Wat zijn de beste datingsites in Nederland? Hier vind je een overzichtelijke datingsite-vergelijker met bovenaan een top 10 voor de best gesteste datingsites van 2024. Ook is er rekening gehouden met het oordeel van de Consumentenbond. Lees verder…

Slechts tien datingsites scoren hoger dan 6.8

Er zijn meer dan 1.600 datingsites en apps in Nederland, terwijl de kwaliteit vaak ver te zoeken is vanwege de aanwezigheid van nepprofielen en lage slagingspercentages. Slechts tien Nederlandse sites scoren hoger dan 6.8. Als je de gay-varianten niet meetelt, zijn dat de bovenste tien websites in onderstaande vergelijker – wanneer geen filters zijn aangeklikt.

Ook de consumentenbond is vrij kritisch op veel datingsites. Zij hebben daarom recentelijk het Keurmerk Veilig Daten in het leven geroepen. Websites die hieraan doen, hebben een extra hoge veiligheid, transparantie en een goede klantenservice. Ook moet de lidmaatschapsprocedure van Thuiswinkel.org voor het Thuiswinkel Waarborg succesvol doorlopen zijn.

Lexa komt als beste uit de test en Parship komt als tweede keus uit de test. In onze vergelijker die verderop deze pagina staat, vind je nog een aantal scorende datingsites. Datingsites scoren namelijk beter dan dating-apps als Tinder, met als reden: minder doelloos gechat. Op datingsites spreekt men veel makkelijker af doordat het serieuzer genomen wordt.

Hieronder helpen we jou door middel van onze reviews en vergelijkingstabel. Je kunt eventueel het Keurmerk Veilig Daten aanvinken in de filters. Hierdoor kun je de enigszins acceptabele datingssites – die goedgekeurd zijn door de Consumentenbond – direct gebruiken voor een fijne date-ervaring.

Gebruik hier de vergelijker

Hieronder vind je een up-to-date vergelijking van matige datingsites die onderaan staan en goede datingsites die bovenaan staan, inclusief de meest recente prijzen en aanbiedingen. Het is moeilijk om één beste dating-website van Nederland aan te wijzen maar vergelijk ze hieronder zelf. De bovenste tien partijen scoren hoger dan een 6,8 en kunnen we dus aanbevelen.

Het vinkje ‘Keurmerk Veilig Daten' kun je in de filters aanzetten, maar dat betekent niet dat je de andere datingsites in deze vergelijker niet meer hoeft te bekijken, zoals E-Matching en met name het hoog scorende Elite Dating.

Kies in bovenstaande vergelijker je voorkeuren, intenties en opties, zoals datingsites voor 50+ of hoger opgeleiden. Vervolgens worden de beste sites getoond die een match zijn. Datingsites als Badoo zijn niet meegenomen omdat daar mensen makkelijk de neiging hebben om het als chat-vermaak te gebruiken dan om daadwerkelijk met elkaar in het echt af te spreken.

Op basis van welke criteria zijn de scores tot stand gekomen?

Omdat er zóveel datingsite-reviews en ervaringen zijn, biedt bovenstaande vergelijker een eenvoudige ranking van de beste datingsites. Zo heb je een goed overzicht van wat er allemaal mogelijk is in Nederland.

De belangrijkste criteria van bovenstaande vergelijker:

 • Succesratio's: hoe weinig er gebruik wordt gemaakt van refunds. Met andere woorden: de tevredenheid- en succes-cijfers.
 • Het aantal mogelijkheden om in contact te komen.
 • De kwaliteit van de mogelijkheden om in contact tekomen.
 • De aanwezigheid van keurmerken.
 • De prijs/kwaliteit-verhouding.
 • Het aantal singles dat zich op de website heeft aangemeld.

Hierboven kun je datingsites vergelijken, maar wat zit er in de vergelijker?

In de vergelijker vind je succesvolle datingsites als Parship (een van de duurdere opties), Relatieplanet, 50plusmatch en Elite Dating. Ook komen nieuwe datingsites in deze vergelijker terecht.

De scores van Lexa en Pepper zijn wat hoger uitgevallen dan eigenlijk de bedoeling is. Zij willen nog wel eens nep-profielen plaatsen en zijn hierop veroordeeld door de Consumentenbond en Kassa.

En die nepprofielen in het nieuws? Dat gaat om totaal andere, ongure datingsites

In 2019 was er groot nieuws: het bedrijf achter een groot aantal datingsites met nepprofielen moest aan zijn gedupeerde gebruikers in totaal 9 miljoen euro terugbetalen. Dit heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten.

Ook Eenvandaag en Tros Radar deden hier onderzoek naar. Het betreft echter 0 websites uit bovenstaande vergelijker. Het gaat om de datingsites van The Right Link B.V. met ongure, louche en verdachte namen (bron: RTL) gericht op seks, zoals bd4sex.nl, flirtstout.nl en whatsappsexflirten.nl.

Ook over andere gevaren van online dating zijn regelmatig items gemaakt op de nationale televisie. Zie bijvoorbeeld onderstaand schokkend fragment uit Opgelicht. Wees echter gerust. Als je een beetje helder verstand hebt en de gevaren kunt herkennen, is er niks aan de hand. De man in onderstaande video heeft namelijk meer rode vlaggen dan een Chinese militaire parade (tattoos, piercings, mooie beloftes, etc.).

De normale, verstandige burger zal dit soort gevallen van oplichting van mijlenver herkennen

Bovenstaande verhalen zouden geen reden tot zorgen moeten zijn. De slachtoffers zijn te goedgelovig, naïef en onzeker, en daardoor konden ze ten prooi vallen van dit soort types. Als jij een normale, verstandige burger bent, die goed kan filteren en met verstand te werk gaat, dan zullen datingsites je over het algemeen juist heel veel moois opleveren.

Deze vergelijker bevat altijd de meest actuele aanbiedingen

In bovenstaande vergelijker hebben we niet alleen de datingsites op kwaliteit gesorteerd, maar we hebben de linkjes ook direct naar de meest actuele en lage aanbieding ingesteld. Soms is er echter geen enkele aanbieding. Wij zijn daar dan van op de hoogte en sturen je in dat geval naar de homepagina. In andere gevallen is er een gratis proefperiode-actie.

Hoe dan ook: via deze links heb je altijd de beste deal te pakken voor een bepaalde datingsite. Die datingsites draaien al genoeg winst per inschrijving, dus laten we gewoon de laagst mogelijke prijs of handigste proefperiode pakken. Daarvoor hoef je alleen maar de linkjes in bovenstaande vergelijker te volgen.

Is het mogelijk om gratis gebruik te maken van datingsites?

Bijna alle datingsites hebben een gratis proeflidmaatschap, zodat je gratis kunt beginnen. Dit heet ‘freemium‘. Bij sommige sites kun je daarmee daadwerkelijk berichten sturen naar anderen, maar bij andere sites, zoals bij Parship, moet je upgraden naar een betaald account om berichten te kunnen sturen.

Het grote nut van een gratis account is om de betreffende site te kunnen testen en beoordelen. Hiermee bepaal je of de tools en gebruikers je bevallen en of je over wilt gaan tot een betaald account.

Gratis dating is dus erg moeilijk bij de meeste freemium-sites. Andere betalende gebruikers nemen het namelijk een stuk serieuzer en betalende gebruikers zorgen ervoor dat de medewerkers van de datingsite meer moeite kunnen steken in het verwijderen van valse profielen en tijdverspillers.

Kosten datingsite

Datingsites zijn niet onredelijk duur, maar wil je de kosten van een datingsite verder beperken? In principe heb je genoeg aan een maand. De meeste populaire datingsites bieden gelukkig ook de mogelijkheid om een abonnement van een maand te nemen.

Hoe vergelijk je de datingsites het beste?

 1. Beste datingsite vinden? Bepaal eerst je voorkeur, categorie en intentie.

  Scroll naar de vergelijkingstool op deze pagina en vink jouw voorkeur, categorie en intentie aan.

 2. Vink het Consumentenbond-keurmerk ‘Veilig Daten' en andere opties aan.

  Vink aan welke opties jij belangrijk vindt aan een datingsite. Moet het bijvoorbeeld het keurmerk Veilig Daten van de Consumentenbond hebben? Dat kun je aangeven in de vergelijker.

 3. Klik de datingsites aan die hoog op de lijst staan.

  Hoe beter een datingsite beoordeeld is, hoe beter het te vertrouwen is. Er zijn in ieder geval geen websites met nepprofielen in de vergelijker opgenomen.

 4. Maak een proefaccount aan om de dienst te testen.

  Maak kennis met de datingsite door alvast wat dingen in te vullen en andere leden te bekijken.

 5. Heb je matches? Vergelijk de kosten en ga dan over tot een abonnement.

  Het is normaal dat je eerst een aantal matches zal krijgen die niet direct een afspraak opleveren. Daarom is een abonnement aangeraden om echt aan de slag te kunnen met een datingsite. Vergelijk de kosten van de verschillende datingsites en kies dan een dienst uit waarmee je aan de slag gaat.

Belangrijkste conclusies over het vergelijken

Heeft de Consumentenbond zich uitgelaten over de kwaliteit van datingsites?

Ja. De Consumentenbond heeft het keurmerk Veilig Daten in het leven geroepen. Dit waarborgt de kwaliteit van een datingsite, met transparantie als belangrijkste criterium. In dit artikel zie je welke datingsites dit keurmerk hebben.

Wat is de beste datingsite?

Slechts een kleine reeks datingsites scoort echt goed. In dit artikel zie je bovenaan de vergelijker welke datingsites de beste zijn. Hier vind je de vergelijker.

Hoe vergelijk je datingsites het beste?

Vink de filters in de vergelijker aan of uit, kies een goed-beoordeelde datingsite, maak een proefaccount aan, vergelijk de prijzen en raak in contact met leden. In dit artikel vind je een stappenplan.

Je kent nu de beste datingsites… en hoe zit het met dating apps?

Je hebt nu wellicht de beste datingsite gevonden voor jouw situatie. Dating-apps zijn een ander verhaal. Sowieso hebben bijna alle datingsites van deze vergelijker ook een app. Daarnaast kan het interessant zijn om ook Happn, Tinder, Ohello, Mint en Once te ontdekken.

Scroll naar boven en neem daadwerkelijk actie op de beste datingsite

Wat is de beste datingsite? Sommigen zijn beter dan anderen, maar uiteindelijk gaat het om je eigen inzet en presentatie. Gebruik de vergelijker hierboven en ga lekker aan de slag met daten.

Op jouw geluk!