Hoe goed is Audible voor het Nederlandse publiek? Moet je een abonnement nemen of is het een scam en kun je beter uitwijken naar bijvoorbeeld Storytel als je van luisterboeken houdt? Lees verder voor de review, ervaringen en kortingsmogelijkheden….

Wat is Audible?

Audible is de grootste selectie van audioboeken ter wereld. Ook bieden ze audiodrama’s en audioshows aan. Audible werkt sinds 2008 samen met Amazon, waardoor de catalogus gigantisch is geworden, met ‘s werelds grootste selectie van titels in audioformaat. Audible bevat audioboeken over elk onderwerp, inclusief klassiekers als ‘The Martian’ en ‘To Kill A Mockingbird’.

Is er een Nederlandse versie van Audible? Helaas…

Hoewel er een Nederlandstalige Amazon-site is, blijft Audible volledig Engelstalig. Je kunt Audible dan ook alleen via de Engelse site aanschaffen. Dat neemt niet weg dat het erg zinvol kan zijn om met Audible te beginnen, omdat hun Engelstalige bibliotheek geweldig is.

Audible Nederland: Audible vs Storytel of Kobo Plus

Is er een audible.nl of is er een afdeling met ‘Dutch’, speciaal voor Nederlanders en Belgen? Het antwoord is: nee. De meeste audioboeken van Audible zijn gewoon in het Engels.

Zijn er dan wel redelijk wat Nederlandstalige en Vlaamse audioboeken? Zijn er Nederlandse vertalingen? Nee, voor een grote Nederlandstalige keuze hoef je niet bij Audible te zijn. Daarvoor kun je weer bij andere diensten kijken, zoals Storytel of Kobo Plus. Echter, die diensten bevatten ook niet mega veel Nederlandstalige audioboeken.

Maakt de taal jou echter niks uit, of lees je normaliter gewoon liever het Engelstalige origineel, dan is Audible een grote aanrader omdat het de meeste titels ter wereld heeft.

Hoe werkt Audible?

Je kiest een audioboek via de Engelstalige website van Audible of Amazon (er is geen manier om het via de Nederlandse taal te krijgen). Vervolgens kun je dat boek los aanschaffen voor 20-25 dollar óf je kunt je abonnement inzetten. Met je abonnement zet je een zogenaamde credit in, waarmee je een audioboek kiest dat voortaan helemaal van jou is.

Een abonnement kost 8 Britse pond of 15 pond per maand. Afhankelijk van je abonnement krijg je een of twee credits per maand, waarmee je dus goedkoper uit bent dan steeds losse audioboeken kopen zonder credits.

Wat is er goed aan Audible?

  • Je houdt je audioboek ook daadwerkelijk. Het is dus geen ‘streaming-dienst’ of ‘leen-bibliotheek’.
  • Je kunt ook zonder abonnement beginnen. Wil je een abonnement, dan er zijn twee soorten abonnementen: iedere maand een of twee gratis audioboeken, vrij te kiezen.
  • Heb je in een bepaalde maand geen audioboeken gekozen, dan kun je je credits opsparen en er later extra veel luisteren.
  • Ieder audioboek heeft een garantie waarbij je geld terug krijgt en een andere kunt kiezen.
  • Je luistert via een goede app met veel opties. Je kunt bijvoorbeeld op andere apparaten door luisteren zonder te verliezen waar je gebleven was en je kunt de afspeelsnelheid aanpassen.
  • Buiten de boeken-credits om krijg je extra deals tot 80% korting.
  • Audible heeft de beste performers ter wereld aan zich verbonden om hun verhalen te verwoorden: Emma Thompson, Stephen Fry, Morgan Freeman, Claire Danes…

Gratis 30 dagen

Via onderstaande banner kun je Audible 30 dagen gratis proberen.

Hoe kun je Audible aanschaffen?

Je kunt Audible alleen via de Amazon-website aanschaffen. Dat kan bijvoorbeeld hier. Wanneer je op audible.com op aanschaffen klikt, word je naar de website van Amazon geleid. Dit betekent dat je alleen via creditcard kunt betalen. Heb je geen creditcard of wil je niet met je creditcard betalen, dan kun je uiteraard ook even een prepaid-creditcard aanschaffen en die direct gebruiken.

Audible abonnement en de kosten

Wat zijn de kosten van een Audible-abonnement in Nederland? Er zijn twee soorten abonnementen:

  • 8 pond voor een audioboek per maand en 30% korting op extra audioboeken.
  • 15 pond euro voor twee audioboeken per maand en 30% korting op extra audioboeken.

Je kunt ook jaarlijks betalen en een flinke korting krijgen: zo’n vier maanden gratis per jaar.

Waarom een abonnement? Omdat losse audioboeken 20+ euro kosten

Je kunt uiteraard ook losse audioboeken kopen zonder abonnement, maar als je al vijf boeken per jaar leest, kun je beter een abonnement nemen. Je bespaart met het abonnement steeds zo’n 10 euro per audioboek.

Korting op Audible

Via onderstaande banner kun je Audible drie maanden met extra korting gebruiken.


Audible abonnement opzeggen

Je kunt direct in je opties bij ‘account details’ en ‘membership information’ opzeggen via de keuze: ‘cancel membership’.

Ervaringen met de audioboekendienst Audible

De ervaringen met Audible zijn erg goed doordat er veel keuze is en lezers er zelfs verslaafd aan boeken door zijn geworden. Zelf ‘lees’ ik dankzij Audible een boek per week – zónder dat het me extra tijd kost. Ik zit namelijk iedere dag een uur op de fiets. Dat is zeven uur per week en dat is precies genoeg tijd om een heel boek uit te lezen.

Begin hier gratis

Via onderstaande banner of via deze link kun je Audible 30 dagen volledig gratis proberen.

Op jouw geluk!

Gerelateerd: lees verder...