Wat zijn de beste, meest inspirerende zelfhulpboeken voor lichamelijke, emotionele, professionele en/of persoonlijke ontwikkeling? Lees verder voor een overzicht met top 10…

De top 10 lijst met beste boeken voor zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling

Alle boeken uit deze lijst moedigen je aan om jezelf te helpen met het thema waarin je jezelf wilt verbeteren of jezelf gezonder wilt maken. Na onderstaande lijst vind je een toelichting.

De #1 beste keuze

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Wil je zélf aan de slag met leuke en simpele maniertjes om je leven leuker en energieker te maken? Neem dan zeker een kijkje in het NLP Doe-Boek. Dit is een uitstekend boek om jezelf en anderen te leren coachen op allerlei kleine en leuke manieren in het dagelijks leven. Zie het inkijkexemplaar >>

# 2 t/m 10

Het Happiness project

Het Happiness project€ 7,95

Miracle Morning

Miracle Morning€ 34,95

Het zelfhelend vermogen

Het zelfhelend vermogen€ 24,50

De cirkel is rond

De cirkel is rond€ 27,99

Houd me vast

Houd me vast€ 25,99

De kracht van het nu

De kracht van het nu€ 26,95

Vier vragen die je leven veranderen

Vier vragen die je leven verandere…€ 22,95

The One Thing

The One Thing€ 10,99

The Power of Habit

The Power of Habit€ 13,47

Bonus-tip:

Predictably Irrational (Revised Edn)

Predictably Irrational (Revised Ed…€ 9,50

Wat voor zelfhulpboeken vind je in deze top 10 lijst?

In onderstaande zelfhulpboeken vind je allerlei manieren om zelf iets te verbeteren aan jezelf. Dit maakt dat dit soort boeken ook wel zelfontwikkeling-boeken worden genoemd.

  • Het Happiness-project: waar je ook mee zit, uiteindelijk wil je gelukkig zijn.
  • The Miracle Morning: een gezonde slaap en een optimale ochtend draagt gigantisch bij aan je gezondheid. En dat versnelt het proces van herstel.
  • Het Zelfhelend Vermogen: een meer letterlijke vorm van zelfhulpboek ga je niet vinden. Deepak Chopra en Rudolph E. Tanzi vertellen je hoe je – naast je doktersbezoek – iedere ziekte zelf kunt genezen via de kracht je eigen lichaam.
  • De Cirkel is Rond is het laatste boek dat Wayne Dyer schreef voor hij overleed. Geheel passend kijkt hij terug op zijn leven met de belangrijkste methodes om jezelf te helpen en ontwikkelen. Trouwens, ook De Foutieve Zones van Wayne Dyer is een zelfhulpklassieker die door vele psychologen aanbevolen wordt. Het boek legt praktisch uit hoe je een goede psychologische gezondheid houdt.
  • Houd Me Vast laat zien dat ook om aan je relatie te werken, je niet per se naar een relatie-coach hoeft. Met het juiste zelfhulpboek kun je ook zelf aan de slag.
  • De Kracht van het Nu: om via de spirituele tour zelf aan de slag te gaan met problemen.
  • Byron Katies 4 vragen zijn voor talloze mensen een praktische uiteenzetting geweest van een spirituele invalshoek om uit hun gepieker en depressie te stappen.
  • The One Thing: op het gebied van ondernemen, doelen halen en succes, heeft dit boek de meeste impact gemaakt in de laatste jaren. Het leert je een methode die je zelf kunt toepassen die extreem simpel is doordat het maar één stap bevat: doe één ding, en blijf datgene een jaar lang doen – zonder dat je ook andere dingen gaat doen – totdat je succes hebt.
  • The Power of Habit: in het verlengde van The One Thing vinden we dit boek, omdat gewoonte iets is wat je jezelf kunt aanleren, zodat je jezelf naar succes leidt. Een echt zelfhulpboek dus!
  • Predictably Irrational: voor mensen die zichzelf willen helpen op het gebied van marketing, of voor mensen die zichzelf ervoor willen wapenen. Dit is – samen met Invloed – een van de boeken die het meeste impact heeft gemaakt rondom het thema van menselijk gedrag in marketingcommunicatie.

Wat houden zelfhulpboeken in?

Zelfhulp houdt in dat je – naast je doktersbezoek – zelfstandig dingen uittest. Gewoon vanuit je eigen huis. Dat kan door middel van boeken waarmee je dus zelfstandig aan de slag kunt met je eigen thema.

Soms is het om een probleem op te lossen en soms is er niks aan de hand maar wil je jezelf simpelweg nóg beter maken. In dat geval worden dit soort boeken ook wel eens ‘zelfontplooiing-boeken' genoemd.

Zo worden zelfhulpboeken bijvoorbeeld gebruikt bij gezondheidsklachten, stress, burn-out en depressie. Maar ook om zelfstandig aan de slag te gaan met het verbeteren van je carrière of relatie.

Ook worden dit soort boeken vaak gebruikt voor zelfontwikkeling, oftewel zelfontplooiing zonder dat er per se ‘iets mis is'. In dat geval wil je gewoon beter worden in iets, of over het algemeen gelukkiger worden.

De methodieken van veel zelfhulpboeken kunnen hetzelfde voorschrijven als wat een dokter zou doen. Daarnaast zijn er veel boeken die een ‘alternatieve' of ‘spirituele' aanpak aanbieden..

Meer goede boeken over zelfontwikkeling? Bekijk alle boekenlijsten

Zelfontwikkeling is heel breed. Het kan over alles gaan. Daarom hebben we hier een compleet overzicht gemaakt met alle lijstjes van goede boeken per onderwerp. Neem een kijkje en veel leesplezier.

Op jouw succes!