Wat is het beste ijsbad om te kopen voor thuis? In de wereld van persoonlijke ontwikkeling kunnen we er niet meer omheen: iedereen heeft het erover of heeft het wel eens gedaan. Zelfs de normale burger heeft er eentje in de tuin. Het is echt mainstream geworden. En gelukkig maar, want dit is een van de gezondste dingen die je kunt doen: een ijsbad nemen! Wij testten welke de beste is. Ook keken we naar wat Tros Radar en de Consumentenbond hierover zeiden. Lees verder…

Onze zoektocht naar het perfecte ijsbad

Een aantal jaren geleden maakte mij het product ijsbad nieuwsgierig. Dat kwam omdat ik de Wim Hof Challenge bekeek. Zoals je misschien wel weet ga je bij deze challenge een bepaalde tijd in een ijsbad zitten, meestal tot je schouders of nek, bij een temperatuur van 0 tot 5 graden. Het schijnt goed te helpen bij het versterken van het immuunsysteem, vermindering van ontstekingen en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het is dan ook echt een heuse trend geworden om een ijsbad in huis te hebben.

In het begin twijfels over de ijsbaden, tot we het merk Frozen Tubs tegenkwamen

Echter had ik in het begin wel zo mijn twijfels over ijsbaden. Ik vroeg mij af of het mij geld wel waard was, want een ijsbad is best een dure aanschaf. Toch besloot ik een aantal ijsbaden aan te schaffen om uit te proberen. De ijsbaden bleken niet heel veel effect te hebben en ik raad daarom ook aan om niet zomaar willekeurig een ijsbad aan te schaffen. Tot we een op aantal merken stuitten die wél voldeden…

Via YouTube bij de juiste ijsbaden

Maar gelukkig eindigt het verhaal niet hier, want na wat beter onderzoek op internet kwam ik terecht bij een aantal goede producten. Via YouTube bekeek ik wat product reviews en vond een aantal uitstekende ijsbaden. In deze video’s werden alle voor- en nadelen besproken en kon ik een betere keuze maken. Nu kan ik niet meer zonder een ijsbad en ben ik heel tevreden over mijn aankoop.

De voordelen van een ijsbad

Er zijn een aantal redenen waarom ik uiteindelijk toch heb besloten om in een ijsbad te investeren. Zo is mijn ijsbad heel makkelijk te verplaatsen en is het niet te zwaar. Ideaal als ik het mee wil nemen naar mijn vrienden. Ook is de aankoopprijs interessant gebleken. Het is zo dat er hele dure ijsbaden zijn, maar gelukkig zijn er de laatste jaren

Dit zijn onze beste keuze ijsbaden

Hierbij alvast een snelle antwoord van de beste ijsbaden op de markt volgens ons:

 • Beste in Europa geproduceerde ijsbad in de categorie premium kwaliteit:
  Frozen Tubs >>
 • Beste in Europa geproduceerde ijsbad uit de test in de categorie budget:
  Frozen Tubs Go >>
 • Beste keuze onder de Chinese dropship-modellen: AYOO IJsbad
 • Beste design: Zapply IJsbad XXL

Wie ben ik om de beste ijsbaden te reviewen?

Je vraagt je nu natuurlijk af wie ik ben om de beste ijsbaden te reviewen? Ik ben een man van in de dertig en vind gezond leven ontzettend belangrijk. Ik probeer dan ook zo gezond mogelijk te leven met veel sporten, gezond eten en een juiste levensstijl aan te houden. Een aantal jaren geleden zag ik de Wim Hof Challenge. Er werd beweerd dat in een ijsbad zitten voor een tijdje ontzettend veel gezondheidsvoordelen heeft. Dat moest ik gewoon uitproberen en gelukkig werkt het voor mij. Ik gebruik nu nog steeds veel mijn ijsbad en wil mijn enthousiasme over dit product delen met jullie.

De reden waarom je kritisch moet kijken naar dit soort producten

Door de challenge zijn er deze laatste jaren ontzettend veel nieuwe modellen ijsbaden op de markt verschenen. Ik moet echter toegeven dat niet alle modellen even effectief zijn en goed werken. Daarom raad ik je aan als je een ijsbad wilt aanschaffen een kritische blik moet hebben. Ga niet zomaar uit van het eerste model wat je tegenkomt, maar vergelijk. De vergelijking heb ik gelukkig al voor je gedaan en de beste modellen ijsbaden vind je in dit artikel. Je kunt met deze producten niet verkeerd gaan en ze zijn de beste koop.

Mijn eerste reactie van ijsbaden

De afgelopen jaren heb ik een aantal ijsbaden aangeschaft. Mijn eerste ervaring met een ijsbad was niet heel positief. Het ijsbad zat niet comfortabel, was te klein en ik merkte weinig verandering in mijn gezondheid. Het product voldeed gewoon niet aan mijn verwachtingen en het was weggegooid geld. Gelukkig heb ik niet opgegeven, andere modellen geprobeerd en met veel meer succes. Nu heb ik een fantastisch ijsbad in huis staan en maak er geregeld gebruik van. Ik kan niet meer zonder.

Wat beloven fabrikanten van ijsbaden?

Zoals bij veel producten beloven fabrikanten van alles over hun eigen producten. Dat is niet heel vreemd, want er moet natuurlijk zoveel mogelijk verkocht worden. Uiteraard beloven fabrikanten van ijsbaden dat het je lichaam laat herstellen en je zo gezond mogelijk maakt. Dat soort gezondheidsclaims zijn heel mooi, maar is het ook echt zo? Zijn het niet alleen mooie praatjes om zoveel mogelijk modellen te verkopen? Ik kan je vertellen dat de ijsbaden in dit lijstje ontzettend effectief zijn en dat je er na een aantal weken beter van gaat voelen. Een ijsbad nemen werkt naar mijn mening dan ook daadwerkelijk en is niet zomaar een gimmick.

Waar op letten bij het kopen van een ijsbad?

Heb je interesse om een ijsbad aan te schaffen, dan zijn er naar mijn mening een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Belangrijk is de grootte van het ijsbad. Wil je het product persoonlijk gebruiken, dan heb je aan een klein model genoeg. Wil je het ijsbad delen met je vrienden of vriendinnen, dan is het verstandig om een groter model aan te schaffen. Kijk ook naar de isolatie van het ijsbad. Het ijs moet namelijk zo lang mogelijk bevroren blijven en de temperatuur van het water moet constant blijven. Met een betere isolatie zorg je voor een meer effectief gebruik van het ijsbad. En kijk naar duurzaamheid van het product. Je wilt dat een ijsbad zo lang mogelijk meegaat en het materiaal moet bestand zijn tegen lekkages en scheuren. Met een goede duurzaamheid zorg je ervoor dat je het ijsbad veilig kunt gebruiken.

Hoe heb ik deze producten getest?

Ik heb door de jaren heen verschillende ijsbaden getest. Gewoon omdat niet ieder ijsbad goed zijn werk deed. Aan de hand van mijn ervaringen met verschillende ijsbaden heb ik een mooi lijstje kunnen samenstellen van de beste ijsbaden. De ijsbaden in dit lijstje zijn volgens mij de beste op de markt en je kunt er niet verkeerd mee gaan. Maak je veel gebruik van een ijsbad, dan kun je daar echt voordelen mee behalen voor je gezondheid.

#1 beste ijsbad uit de test: Frozen Tubs

Variant zonder koelingssysteem:

Variant met koelingssysteem:

Wow, wat is dit een topproduct. Het ijsbad van Frozen Tubs is gemaakt van het materiaal van de beste kwaliteit. Het is niet zomaar een stuk plastic dat in je tuin erbij staat als iets dat nodig opgeruimd moet worden: het staat er echt als premium item. Het is bestand tegen rot en schimmel en het houdt al het vuil buiten dankzij de deksel. Ze hebben zelfs ook een elektrische variant, maar binnen de niet-elektrische ijsbaden kwam deze van Frozen Tubs als beste uit onze test.

Top 3 budget-ijsbaden

Het hierboven genoemde merk Frozen Tubs kwam als beste uit onze test. Deze was het meest robuust, netjes, effectief en duurzaam. Heb je echter geen problemen met plastic alternatieven, kijk dan hieronder in onze top 3 budgetbaden:

1. Het Go Model van Frozen Tubs

Ik vind het ijsbad “The Frozen Go” van Frozentubs een uitstekende budgetvriendelijke keuze voor thuisgebruik. Mijn ervaring met dit product heeft me laten zien dat het een efficiënte en kostenbesparende manier is om van koudwatertherapie te genieten.

Pluspunten:

 • Ik waardeer vooral de hoogwaardige isolatie van het bad, met drie lagen thermisch geïsoleerde TPE-bescherming. Dit is iets wat ik bijzonder nuttig vind: Het houdt het water op een constante temperatuur, waardoor ik in de wintermaanden geen ijs hoef toe te voegen als ik gewoon kraanwater gebruik. Dit bespaart mij zowel tijd als geld. Wat de geschiktheid voor verschillende weersomstandigheden betreft, kan ik genieten van koudwatertherapie bij een constante watertemperatuur van 15°C of lager. Dit is ideaal voor als ik het ijsbad buiten wil opzetten.
 • Ik ben ook erg tevreden over de meegeleverde accessoires, zoals de geïsoleerde deksel en de “All weather cover”. Deze dragen bij aan het behoud van de gewenste watertemperatuur en houden het bad schoon, wat ik erg belangrijk vind.
 • De grootte van het bad is ook een pluspunt voor mij. Het is groot genoeg voor personen tot 2 meter, wat zorgt voor voldoende comfort. En dan de kwaliteit van het materiaal: Ik vind de stevige kwaliteit en de gemakkelijke installatie van het bad zeer aantrekkelijk. Het is eenvoudig op te zetten en weer leeg te maken, wat het gebruiksgemak bevordert.

2. Lagoon Opblaasbaar IJsbad

Volgens mijn ervaringen is de Lagoon Opblaasbaar IJsbad niet niet de beste uit de test, omdat Frozen Tubs toch echt wel het meest robuust is. Dit ijsbad van Lagoon is echter ontzettend makkelijk om in gebruik te nemen. Je kunt het makkelijk opblazen, omdat er een luchtpomp is bijgeleverd. De inhoud is best groot te noemen met een inhoud van 180 liter. Het is mogelijk om het ijsbad met zowel warm als koud water te vullen. Ben je klaar, dan kun je met een ingebouwd tapkraantje het ijsbad leeg laten lopen en vervolgens opvouwen. En interessant aan dit type ijsbad is dat je het makkelijk een nachtje buiten kan laten staan, omdat het een speciale afdekhoes heeft. Zonder twijfel is deze Lagoon Opblaasbaar IJsbad mijn favoriet.

Pluspunten:

 • Grote inhoud van 180 liter
 • Ingebouwd tapkraantje om water leeg te laten lopen
 • Speciaal afdekhoes

3. AYOO IJsbad

Een andere favoriet uit mijn test is deze AYOO IJsbad. Het is een budgetkeuze en is daardoor heel interessant qua aanschafprijs. Je kunt met dit ijsbad ontspannen of je immuunsysteem versterken. Het leuke aan dit ijsbad is dat het vullen van het water zo gebeurd is en dan het bad snel is opgepompt. Ben je klaar met het gebruik, dan kun je het bad eenvoudig laten leeglopen via twee verschillende afvoeren. Het ijsbad is heel makkelijk op te vouwen en op te bergen. En natuurlijk kun je dit AYOO IJsbad ideaal gebruiken voor een koude training volgens de Wim Hof methode.

Pluspunten:

 • Vullen met water is zo gebeurd
 • Ideaal voor koud training volgens de Wim Hof methode
 • De beste budgetkeuze

Mooiste keuze die helaas uit de verkoop is gehaald: Zapply IJsbad XXL

Deze Zapply IJsbad XXL vond ik de mooiste uit mijn ijsbaden test, maar helaas is deze op dit moment niet meer te verkrijgen. Heb je extra ruimte beschikbaar, dan was dit ijsbad ideaal om neer te zetten. Dit ijsbad van Zapply is dus een XXL waar je met meerdere personen in kunt zitten. Het bad heeft een breedte van 86 centimeter, maar kan daarnaast ook compact genoemd worden. Vandaar dat dit model heel makkelijk in een hoek van de huiskamer neergezet kan worden. Heb je een kleine ruimte, dan is dit Zapply IJsbad ook het aanschaffen waard. En wil je dit ijsbad meenemen naar vrienden, dan kan dit heel makkelijk. Het is heel makkelijk op te vouwen en mee te nemen in een tas.

Pluspunten:

 • Prachtig ontwerp
 • XXL waardoor meerdere personen er gebruik van kunnen maken
 • Overal mee naartoe te nemen

Wat zegt Radar over ijsbaden?

Radar heeft een kort artikel geschreven over ijsbaden. Ze vragen zich af of de methode van Wim Hof wetenschappelijk te onderbouwen is. Ze stellen dat er lange tijd werd gedacht dat het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem niet op een bewuste manier beïnvloed kunnen worden. Er werd echter ontdekt door onderzoekers dat het met bepaalde technieken, zoals de techniek van Wim Hof, wel mogelijk is. Dat een ijsbad gezondheidsvoordelen heeft wordt dus min of meer bevestigd door wetenschappers.

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/reacties/item/je-immuunsysteem-beinvloeden-met-een-ijsbad-of-koude-douche/

Veel gestelde vragen over ijsbaden

Kun je een ijsbad gebruiken om gewicht te verliezen?
Een ijsbad kan helpen bij het verminderen van gewicht. Echter is een ijsbad nemen niet heel effectief voor minder gewicht. Wel kan een ijsbad zorgen voor een betere gezondheid en gezondere levensstijl. Wil je veel gewicht verliezen, dan zijn er betere methoden dan een ijsbad nemen.

Hoeveel keer een ijsbad nemen?
Hoeveel keer per week je een ijsbad moet nemen is afhankelijk van hoe je lichaam reageert op het ijsbad. Gemiddeld genomen wordt er aangeraden om één à twee keer per week een ijsbad te nemen.

Is een ijsbad nemen veilig?

Een ijsbad nemen is heel veilig om te doen en geen enkel probleem. Wel is het belangrijk om ongeveer tien minuten in het bad te zitten en niet langer. En zorg ervoor dat je altijd iemand bij je hebt en dat je de juiste ademhalingstechnieken gebruikt. Dan kan er niets verkeerd gaan.

Dit is wat je nu moet doen

Je hebt nu alle informatie om het beste ijsbad aan te schaffen. Je zult merken dat je na een aantal weken een ijsbad te hebben gebruikt je een stuk gezonder gaat voelen. Het is dus echt zo dat een ijsbad voor een betere gezondheid zorgt. Gelukkig zijn de afgelopen jaren veel verschillende ijsbaden op de markt verschenen, omdat het product zo populair is in Nederland. De populariteit van dit product is natuurlijk niet zonder reden, het werkt echt. Kijk naar mijn beste ijsbaden, maak een keuze en schaf een ijsbad aan. Alles voor een goede gezondheid.

Heel veel succes gewenst met de aankoop van een nieuw ijsbad!