Ben je begonnen met ondernemen als coach of therapeut, zoek je het beste boekhoudprogramma en wil je online boekhoudpakketten vergelijken? In ons overzicht word je – via een handige vergelijker met aanraders – geholpen om de beste administratiesoftware voor jouw situatie te kiezen.

De beste online boekhoudsoftware voor coaches en therapeuten vind je in onderstaande vergelijker

Welk boekhoudprogramma moet je kiezen als therapeut of coach? Je kunt online boekhoudpakketten vergelijken via onderstaande vergelijker met actuele en volledige informatie. Standaard staan de instellingen op ‘starter', maar je kunt zelf instellingen invoeren om goed te kunnen vergelijken:

Beste boekhoudpakket voor alle soorten mkb-ondernemers?

Zijn bovenstaande boekhoudpakketten door alle soorten ondernemers te gebruiken? Het antwoord is simpel: ja. Misschien ben je een consultant, heb je een schoonheidssalon of ben je een trainer/coach: het maakt allemaal niet uit. Er zijn geen verschillen in boekhoudsoftware voor verschillende type ondernemers. Zou je dat wél willen, dan gaat het al gauw om maatwerk en tienduizenden euro's. De boekhoudpakketten van bovenstaande vergelijker zijn voor ieder type ondernemer.

Ga niet handmatig boekhouden – dat is niet te doen…

Misschien dacht je er ook aan om handmatig een kasboek, bankboek en resultatenrekening bijhouden. Dat is niet alleen foutgevoelig, maar ook tijdrovend. Als je geen boekhoudsoftware wilt, ga dan op zijn minst voor een Excel-sjabloon met formules.

Sommige boekhoudpakketten bevatten ook online facturatie-tools

Factureren kan prima door zelf een Word-document te maken, deze steeds te dupliceren en te bewerken. Als je hem vervolgens opslaat als pdf, kun je het naar klanten sturen. Sommige boekhoudpakketten maken dat echter ook overbodig door hun facturatie-module. Dit is soms erg handige facturatie-software die erbij is inbegrepen. Je kunt in de vergelijker de facturatie-modules aanvinken om erachter te komen welke boekhoudpakketten deze mogelijkheid bieden.

Goedkope boekhoudprogramma's? Start met een boekhoudpakket die het eerste jaar nog niks kost

Hebben wij in bovenstaande vergelijker ook rekening gehouden met goedkope boekhoudsoftware? Veel ondernemers staren zich blind op randzaken. Boekhouding uitbesteden is de beste optie, maar totdat je genoeg verdient om dat te rechtvaardigen, is online boekhoudsoftware een goed alternatief. Je lost een heleboel gedoe op met een boekhoudpakket, in plaats van het met foutgevoelige excel-bestanden te doen. Bovendien hebben boekhoudpakketten tegenwoordig ook apps zodat je overal direct je facturen, declaraties en uren kunt invoeren.

De bovenste top 3 boekhoudprogramma's in ons overzicht zijn gratis. Bekijk hierboven de vergelijker voor boekhoudpakketten en start lekker klein – maar start wel. Dan is dat alvast strak geregeld.

Zijn er ook boekhoudprogramma's met eenmalige aanschafkosten?

Helaas zijn er bijna geen aanbieders meer te vinden die werken met een eenmalige aanschaf. Een uitzondering is Gravita, waarbij je voor zo'n 300 euro kunt beginnen. Gelukkig vallen de tarieven van de boekhoudpakketten met abonnementen erg mee.

Ondernemen is gaaf… Succes met jouw boekhouding!

Onze kennisbank heeft niet voor niets een hele categorie over ondernemen. Bereik lekker jouw doelen! Scroll naar boven en begin met boekhoudprogramma's vergelijken.

Op jouw succes!