Wat zijn de beste tools voor coaches? Als zelfstandige coach is het handig om te weten van welke hulpmiddelen je gebruik kunt maken. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste offline en digitale coachingstools voor je coaching, bedrijfsvoering en marketing. Lees verder…

Hieronder vind je de coachingstools per categorie. Je vindt op deze pagina zowel gratis als betaalde tools en software voor coaches, psychologen en therapeuten.

Coaching-formulieren

Wanneer je met klanten in contact komt, zijn coaching-formulieren onmisbaar. Denk aan intake-formulieren, afspraak-formulieren en werkvorm-formulieren. Hieronder vind je alle formulieren die je maar nodig hebt in je praktijk.

Coaching-modellen en -technieken

Uiteraard kun je intuïtief coachen, maar de meeste coaches maken op de een of andere manier altijd wel gebruik van effectieve werkvormen, modellen en technieken voor coaching. In onderstaande bronnen vind je allerlei coaching-technieken, -boeken en -modellen die je kunt gebruiken in jouw praktijk.

Boekhouding voor coaches

Als coach heb je een vrij eenvoudige vorm van administratie. Je hebt bijvoorbeeld geen inkoopwaarde van de omzet en geen personeelskosten. Dat zorgt ervoor dat het vrij eenvoudig is om je administratie lekker zelf te doen. Gebruik daarvoor een boekhoudpakket. Alle boekhoudsoftware van onderstaande vergelijker is sowieso geschikt voor therapeuten en coaches.

Bijscholing voor coaches

Coaching is geen beschermd beroep. Je kunt dus gewoon gaan coachen zonder opleiding. Daarnaast is het erg zinvol om een goede coach-opleiding te volgen. De IANLP Coach-opleiding is onze absolute aanrader, daar het maar liefst 20 dagen vol praktijkopdrachten, werkvormen, assessments en examinatie bevat.

Bijscholing in specifieke coachingmethodieken

Tool voor management van coach-cliënten

Als coach krijg je continu te maken met cliënt-informatie, afspraken, trajecten en voortgang. Om dit goed te managen, is er speciale coach-software om jouw coachbedrijf makkelijk te laten groeien.

Tools voor online coaching

Coaching wordt steeds vaker via Zoom gedaan – en zelfs groepscoaching wordt steeds populairder. Bekijk daarom zeker onderstaande best geteste tools voor het neerzetten van online coaching.

Tools voor de website van een coach

Een goede website kan heel veel acquisitie-werk uit handen nemen voor een zelfstandige coach én het kan zelfs voor extra veel inkomsten zorgen – helemaal als je handige tools en software gebruikt, zoals webinarsoftware en funnelsoftware. Hieronder vind je een opsomming van alle handige tools voor de website van een coach.

Online marketing-cursussen en -boeken voor coaches

De meeste coaches willen zelfstandig coach worden. Dat betekent dat ze zelf voor hun klanten moeten zorgen. Wil jij ook als zelfstandige werken? Bekijk dan onderstaande bronnen met goede trainingen en boeken rondom online marketing, zodat je een goede stroom aan klanten kunt krijgen.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...