Robin Stevens is een gerenommeerde auteur en expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Met zijn inspirerende boeken en toegankelijke online trainingen heeft hij al vele mensen geholpen om positieve veranderingen in hun leven te realiseren. In deze review zullen we een diepgaande blik werpen op de waarde en effectiviteit van zijn werk en ontdekken in hoeverre zijn boeken en trainingen daadwerkelijk een bron van transformatie en groei kunnen zijn.

Mijn overstap van stagnatie naar persoonlijke ontwikkeling

Eind 2020 werd ik nieuwsgierig naar de methodiek van persoonlijke ontwikkeling. Het leek me een interessant businessmodel met veel potentieel, maar ik had mijn twijfels. Ik vroeg me af of het de investering waard zou zijn en of ik wel de gewenste resultaten zou behalen. Ondanks mijn scepsis besloot ik alle cursussen op dit gebied te volgen, maar ik werd teleurgesteld. Het bleek moeilijker dan ik had gedacht en sommige aspecten vielen tegen. Totdat ik per toeval op Robin Stevens stuitte en ik hoorde over de positieve ervaringen. Ondanks mijn eerdere tegenvallende ervaringen besloot ik toch te investeren.

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

Wij zijn enthousiaste beoefenaars van persoonlijke ontwikkeling. Als toegewijde deelnemers aan verschillende persoonlijke ontwikkelingsprogramma's en experts op dit gebied, wilden we ontdekken of de trainingen van Robin Stevens voldoen aan onze kwaliteitsnormen en of ze daadwerkelijk de beloofde resultaten opleveren. Met onze ervaring en expertise zijn we in staat om een objectieve en eerlijke beoordeling te geven van wat deze trainingen te bieden hebben. De Consumentenbond, Kassa en Radar voeren overigens regelmatig soortgelijk onderzoek uit.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Het belangrijk is om je investeringen verstandig te kiezen. Hoewel de beloftes aantrekkelijk kunnen klinken, is het cruciaal om de claims te onderzoeken en te evalueren of ze realistisch en haalbaar zijn. Kritisch zijn stelt je in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en teleurstelling of verspilling van tijd en geld te voorkomen.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

We vroegen ons af of de trainingen en programma's niet te veel werden opgehemeld en of ze daadwerkelijk het gewenste resultaat opleveren. Daarnaast waren we benieuwd naar de wetenschappelijke basis achter de technieken en of er voldoende onderbouwing was voor de beweringen van Stevens. Deze punten hebben wij op de proef gesteld.

Wat zijn de beloftes van Robin Stevens?

Robin Stevens biedt verschillende beloftes in zijn programma's en trainingen. Hij belooft onder andere:

 • De mogelijkheid om negatieve patronen te doorbreken en je droomleven te creëren.
 • Het ontdekken van de geheime NLP-formule om al je doelen te bereiken. 
 • Het leren van de meest krachtige vorm van persoonlijke ontwikkeling die wereldwijd al meer dan 40 jaar wordt beoefend.
 • Je leert hoe je negatieve overtuigingen kunt loslaten en hoe je bewust wordt van negatieve patronen en deze kunt doorbreken.
 • Je krijgt inzicht in de werking van je brein, je leert je grip te krijgen op je emoties en je ontdekt hoe je doelen kunt formuleren op een manier die je daadwerkelijk helpt om ze te bereiken.

De criteria waar we Robin Stevens op beoordelen

Bij het beoordelen van de trainingen van Robin Stevens hanteren we een set criteria die voor ons belangrijk zijn voor een grondige evaluatie. Ons onderzoek naar dit product is gebaseerd op de volgende criteria:

Lesinhoud en relevantie

Er wordt gericht op de relevantie en diepgang van de trainingsinhoud en in hoeverre deze aansluit bij de behoeften van de deelnemers.

Expertise en kennis van de trainer

Er wordt gecheckt of de trainers de juiste kennis en ervaring beschikken, inclusief de expertise en achtergrond van Robin Stevens en zijn team.

Ondersteuning

Er wordt gekeken hoe het staat met de ondersteuning en begeleiding die geboden wordt tijdens en na de training.

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Voor onze beoordeling van de trainingen van Robin Stevens hebben we het product zelf aangeschaft, de trainingen uitgetest en doorlopen. Daarnaast hebben we contact gehad met de medewerkers en klantenservice om inhoudelijke vragen te stellen en te testen hoe bekwaam en snel ze reageren. Om een breder perspectief te krijgen, hebben we ook experts op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gebeld en hun mening en ervaringen gevraagd.

In het kort: wat is het precies?

In Robin Stevens biedt een uitgebreid scala aan programma's en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De intensieve trainingen van Robin richten zich op inzicht in jezelf, het stellen van doelen en het verbeteren van communicatie. Dit geldt zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Robin Stevens biedt ook gevorderde NLP-trainingen, coaching trajecten en workshops op maat voor bedrijven.

Info over de makers

Robin Stevens is de bekendste NLP-trainer van Nederland. Het gaat om een internationaal erkende expert in persoonlijke ontwikkeling. Mr Stevens is auteur van de bestsellers “De Kracht van NLP” en “Verbinding Zonder Wifi”. Stevens heeft meer dan 15.000 mensen in binnen- en buitenland getraind en inmiddels een reputatie opgebouwd als veelgevraagd spreker voor top 500 bedrijven, MKB en banken. Aan de hand van zijn eigen reis in persoonlijke ontwikkeling en ervaring met diverse spirituele leraren en auteurs heeft Robin Stevens een unieke benadering ontwikkeld in zijn NLP-trainingen. Zijn doel is om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen en een gelukkig en succesvol leven te leiden. Het hoofdkantoor van Robin is gevestigd te Apeldoorn aan de Stationsdwarsstraat 160.

Hoe ziet het eruit?

Op moment dat je jezelf hebt aangemeld voor een training van Robin, ontvang je een uitgebreid programma bestaande uit 7 stappen. Deze stappen bestaan uit hoe je brein de wereld begrijpt, hoe je negatieve overtuigingen loslaat, hoe je negatieve patronen doorbreekt, hoe je grip op je emoties krijgt en hoe je al je doelen bereikt. Het programma bestaan ook uit hoe je het beste met tegenslag kunt omgaan en hoe het aankomende jaar het beste jaar tot nu toe kan worden.

Onze testdata

We hebben het product grondig getest en de resultaten nauwkeurig geanalyseerd. Daarnaast hebben we ook feedback verzameld van gebruikers die het product hebben uitgeprobeerd. Deze gegevens hebben ons inzicht gegeven in de effectiviteit, gebruiksvriendelijkheid en algemene kwaliteit van het product. Op basis van onze testdata kunnen we een objectieve beoordeling geven en een goed onderbouwde mening vormen over het product.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Onze ervaringen met het product op basis van onze testdata zijn positief en veelbelovend. We hebben consistent positieve resultaten gezien bij het gebruik van het product. Het heeft bewezen effectief te zijn in het doorbreken van negatieve patronen en het creëren van een positieve mindset. Gebruikers hebben aangegeven dat ze verbeteringen hebben ervaren in hun persoonlijke ontwikkeling en dat ze in staat waren om hun doelen te bereiken.

Kosten

De kosten voor de training en van Robin Stevens vallen binnen een redelijke prijsklasse, waarbij je kunt kiezen uit verschillende prijspakketten. Het programma biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een toegankelijke prijs krijg je toegang tot inspirerende video's, geschreven uitleg en ingesproken oefeningen, evenals onbeperkte toegang tot de online omgeving. Als bonus ontvang je ook een gratis boek ‘De Kracht van NLP' en een digitale NLP oefen cd. Bovendien krijg je toegang tot de Robin Stevens NLP Community, waar je kunt verbinden met gelijkgestemden en waardevolle ondersteuning kunt vinden tijdens je persoonlijke ontwikkelingsreis.

Is het het geld waard?

Ja, de programma’s bieden waardevolle inhoud, begeleiding en ondersteuning om je persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Als je op zoek bent naar effectieve technieken en inzichten om negatieve patronen te doorbreken en je leven positief te transformeren, kan de training een waardevolle investering zijn.

Onze mening per module

Module 1: We vonden deze module zeer informatief en verhelderend, met diepgaande inzichten in de manier waarop ons brein de wereld interpreteert en hoe dit invloed heeft op ons gedrag.

Module 2: Deze module bood praktische technieken en oefeningen om bewust te worden van negatieve overtuigingen. Je leert daarnaast ook hoe ze los te laten op een effectieve manier als het om de aanpak.

Module 3: In deze module hebben we geleerd hoe we negatieve patronen kunnen herkennen en bewust kunnen doorbreken.

Module 4: Deze module bood technieken om emoties beter te begrijpen en beheersen.

Module 5: Deze module bood een gestructureerde aanpak voor het stellen en bereiken van doelen. Er wordt heldere uitleg gegeven.

Module 6: Tijdens deze module leer je om optimaal om te gaan met tegenslagen. We vonden de benadering inspirerend en motiverend.

Module 7: We waren onder de indruk tijdens deze module, vooral van de praktische toepasbaarheid van dit inzicht.

Voor- en nadelen van Robin Stevens

Er komen diverse voordelen kijken bij het volgen van de trainingen en programma’s van Robin Stevens. Vergeet niet dat er ook naar de nadelen gekeken moet worden.

Voordelen

✅ Je houdt altijd toegang tot de training.

✅ Flexibel om te bepalen wanneer je werkt.

✅ Reizen is niet noodzakelijk.

✅ Je hebt alleen een smartphone, tablet of laptop nodig.

✅ Robin Stevens heeft ervaring met persoonlijke ontwikkeling en coaching.

✅ De aanpak is praktisch en toepasbaar in het dagelijks leven.

✅ Elke deelnemer krijgt individuele aandacht.

✅ De programma's en trainingen bevatten elementen van motivatie en inspiratie.

Nadelen

❌ Bepaalde programma’s en trainingen kunnen prijzig zijn.

❌ Niet iedereen kan gegarandeerd dezelfde resultaten behalen.

Onze score per criterium:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 8
 • Is het actueel? – 8
 • Hoeveelheid wat je krijgt – 8
 • Is het diepgaand? – 9
 • Support – 9
 • Gebruiksvriendelijkheid en eenvoud – 8
 • Design en representativiteit – 8
 • Expertise van de maker – 9
 • Toekomstbestendigheid – 8
 • Functionaliteiten – 8
 • Bonussen – 9

Hoe is het uniek/anders dan zijn concurrenten?

In vergelijking met andere programma's en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching, onderscheiden de programma's en trainingen van Robin Stevens zich door hun unieke aanpak. Stevens legt de nadruk op diepgaande zelfreflectie en het ontwikkelen van een sterke mindset, waardoor deelnemers op een dieper niveau kunnen groeien en veranderingen kunnen realiseren. Hier komt nog bij dat Stevens een holistische benadering hanteert.

Wij hebben een expert gevraagd wat het beste is

Wij hebben een expert geraadpleegd om te achterhalen wat de beste optie is als het gaat om programma's en trainingen. Volgens de expert zijn de programma's en trainingen van Robin Stevens zeker aan te bevelen vanwege hun diepgaande, persoonlijke en holistische aanpak.

Waarom niet alles gratis opzoeken online

Er is online heel veel informatie gratis beschikbaar is, maar er enkele belangrijke redenen waarom het niet altijd de beste keuze is om alles zelf op te zoeken. Ten eerste is de kwaliteit en betrouwbaarheid van online informatie niet altijd gegarandeerd, waardoor er ruimte is voor misinterpretatie of verouderde kennis. Daarnaast ontbreekt vaak de structuur die professionele programma's en trainingen bieden en het proces van zelfstudie tijdrovend en overweldigend zijn.

Onderzoek naar de support: hoe snel en bekwaam reageerden ze?

Een snelle en bekwaamde reactie is belangrijk om eventuele vragen, problemen of onduidelijkheden tijdig op te lossen. Het toont ook de toewijding van de aanbieder om hun klanten te ondersteunen en te helpen bij hun leerproces. Onze ervaring was alleen maar positief, aangezien onze vragen binnen een korte tijd beantwoord werden op een nette manier.

Voor wie is het geschikt?

De training van Stevens is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling en gemotiveerd zijn om verandering in hun leven aan te brengen. Het programma is bedoeld voor degenen die bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen voor het succes in hun leven en die ernaar streven de beste versie van zichzelf te worden. Als je bereid bent je comfortzone te verlaten en actie te ondernemen om naar het volgende niveau te gaan, dan is deze training geschikt voor jou. Het programma is echter niet geschikt voor mensen die vasthouden aan de status quo, die altijd klagen en anderen de schuld geven van hun eigen falen.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Om deel te nemen aan de trainingen van Robin is het belangrijk dat je openstaat voor verandering en bereid bent om actie te ondernemen. Je moet gemotiveerd zijn om aan jezelf te werken en bereid zijn om uit je comfortzone te stappen. Daarnaast is het essentieel dat je de tijd en energie investeert om de training en oefeningen serieus te nemen.

Stappenplan om direct te beginnen

Als je direct wilt beginnen, volg dan dit eenvoudige stappenplan:

Stap 1: Stel je doelen door te formuleren wat je wilt bereiken.

Stap 2: Doe onderzoek en ontdek welke middelen het beste bij jou passen.

Stap 3: Neem actie door de website van Robin Stevens te bezoeken.

Stap 4: Klik op ‘Direct aanmelden’ om jezelf te registreren.

Stap 5: Wacht op de conformatie van je registratie.

Stap 6: Vol de instructies uit de mail en start met de training. Veel succes!

Hoe ging het er vroeger aan toe als je wilde werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling?

Vroeger was het werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling minder toegankelijk dan tegenwoordig. Men moest vaak vertrouwen op beperkte bronnen zoals boeken, die niet altijd gemakkelijk te vinden waren. Daarnaast was individuele begeleiding en feedback vaak beperkt.

Hoe vaak wordt het product geüpdatet?

Het product wordt regelmatig geüpdatet om ervoor te zorgen dat het relevant en hedendaags blijft voor gebruikers. Updates zorgen voor het optimaliseren van de gebruikerservaring.

Ervaringen van anderen

Er zijn diverse anderen die de trainingen van Robin Stevens al hebben getest. Hieronder kun je de mening van een aantal van deze ex deelnemers doornemen.

Bullet-samenvatting van andere reviews

RecensentSamenvatting review
Eva, HRM medewerkerEva is super enthousiast over de trainingen van Robin Stevens nadat ze een transformatie heeft doorgemaakt waardoor ze nu de wereld en zichzelf op een andere manier bekijkt.
Ralph, OndernemerVolgens Ralph heeft Robin Stevens ervoor gezorgd dat hij zich bewust werd van zijn grote droom om een eigen koffiezaak te runnen. 5 jaar later, opent hij binnenkort zijn tweede zaak.
Pim, ZorgprofessionalPim is van mening dat de programma's hem hebben geholpen om zijn droom van een eigen praktijk waar te maken. Hoe? Door slimme technieken en inzichten voor meer vertrouwen om doelen te bereiken.
Riejan, LeerkrachtDeze recensent denkt dat de programma's en trainingen van Robin Stevens zijn manier van communiceren en onderhandelen totaal op z'n kop hebben gezet, ondanks zijn dertig jaar ervaring in de branche.
Merel, CoachVolgens Merel hebben de programma's van Stevens een enorme stap vooruit betekend in haar persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

Vergelijkbare producten van andere merken

Beste waarde voor je geldTony Robbins
Deze zouden wij kopenRobin Stevens
Deze is het beste als je meer geïnteresseerd bent in gratis lesYouTube, Google etc

Conclusie: Kopen of niet kopen?

Na grondig onderzoek en evaluatie, is het duidelijk dat Robin Stevens de beste keuze is. Met zijn uitstekende kennis en expertise, betrouwbaarheid en positieve gebruikerservaringen biedt het de meest complete oplossing voor de behoeften van de gebruiker. We raden daarom ten zeerste aan om de programma’s en trainingen te kopen en verzekeren je dat je nergens anders meer hoeft te zoeken. Deze aankoop zal het definitieve einde van je zoektocht betekenen en je voorzien van een hoogwaardig product dat aan al je verwachtingen voldoet.

ReviewRobin Stevens
SamenvattingRobin Stevens zorgt niet alleen voor een diepgaand begrip van jezelf en anderen, maar biedt ook praktische tools en technieken om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Zijn programma's en trainingen zijn een waardevolle investering in persoonlijke groei.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.4

Garantie

Bij Robin Stevens wordt een ‘30-dagen niet goed geld terug’ garantie gehanteerd op de online videotraining. Er wordt namelijk naar 100% tevredenheid gestreefd en als dit niet zo is, wordt je geld teruggestort.

Kortingscode

Bij Robin Stevens worden er regelmatig speciale kortingscodes aangeboden om trouwe klanten te belonen. Met een kortingscode kun je profiteren van aantrekkelijke prijsverlagingen op de programma's en trainingen. Blijf de nieuwsbrief en sociale media in de gaten houden voor de nieuwste kortingscodes en bespaar op je volgende aankoop.

Gratis beginnen

Robin Stevens blijkt in het belang van een goede start te geloven en biedt de mogelijkheid om gratis te beginnen met introductieprogramma's om kennis te maken met de aanpak, zonder dat je direct hoeft te investeren. Zo kun je zelf de kracht van de programma's en trainingen ontdekken en de eerste stap richting persoonlijke groei en ontwikkeling nemen.

Doe nu dit

Wil je direct actie ondernemen? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor de programma's en trainingen. Met de expertise en begeleiding van Robin Stevens zul je ontdekken hoe je het beste uit jezelf kunt halen en je doelen kunt bereiken.

FAQ

Vraag: Is een bepaalde vooropleiding of ervaring vereist voor de trainingen?
Antwoord: Nee, ervaring is niet vereist, de programma's en trainingen zijn toegankelijk voor iedereen. Robin Stevens biedt een gestructureerde aanpak en begeleiding op maat, zodat je op jouw eigen niveau kunt beginnen en kunt groeien op jouw eigen tempo.

Vraag: Is er begeleiding beschikbaar tijdens de trainingen?
Antwoord: Ja, tijdens de trainingen van Robin Stevens is er volop begeleiding aanwezig. Robin Stevens en zijn team van experts zorgen voor een ondersteunende en veilige omgeving waarin je vragen kunt stellen, feedback kunt krijgen en persoonlijke begeleiding kunt ontvangen.

Vraag: Zijn de trainingen van Robin Stevens alleen beschikbaar op locatie of zijn er ook online opties?
Antwoord: Robin Stevens biedt zowel trainingen op locatie als online aan. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan fysieke bijeenkomsten waar je direct contact hebt met Robin en andere deelnemers, maar er zijn ook online programma's beschikbaar waarbij je vanuit huis kunt deelnemen.

Gratis media over Robin Stevens

Robin Stevens is actief op verschillende social media platforms om zijn volgers te inspireren en te informeren over persoonlijke ontwikkeling en voor updates over zijn programma's en trainingen. Volg hem op Instagram (@robin.stevens.nl), op YouTube en Facebook (@RobinStevensNL).