Wat is de beste en snelste hosting voor WordPress in 2024? In dit artikel vind je mijn eerlijke conclusie over de meest snelle, veilige en best ondersteunde hostingprovider voor Nederlandse website-bezitters. Lees verder om te zien wat de beste webhosting is voor jouw WordPress-site.

Wat is de beste WordPress hosting Nederland? Eerlijke ondernemerservaring…

Waarom deel ik hier mijn ervaring met hostingproviders met je, van ondernemer tot ondernemer? Webhosting is een van de belangrijkste componenten van elke succesvolle website en wordt vaak over het hoofd gezien. Het kiezen van de beste WordPress-hosting voor jouw behoeften kan bijvoorbeeld je SEO verbeteren en de verkoop verhogen.

Er zijn verschillende soorten WordPress hostingproviders beschikbaar, waarvan ik er door de jaren heen veel met elkaar heb vergeleken. In deze gids help ik je bij het kiezen van de best presterende en snelste managed WordPress-hosting voor je Nederlandse website.

Veel ‘hosting-recensies' zijn helaas niet te vertrouwen

Ik weet dat hosting uitkiezen voor je WordPress-website een lastige taak kan zijn. Vooral omdat er zoveel keuze is en ‘klantrecensies' niet te vertrouwen zijn.

Het oordeel van dit artikel is dan ook gebaseerd op de persoonlijke ervaring van een Nederlandse ondernemer. Ik heb alles al geprobeerd en ik deel de keuze waar ik het meest tevreden over ben graag met anderen, zodat andere ondernemers en website-eigenaren direct de juiste keuze kunnen maken.

Wanneer ondernemers bijvoorbeeld aan mij vragen of ze Hostgator, Mijndomein of Bluehost moeten kiezen, raad ik oprecht alle drie de providers af omdat ik zelf heb ervaren dat mijn webshop bijna 3x langzamer draaide op deze providers.

Het snelle antwoord: Wat is de beste WordPress hostingprovider voor Nederlanders?

beste wordpress hosting review

Nadat ik een heleboel providers heb geprobeerd (o.a. TransIP, Hostgator, Siteground, Mijndomein, Versio…) ben ik voor mijzelf tot de conclusie gekomen dat er één provider als beste uit de bus komt: bij Siteground wilde ik klant blijven.

Iets dat ik niet zelf gebruik, ga ik niet aanbevelen. Op dit moment gebruik ik deze hostingprovider voor mijn websites met 2 miljoen bezoekers per jaar. Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom dat zo is.

De voordelen van deze hostingprovider

Je betaalt een paar euro's per maand meer bij Siteground, maar daar krijg je een vertrouwd gevoel voor terug, want…

  • Ze zijn de snelste. We gaan hier straks dieper op in.
  • De grote Nederlandse recensenten zijn weg van Siteground. Zo beoordeelt 000.nl het als 2e en hostingvergelijken.eu het als 1e.
  • Ze maken geen reclame, wat Mijndomein bijvoorbeeld wel doet, waardoor meer geld voor de kwaliteit overblijft. Siteground is namelijk een wereldwijd a-merk zonder dat ze reclame maken: hun kwaliteit is hun reclame. En daar draag ik op dit moment als tevreden klant ook aan bij door erover te vertellen.
  • Het heeft snelle, persoonlijke chat-support die je bijna bij alles helpt. Zelfs bij zaken die niet hosting-gerelateerd zijn, maar WordPress-gerelateerd zijn. Dit adverteren ze ook. Nog zo'n voorbeeld: in hun Grow-Big-pakket verhuizen ze zelf handmatig jouw website naar Siteground. Dit is duidelijk geen budget-hosting met onpersoonlijke budget-support.
  • Het heeft de voordelen van een internationaal bedrijf maar je krijgt gewoon een server in Amsterdam.
  • De meeste hostingbedrijven worden opgekocht door grote investeerders, waarna efficiency-slagen ervoor zorgen dat er slechte hostingdiensten geleverd worden. Hostgator is hier een voorbeeld van. Bij Siteground is hier gelukkig geen sprake van.
  • Het updatet zo'n beetje alles van WordPress automatisch. SSL wordt zelfs automatisch geïnstalleerd via hun Quickinstall-knop. Hierdoor heb je direct een https-site zonder extra handelingen of plugins.

De nadelen van deze hostingprovider

de nadelen van deze webhosting

Er zijn ook twee nadelen bij deze #1 provider. Dit zijn de enige nadelen die ik na twee jaar ben tegengekomen met mijn websites, inclusief deze website met 100.000 bezoekers per maand…

  • Hoewel je bij Siteground een hostingpakket krijgt dat geoptimaliseerd is voor jouw Nederlandse website, dus met een server in Amsterdam, is de taal van de inlog-omgeving Engels. Wel is het zo dat je bijna nooit met die inlog-omgeving van je hostingpakket te maken krijgt. Je installeert of verhuist één keer je WordPress-website en je bent klaar. Vervolgens ben je altijd in WordPress bezig, en die is uiteraard volledig Nederlands.
  • Bij grotere sites kan het wel eens voorkomen dat je site ‘aangevallen' wordt. Dit is overigens heel ‘normaal'. Zo'n aanval vraagt veel ‘processorkracht' van de hostingprovider. De meeste providers zeggen hier niks van en maken er dus geen punt van. Wanneer Siteground echter opmerkt dat er aanvallen plaatsvinden op je website, en er daardoor te veel van hun CPU gevraagd wordt, zullen ze je verzoeken om de aanval op te lossen. Hier kun je uiteraard weer hulp voor vragen bij hun chat-support en dan leiden ze je door de stappen om de aanvaller op te sporen en te blokkeren.

Het probleem met hostingproviders als Bluehost, Hostgator en Versio…

Wist je dat Bluehost, HostGator, iPage, Site5, HostMonster en tal van andere hostingbedrijven eigendom zijn van dezelfde op geld beluste firma (EIG)? EIG is berucht voor het verwerven van bedrijven, het ontslaan van werknemers en het volledig uitmelken van bedrijven door de hardware te downgraden en meer klanten op dezelfde server te verpakken. Geweldig voor de EIG-winst, maar niet voor ons.

Laten we dieper ingaan op de snelheid

webhosting snelheid-test

Is Siteground snel? Ja, want daar betaal je tenslotte die extra euro's voor. Voor WordPress-hosting is SiteGround een van de snelste hosts die er zijn en gebruikt het SSD's, PHP 7+ en Cloudflare.

In bovenstaande screenshot kun je zien dat mijn zware website – met webshop en 700 pagina's – op een server-responstijd van 9 tot 36 milliseconden in Europa kan rekenen. De server staat namelijk in Amsterdam. 200 milliseconden wordt al als snel gezien, dus ik zeg direct ja tegen 9 milliseconden!

Die snelle server-responstijd heeft ook invloed op de laadtijd van een pagina. De gemiddelde laadtijd van een gemiddelde webpagina is dit jaar 4,7 seconden. Sitegrounds laadtijd zonder cache is 1,7 seconden (met cache 1,3 seconden).

beste wordpress hosting snelheid

De hoeveelheid traffic die deze hostingprovider aankan

Het gemiddeld aantal CPU-hits wat hostingproviders aankunnen is 2852. Siteground kan drie keer meer aan: 8276. Met cache zelfs nóg meer.

beste wordpress hosting snelheid

beste wordpress hosting snelheid

Wachttijd aan de telefoon bij hostingprovider Siteground: direct

De resultaten zijn gebaseerd op tests met echte accounts op 12 van de meest grote webhosts ter wereld: Bluehost, HostGator, iPage, Fatcow, Justhost, AsmallOrange, InMotion, WebhostingHub, Arvixe, GoDaddy, GreenGeeks en A2Hosting.

Wanneer je telefonisch contact zoekt, heb je meestal een dringend probleem. Het is dan heel belangrijk dat je oproep direct opgenomen wordt. Helaas is dit niet overal gebeurd. Dit is ook een van de redenen waarom ik TransIP, ondanks hun uitstekende kwaliteit, niet aanraad: ze hebben geen telefoonmogelijkheden en je kunt ook niet direct chatten. Bij Siteground zijn ze 24/7 telefonisch bereikbaar.

beste wordpress hosting wachttijd support

Wachttijd via chat bij hostingprovider Siteground: het snelst

Veel hostingproviders hebben geen chat-functie en de gemiddelde tijd om iets op te lossen, was 21 minuten in deze test. Enkel vier hosts konden het in 10 minuten oplossen.

beste hosting support tijd

Ik sta niet alleen in mijn ervaring en oordeel

Ook grote partijen zoals Yoast – en zelfs WordPress zelf – hebben deze hostingprovider omarmd. Daarnaast is de perfecte score op Trustpilot niet alleen opmerkelijk, maar ook erg zeldzaam, vooral bij webhosting-bedrijven.

Yoast-on-Twitter-We-just-switched-to-Siteground

SiteGround-Recommended-WordPress-Host

trustpilot score webhostinga

Dit is niet zomaar een lukrake review over de beste webhosting

Sinds 2014 heb ik onder andere bij Mijndomein, TransIP, Versio, Hostgator en Siteground ‘Managed WordPress Hosting' afgenomen. Ik heb ze uitgebreid in de praktijk kunnen vergelijken met mijn ondernemingen.

Uiteindelijk ben ik het meest tevreden over Siteground. Je betaalt een paar euro per maand meer, waardoor je ook meer gerust kunt zijn. Bekijk hieronder mijn ervaring die ik deel van ondernemer tot ondernemer.

Conclusie: de beste WordPress hosting voor Nederlandse websites…

SiteGround is volledig terecht een van de populairste en hoogst gewaardeerde hostingproviders in de WordPress-gemeenschap van Nederland. Ze bieden unieke in-house snelheid en beveiligingsoplossingen. Dat is de reden waarom ze zelfs een officiële WordPress-aanbevolen hostingprovider zijn.

Dit was een eerlijke mening van een ondernemer als jij – Wat nu?

Na jaren van alles geprobeerd te hebben, scoort Siteground wat mij betreft het beste. Ik ben een blije klant, en dat vertel ik graag aan andere ondernemers en WordPress-gebruikers zodat zij direct de goede webhosting kiezen. Wat zijn jouw volgende stappen?

Samengevat: dit moet je weten bij het kiezen van de beste hosting

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede hostingprovider?

Het meest belangrijke om op te letten, is het moederbedrijf achter de hostingprovider. Wordt de hostingprovider gerund door een investeerdersbureau dat bedrijven opkoopt en via bezuinigingen zoveel mogelijk winst wil maken? Blijf dan ver weg. In dit artikel bespreken we welke hostingbedrijven je moet negeren en welke wél hun klanten, snelheid en kwaliteit voorop stellen.

Wat is de beste hostingprovider?

Het is simpel: de snelste is de beste. In dit artikel vind je tests en persoonlijke ondernemerservaringen over de snelste webhosting. We hebben door de jaren heen veel verschillende partijen kunnen testen, maar nergens waren onze kleine en grote websites zo snel en betrouwbaar als bij de hostingprovider waar onze keuze op is gevallen.

Maar is goede support dan ook niet belangrijk?

Ja! Want het kan je duizenden euro's kosten als je website eventjes uit de lucht is. Daarom hebben we een hostingprovider gekozen die altijd direct te hulp schiet bij problemen – zonder wachttijd.

Is deze hostingprovider geschikt voor Nederland?

De hostingprovider die wij op #1 zetten, opereert wereldwijd, maar is voor Nederlandse webmasters de meest kwalitatieve keuze. Sterker nog: hun servers staan in Amsterdam. Daarmee zijn ze de snelste keuze en dat is te merken.

Verkrijg hier meer informatie

Bekijk voor jouw WordPress-site de pakketten van Siteground. Ik ben daadwerkelijk klant en ik vind ze oprecht de beste hostingprovider na alles wat ik geprobeerd heb. Extra tip: Maak gebruik van de coulante kortingen van Siteground voor de eerste termijn.

Heel veel succes met je website!