Wat zijn de meest inspirerende businessboeken? Hier vind je de businessboeken top 10 met de beste (Nederlandse) boeken over ondernemen en het runnen van een bedrijf.

Wat voor ondernemersboeken vind je in de lijst?

In deze lijst vind je de boeken die iedere ondernemer moet lezen. De businessboeken in deze top 10 zijn voor beginners en voor ervaren ondernemers.

Je vindt bijvoorbeeld biografieën van succesvolle ondernemers, boeken over bedrijven en zelfs specifieke Nederlandse boeken over ondernemen. Ze zijn allemaal inspirerend én zakelijk tegelijk.

Laten we beginnen met de businessboeken top 10

Hieronder vind je de inspirerende businessboeken. Na de lijst kun je een toelichting vinden.

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Master your Mindset

Master your Mindset€ 20,00

Think & Grow Rich

Think & Grow Rich€ 8,98

The Miracle Morning

The Miracle Morning€ 11,59

Rijke pa arme pa

Rijke pa arme pa€ 49,99

The $100 Startup

The $100 Startup€ 10,99

The Lean Startup

The Lean Startup€ 13,99

The One Thing

The One Thing€ 10,99

Vraag en het wordt gegeven

Vraag en het wordt gegeven€ 19,50

Maak ze gek!

Maak ze gek!€ 23,99

Toelichting op de lijst met inspirerende boeken voor ondernemers

De lijst wordt om een heleboel redenen afgetrapt met Een Werkweek Van 4 Uur. Het is een boek wat je anders in het leven laat staan: meer genieten, niks om geld geven en heel veel om je tijd geven. Een ondernemer moet een heleboel dingen niet gaan doen. Sterker nog: een ondernemer moet paar een paar dingen doen die het meeste opleveren. En zo ontdek je nog veel meer in dit boek.

Master Your Mindset is een boek van de mede-oprichter van Radio 538. Hij heeft op materieel gebied grootse successen behaald, dus hij is de aangewezen persoon om je hier alles over te leren. Ook heeft hij het verdiend om ons zijn spirituele lessen te leren, want hij heeft eerst materieel succes geboekt, alvorens hij spiritueel is gaan groeien.

Think And Grow Rich is een oud boek maar de 13 principes uit het boek zijn nog altijd erg belangrijk omdat ze zo doelgericht zijn: zoek mentorschap van succesvolle mensen en steven recht op je doel af!

Vervolgens gaan de boeken The Miracle Morning (ochtendroutines van succesvolle zakenmensen), Rijke Pa, Arme Pa (hoe je met geld omgaat), The Lean Startup (testen, feedback krijgen en tweaken), The One Thing (doe iedere dag hetzelfde en je zal daarin uitblinken) en Maak ze Gek (alle psychologische marketingtrucs versimpeld uitgelegd) ieder in op een essentieel aspect van succesvol ondernemen.

Tot slot vind je in de lijst ook het boek Vraag En Het Wordt Gegeven. Dit is een belangrijk boek voor ondernemers omdat vragen zo belangrijk is als je resultaat wil hebben. Met vragen wordt trouwens niet enkel letterlijk vragen bedoeld, maar ook het ‘aantrekken' van succes door het te vragen aan het universum. Te spiritueel? Dat kan, maar test het ook eens voor je het afwijst.

Veel lees- en onderneemplezier!

Ieder boek uit deze lijst gaat op een ander aspect van ondernemen in. Daarom zijn al deze boeken onmisbaar voor iedere ondernemer. Heel veel succes!