Beste Datingsites Vergelijken: Consumentenbond & Top 10

Wat zijn de beste datingsites in Nederland? Hier vind je een overzichtelijke datingsite-vergelijker met bovenaan een top 10 voor 2019. Ook is er rekening gehouden met het oordeel van de Consumentenbond. Lees verder…

Slechts zeven datingsites scoren hoger dan 6.8

Er zijn meer dan 1.600 datingsites en apps in Nederland, terwijl de kwaliteit vaak ver te zoeken is vanwege de aanwezigheid van nepprofielen en lage slagingspercentages.

Slechts acht sites scoren hoger dan 6.8. Dat zijn de bovenste acht websites in onderstaande vergelijker – wanneer geen filters zijn aangeklikt. Ook de consumentenbond is vrij kritisch op veel datingsites.

Daarom helpen we jou hier door middel van onze reviews en vergelijkingstabel, zodat je de enigszins acceptabele datingssites direct kunt gebruiken voor een fijne date-ervaring.

Gebruik hier de vergelijker

Hieronder vind je een up-to-date vergelijking van matige datingsites die onderaan staan en goede datingsites die bovenaan staan, inclusief de meest recente prijzen en aanbiedingen. Het is moeilijk om één beste dating-website van Nederland aan te wijzen maar vergelijk ze hieronder zelf.

Het vinkje ‘Keurmerk Veilig Daten’ is alvast voor je aangezet, maar dat betekent niet dat je de andere datingsites in deze vergelijker niet meer hoeft te bekijken, zoals E-Matching en met name het hoog scorende Elite Dating.

Kies in bovenstaande vergelijker je voorkeuren, intenties en opties, zoals datingsites voor 50+ of hoger opgeleiden. Vervolgens worden de beste sites getoond die een match zijn. Datingsites als Badoo zijn niet meegenomen omdat daar mensen makkelijk de neiging hebben om het als chat-vermaak te gebruiken dan om daadwerkelijk met elkaar in het echt af te spreken.

Hierna lezen:  18 Datingtips: Zo Krijg Je Een Onvergetelijke (Eerste) Date

Op basis van welke criteria zijn de scores tot stand gekomen?

Omdat er zóveel datingsite-reviews en ervaringen zijn, biedt bovenstaande vergelijker een eenvoudige ranking van de beste datingsites.

De belangrijkste criteria van bovenstaande vergelijker:

  • Het aantal mogelijkheden om in contact te komen.
  • De kwaliteit van de mogelijkheden om in contact tekomen.
  • De aanwezigheid van keurmerken.
  • De prijs/kwaliteit-verhouding.
  • Het aantal singles dat zich op de website heeft aangemeld.

Hierboven kun je datingsites vergelijken, maar wat zit er in de vergelijker?

In de vergelijker vind je succesvolle datingsites als Parship (een van de duurdere opties), Relatieplanet, 50plusmatch en Elite Dating. Ook komen nieuwe datingsites in deze vergelijker terecht.

De scores van Lexa en Pepper zijn wat hoger uitgevallen dan eigenlijk de bedoeling is. Zij willen nog wel eens nep-profielen plaatsen en zijn hierop veroordeeld door de Consumentenbond en Kassa.

Is het mogelijk om gratis gebruik te maken van datingsites?

Bijna alle datingsites hebben een gratis proeflidmaatschap, zodat je gratis kunt beginnen. Dit heet ‘freemium‘. Bij sommige sites kun je daarmee daadwerkelijk berichten sturen naar anderen, maar bij andere sites, zoals bij Parship, moet je upgraden naar een betaald account om berichten te kunnen sturen.

Het grote nut van een gratis account is om de betreffende site te kunnen testen en beoordelen. Hiermee bepaal je of de tools en gebruikers je bevallen en of je over wilt gaan tot een betaald account.

Gratis dating is dus erg moeilijk bij de meeste freemium-sites. Andere betalende gebruikers nemen het namelijk een stuk serieuzer en betalende gebruikers zorgen ervoor dat de medewerkers van de datingsite meer moeite kunnen steken in het verwijderen van valse profielen en tijdverspillers.

Hierna lezen:  Voordelen Van Online Daten? [8 Verrassende Redenen]

Kosten datingsite

In principe heb je genoeg aan een maand. De meeste populaire datingsites bieden gelukkig ook de mogelijkheid om een abonnement van een maand te nemen.

Je kent nu de beste datingsites… en hoe zit het met dating apps?

Je hebt nu wellicht de beste datingsite gevonden voor jouw situatie. Dating-apps zijn een ander verhaal. Sowieso hebben bijna alle datingsites van deze vergelijker ook een app. Daarnaast kan het interessant zijn om ook Happn, Tinder, Ohello, Mint en Once te ontdekken.

Op jouw geluk!

Wat is de beste datingsite? Sommigen zijn beter dan anderen, maar uiteindelijk gaat het om je eigen inzet en presentatie. Gebruik de vergelijker hierboven en ga lekker aan de slag met daten.

Tot slot hebben we de volgende bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...

Stel hier je vraag over dit artikel of geef een tip of compliment. En... sharing is caring!