Zocht je een review van Kobo Plus omdat je overweegt meer e-boeken en audioboeken tot je te nemen? Is Kobo Plus wel een goede oplossing voor mensen die van boeken houden? Lees verder voor informatie, ervaringen en conclusies…

Wat is Kobo Plus? Onbeperkt e-boeken en luisterboeken

Dit concept is simpel uit te leggen: onbeperkt e-boeken lezen en/of audioboeken luisteren. De dienst is een samenwerking tussen e-readerfabrikant Kobo en Bol.com.

Met Kobo Plus kun je de e-boeken dus enkel lezen op Kobo-e-readers en niet op andere merken. De audioboeken kun je op ieder apparaat met internet afspelen via de bijbehorende app – uiteraard ook offline.

Review: waarom is Kobo Plus in onze beleving een goede keuze?

Zomaar wat belangrijke voordelen van Kobo Plus:

  • Ze hebben het grootste assortiment met e-boeken, inclusief alle actuele bestsellers en klassiekers. Er is dus een erg grote kans dat jouw favoriete boeken beschikbaar zijn. In week 49 van 2019 vergelijk de Consumentenbond het aanbod van Kobo Plus met het aanbod van de bibliotheek en Bookmate. Kobo Plus had met afstand de meeste bestsellers uit de bestseller 60 in het assortiment.
  • Het abonnement is erg flexibel: je kunt stoppen en opnieuw beginnen wanneer je wilt.
  • E-boeken en audioboeken zijn voordeliger dan hardcover-boeken. Papieren boeken nemen ruimte in beslag, kosten tijd om bezorgd te worden en zijn gewoon veel duurder. Voor de prijs van een vijftal boeken heb je een jaar lang onbeperkt alle boeken.

Kobo in Nederland: zijn er genoeg Nederlandstalige titels?

Dit is het grote probleem met Nederlandse boeken en Nederlandstalige versies van internationale boeken: ze zijn er gewoon in overvloed in hardcover en e-boekformaat, maar qua audioboeken bestaat er simpelweg een kans dat jouw favoriete boek niet beschikbaar is. De oplossing? Kies voor de Engelstalige versie.

Van alle aanbieders heeft Kobo Plus wel de grootste keuze in audioboeken voor Nederland. Veel meer dan bijvoorbeeld Bookmate of de Luisterbieb.

Kobo Plus boeken zoeken in de catalogus & downloaden: hoe gaat dat?

Hoe kom je aan e-books en audioboeken? Dat gebeurt via de Bol-Kobo-app of via een Kobo-e-reader. Je logt simpelweg in met je Bol.com-account. Vervolgens kies je een boek uit in je e-reader, de app of in het assortiment van Bol.com. Daarvoor kun je de zoekfunctie gebruiken of in de e-boekencategorie van Bol.com kijken.

Kobo Plus kortingscode

Kobo kent kortingsacties voor losse e-boeken, maar niet voor Kobo Plus-abonnementen.

Kobo Plus Volledig Gratis
Deal

Kobo Plus gratis maand

Eigenlijk is er iets veel beters dan een kortingscode: gewoon het Kobo Plus-abonnement 30 dagen volledig uitproberen. Begin hier 30 dagen gratis.

Kobo Plus Volledig Gratis
Deal

Kobo Plus opzeggen na gratis maand

Na je gratis maand wordt je abonnement niet automatisch verlengd als je binnen die proefperiode de optie voor het verlengen uit hebt gezet.

Kosten van een abonnement na de gratis maand

kobo goed of slecht

Wil je alleen e-boeken of alleen audioboeken, dan betaal je slechts 9,99 per maand. Wil zowel e-boeken als audioboeken, dan betaal je 12,99 per maand. Een abonnement is altijd opzegbaar.

Kobo Plus cadeaukaart

Ken je iemand die van luisterboeken houdt of iemand die al een Kobo-reader heeft zónder abonnement? Dan is Kobo Plus een leuk cadeau om te geven.

Kobo inloggen in mijn Kobo-account? Dat hoeft niet!

Hoewel Kobo ook vanuit kobo.com opereert, hoef je daar gelukkig niks mee te doen. Je kunt namelijk gewoon via je Bol.com-account inloggen en alles daarmee doen.

Kobo contact

kobo

Ook voor je vragen neem je contact op met Bol.com. Dat kan gewoon via hun hulppagina of hun algemene klantenservice.

Kobo-account delen

Is er een soort Kobo Plus familieabonnement? Nee. Als je anderen gebruik wilt laten maken van jouw abonnement, moet je ze jouw Bol-wachtwoord toevertrouwen.

Kobo Plus ervaringen van anderen

Uit ervaringen blijkt dat Kobo Plus erg positief ontvangen wordt onder mensen die twee of meer boeken per maand lezen. Kobo Plus kost meer dan een bibliotheek-abonnement, maar de gebruikers hebben dat er graag voor over, omdat…

  • er meer keuze is: 400.000 e-boeken ten opzichte van 30.000 in de online bibliotheek;
  • er geen limiet is: je kunt onbeperkt boeken inladen;
  • er minder gedoe is qua gebruiksinterface: boek kiezen en lezen maar!
  • ze zich niet hoeven te haasten om een boek uit te lezen.

Concusie: is Kobo Plus een aanrader?

kobo plus review ervaringen tips

Ja, als je van boeken houdt gaan e-boeken en audioboeken je veel tijd en geld besparen, terwijl jij nog meer mooie verhalen en wijsheid kunt ontdekken. Begin hier 30 dagen gratis.

Het #1 beste alternatief voor Kobo Plus is Nextory

Tot slot hebben we een briljant alternatief voor Kobo Plus. Nextory is een heel uitgebreide en leuke plek om luisterboeken te luisteren – en wel gratis voor 14 dagen. Maak via de knop hieronder gebruik van de 14 gratis dagen. Aanrader!

Veel lees- en luisterplezier!