Inhoud van deze pagina:

De beste datingsites en apps voor single ouders

Als single ouder heb je het niet makkelijk: je moet in je eentje voor kind of kinderen zorgen en hebt er daarnaast waarschijnlijk ook nog een baan en een huishouden bij om zorg voor te dragen. Dan blijft er niet veel tijd over om te daten. Bovendien kan het soms aanvoelen alsof potentiële partners helemaal niet op zoek zijn naar iemand die al kinderen heeft. Om daten als single ouder laagdrempeliger te maken, zijn er speciale datingsites voor single ouders opgericht.

De beste single ouders datingsites onder de loep

Wat maakt dating sites voor single ouders nu anders dan andere soorten datingsites? Die vraag stelden we ons voor we met ons onderzoek begonnen. In dit artikel delen we al onze bevindingen. Op datingsites speciaal voor single ouders kom je in ieder geval mensen tegen die in hetzelfde schuitje zitten en kinderen hebben uit een eerdere relatie. Bang dat de ander hier niet op zit te wachten, hoef je in ieder geval niet te zijn en dat biedt toch op zijn minst hoop.

De sites van alleenstaandeouders.com zijn volgens ons de beste datingsite voor single ouders

Om maar gelijk met de datingdeur in huis te vallen: volgens ons is de datingsite met de toepasselijke naam Alleenstaandeouders.com de beste optie voor single ouders. Deze site is namelijk 100% gratis. Je kunt berichten gratis versturen. Ook als je zelf geen alleenstaande ouder bent, maar openstaat voor contact met alleenstaande ouders, ben je op deze website meer dan welkom. Je kunt ook via een handige app op tablet en mobiel gebruik maken van de datingsite.

>> Aanmeldpagina alleenstaande mama's

>> Aanmeldpagina alleenstaande papa's

Alleenstaande-mamas.nl is ideaal voor alleenstaande moeders

Wist je dat er ook een Alleenstaande-papas.nl is? Ga je via één van deze twee datingsites daten, dan maak je gemakkelijk een eigen profiel aan. Je kunt persoonlijke berichten versturen, maar ook interesseberichten. Kom je misbruik tegen? Dan kun je dat eenvoudig aangeven op de website zelf. Ook krijg je tips om misbruik te voorkomen. Alleenstaande-mamas is geschikt voor iedereen ouder dan 18 die op zoek is naar een relatie, date of juist vriendschap.

>> Aanmeldpagina alleenstaande mama's

Wij als single ouders datingsite reviewers

Wij hebben ontzettend veel ervaring met het reviewen van datingsites. Niet alleen met datingsites voor single ouders, maar met datingsites in het algemeen. We weten dan ook precies waar we op moeten letten als we een datingsites vergelijken. De technische kant van het verhaal is voor ons geen mysterie. Maar wat het allerbelangrijkste is: we kijken altijd goed naar de reviews die gebruikers over datingsites geven en dat nemen we mee in ons eigen verhaal.

Nederlands gigantische datingaanbod: kritisch blijven

Nederland heeft een immens aanbod datingsites. Vandaar dat kritisch blijven een vereiste is. Want zoals met alles geldt, is niet elke aanbieder even goed. Van plan ergens een profiel aan te maken? Let hier op:

 • Nepprofielen zijn een ware plaag op sommige datingsites

Op goede datingsites zul je ze niet of nauwelijks tegenkomen, maar er zijn ook datingsites die niet zo netjes te werk gaan en nepprofielen aanmaken om jou aan het lijntje te houden en uitnodigen extra geld over te maken. Maar zoals de naam al doet vermoeden, heb je niets aan nepprofielen: dit zijn profielen van mensen die niet echt bestaan. De identiteit van de persoon met wie je chat is die van een medewerker van de datingsite zelf, niet die van een single.

 • Fraude

Fraude komt op datingsites ook nogal eens voor (zoals dat eigenlijk overal voorkomt). Ook bij fraude krijg je te maken met nepprofielen, maar ditmaal niet vanuit de datingsite zelf, maar gebruikers die op zoek zijn naar jouw privégegevens of geld van je af willen troggelen. Mocht je fraude vermoeden? Dan kun je altijd contact opnemen met de fraudehelpdesk van de datingsite. Deel nooit gevoelige informatie met mensen die je nog niet of nauwelijks kent.

 • Datingsite uitproberen met gratis lidmaatschap

Met een gratis lidmaatschap heb je weinig kans een relatie te vinden, maar ze zijn wel heel nuttig als je de datingsite eerst wil leren kennen voor je overgaat op betalen. Helaas bieden niet alle datingssites de mogelijkheid aan een gratis lidmaatschap aan te maken en dat is zonde.

 • Prijzen onduidelijk

Je komt ook nog weleens datingsites tegen waarbij de prijzen niet duidelijk aangegeven zijn. Op deze datingsites betaal je bijvoorbeeld per dienst of bericht en geen vaste prijs voor je abonnement.

Wat ons sceptisch maakt aan datingsites

Internet daten heeft altijd een aantal valkuilen, of je nu een single ouder bent of niet.

 • Veel behoeftige mensen

Op een datingsite zul je gemiddeld een hoger percentage behoeftige mensen tegenkomen dan in de rest van de samenleving. Graag bij iemand willen zijn, of op zoek naar iemand om je leven mee te delen, is niet hetzelfde als behoeftig zijn: behoeftige mensen zijn vaak wat minder kritisch als het op partnerkeuze aankomt. Het gaat hen er vooral om dát ze een relatie hebben.

 • Eerste indrukken zijn niet alles

Mannen, maar vooral vrouwen (sorry dames) hebben er nogal eens een handje van: ze vertrouwen intuïtief op de eerste indruk die ze van iemand hebben. Maar is dat wel zo handig? Of een profiel nu aantrekkelijk is ingericht of niet: uiteindelijk zegt dat niet zo heel veel over de persoon die erachter schuilgaat. Wil je iemand echt leren kennen, ga dan in gesprek.

 • Ook bindingsangst komt veel voor

Gemiddeld genomen zullen er ook meer mensen met bindingsangst op een datingsite zitten dan je gemiddeld in de maatschappij tegenkomt. Ook dat is een obstakel om te overwinnen.

 • Impulsiviteit?

Impulsieve mensen kunnen zich op datingsites flink uitleven. Jezelf bloot geven en snelle afspraken maken, bijvoorbeeld voor seks, is op datingsites een stuk makkelijker dan in het normale leven. Maar is dat uiteindelijk wel waar je naar op zoek bent? Maakt het je echt gelukkig?

 • Ga alleen internet daten als je emotioneel gezond bent

Voor mensen die emotioneel gezond zijn, is internet daten superhandig. Heb je in het verleden emotionele onrust en pijn belooft tijdens of na een relatie, dan zal internet daten patronen uit het verleden en je jeugd herhalen en misschien zelfs wel gaan versterken. Zit je goed in je vel, dan maak je goed doordachte keuzes en is de kans op succes stukken groter.

De beloften van single ouders dating sites – kun je er van op aan?

Single ouder datingsites zullen je beloven dat je andere leuke alleenstaande ouders gaat vinden. Maar uiteindelijk is het helemaal geen garantie dat je iemand tegenkomt met wie je een emotionele klik hebt. Dat je beide kinderen hebt, wil niet zeggen dat je tot elkaar wordt aangetrokken. Het fijne van single ouders datingsite is dat je je er in ieder geval welkom op voelt. Zelfs als vind je geen relatie, je zult altijd mensen tegenkomen om ervaringen mee te delen.

Single ouders datingsites onder de loep: wij hanteren deze criteria

Als wij datingsites voor single ouders, of datingsites in het algemeen beoordelen, letten we hier op:

 • Privacy en veiligheid zijn van groot belang

Op een datingsite van hoge kwaliteit zijn je privégegevens veilig en worden nepprofielen snel verwijderd. Je herkent een veilige datingsite onder meer aan het Keurmerk Veilig Daten van de Consumentenbond.

 • Groot ledenaanbod – hoe meer actieve leden je tegenkomt, hoe groter je kans op een match

 • Goede matchingsalgoritmes

Ook belangrijk bij een datingsite is dat matches op een goede manier tot stand komen. Zo zie we regelmatig datingsites waarbij we “bijna perfecte” matches krijgen voorgeschoteld met wie we bijna niets gemeen hebben. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De allerbeste datingsites maken daarom gebruik van psychologische testen om jouw voorkeuren beter te begrijpen.

 • Eerlijke prijzen

We zijn op zoek naar single ouders datingsites die een eerlijke prijs voor een abonnement vragen. Het maandbedrag mag niet te hoog zijn. Ook is het fijn als je allerlei extra’s krijgt, zoals mogelijkheden deel te nemen aan evenementen die de datingsite voor haar leden organiseert.

 • Gebruikersreviews

Gelijk een beeld krijgen van wat er wel en niet deugt aan een datingsite? Daarvoor lees je de reviews van klanten. Als je op Google de naam van de datingsite in kwestie invoert, plus de term “Klacht” of “Klachten”, zul je zeker resultaten krijgen. Als mensen overwegend positief zijn, dan is dat een goed teken. Zijn mensen negatief, lees dan vooral wat hen niet bevalt.

Datingsites voor single ouders: een rangschikking

Zoals gezegd, bespreken we in dit uitgebreide artikel de beste datingsites voor single ouders die we online zijn tegengekomen. De meeste van deze datingsites richten zich specifiek op alleenstaande ouders, al zijn er natuurlijk ook genoeg datingsites die breder zijn opgezet: je komt hier heel veel verschillende mensen tegen. Ook als alleenstaande ouder heb je een goede kans een match te vinden op zo’n breed opgezette datingsite waar veel mensen lid van zijn.

Single ouders datingsite 1: De verschillende site van alleenstaandeouders.com zijn de beste algemene keuze

We hebben het al verklapt, maar volgens ons is Alleenstaandeouders.com de beste keuze voor single ouders. Waarom dat is?

 • Deze datingsite is 100% gratis

 • Dankzij de MatchMaker op de website kun je de kwaliteit van je matches verder verbeteren

 • Ga op zoek naar een date, een vriendschap of zelfs een vaste relatie

 • De single ouders op deze website zijn naar serieus contact op zoek

 • Alle nieuwe leden en profielen worden met de hand geselecteerd

 • De website is ook via smartphone en tablet toegankelijk

 • Berichten kunnen onbeperkt verstuurd en ontvangen worden

 • Heb je een match? Dan zie je dat gelijk.

>> Aanmeldpagina alleenstaande mama's

>> Aanmeldpagina alleenstaande papa's

Single ouders datingsite 2: Alleenstaande-mamas is speciaal voor moeders

Weten wat je allemaal met Alleenstaande-mamas.nl kunt?

 • Een profiel is een paar korte stappen aangemaakt en makkelijk te personaliseren

 • Op de Veel gestelde vragen pagina vind je op (bijna) al je vragen antwoord

 • Neem gemakkelijk contact op met de helpdesk bij vragen, klachten of opmerkingen

 • Gratis toegang is mogelijk, of anders kies je voor het VIP-toegang abonnement.

>> Aanmeldpagina alleenstaande mama's

Single ouders datingsite 3: Alleenstaande-papas is er voor de vaders

Zoals gezegd, waar er een Alleenstaande-mamas is voor single moeders, is er ook een Alleenstaande-papas voor single moeders. Alleenstaande-papas zit min of meer hetzelfde in elkaar.

 • Je personaliseert je profiel heel gemakkelijk

 • Vind antwoorden op je vragen op de Veel gestelde vragen pagina

 • De klanten- (en klachten)service staat klaar voor al je vragen en opmerkingen

 • Kies voor een gratis profiel of een uitgebreid profiel (VIP-toegang)

 • Verstuur knipogen en persoonlijke berichten, plus zie wie je het laatst bezocht heeft.

>> Aanmeldpagina alleenstaande papa's

Single ouders datingsite 4: Alleenstaande-moeders.nl is er voor moeders en voor vaders

Alleenstaande-moeders? Alleenstaande-mamas? De intentie is in ieder geval duidelijk. Ook Alleenstaande-moeders.nl is specifiek ingericht om single moeders te helpen aan een leuke date.

 • 1 op de 3 vindt bij Alleenstaande-moeders een partner en dat is een keurig gemiddelde

 • Per week zijn er gemiddeld maar liefst meer dan 1000 inschrijvingen

 • Op de website vind je een keurige man-vrouwverhouding: 48% heren en 52% dames

 • Alle profielen worden door medewerkers met de hand gecontroleerd

 • Je privégegevens worden versleuteld verstuurd dankzij het web beveiligde SSL-certificaat
 • Op de helppagina krijg je op bijna iedere vraag een passend antwoord.

Single ouders datingsite 5: ook op Happy Pancake kun je als alleenstaande ouder goed terecht

Een gekke naam is Happy Pancake zeker, maar toch is deze – van oorsprong Scandinavische – datingsite verrassend serieus.

 • Happy Pancake is in Scandinavië al jaren razend populair en wordt ook in Nederland steeds populairder
 • Happy Pancake is 100% gratis te gebruiken – dat is nog eens een financiële meevaller

 • Je gegevens zijn veilig

 • Profielen worden gecontroleerd

 • Het enige kleine nadeeltje is dat om de website (zonder abonnement opbrengsten) draaiende te houden, je af en toe reclames te zien krijgt.

Single ouders datingsite 6: dé tegenhanger voor Alleenstaande-moeders.nl is Alleenstaande-vaders.nl

Waar er een Alleenstaande-papas is voor Alleenstaande-mamas, is er een Alleenstaande-vaders voor Alleenstaande-moeders. Wat Alleenstaande-vaders je te bieden heeft, is het volgende:

 • Een succesratio van liefst 1 op 3: 1 op 3 vaders vindt een vaste relatie – een fraai gemiddelde

 • Alle nieuwe profielen worden met de hand gecontroleerd

 • Je kunt Alleenstaande-vaders ook vanaf tablet of mobiel gebruiken

 • Per week vinden er gemiddeld ruim 1000+ nieuwe inschrijven plaats

 • Gemiddeld genomen zijn er net iets meer vrouwen (52%) dan mannen (48%) dus dat is mooi meegenomen

 • Op Alleenstaande-vaders kun je terecht voor vriendschappen, dates en natuurlijk voor relaties.

Single ouders datingsite 7: Elitedating is voor hoogopgeleide singles, ook voor single ouders

De doelgroep van Elitedating is in eerste instantie hoger opgeleiden. Hoewel de site niet expliciet voor single ouders is, zul je hier ook veel (hoger opgeleide) single ouders tegenkomen.

 • Per week vind je op Elitedating gemiddeld 1500 nieuwe leden

 • Ongeveer 52% van de leden is vrouw, 48% is man

 • Elitedating heeft een eigen fraudeteam dat profielen van oplichters en andere nep-profielen opspoort en verwijderd

 • Maar liefst 85% van alle aangesloten leden is hoogopgeleid

 • Bij de matchmaking wordt goed gekeken naar de persoonlijke voorkeuren van leden

 • Kwaliteit staat voorop, kwantiteit komt op de tweede plaats – dagelijks word je aan 3-7 passende singles voorgesteld

 • Elite Dating maakt gebruik van een algoritme gebaseerd op het zogenaamde “Big Five Model” een belangrijke pijler binnen de persoonlijkheidspsychologie vandaag de dag.

Single ouders datingsite 8: ook als single ouder kun je op Parship uitstekend terecht

Het fijne van Parship is dat deze datingsite voor bijna elke doelgroep geschikt is. Waarom dat is?

 • Parship maakt gebruik van uitgebreide persoonlijkheidstesten om matches zo accuraat mogelijk te maken

 • Op Parship is bijna iedereen naar een écht serieuze relatie op zoek

 • Partnervoorstellen worden voor jou geselecteerd: jij beslist wie je aanschrijft

 • Mocht je dat willen, dan krijg je uitgebreid ondersteuning en dating tips

 • Parship heeft het Veilig Daten keurmerk en is aangesloten bij Thuiswinkel.org, wat betekent dat je privégegevens versleuteld verstuurd worden (pottenkijkers kunnen er niet bij)

 • In januari 2021 nog scoorde Privacy “Uitstekend” in de Privacymeter van de Consumentenbond

 • Wist je dat je bij Parship ook kunt video daten?

Single ouders datingsite 9: op Lexa kom je heel veel verschillende profielen tegen

Lexa is voor veel single ouders ook een geschikte datingsite? Dat heeft met het volgende te maken:

 • Lexa is de grootste Nederlandse datingsites – hier vind je het grootste aanbod singles

 • Lexa is gecertificeerd door Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg (ieder jaar opnieuw wordt gecontroleerd of een online winkel/datingsite hier nog voor in aanmerking komt)

 • Lexa heeft ook het Keurmerk Veilig Daten van de Consumentenbond

 • Het fijne van Lexa is dat de datingsite ook regelmatig offline evenementen organiseert voor leden en dat door heel het land

 • De controle op nepprofielen is één van de strengste van alle datingsites

 • Lexa is ook in app vorm te gebruiken

 • Nadeel: het aantal functionaliteiten als gratis lid is wel wat beperkt

 • Een ander nadeel is dat de website er soms wat rommelig uitziet (al oogt deze wel aantrekkelijk).

Single ouders datingsite 10: probeer Match4Me als je single ouder bent én hoog opgeleid

Net als Elitedating is Match4Me vooral gericht op het segment hoger opgeleiden. Ook op deze datingsite vind je meer dan genoeg single ouders, of mensen die net zo graag single ouders daten.

 • Ben je hoger opgeleid? Dan kom je veel andere hoog opgeleiden tegen

 • Ook bij Match4Me worden profielen met de hand gecontroleerd

 • Match4Me maakt onderdeel uit van MatchMedia, het overkoepelende bedrijf dat in verschillende Europese landen actief is met zijn datingplatforms

 • Hoewel de organisatie internationaal is, wordt er altijd op de lokale markt gericht – hier worden de websites op aangepast

 • Bij match4Me kan elke dater een persoonlijke blog aanmaken

 • De klantenservice van Match4Me is door MVLife bekroond: op elk mailtje ontvang je altijd een antwoord.

Lexa: één van de beste single ouders datingsite volgens veel andere bronnen

Ook onder andere Onlinedatingwijzer raadt Lexa aan als één van de beste datingsite voor alleenstaande ouders. Dat heeft te maken met het grote aantal leden – hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hoe meer vissen in de vijver, hoe groter de kans dat je er één aan de haak slaat. Van alle Nederlandse datingsites biedt Lexa het grootste platform – de kans op succes lijkt hier optimaal.

De beste datingapps voor single ouders nog eens in onze vergelijker

Tot slot vind je hieronder nog onze vergelijker, waarin je alle geteste dating-aanbieders nog eens overzichtelijk naast elkaar kunt leggen. We hebben de optie ‘single ouders' alvast standaard aangevinkt, zodat je de actuele datingsites die uitblinken in die categorie alvast als eerste ziet:

Onze single ouders datingsite bronnen

Voor dit artikel voor single ouders datingsites hebben we de volgende sites ter inspiratie gebruikt:

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps

Single ouders dating? Je kunt vooruit

In Nederland zijn verrassend veel datingsites te vinden waarop je als singel ouder terecht kunt. In het bovenstaande hebben we onze top tien met je gedeeld en aangegeven waarom deze sites van zulke hoge kwaliteit zijn. Ook hebben we je tips gegeven voor online daten in het algemeen.