omdat iedereen het doet hoop ik?’

Wees dus kieskeurig in het kiezen van klanten / banen. Je vraagt een premium-premium-premium prijs en je bent er keihard van overtuigd dat jij goed bent. Het maakt niet uit hoeveel concurrenten er zijn die minder vragen.

Het is makkelijk om op prijs te concurreren, maar niet zo makkelijk om een premium-beloning te vragen en goed te zijn. Daarop zal je het winnen.

Tip 40 – Je hoeft geen miljonair te zijn om in overvloed te leven

wet van aantrekkingskracht

Dit is misschien wel een grote eye-opener voor je: hoeveel denk je dat de volgende dingen kosten? Ski-chalets, lekker golven, duiken, aan een zwembad zitten op vakantie…

Dit zijn allemaal dingen die passen in een miljonair-lifestyle, maar kosten ze ook echt een miljoen? Dit is misschien een groot inzicht dat je kunt hebben: het antwoord is ‘nee’! Zelfs een wereldreis kun je al maken voor 18.000 Euro. Om vrij te zijn en al backpackend de wereld te ontdekken heb je geen miljoen nodig! Je kunt dus nu al een prachtige lifestyle hebben.

Tip 41 – Doe aan lifestyle design, niet aan rijk worden

Vraag jezelf altijd: ‘Wat is mijn relatief inkomen en wat is mijn absoluut inkomen? Is een calorie altijd een calorie? Of zou je ook moeten kijken naar hoeveel calorieën je eigenlijk verbrandt?

Wie van de volgende personen heeft een hoger relatief inkomen?

 • Piet verdient 100.000 euro per week door 50 uur per week te werken.
 • Marie verdient 40.000 euro per week door 10 uur per week te werken.

Hoeveel is dat per uur? Piet verdient 2.000 per uur. Marie verdient 4.000 per uur. Nu ontstaat er een nieuwe vraag: wie heeft een rijkere lifestyle, Piet of Marie?

En nu komt er opnieuw een nieuwe vraag: hoe kun je ervoor zorgen dat je, net als Marie, meer verdient in minder tijd? Dat heeft van alles met effectiviteit te maken een dat komt aan bod in een van de tips die nog moeten komen…

Tip 42 – Minder doen is geen luiheid: wees effectiever

Even kort: effectiviteit betekent dat je de juiste dingen doet en dat je dus met een heleboel andere dingen stopt. Zeg nee tegen alle activiteiten die niks opleveren. Je zou dit ook doelgerichtheid kunnen noemen. Efficiëntie betekent trouwens dat je de dingen die je doet, zo slim mogelijk doet.

Minder doen is geen luiheid. Wees effectief.
– Tim Ferris

Wat heeft effectiviteit met overvloed te maken? Alle activiteiten die je kunt schrappen, leveren je direct tijd op voor een overvloedige lifestyle én je zal er meer geld door verdienen. Door de helft te doen van wat je nu doet, kun je:

 • Twee keer zoveel verdienen.
 • Van de output genieten: vrijheid.

Effectiviteit gaat heel goed samen met de Wet van Pareto: denk aan de 80/20-regel voor alles wat je in je leven doet! ‘Zou ik dit nu wel moeten doen? Wat zou ik eigenlijk moeten doen?’ En sterker nog: ‘Kan ik nu ook niks gaan doen?’

Stop alleen heel veel moeite in die paar pagina’s op je website die geld opleveren: maak een onweerstaanbaar aanbod en product.
– Eelco de Boer

Tip 43 – Gebruik de Wet van Parkinson

wet van aantrekkingskracht

Laten we, aansluitend op de tip over effectiviteit, de Wet van Parkinson introduceren: een werknemer is waardevoller als hij minder werkt en daarin extreem productief is. Hij kan in 10 uur per week 2 keer de resultaten bereiken van mensen die 40 uur per week werken. Het is dan pijnlijker voor het bedrijf om je te ontslaan.

Op een wonderbaarlijke manier vullen we de gegeven tijd tijd die we hebben. Dat is de Wet van Parkinson. Dit is de magie van de deadline. Een korte deadline is altijd beter. Beperk werktijd dus en zet deadlines.

Tip 44 – Blijf testen tot je overvloed hebt aangetrokken

Als iedereen iets op een bepaalde manier doet, en als er geen resultaten zijn: doe het anders. Dit is de TOTE-filosofie. Blijf dus van alles uittesten totdat je jouw overvloedige lifestyle hebt bereikt.

The secret is the answer to all that has been, all that is, and all that will ever be.
– Ralph Waldo Emerson

Tip 45 – Kijk anders tegen je pensioen aan: houd mini-pensioentjes

Pensioen zou het absolute worst case scenario moeten zijn volgens Tim Ferris. ‘Het is gebaseerd op de assumptie dat je niet leuk vindt wat je 2/3 van je leven aan het doen bent tijdens het meest fysiek capabele deel van je leven, om vervolgens een reservoir aan kapitaal te hebben om te overleven als je fysiek niks meer kunt en incapabel bent.’

De inflatie verzwakt je koopkracht dus waarom wachten met genieten van dat Pensioen-geld? Zelfs een miljoen is zo op in je 30 jaar pensioen. Maak de fout niet om het pensioen als doel te zien. Werk wanneer je het effectiefst bent en houd mini-pensioentjes waarin je van je lifestyle geniet!

Tip 46 – Doe steeds wat anders: zo komt de magie van The Secret in je leven

De wet van aantrekking succesvol toepassen, impliceert dat je iets anders gaat krijgen dat wat je nu hebt. En wil je wat anders krijgen, dan zal je ook wat anders moeten doen. Dit is de wet van de patroononderbreking.

Neem niet steeds weer dezelfde route naar je werk, hetzelfde eten of dezelfde vrienden. Nieuwe dingen komen van nature in je leven als je steeds wat anders test! Hierdoor open je meer deuren voor de wet van aantrekking.

Tip 47 – Vraag en het wordt gegeven!

Vroeger hoorde je misschien wel vaak: “Wie vraagt wordt overgeslagen..!” Gelukkig heb ik al redelijk snel ontdekt dat je juist wél moet vragen om niet overgeslagen te worden.. Grappig, dit is juist precies het tegenovergestelde van wat er altijd gezegd werd… “Hmm…¨

Een prachtig boek dat hierover gaat, heet: ‘Vraag en het wordt gegeven’ van Esther Hicks. Benieuwd? Geef hem jezelf dan cadeau of vraag hem aan iemand… misschien wordt hij je wel gegeven Voor het boek kun je hier terecht. Had je The Secret ook nog niet gelezen, pak die dan zeker ook nog eens op.

Tip 48 – En wat nou als je niet weet wat je wil?

Het lijkt simpel: ik wil nu een film kijken. Nu wil ik een kopje koffie. Nu wil ik even met niemand praten. Ik wil over 5 jaar in een villa met zwembad wonen. Het zou me heel leuk lijken om over 3 jaar een jaarinkomen van een miljoen te hebben. Het is toch heel eenvoudig om te weten wat je wilt?

Één keuze is echter voor veel mensen niet echt zo eenvoudig: welk werk ga ik doen? Hoe kom ik naar die villa en dat jaarinkomen van een miljoen? Erg logisch dat dat een moeilijke vraag is waar veel mensen mee zitten.

“Ik hoor geregeld dat mensen het moeilijk vinden om een doel te bepalen. ‘Ik vind zoveel dingen leuk,’ beweert iemand dan. (…) Niet kunnen kiezen betekent dat je geen enkel doel écht de moeite waard vindt. Er is dan geen gericht verlangen.”
– Michael Pilarczyk

Er zijn een paar opties mogelijk om erachter te komen:

 • Vul een Ikigai-schema in. Hierdoor kun je jouw werk bepalen wat aan de volgende vier voorwaarden voldoet: wat je leuk vindt, wat geld oplevert, wat mensen nodig hebben en waar je goed in bent. Voldoet een keuze niet aan een van deze vier dingen, dan kun je hem al schrappen. Je houdt je Ikigai over en dat kun je gaan doen.
 • Kijk naar wat je missie is. Wat is het doel dat je écht de moeite waard vindt?
 • Test en heleboel dingen uit. Vind je zoveel dingen leuk, of weet je überhaupt nog niet of je die dingen leuk vindt omdat je ze nog nooit hebt getest? Plan dan een aantal maanden in waarin je alles gaat testen. Voel vervolgens wat zwaar aanvoelt en wat licht aanvoelt. Schrap alles wat zwaar aanvoelt en ga meer van datgene doen wat licht aanvoelt.

Succes met het toepassen van ‘The Secret’!

Dit waren alle tips om de wet van aantrekkingskracht te gebruiken zodat je in overvloed kunt leven. Laat in de reacties weten hoe jij jouw lifestyle ontwerpt en de wet van aantrekkingskracht inzet!

Gerelateerde artikelen: ook interessant?

Stel hier je vraag over dit artikel of geef een tip of compliment. En... sharing is caring!