Wat zijn de meest inspirerende businessboeken? Hier vind je de businessboeken top 10 met de beste (Nederlandse) boeken over ondernemen en het runnen van een bedrijf.

Wat voor ondernemersboeken vind je in de lijst?

In deze lijst vind je de boeken die iedere ondernemer moet lezen. De businessboeken in deze top 10 zijn voor beginners en voor ervaren ondernemers.

Je vindt bijvoorbeeld biografieën van succesvolle ondernemers, boeken over bedrijven en zelfs specifieke Nederlandse boeken over ondernemen. Ze zijn allemaal inspirerend én zakelijk tegelijk.

Laten we beginnen met de businessboeken top 10

Hieronder vind je de inspirerende businessboeken. Na de lijst kun je een toelichting vinden.

We beginnen met het boek: Hoe Kan Ik Rijk Worden? 59 Principes: Het Boek Over Geld Verdienen, Miljonair Worden En Je Roeping Vinden Met Passief Inkomen. De Essentiële Principes Voor Je Eerste Miljoenen – Inzichtenhandboek Met 59 Rijkdom Principes & Tips.

Dit boek is een aanrader omdat het allerlei inzichten voor ondernemers biedt – met name op het gebied van mindset – om vol te blijven houden en je bedrijf tot een succes te maken. Echt een goede tip dit boek!

De lijst wordt om een heleboel redenen vervolgd met Een Werkweek Van 4 Uur. Het is een boek wat je anders in het leven laat staan: meer genieten, niks om geld geven en heel veel om je tijd geven. Een ondernemer moet een heleboel dingen niet gaan doen. Sterker nog: een ondernemer moet paar een paar dingen doen die het meeste opleveren. En zo ontdek je nog veel meer in dit boek.

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Master Your Mindset is een boek van de mede-oprichter van Radio 538. Hij heeft op materieel gebied grootse successen behaald, dus hij is de aangewezen persoon om je hier alles over te leren. Ook heeft hij het verdiend om ons zijn spirituele lessen te leren, want hij heeft eerst materieel succes geboekt, alvorens hij spiritueel is gaan groeien.

Master your Mindset

Master your Mindset€ 20,00

Think And Grow Rich is een oud boek maar de 13 principes uit het boek zijn nog altijd erg belangrijk omdat ze zo doelgericht zijn: zoek mentorschap van succesvolle mensen en steven recht op je doel af!

Think & Grow Rich

Think & Grow Rich€ 8,98

Vervolgens gaan de boeken The Miracle Morning (ochtendroutines van succesvolle zakenmensen), Rijke Pa, Arme Pa (hoe je met geld omgaat), The Lean Startup (testen, feedback krijgen en tweaken), The One Thing (doe iedere dag hetzelfde en je zal daarin uitblinken) en Maak ze Gek (alle psychologische marketingtrucs versimpeld uitgelegd) ieder in op een essentieel aspect van succesvol ondernemen.

The Miracle Morning

The Miracle Morning€ 11,59

Rijke pa arme pa

Rijke pa arme pa€ 49,99

The $100 Startup

The $100 Startup€ 10,99

The Lean Startup

The Lean Startup€ 13,99

The One Thing

The One Thing€ 10,99

Tot slot vind je in de lijst ook het boek Vraag En Het Wordt Gegeven. Dit is een belangrijk boek voor ondernemers omdat vragen zo belangrijk is als je resultaat wil hebben. Met vragen wordt trouwens niet enkel letterlijk vragen bedoeld, maar ook het ‘aantrekken' van succes door het te vragen aan het universum. Te spiritueel? Dat kan, maar test het ook eens voor je het afwijst.

Vraag en het wordt gegeven

Vraag en het wordt gegeven€ 19,50

Maak ze gek!

Maak ze gek!€ 23,99

Bonus-tip: gratis boek van P.T. Barnum (The Greatest Showman)

Wie was P.T. Barnum en hoe kun je zijn boek ‘De kunst van het verkrijgen van geld' gratis thuisgestuurd krijgen? Je kent hem vast van de film ‘The Greatest Showman'. Laten we kijken wat de belangrijkste lessen van zijn boek zijn…

Klik hier om het gratis boek en pakket aan te vragen.

Wie was P.T. Barnum?

Phineas Taylor Barnum was een van de meest beroemde Amerikaanse showmensen van de 19e eeuw. Het Barnum & Bailey circus was zijn grootste project, waarmee hij mensen vermaakte en daar veel geld mee verdiende. Ook reisde hij Europa door met zijn circus en schreef hij boeken over geld verdienen. In 2017 werd er een film-musical gemaakt van zijn leven, genaamd The Greatest Showman.

‘De kunst van het verkrijgen van geld' van P.T. Barnum is een verborgen pareltje

pt barnum boek

Het boekje ‘De kunst van het verkrijgen van geld' van P.T. Barnum heeft 5 sterren op Amazon. Wat Barnum in zijn boek beschrijft, is verbazend actueel. De belangrijke principes die in de 19e eeuw werkten, hebben ook nu een gigantisch effect.

Waarover gaat het boek van P.T. Barnum? Passie en geldmanagement

P.T Barnum beschrijft in het begin van het boek jouw roeping. Die hoeft niet hetzelfde te zijn als die van je ouders. Je moet uitgaan van je eigen kwaliteiten. Wat vind jij leuk en interessant? Word dus niet gedwongen een bepaald beroep uit te voeren. Vind je roeping. Dan leid je een succesvol leven.

Ook zitten er andere waardevolle lessen van Barnum in zijn boek, zoals het vermeiden van schulden. Dat is een vervelende gewoonte die de kwaliteit van het leven verlaagt.

Doorzettingsvermogen en hard werken

Daarnaast leert hij je alles over doorzettingsvermogen en niet opgeven. De meeste mensen stoppen hun onderneming na 10 maanden, nét toen ze op het punt stonden om succesvol te worden. Eeuwig zonde! Maar dat is wel hoe het werkt.

Ook bevat het boek waardevolle lessen over het belang van hard werken. Als je geld krijgt om in jouw bedrijf te investeren, zal je het uitgeven aan bijvoorbeeld een marketingbureau dat in een paar maanden tijd 50.000 opmaakt voor een simpele campagne en een paar simpele landingspagina's. Weg geld. Als je jouw eigen harde werk erin zet, zal je bedrijf daadwerkelijk groeien.

Barnum was zelf in armoede opgegroeid

armoede pt barnum

Begrijp dus de waarde van geld. Barnum heeft er zelf hard voor gewerkt omdat hij in armoede is opgegroeid. Hij was dan ook dankbaar voor wat hij had opgebouwd, vanuit helemaal niets.

Investeren VS inflatie

Investeer het geld dat je hebt. Geld dat je op de bank houdt, zal devalueren. Stel dat je 100.000 euro winst hebt gemaakt, dan verlies je vanwege de inflatie 2.000 euro per jaar. Vind dus een winstgevende investering voor je geld, want alles is beter dan er niks mee doen.

Geen trucjes, maar kwaliteit

Ook leert Barnum je veel over klantvriendelijkheid. Trucs werken niet, alleen oprechte aandacht en kwaliteit. Wees eerlijk en verdien je geld eerlijk. Dat lukt trouwens makkelijk als je je passie volgt.

Het geheim van de rijken: niet opscheppen

rijkdom niet opscheppen barnum

Tot slot benadrukt Barnum dat je jouw strategieën, successen en verliezen niet met iedereen zomaar moet delen. Het zijn vervelende gespreksonderwerpen waar niemand wat aan heeft. Je verliest alleen vrienden, vriendelijkheid en misschien wel kostbare concurrentieposities.

Klein boekje

Het boek De kunst van het verkrijgen van geld van P.T. Barnum is heel kort. Het heeft namelijk minder dan 100 pagina’s. Een snelle en inspirerende manier voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Weggeefactie

Het boek van P.T. Barnum kun je gratis thuisgestuurd krijgen als je de verzendkosten van € 6,47 verzorgt. Je krijgt dan ook allerlei bonussen ter waarde van €158,85.

+ gratis boek (t.w.v. 9,95)
+ gratis e-book (t.w.v. 8,95)
+ gratis training (t.w.v. 99,95)
+ gratis audioboek (t.w.v. 49,95)
+ gratis rapport (t.w.v. 69,95)

Klik hier om het gratis pakket aan te vragen.

Veel lees- en onderneemplezier!

Ieder boek uit deze lijst gaat op een ander aspect van ondernemen in. Daarom zijn al deze boeken onmisbaar voor iedere ondernemer. Heel veel succes!