Wil je de beste datingsites voor hoger opgeleiden vergelijken? Hier kun je de beste datingsites op een rijtje zetten voor mensen die op een wat hoger niveau denken, werken en leven. Lees verder voor de beste opties voor hoger opgeleiden-dating…

Vergelijk hieronder de datingsites voor hoger opgeleiden

Hieronder vind je alvast de beste datingsites voor hoger opgeleiden aangevinkt, met Parship, Match4Me, Elite Dating en E-Matching bovenaan. Vervolgens vind je onder de vergelijker een toelichting over de beste diensten.

Waarom deze sites en niet Tinder?

Als je hoger opgeleid bent, is Tinder niet de eerste keus. Er is daar geen mogelijkheid om op opleidingsniveau te selecteren en de doelgroep is grotendeels lager opgeleid. Daarom zijn specifieke datingsites zoals E-matching, Parship en Elitedating erg geschikt. De prijzen verschillen niet zoveel met Tinder – met uitzondering van Elitedating.

Je zou niet voor Tinder moeten gaan als je per se een dating-app wilt gebruiken, want alle sites in deze vergelijker hebben ook apps. De diensten die hier genoemd worden, zullen zeker een date of relatie opleveren voor academici en andere soorten hoger opgeleiden.

Hoger opgeleiden definitie

Onder een hoger opgeleid persoon wordt verstaan: iemand op hbo- of wo-niveau. Iemand die op mbo-niveau zit, wordt als gemiddeld tot laag-opgeleid gezien. Dus als je je wilt inschrijven voor een datingsite voor hoger opgeleiden, moet je minimaal over een hbo-diploma beschikken.

Ook voor academici zijn dit soort websites een goede manier om andere academische singles te vinden. De datingsites voor hoger opgeleiden zijn dus erg geschikt als datingsites voor academici.

Het bezit van een hbo-diploma wordt echter niet gecontroleerd, waardoor er vertrouwd moet worden op de integriteit van de mens.

Ken jij als hoger opgeleide de term sapioseksueel?

Op datingsites voor hoger opgeleiden zal je veel sapofielen vinden. Dat zijn mensen die opgewonden raken van mooie gesprekken en intelligentie. Ze graven dieper in je als mens, voelen fysieke aantrekkingskracht maar het gesprek vinden ze het fijnste. Dit soort mensen zullen snel van small talk naar diepere gesprekken gaan.

Sapioseksuelen hebben een hoge slagingskans in dating. Datingsites voor hoger opgeleiden staan dan ook bekend om hun hoge slagingskansen. Wanneer sapiofielen / hoger opgeleiden elkaar ontmoeten, zijn het gelijkgestemden. Er is dan statistisch gezien meer kans op een serieuze relatie.

Hier lees je meer over sapiofielen.

De #1 datingsite voor hoger opgeleiden: Parship

hoger opgeleiden dating beste sites

Als je hoog opgeleid bent, dan is Parship een onmisbare keuze. Dit is namelijk de beste – en een van de meest prijzige – datingsite voor hoger opgeleiden. Doordat er wekelijks meer dan 1.000 nieuwe leden zich inschrijven, is het een erg populaire en goed bevolkte website.

Met het hoger prijskaartje komt ook een geavanceerd matching-systeem, dat gebaseerd is op jouw voorkeuren, intenties, interesses en de unieke persoonlijkheidstest. Er komen veel universitair geschoolden en dertig-plussers op de site, wat logisch is gezien het prijskaartje.

Op Match4me ben je alleen welkom met een hbo- of wo-diploma

Een van de beste hoger-opgeleiden-datingsites van Nederland is Match4me omdat je een hbo- of wo-diploma moet hebben. De leden op deze site zoeken actief een relatie. De man-vrouw-balans is erg goed.

E-matching: de bekendste keuze voor hoger opgeleiden

E-matching is wellicht wel de bekendste keuze als je op zoek bent naar een duurzame relatie met een hoger opgeleid persoon. E-matching staat bekend als een dienst waarmee veel hbo’ers en academici hun duurzame relaties hebben gevonden. Sterker nog: alleen mensen die op zoek zijn naar een vaste relatie, worden toegelaten.

Parship: premium prijsje voor serieuze daters

Als je ervaringen zoekt voor datingsites voor hoger opgeleiden, dan komt Parship het beste uit de test. De ervaringen met Parship zijn erg goed. Parship heeft van de Consumentennbond het keurmerk ‘veilig daten' gekregen. Voor een serieuze relatie is dit een goede keuze – met een hoge kans op succes, namelijk 1 op de 3. Dat komt onder andere door het fijne matching-systeem.

Relatieplanet is de bekendste datingsite van Nederland

Relatieplanet is niet specifiek voor hoger opgeleiden, maar het is wel de meest populaire datingsite van Nederland met meer dan 1.6 miljoen ingeschreven Nederlanders in het bestaan van Relatieplanet. Juist daarom bestaat hier ook een grote kans dat je een hoger opgeleide tegenkomt. Gebruik gewoon de uitgebreide filter-functie.

Voordelen van van datingsites voor hoger opgeleiden

datingsites vergelijken hoger opgeleiden

Er zijn twee grote voordelen van datingsites voor hoger opgeleiden. Op de eerste plaats is er statistisch gezien meer kans op een serieuze relatie wanneer twee hoger opgeleiden met elkaar daten. De kans dat jullie interesses en levensstijl bij elkaar passen, is erg groot.

Het tweede grote voordeel is dat er meer respect en minder ongewenst contact of oplichting is op sites voor hoger opgeleiden. Mensen met niet-integere bedoelingen vinden deze sites niet laagdrempelig genoeg en weten dat hoger opgeleiden niet voor hun leugens vallen.

Bovendien groeit het aantal hoog opgeleide singles in Nederland. Volgens de cijfers van het CBS is het aantal hoger opgeleide singles in Nederland: meer dan 3 miljoen.

Tot slot wordt online dating steeds minder taboe én steeds populairder, waardoor het aantal single leden op deze sites groeiende is – en de komende tijd ook flink zal toenemen.

Er zijn dus wel degelijk verschillen tussen deze sites en normale datingsites

Kortom: online daten voor hoger opgeleiden steekt anders in elkaar. Er wordt dieper gekeken naar persoonlijkheid, interesses en uitgebreide profielen, in plaats van alleen maar uiterlijk. Er is meer diepgang en je kunt bet elkaar over stellingen in dialoog gaan.

Ook is het belangrijk dat de leden hun verwachtingen kunnen aangeven. Zo vind je singles met dezelfde insteek – en vaak is dat een serieuze, langdurige relatie. Met andere woorden: resultaat.

Scroll naar boven en vergelijk de datingsites voor hoger opgeleiden

Zoek de beste datingsite voor hoger opgeleiden in bovenstaande vergelijker.

Op jouw geluk!