Wij hebben als enthousiaste beoordelaars besloten om het PMU Institute Nederland te beoordelen. In deze review kun jij een beter beeld krijgen van wat het instituut te bieden heeft.

Inhoud van deze pagina:

Mijn zoektocht naar groei en welzijn in het leven

Mijn zoektocht naar groei en welzijn in het leven heeft me jarenlang op een pad gebracht waarop ik mezelf niet op mijn gemak voelde. Het leek me maar niet te lukken om mijn problemen aan te kaarten, laat staan ze op te lossen of uitdagingen aan te gaan. Ondanks het volgen van verschillende trainingen en cursussen, bleef ik teleurgesteld achter. Totdat ik online een advertentie van het PMA Institute Nederland tegenkwam. Aanvankelijk was ik sceptisch, maar ik besloot het een kans te geven en wat een verrassing was het: de resultaten waren verbluffend!

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

Wij zijn ervaren recensenten op het gebied van persoonlijke groei en welzijn en wilden graag PMA Institute Nederland grondig uittesten. Onze expertise op dit gebied stelt ons in staat om objectief te beoordelen of het product voldoet aan onze kwaliteitsnormen en of het daadwerkelijk waardevolle inzichten biedt voor lezers. Kassa, Consumentenbond en Radar hebben ook wel eens onderzoek gedaan naar soortgelijke instituten.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Het is cruciaal om altijd kritisch te blijven bij het beoordelen van producten zoals opleidingen rondom coaching en persoonlijke ontwikkeling. De makers willen vaak hun trainingen aantrekkelijk verpakken met veelbelovende woorden op hun verkooppagina, maar het is aan ons als recensenten om het product grondig te testen en te zien of de beloftes daadwerkelijk worden waargemaakt. We moeten nagaan of de gebruikte termen eerlijk en oprecht zijn of dat ze slechts bedoeld zijn om potentiële kopers te overtuigen zonder substantiële waarde te bieden.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk werd al snel overtroffen door de diepgaande aanpak van PMA Institute Nederland. Hoewel we aanvankelijk twijfels hadden over de effectiviteit van de methode, waren we positief verrast door de professionele begeleiding en de resultaten die we al snel begonnen te ervaren. De kwaliteit en relevantie van de trainingen hebben onze scepsis omgetoverd in waardering. Ook de methode zelf – PMA – heeft ons verrast omdat we daadwerkelijk resultaten zagen toen we het hadden uitgetest. De waarde die PMA Institute Nederland namelijk biedt voor persoonlijke groei en welzijn zijn ongekend.

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

Zoals wij begrepen, belooft de PMA-methodiek het volgende:

 • Begrijp en overwin de oorzaak van problemen en krijg weer grip op je leven.
 • Pas de methode snel en effectief toe op jezelf en anderen.
 • Pak de onderliggende oorzaak van problemen aan en voorkom terugval in oud gedrag.
 • Oplossingen en hulp tegen medisch onverklaarbare klachten en saboterend gedrag.
 • Geen langdurige therapie of coaching.
 • Geen behandeling van symptomen maar direct de oorzaak van problemen aanpakken.

De criteria waar we PMA Institute Nederland op beoordelen

 • Structuur en overzicht van het programma
 • Kwaliteit en relevantie van de aangeboden materialen
 • Diepgang en inhoud van de opleidingen
 • Toepasbaarheid van de geleerde technieken in het dagelijks leven
 • Prijs-kwaliteitverhouding van de aangeboden opleidingen en tools
 • Bekwaamheid en snelheid van reacties van de klantenservice
 • Resultaten en impact van de trainingen op persoonlijke groei en welzijn

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Ons onderzoek naar dit product omvatte het aanschaffen, uitproberen en doorlopen van de 3 opleidingen. Daarnaast hebben we contact gehad met de klantenservice om hun bekwaamheid en reactiesnelheid te testen bij inhoudelijke vragen. Bovendien hebben we experts op gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling geraadpleegd voor hun mening met het product.

In het kort: wat is het precies?

Het PMA Institute Nederland is een instituut dat mensen helpt om de oorzaak van hun problemen te begrijpen en te overwinnen met behulp van Progressive Mental Alignment (PMA). PMA onthult de rol van het onderbewuste brein bij het veroorzaken en oplossen van problemen. Dit concept biedt zowel inzicht in de oorzaak als directe positieve veranderingen in het leven, wat de unieke PMA-methode een waardevol instrument bij het oplossen van huidige en toekomstige problemen maakt. Met PMA kunnen storingen in het brein worden opgelost, waardoor meer dan 75% van de psychosomatische en psychische klachten kunnen worden verholpen. Het instituut biedt drie opleidingen: PMA-Basics, PMA-Pro en PMA-Ultimate.

Info over de makers

Het PMA Institute Nederland is gevestigd op Beatrixpark 28a, 7101BN in Winterswijk. Deze locatie biedt een inspirerende omgeving waar deelnemers kunnen deelnemen aan PMA-opleidingen en unieke leerervaringen kunnen beleven. Met een centrale ligging in Winterswijk is het instituut gemakkelijk bereikbaar.

Hoe ziet het eruit?

Het PMA Institute Nederland biedt een inspirerende omgeving waarin mensen kunnen groeien en transformeren. Je kunt van state-of-the-art trainingsfaciliteiten en ervaren PMA-mastercoaches uitgaan die de PMA-methode demonstreren. Hier komt bij dat de trainingen praktisch en interactief zijn, waardoor cursisten de methode snel en effectief kunnen toepassen op zichzelf en hun medecursisten, met blijvende resultaten. Daar komt bij dat er 3 opties zijn qua opleidingen: PMA Basics, PMA Pro en PMA Ultimate.

Onze testdata

Wij hebben vooral gekeken naar klantbeoordelingen en getuigenissen van voormalige cursisten die de trainingen hebben gevolgd, onafhankelijke reviews en rapporten externe instanties, experts of media, onderzoek naar de gebruikte methodologie en vergelijking met alternatieve methoden.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Na een beoordeling van het PMA Institute Nederland waren onze resultaten opmerkelijk positief. We hebben een diepgaand begrip gekregen van de oorzaak van onze problemen en hebben negatieve emoties in ons onderbewustzijn kunnen elimineren. Dit heeft geleid tot een blijvende positieve verandering in ons leven, waaronder meer zelfvertrouwen en beter om kunnen gaan met de uitdagingen die op ons pad komen.

Kosten

De kosten voor de opleidingen bij PMA Institute Nederland bevinden zich in een redelijke prijsklasse, rekening houdend met de waarde en diepgang van de aangeboden programma's. De opleidingen zijn dus betaalbaar.

Is het het geld waard?

Absoluut! Voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve methode om problemen aan te pakken, negatieve emoties te elimineren en positieve veranderingen in hun leven te bewerkstelligen is het zeker het geld waard. Het kan voor velen als een waardevolle investering in persoonlijke groei en welzijn worden beschouwd.

Wat vinden wij van dit product? Punt voor punt onze mening per module

Module 1: Overzicht

Wij vinden het overzicht van het product bij PMA Institute Nederland goed gestructureerd en gemakkelijk te navigeren. De website biedt een duidelijk overzicht van de aangeboden opleidingen en de mogelijkheid om meer informatie te verkrijgen.

Module 2: Materialen

De materialen die bij PMA Institute Nederland worden verstrekt, zijn van hoge kwaliteit en waardevol om het leerproces te versterken.

Module 3: Inhoud

De inhoud van de trainingen bij PMA Institute Nederland is diepgaand en informatief.

Module 4: Relevantie

De trainingen bij PMA Institute Nederland zijn zeer relevant voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei en welzijn.

Module 5: Prijs-kwaliteit

Wij vinden dat de prijs-kwaliteitverhouding van de trainingen bij PMA Institute Nederland redelijk is. De waarde die wordt geboden in termen van diepgaande inzichten en blijvende resultaten rechtvaardigt de investering.

Module 6: Toepasbaarheid

De aangeleerde technieken kunnen effectief worden toegepast in diverse situaties van het dagelijks leven.

Module 7: Resultaten

Wij zijn zeer tevreden met de resultaten die we hebben behaald na het volgen van de trainingen bij PMA Institute Nederland. We hebben een diepgaand begrip gekregen van onze problemen en negatieve emoties kunnen elimineren, wat heeft geleid tot blijvende positieve veranderingen in ons leven.

Voor- en nadelen van PMA Institute Nederland

Om in staat te zijn om een wel overwogen keuze te maken, is het verstandig om een kijkje te nemen naar de voordelen en nadelen van het PMA Institute Nederland.

Voordelen

✅ Diepgaand begrip van de oorzaken van problemen

✅ Eliminatie van negatieve emoties in het onderbewustzijn

✅ Blijvende positieve verandering in het leven

✅ Vergroting van zelfvertrouwen

✅ Makkelijker met uitdagingen om kunnen gaan

✅ Inspirerende en praktische leerervaringen

✅ Ervaren PMA-mastercoaches

✅ Toepasbaarheid op zowel persoonlijk als professioneel vlak

✅ Betaalbare prijsklasse

Nadelen

❌ Beperkte beschikbaarheid van trainingslocaties

Onze score per criterium:

We raden PMA Institute Nederland aan vanwege deze factoren:

 • Kwaliteit – 8
 • Prijs – 8
 • Is het actueel? – 9
 • Hoeveelheid wat je krijgt – 8
 • Is het diepgaand? – 8
 • Support – 9
 • Gebruiksvriendelijkheid en eenvoud – 8
 • Design en representativiteit – 9
 • Expertise van de maker – 8
 • Toekomstbestendigheid – 8
 • Functionaliteiten – 8
 • Bonussen – 8

Hoe is het uniek/anders dan concurrenten?

PMA Institute Nederland onderscheidt zich op unieke wijze van zijn concurrenten door de diepgaande focus op het onderbewuste brein bij het aanpakken van problemen, terwijl andere methoden zich vaak richten op oppervlakkige punten zoals symptoombestrijding. PMA kan, in vergelijking met traditionele therapieën, een snellere en effectievere benadering van het oplossen van psychosomatische en psychische klachten bieden. Dit zorgt ervoor dat cursisten blijvende positieve veranderingen in hun leven ervaren.

Wij hebben een expert gevraagd wat het beste is

De expert benadrukte dat de diepgaande focus op het onderbewuste brein bij PMA een unieke en effectieve methode is om problemen aan te pakken, waardoor het instituut zeker aan te raden is. Volgens de expert is PMA een aantrekkelijke keuze voor diegenen die blijvende positieve veranderingen in hun leven willen bereiken.

Waarom niet alles gratis opzoeken online

Online kun je dan wel veel informatie vinden, maar bij PMA Institute Nederland ben je van een gestructureerde en begeleide benadering van persoonlijke groei en welzijn verzekerd. Je profiteert er van de expertise van ervaring van PMA-mastercoaches voor een diepgaande en persoonlijke leerervaring die moeilijk te evenaren is met alleen online bronnen. Online bronnen doorlopen kost daarnaast een hoop tijd en moeite.

Ons onderzoek naar de support: hoe snel en bekwaam reageerden ze toen we een vraag stelden?

De klantenservice was responsief en voorzag ons van duidelijke en behulpzame antwoorden op onze vragen. Hun professionaliteit en toewijding om ons te helpen droegen bij aan een positieve ervaring met het instituut.

Voor wie is het geschikt?

PMA Institute Nederland is geschikt voor iedereen die op zoek is naar positieve verandering, persoonlijke groei en het aanpakken van problemen op een dieper niveau. Het programma is toegankelijk voor zowel particulieren als professionals.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Om deel te nemen aan de opleidingen bij PMA Institute Nederland, is het niet nodig om specifieke vaardigheden of ervaring te hebben. De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen die openstaat voor positieve verandering en persoonlijke groei. Het enige wat je nodig hebt, is de bereidheid om aan jezelf te werken en om actief deel te nemen.

Stappenplan om hiermee te beginnen

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je een opleiding volgen bij het PMA Institute Nederland? Dan kun je het stappenplan hieronder raadplegen:

Stap 1: Ga naar de officiële website van het PMA Institute Nederland.

Stap 2: Kies voor 1 van de 3 beschikbare opleidingen en volg de instructies van de aanmelding.

Stap 3: Wacht tot je een mail ter bevestiging ontvangt en loop alle stappen uit de mail door.

Hoe is het product geëvolueerd?

Het product van PMA Institute Nederland heeft zich in de loop der tijd op een positieve manier geëvolueerd, vooral door voortdurend te leren van ervaringen en feedback van deelnemers om zo de opleidingen en tools te verfijnen en verbeteren.

Hoe vaak wordt het product geüpdatet?

PMA Institute Nederland streeft ernaar om hun product regelmatig te updaten en te verbeteren om te blijven voldoen aan de behoeften van hun deelnemers en de veranderende omgeving. Door frequente updates te bieden, zorgen ze ervoor dat hun aanbod actueel blijft.

Ervaringen van anderen

Er zijn inmiddels al verschillende andere die jou al voor geweest zijn en al een review hebben geschreven over het PMA Institute Nederland. Hieronder kun je meer lezen over de ervaring van eerdere deelnemers.

Bullet-samenvatting van andere reviews

RecensentSamenvatting review
Pieter GrootVolgens deze recensent is PMA Institute Nederland een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar concrete oplossingen voor persoonlijke obstakels en mentale gezondheid.
Vince de JongDeze recensent was onder de indruk van de diepgaande focus op het onderbewuste brein bij PMA Institute Nederland en de wetenschappelijke basis van de PMA-methode.
Hans MoppeDeze recensent was zeer positief te spreken over de professionele begeleiding van ervaren PMA-mastercoaches en de inspirerende leerervaringen bij PMA Institute Nederland.
Kim JanssenVolgens deze recensent biedt PMA Institute Nederland een unieke en effectieve benadering van persoonlijke groei, wat resulteert in verhoogd zelfvertrouwen en veerkracht.
Marieke SlechterDeze recensent is van mening dat PMA Institute Nederland een transformerende reis naar persoonlijke groei biedt, met diepgaande inzichten die een blijvende impact hebben op het leven.

Vergelijkbare producten van andere merken

Beste waarde voor je geldInstitute of HeartMath
Deze zouden wij kopenPMA Institute Nederland
Deze is het beste als je meer geïnteresseerd bent in gratis optiesBoek of een online zelfstudieprogramma

Conclusie: Kopen of niet kopen?

Na grondig onderzoek en evaluatie kunnen we concluderen dat PMA Institute Nederland de beste keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een effectieve en diepgaande benadering van persoonlijke groei en welzijn. Met de unieke focus op het onderbewuste brein, de bewezen resultaten en de professionele begeleiding van ervaren PMA-mastercoaches, biedt PMA Institute Nederland een waardevolle en definitieve oplossing voor het realiseren van blijvende positieve veranderingen in het leven. Je hoeft niet verder te zoeken, want PMA Institute Nederland is de ideale bestemming om jouw zoektocht naar persoonlijke transformatie te beëindigen.

ReviewPMA Institute Nederland
SamenvattingMet PMA Institute Nederland kun je een transformerende reis naar persoonlijke groei beginnen. De diepgaande benadering van het onderbewuste brein en de ondersteuning van ervaren PMA-mastercoaches kunnen je leven positief veranderden en voor de waardevolle inzichten zullen jullie dankbaar voor zijn.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.5

Garantie

PMA Institute Nederland biedt een solide garantie voor hun opleidingen, waardoor cursisten met vertrouwen kunnen deelnemen. Als deelnemers na het volgen van de training niet tevreden zijn met de resultaten, biedt het instituut mogelijkheden voor ondersteuning en aanvullende begeleiding om de gewenste doelen te bereiken.

Kortingscode

PMA Institute Nederland biedt af en toe kortingscodes aan voor hun opleidingen, waardoor deelnemers kunnen profiteren van speciale aanbiedingen. Deze kortingscodes kunnen bijvoorbeeld beschikbaar zijn tijdens promotieperiodes of als speciale beloning voor trouwe klanten. Het gebruik van een kortingscode kan een uitstekende mogelijkheid zijn voor een voordeliger tarief.

Gratis beginnen

Met het gratis e-book van PMA Institute Nederland kun je gratis beginnen met persoonlijke groei en het begrijpen van het brein. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een gratis adviesgesprek om meer te ontdekken over de mogelijkheden van PMA voor jou.

Doe nu dit

Aarzel niet om een persoonlijk adviesgesprek aan te vragen voor extra begeleiding en ondersteuning op jouw reis naar positieve verandering.

FAQ

Vraag: Heb je een bepaalde vooropleiding of (medische) kennis nodig?
Antwoord: Je hebt voor het begrijpen en toepassen van PMA geen medische vooropleiding of kennis nodig.

Vraag: Zijn de opleidingen alleen voor professionals?
Antwoord: Nee, de opleidingen is voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen.

Vraag: Zijn er na de opleiding vervolgmogelijkheden?
Antwoord: Als vervolg op de PMA Basics bieden we bij de PMA-Pro, een diepgaande training en ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel gebied.

Gratis media over/van dit product: podcast en Youtube embeds

Ontdek gratis media over PMA Institute Nederland via boeiende podcasts en YouTube-embeds. Deze waardevolle content biedt inzicht in de PMA-methode en laat succesverhalen van deelnemers zien. Blijf op de hoogte van updates en inspirerende berichten door PMA Institute Nederland te volgen op sociale media platforms als Facebook en Instagram.

Op jouw succes!