De beste christelijke datingsites

Halleluja, daten is een serieuze zaak. Op moderne datingssites nemen ze het lang niet altijd meer zo nauw met de christelijke normen en waarden. Zonde, want dat is toch waar we als Nederlanders mee opgegroeid zijn. Ben je christelijke opgevoed en hecht je veel waarde aan de traditionele normen en waarden? Dan is de kans groot dat je niet zomaar op elke site of app een profiel wilt aanmaken. Hieronder bespreken we datingsites geschikt voor christelijk publiek.

Onze uitvoerige zoektocht naar de beste christelijke datingsites

Het vinden van een (grote) christelijke datingsite is best een uitdaging. Vandaar dat we in onze top 10 niet alleen specifiek christelijke datingsites hebben opgenomen, maar ook datingsites die serieus van toon zijn, waar mensen op zoek zijn naar een échte relatie en waar je als christen zeker op je plek bent. Pak je het creatief aan, dan zijn er aardig wat plekjes waar je terecht kunt. Wie weet ontmoet jij de ware wel op één van de datingsites.

Opzoeknaarjou.nl: onze nummer één christelijke dating site

Ken jij Opzoeknaarjou.nl al? Dit is een vrij kleinschalige, maar wel een erg goede christelijke datingsite. Opzoeknaarjou.nl is beschikbaar als website, maar je kunt ook terecht in de app. Een proeflidmaatschap aanmaken is helemaal gratis. Voor slechts 6,58 euro per maand ben je volledig member. Met een volledig lidmaatschap is het makkelijker om met andere christenen in contact te komen. Op de website vind je ongeveer 3.500 actieve, enthousiaste leden.

>> Tip: via deze pagina kun je een gratis proeflidmaatschap krijgen (#1 christelijke datingsite)

Lexa is Nederlands breedst georiënteerde datingsite met veel christelijke leden

Lexa een christelijke datingsite? Nee, niet echt. Maar Lexa is wel echt een datingsite waar de meeste christenen zich thuis zullen voelen. Je vindt hier een gemixt publiek: religieuzen en atheïsten. Je kunt aangeven of je gelovig bent of niet. Ben je op zoek naar iemand die ook gelovig is? Of is dat minder van belang voor jou? Hoe het ook zij, Lexa biedt abonnementen aan die redelijk goed geprijsd zijn. Van alle Nederlandse datingsites heeft Lexa de meeste leden.

>> Tip: hier kun je gratis beginnen bij Lexa en in je profiel instellen dat je een christelijke partner zoekt

Wat maakt ons geschikt als datingsite reviewers?

We hebben misschien wat minder ervaring met specifiek christelijke datingsites, maar als het op datingsites in het algemeen aankomt, weten we waarover we het hebben. We zijn namelijk zelf jarenlang actief geweest op verschillende datingsites of nog steeds actief. De resultaten zijn gemixt: waar de één succesvol was, was de ander dat minder. Als gebruikers van datingsites hebben we onder meer om leren gaan met de tegenslag van geen matches vinden.

Nederlands datingaanbod: blijf kritisch

Voor je een profiel aanmaakt op een (christelijke) datingsite, dien je met enkele zaken rekening te houden:

 • Authentieke profielen?

Wist je dat er op meerdere datingsites nepprofielen in omloop zijn? Dit zijn profielen met informatie over mensen die helemaal niet blijken te bestaan. Dit soort nepprofielen worden meestal aangemaakt om jou het idee te geven dat er heel wat leuke singles te vinden zijn, terwijl dat in realiteit vies tegenvalt. Op een specifiek christelijke datingsite zul je hier geen of weinig last van hebben, maar op datingsites van mindere kwaliteit komt het nogal eens voor.

 • Matches voldoen niet altijd aan de ‘eisen’

Op de meeste datingsite kun je ‘eisen’ aangeven, waaraan matches zouden moeten voldoen. In praktijk zijn er echter genoeg datingsites waarbij de matches helemaal zo accuraat niet zijn: voorgestelde singles wonen bijvoorbeeld verder weg dan jij als maximale opstand had opgegeven.

 • Prijzen lidmaatschap

Heel veel datingsites beroepen zich erop dat ze gratis lidmaatschap aanbieden. Maar wat blijkt nu? Aan de meeste gratis lidmaatschappen heb je niet zoveel: je hebt bijvoorbeeld maar toegang tot een heel beperkt aantal functionaliteiten. Écht contact leggen met singles is bijna niet mogelijk met een gratis lidmaatschap, dus zul je als snel toch wel gaan betalen. Maar wat zijn nu precies de prijzen van lidmaatschap? Ben je per maand veel geld kwijt?

 • Is het daten veilig?

Zeker weten dat je geen oplichters tegenkomt? En dat je persoonsgegevens veilig zijn? Je kunt nooit hélemaal zeker zijn dat iemand geen oplichter is tot je die persoon een paar keer hebt ontmoet. Geef dus niet meer privégegevens dan misschien je e-mailadres tot je iemand beter leert kennen. Een datingsite die over Keurmerk Veilig Daten beschikt staat als veilig te boek.

Aanvullende tips voor online daten

Ga je online daten? Neem dan in ieder geval het volgende in acht:

 • Wees je ervan bewust dat er nepprofielen bestaan

Ook op sites waar hier grondig op gecontroleerd wordt, komen nepprofielen voor. Deze zullen over het algemeen wel weer binnen een dag verwijderd zijn. Maar toch: je kunt er altijd één tegenkomen.

 • Deel privégegevens niet voor je iemand minstens een paar keer hebt gezien

 • Lees de privacyverklaring op de website

 • Eerste afspraak? Kies een openbare plek (je weet maar nooit…)

 • Vermoed je fraude? Meldt het aan de datingsite

 • Lees de voorwaarden voor je abonnement goed door

 • Let op stilzwijgende verlengingen van abonnementen

Wist je dat datingsites je betaalde abonnement vaak stilzwijgend verlengen? En dat niet voor een voordelig tarief, maar meestal tegen een duurder tarief per losse maand. Je krijgt vaak geen melding dat je abonnement bijna is afgelopen. Wil je problemen voor zijn? Zeg direct na je aanmelding van het betaalde abonnement dit weer op. Automatische verlenging vindt dan niet plaats.

 • Als je wilt stoppen met online daten, begin met je foto en je profielgegevens

Waarom? Anders blijven deze rondslingeren. De datingsite kan er misbruik van gaan maken door bijvoorbeeld ongevraagd je foto’s in te zetten voor verschillende campagnedoeleinden.

Christelijke datingsites: onze aanvankelijke scepsis

Het is niet dat we niet in de kracht van christelijke datingsites geloven. Helemaal niet, het is alleen dat toen we ons onderzoek begonnen we afvroegen hoeveel christelijke datingsites Nederland eigenlijk telt. Toch meer dan we aanvankelijk verwacht hadden, al zijn ze vooral kleinschalig. Kleinschaligheid hoeft geen probleem te zijn als alle leden serieus op zoek zijn.

Loze beloften op Nederlandse datingsites?

Datingsites willen je doen geloven dat “liefde in de lucht hangt”. Helaas is het vaak zo simpel nog niet. Op de eerste dag de man of vrouw van je dromen vinden? Vergeet het maar. Wil je echt een waardevolle relatie opbouwen, dan zul je daar flink wat energie in moeten steken. Geen probleem natuurlijk, want als dat de enige eis is voor het vinden van geluk, dan is het zo erg nog niet. “Geluk vinden” betekent echter ook “geluk hebben”: de juiste persoon ontmoeten.

 • Contact gaat soms verrassend stroef

Het vinden van de juiste contacten is lang niet zo makkelijk als je hoopt en zelfs al kom je iemand tegen met wie je graag veel zou praten, dan moet die ander dat ook maar net willen en er tijd voor vrijmaken. Laten we eerlijk zijn: dat is lang niet altijd het geval. Een datingsite kan van tijd tot tijd ook verrassend frustrerend zijn. Denk dus niet dat je op een roze wolk loopt.

De populariteit van christelijk daten

Christenen en daten? Zo’n gekke combinatie is dat natuurlijk niet. Maar met de opkomst van het internet gebeurt het steeds meer online. We kunnen dus absoluut zeggen dat christelijke datingsites populairder is dan ooit tevoren. De wereld is aan het moderniseren en christenen zijn dat ook.

 • Verder kun je op specifiek christelijke datingsites gelijkgestemden vinden.

Meld je je aan voor een christelijke datingsite, dan weet je zeker dat je gelijkgestemden tegenkomt. Dat voorkomt teleurstellingen. Op een andere datingsite zal je niet altijd aansluiten qua levensovertuigingen. Op een christelijke datingsite hoef je je daar niet druk om te maken.

 • Focus op de lange termijn

Op christelijke datingsites zul je vooral daters tegenkomen die naar lange termijnrelaties op zoek zijn. Op andere datingsites is dat lang niet altijd het geval. Hier is men bijvoorbeeld op zoek naar leuke dates of zelfs een sekspartner. Is dat helemaal je ding niet? Kies dan een christelijke datingsite.

 • Vreemdgaan zit er niet bij

Sommige datingsites zijn specifiek ingericht voor zogenaamde “swingers”: vreemdgaan staat centraal. Op christelijke datingsites is dat niet het geval en houdt iedereen zich aan de leer van Christus.

 • Niets te verbergen

Wie zich aanmeldt voor een christelijke datingsite heeft niets te bewerken. Je gaat niet alleen op zoek naar een levenspartner, maar punt ook bezig met het verstevigen van je band met God.

Christelijke datingsites getest: onze criteria

Wij, als reviewers, stellen strenge eisen aan datingsites, christelijk of niet. Deze eisen vinden we belangrijk:

 • Een (christelijke) datingsite mag niet te veel kosten

Veel datingsites bieden een gratis proeflidmaatschap aan, waarmee je gratis kennis kunt maken met de site. Let wel op dat je met de meeste gratis lidmaatschappen niet veel kunt en soms zelfs niet eens berichten kunt sturen. Een gratis account is dus alleen om de site uit te testen. Wil je er serieus gebruik van gaan maken, dan zul je overschakelen op een betaald account

 • “Veilig Daten” keurmerk

De Consumentenbond heeft een keurmerk uitgegeven waarmee veilig daten gegarandeerd wordt. Bij elke datingsite die het “Veilig Daten” keurmerk heeft, mag je ervan uitgaan dat je privégegevens veilig zijn en dat je geen nepprofielen tegenkomt. Nepprofielen zijn profielen van niet-bestaande mensen: ze worden ingezet door datingsites zelf, maar ook soms door oplichters.

 • Genoeg members

Het vinden van de ideale partner, waar je de rest van je leven mee door wilt gaan, is echt een uitdaging. Wil je dat de kans zo groot mogelijk is dat je de perfecte partner tegenkomt? Dan moet je natuurlijk voor een (christelijke) datingsite kiezen met een groot ledenaanbod.

Wil je de kans op goede matches nog verder vergroten? Kies dan voor een datingsite waarbij je niet zelf door de matches hoeft te scrollen, maar waar er aan de hand van vragenlijsten en persoonlijkheidstest potentiële matches voor jou worden geselecteerd. Als een datingsite van zulke matchingsmechanismen gebruik maakt, is de kans groter dat je de ideale partner ontmoet.

Onze onderzoekdata voor christelijke datingssites

We baseren ons oordeel over christelijke datingsites op basis van deze criteria:

 • Hoe groot is het ledenbestand (hoe groter, hoe beter)?

 • Hoe goed zijn de matchingsmechanismen?

Psychologische tests zijn een waardevolle test voor elke datingsite, omdat je hiermee veel gemakkelijker matches kunt vinden die qua persoonlijkheid écht bij je passen.

 • Welke prijs betaal je (de abonnementskosten mogen niet te hoog zijn)?

 • Hoe zit het met de klantendesk?

Wij geven de voorkeur aan (christelijke) datingsites waar je met je vragen goed terecht kunt. Loop je tegen een probleem aan met je abonnement? Dan moet ook dat snel opgelost worden.

 • Website lay-out: want het oog wil ook wat

Sommige datingsites hebben een superfraai lay-out en heel veel opties om je profiel in te richten met tekst, foto’s en tal van extra’s. Op andere websites zijn de mogelijkheden wat minder. Wij gaan altijd op zoek naar een website met zoveel mogelijk opties, die ook nog eens prettig te gebruiken is om doorheen te surfen. Dat stimuleert dat je er veel tijd op doorbrengt.

De top tien christelijke datingsites

In dit artikel bespreken we de tien beste datingsites voor christenen in Nederland. Let op: niet alle datingsites in dit lijstje zijn alléén voor christenen bedoeld. Er zitten ook datingsites tussen met een bredere insteek, waar je heel veel verschillende soorten mensen tegenkomt, maar ook als christen goed terecht kunt. Dit zijn veelal de grotere datingsites van Nederland.

Datingapp één: Opzoeknaarjou.nl is het meest veelzijdig

Zoals gezegd, wat ons betreft is Opzoeknaarjou.nl het meest veelzijdig als expliciet christelijke datingsite. Waarom dat is?

 • Op zoeknaarjou.nl is niet alleen als website, maar ook als app te gebruiken

 • Ook een gratis abonnement

Behalve betalen voor je abonnement kun je op Opzoeknaarjou.nl ook terecht met een gratis proeflidmaatschap.

 • Per maand betaal je slechts 6,58 euro voor een full member abonnement

 • Bijbelse normen en waarden zijn het uitgangspunt van de website

 • Al sinds 2005 actief (dat betekent onder meer: een ervaren helpdesk)

 • Nadeel: Opzoeknaarjou.nl is met zo’n 4000 actieve leden relatief kleinschalig.

>> Tip: via deze pagina kun je een gratis proeflidmaatschap krijgen (#1 christelijke datingsite)

Datingapp twee: Lexa is heerlijk breed georiënteerd

Wil je je wat breder oriënteren? Dan raden we Lexa aan. Lexa is namelijk één van de grootste, zo niet dé grootste, datingsite van Nederland. Je vindt hier een bijzonder gemixt publiek.

 • Heel veel leden, waaronder ook veel praktiserende christenen

 • Lexa heeft abonnement die redelijk geprijsd zijn

 • Beginnen met een gratis account kan ook bij Lexa

 • Veel ruimte voor het persoonlijk invullen van je profiel

 • Lexa organiseert regelmatig door heel het land leuke evenementen voor singles

 • Nadeel: abonnementen worden automatisch verlengd (je krijgt geen melding als je abonnement bijna afgelopen is – ben je er niet op tijd bij, dan betaal je automatisch extra).

>> Tip: hier kun je gratis beginnen bij Lexa en in je profiel instellen dat je een christelijke partner zoekt

Datingapp drie: Roots is de christelijke variant op Pepper

Van Pepper heb je waarschijnlijk weleens gehoord. Pepper was lange tijd uniek in Nederland dankzij het feit dat de focus hier lag op afbeeldingen in plaats van tekst: als member richt je je profiel in met foto’s en afbeeldingen die bij je passen en veel minder met een wat ‘saaie’ profieltekst.

 • Roots werkt volgens dezelfde succesformule als Pepper en legt de nadruk op beelden

 • In tegenstelling tot Pepper is Roots specifiek ingericht voor christelijke leden

 • Je hebt heel veel mogelijkheden om je profiel te personaliseren

 • Op Roots heb je binnen een paar minuten een account aangemaakt

 • Dankzij de persoonlijkheidstest wordt het een stuk makkelijker om potentiële matches te vinden

 • Nadeel: het klantenbestand van Roots is wel een stuk kleiner dan dat van Pepper.

>> Tip: schrijf je hier gratis in bij Roots (100% christelijke dating)

Datingapp vier: christelijk en funky met Funkyfish.nl

Ken jij Funkyfish al? Eén ding is zeker: deze datingsite wint de prijs voor de meest originele naam. Je verwacht het misschien niet, maar ook Funkyfish is een specifiek christelijke datingsite.

 • Op deze website vind je liefst 25.000 leden

 • Op Funkyfish draait het om relaties, maar er wordt ook volop op zoek gegaan naar vriendschappen

 • Op Funkyfish kom je zowel christelijke Nederlanders als Belgen tegen

 • Gratis aanmelden en meteen berichten sturen? Ook dat kan

 • Betaal je voor een jaarabonnement? Dan ben je slechts 3,30 euro per maand kwijt

 • Funkyfish is erg transparant over het verwijderen van profielen en tarieven

 • Nadeel: de klantenservice is alleen nog wat gebrekig en alleen via e-mail te bereiken

 • Nadeel: ook kom je op de website advertenties tegen (daar moet je tegen kunnen).

Datingapp vijf: Samenchristen.nl is gratis uit te proberen

Een andere geschikte datingsite voor christenen is Samenchristen.nl (de naam zegt het al). Het fijne van Samenchristen.nl is dat je ook deze site gratis uit kunt proberen met een gratis abonnement.

 • Direct na het aanmelden worden je persoonlijke vragen gesteld om een beter beeld te krijgen van jou als persoon

 • Per foto kun je aangegeven wie deze te zien krijgt

 • Samenchristen.nl is op moment van schrijven de één na grootste christelijke datingsite

 • Samenchristen voelt echt aan als een christelijke community waarin je makkelijk met anderen in gesprek raakt

 • Je kunt Samenchristen gratis uitproberen

 • Je hebt veel mogelijkheden om te chatten

 • Een ander voordeel is dat je abonnement geen opzegtermijn heeft. Dat houdt in dat als jij niet expliciet besluit te verlengen, je lidmaatschap automatisch wordt stopgezet. Dat is bij de meeste datingsites wel anders. Hier wordt je betaalde lidmaatschap automatisch verlengd als je niet eerst zelf aangeeft dat je niet wilt verlengen.

Datingapp zes: op ChristenMatch is voor elke christen een plekje

Je kunt het ChristenMatch platform gebruiken voor het vinden van de partner van je dromen, maar ook voor het houden van een goed gesprek met een gelijkgestemde.

 • Maak gebruik van een gratis proefperiode (eerste twee weken)
 • Je kunt verschillende abonnementen afsluiten, waarvan het jaarabonnement het voordeligst is. Met 59,95 euro in de maand, ben je per maand slechts 5 euro kwijt.

 • Op de homepage vind je verschillende ervaringsverhalen

 • Gelijkgestemden vinden is een peulenschil

 • Nadeel: op ChristenMatch vind je geen handige datingtips.

Datingapp zeven: Crosspoint is al sinds 2004 actief

Ken jij Crosspoint al? Deze christelijke datingsite bestaat alweer sinds 2004 en is sinds die tijd uitgegroeid tot één de grootste christelijke datingsites van het land. Sinds 2004 hebben honderden stellen de liefde gevonden op de website. Misschien vind ook jij je droompartner wel.

 • Op Crosspoint zijn leden van alle christelijke stromingen welkom

 • Het proefabonnement geeft je een maandlang gratis toegang tot alle functies

 • Het daaropvolgende maandtarief van 7,50 euro is gemiddeld

 • Crosspoint heeft een relatief groot klantenbestand voor een expliciet christelijke datingsite

 • Nadeel: de site is wat rommelig en niet altijd even gebruiksvriendelijk.

Datingapp acht: Ichthusdate is kleinschalig en vertrouwd

Christelijk daten? Dat kan ook via Ichthusdate. Let op: Ichthusdate is niet de grootste christelijke datingsite die je online zult tegenkomen. Dat kleinschalige maakt wel weer vertrouwd.

 • Ichthusdate is ideaal voor het op ongedwongen wijze aangaan van gesprekken

 • Alle profielen worden met de hand gecheckt

Datingapp negen: Christian Cupid is wereldwijd actief

Ken jij Christian Cupid al? Dit is geen Nederlandse datingsite, maar een christelijke datingsite die wereldwijd actief is. Christian Cupid is ideaal voor het vinden van levenspartners en voor vrienden.

 • Met Christian Cupid kom je lokaal christenen tegen, maar ook wereldwijd

 • Ga op zoek naar liefde, of juist hechte vriendschappen

 • Je kunt beginnen met een gratis account

 • Christian Cupid maakt onderdeel uit van het Cupid Media Network, dat liefst 30 verschillende niche datingsites van hoge kwaliteit beheert

 • Een profiel aanmaken gaat supersnel

 • Nadeel: je beste matches bevinden zich misschien wel in het buitenland.

Datingsite tien: OHallo is de meest veelzijdige Christelijke datingsite

Ben jij al bekend met OHallo? Dit is een zeer veelzijdige christelijke dating app speciaal voor christenen in Nederland. Deze app bestaat sinds 2017, maar is in korte tijd erg populair geworden.

Christianconnection is de beste christelijke datingsite volgens andere bronnen

Christianconnection is een website bedoeld voor christelijke singles die naar een serieuze relatie op zoek zijn. Op onder andere Datingranking.nl krijgt de website op basis van verschillende ratings een gemiddelde van 9.3 uit 10: een dikke, dikke voldoende dus. Op Christianconnection heb je meer dan genoeg mogelijkheid een partner te vinden die qua persoonlijkheid echt bij je past.

De beste christelijke datingsites nog eens in onze vergelijker

Tot slot vind je hieronder nog onze vergelijker, waarin je alle geteste dating-aanbieders nog eens overzichtelijk naast elkaar kunt leggen. Je ziet dat we de categorie christelijk alvast hebben aangevinkt voor je:

Christelijke datingapps: deze bronnen hebben we gebruikt

Voor dit artikel over christelijke datingapps hebben we deze bronnen geraadpleegd:

Daten via een christelijk datingapp? Zo nu verder

In dit artikel hebben we verschillende christelijke datingsites en een enkele app besproken. De keuze voor christelijke vrijgezellen is best groot. Op basis van bovenstaande informatie moet het mogelijk zijn een geschikte datingsite uit te kiezen. We wensen je veel succes met je zoektocht.