Wat zijn goede boeken over pesten om te lezen? De beste steun biedende boeken en verhalen over pesten vind je hier, voor kinderen, tieners, 15+ en volwassenen. Lees verder voor de lijst met aanraders…

De lijst met de beste boeken met het thema pesten

Dit is de beste literatuur met verhalen en informatie over pesten:

Het beste nieuwe boek over pesten: Vecht Voor Jezelf

In 2023 is het prachtige boek “Vecht Voor Jezelf” verschenen. Dit is het allerbeste boek over pesten: we kunnen betogen dat de auteur, Amber Groneschild, een begaafd schrijver is over dit onderwerp. Dit boek raakt namelijk diep aan de kern van het probleem van pesten en werpt een indringend licht op de schadelijke effecten ervan.

Wat dit boek zo krachtig maakt, is dat het de lezers laat beseffen dat zelfs één kleine pest-opmerking genoeg kan zijn om iemand diep te raken. Het benadrukt het belang van empathie en begrip, en herinnert ons eraan dat we niet altijd weten wat anderen achter de schermen doormaken. Het toont de tragische gevolgen van het verder naar beneden halen van iemand die al onzeker is, en hoe dit hun potentieel om hun bijzondere talenten te laten zien kan belemmeren. Door deze inzichten in een meeslepend verhaal te verweven, slaagt Amber Groneschild erin om de lezers diep te raken en een blijvende impact te maken.

Wat Amber Groneschild als auteur zo bijzonder maakt, is haar persoonlijke ervaring met onzekerheid en pesten. Ze heeft zelf een intens gevecht gevoerd om haar zelfvertrouwen terug te vinden en haar innerlijke kracht te herontdekken. Haar verhaal straalt hoop uit en biedt praktische inzichten en oplossingen voor degenen die momenteel met pesten te maken hebben.

Beste boek over pesten op school: Spijt (12-15 jaar)

De boeken van Carry Slee zijn spannend en ze hebben een heldere boodschap om wat te gaan doen tegen pesten. Daarom is Spijt ook internationaal geprezen. Te spannend voor basisschoolleerlingen, maar uitstekend voor 12+.

Spijt!

Spijt!€ 8,99

Informatief boek: Laat je niet verpesten – Hoe word je sterker na een pestverleden?

Dit boek neemt je eindelijk terug naar je pestverleden zodat je dat gebruikt om sterker te worden. Je beperkingen kunnen hierdoor worden opgelost, zoals het gevoel altijd eenzaam te zijn, minderwaardigheid, angst, bindingsangst, faalangst en het uit de weg gaan van conflicten.

Laat je niet verpesten

Laat je niet verpesten€ 7,90

Boek voor kleine kinderen: Het geheim van de pestvogel

Wat nou als… de pester zélf ook gepest wordt? Eigenlijk draait het daarom. Het is niks persoonlijks als jij gepest wordt, maar het heeft van alles met de ander te maken. Een belangrijke les voor kinderen.

Inspecteur Gordon -  Het geheim van de pestvogel

Inspecteur Gordon – Het geheim …€ 14,85

Prentenboek over pesten

De serie ‘Pesten in perspectief' heeft gezellige tekeningen over een niet-zo-gezellig maar belangrijk onderwerp.

Pesten in Perspectief -  Stoer

Pesten in Perspectief – Stoer

Pesten in Perspectief -  Bang

Pesten in Perspectief – Bang€ 17,50

Pesten in Perspectief -  Raar

Pesten in Perspectief – Raar€ 17,50

Boek over pesten op het werk: Pesten en agressie op het werk

‘Pesten en agressie op het werk – Omgaan met ongewenst gedrag' is een uniek boek over pesten op het werk. Met name gericht op HR-afdelingen.

Pesten en agressie op het werk

Pesten en agressie op het werk€ 27,45

Spel over pesten

Voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs is er dit spel over pesten ontworpen.

Films en documentaires over pesten

 • Mean Creek (2004)
 • Bully (2011)
 • Spijt (2013)
 • A Girl Like Her (2015)

Dit waren alle aanraders rondom pesten.