Wil je luisterboeken kopen, wil je weten op wat voor plekken je luisterboeken kunt luisteren of wil je een abonnement nemen op een dienst voor luisterboeken? Lees verder voor de tips om de beste luisterboeken te vinden!

Waarom luisterboeken?

Zomaar wat voordelen van luisterboeken…

  • Sommige mensen kunnen informatie veel beter verwerken als het auditief binnenkomt.
  • Je wint er tijd mee doordat je het op de fiets en in de auto kunt luisteren. Als je per week 7 uur reist, heb je een compleet boek per week geluisterd zonder extra tijd daarvoor vrij te moeten maken!
  • Luisterboeken zijn bovendien ideaal voor mensen met dyslexie.

De #1 beste bron voor luisterboeken is Nextory

Als je luisterboeken wilt kopen, dan moet je weten dat er allerlei vrijblijvende proefabonnementen te nemen zijn waarmee je 30 dagen gratis onbeperkt luisterboeken kunt consumeren. Nextory is een heel uitgebreide en leuke plek om luisterboeken te luisteren – en wel gratis voor 14 dagen.

Een fijne bron waar enkele luisterboeken op staan, is Spotify

audioboeken abonnement

Spotify heeft een niet al te grote, maar best leuke verzameling aan luisterboeken. Ze hebben zowel luisterboeken voor volwassen, jeugd (Harry Potter) als kinderboeken (Jip en Janneke). Ook vind je er luisterboeken met korte verhalen voor kinderen.

Spotify kost 10 euro per maand maar het doet ook dienst als een ‘gratis' product: maar dat betekent dat er tussendoor advertenties afgespeeld worden.

En zijn er ook abonnementen voor luisterboeken? Storytel, Kobo & De Luisterbieb

Misschien is de beste ervaring wel dat je onbeperkt audioboeken kunt luisteren uit een uitgebreide bibliotheek. Audible is hiervoor dé grote internationale speler, maar het liefst wil je met een Nederlands bedrijf te maken krijgen. Daarvoor is Storytel ontstaan.

Storytel bevat een enorme collectie luisterboeken. Ook zitten er educatieve en non fictie-luisterboeken bij. Hetzelfde geldt voor Kobo in samenwerking met Bol.

Ook de traditionele bibliotheek zoals je die kent, heeft de Luisterbieb bedacht, zodat je ook bij de bibliotheek terecht kunt voor luisterboeken. Hiervoor heb je jouw reguliere lidmaatschap van de bibliotheek nodig.

Ook Youtube bevat audioboeken

luisterboeken kopen

Zoek voor de grap eens in Youtube naar het audioboek dat je zocht. Grote kans dat de Engelse versie van het boek gewoon beschikbaar is als audioboek. Vervolgens kun je met allerlei browser-extensies het audioboek als mp3 op je telefoon zetten.

Hoe en waar kun je ze kopen? Ook cd's zijn nog beschikbaar

Via bijvoorbeeld Bol.com kun je luisterboeken ook op cd kopen. Dit wordt echter elk jaar minder. Het wordt steeds vaker enkel nog mogelijk gemaakt om digitale bestanden te kopen – los of via een abonnement.

En illegaal downloaden, wordt dat ook nog gedaan?

Hoewel de 'torrent-diensten' (waarmee je illegaal audioboeken kunt downloaden) steeds vaker gesloten worden en je een boete riskeert als je er toch gebruik van maakt, wordt er wereldwijd nog steeds gebruikgemaakt van de mogelijkheid om mp3's illegaal downloaden. Dat wordt bijvoorbeeld gedaan via ‘Audio Book Bay'. Vervolgens kun je ze op je Android of Iphone zetten.

Uiteraard is het niet alleen veel gedoe en niet eerlijk om dat te doen, maar het is vooral je geld altijd al waard als je van literatuur kunt genieten via audioboeken. Als je alleen al tijdens het reizen naar audioboeken luistert, heb je zomaar een boek per week uitgelezen zonder dat je daar tijd aan hebt besteed. Daarom: neem lekker een abonnement en test het uit!