Wat is de beste E-reader? Welke E-reader is beste koop volgens de vele tests van de consumentenbond? Kun je bijvoorbeeld de positieve ervaringen over de Kobo E-reader vertrouwen? Lees verder om een goede en gebruiksvriendelijke e-reader te kopen…

E-reader test Radar

Kobo scoorde een paar jaar geleden bij de test die Radar had uitgevoerd, beter dan bijvoorbeeld de Amazon Kindle Oasis, Icarus Illumina X, Pocketbook Touch Lux 3. Ook dit jaar is Kobo het best scorende merk bij diverse tests.

Beste koop Consumentenbond

Qat is de beste e reader volgens de consumentenbond? Ook in de tests van de Consumentenbond komt Kobo steeds het beste uit. Zo was de Kobo Glo in 2016 bijvoorbeeld de beste koop – en dit jaar is dat niet anders.

Beste E-reader volgens Tweakers

wat zijn de beste ereaders

Alleen bij Tweakers kwam een paar jaar geleden Amazon Kindle nét wat hoger uit de test. Hoe de verhoudingen tegenwoordig volgens Tweakers zijn, wordt nog onderzocht.

Goedkope E-readers (aanbiedingen)

Je kunt altijd rondkijken bij de Aldi, Mediamarkt of Kruidvat voor een goedkope e-reader, maar als je het beste voor je ogen wilt, kun je het beste voor Kobo gaan. Daarnaast zijn er natuurlijk andere keuzes, zoals Tolino of de Sony E-reader.

Populaire E-readers

ereader beste koop

Zoek je de beste e-reader? Niet geheel toevallig is de meest populaire e-reader van Nederland ook meteen de beste. In Nederland is Kobo marktleider – het is dan ook het meest populair en het best beoordeeld.

Kobo Libra H2O e-reader

Kobo Clara HD

Kobo Forma

Voormalige Kobo-modellen

Mocht je je afvragen wat de Kobo-modellen van een aantal jaren geleden zijn: Kobo Glo, Kobo Arc en Kobo Aura

Conclusie: wat is de beste e-reader van 2023?

Welke e-reader kun je het beste kopen? In 2023 kun je het beste kiezen voor de Kobo Clara HD of de duurdere Kobo Forma omdat deze steevast het beste uit de test komen. Wil je het beste waterdichte scherm mét fysieke bladerknoppen aan de zijkant? Ga dan voor de Kobo Forma. Het fijne is vooral dat dit zo'n lekker licht toestel is. Heb je het niet zo breed, ga dan lekker voor de niet-waterdichte Kobo Clara HD.

Kobo-boeken en de Kobo-app

Wil je meer weten over het veelgeprezen Kobo Plus-abonnement, waarmee je onbeperkt boeken kunt lezen? Bekijk dan dit artikel over Kobo Plus. Veel leesplezier!

Gerelateerd: lees verder...