Hoe goed is Huddle en wat zijn de mogelijkheden met deze community- en e-learning-tool van IMU? Veel van onze alumni-coaches en -trainers willen hun eigen online community starten. Daarom reviewen wij hier Huddle om te kijken hoe geschikt het is. Lees verder…

Wat is Huddle?

Huddle is software die bestaat uit twee onderdelen.

  • Ten eerste kun je met Huddle binnen enkele minuten een online community maken die aan je eigen website hangt. Deze community beschikt over allerlei handige tools en is te customizen naar je eigen huisstijl.
  • Ten tweede kun je met Huddle een online trainingslocatie realiseren waar je door middel van e-learningsoftware digitale trainingstrajecten aan kunt bieden aan je members.

Huddle is dus een softwareprogramma waarmee je eenvoudig zelf een community + elektronische leeromgeving op kunt zetten voor je website. De software is ontstaan naar het idee van Tonny Loorbach, eigenaar van de Internet Marketing Unie (IMU.nl).

De software onderscheidt zich door het gebruiksvriendelijke karakter waarmee iedereen binnen een mum van tijd communities kan creëren. Bovendien maakt Huddle het mogelijk om een elektronische leeromgeving voor jouw content te creëren.

Huddle staat bekend om haar gebruiksgemak en wordt al door veel ondernemers gebruikt om online communities aan te maken en digitale content te verkopen.

Wat kost Huddle?

Als je gebruik wilt maken van Huddle kun je kiezen voor een betaling per maand of per jaar. Je krijgt dan de beschikking over een online community met je eigen domeinnaam, een online trainingslocatie met e-learning software, de mogelijkheid tot content dripping, de toetsingsmodule en de gratis Huddle app.

Je betaalt hiervoor €97 per maand of €950 per jaar. Je kunt Huddle twee weken (14 dagen) gratis uitproberen. Je krijgt dan vrijblijvend de beschikking of alle functies van Huddle. Na afloop van de proefperiode gaat jouw abonnement in. Jaarabonnementen zijn jaarlijks opzegbaar, een maandabonnement kan maandelijks opgezegd worden. Na afloop van de abonnementsperiode wordt het abonnement automatisch verlengd.

Waarom zou je als ondernemer Huddle nodig moeten hebben?

Wanneer onze klanten een premium e-boek, audioboek of training bij ons kopen, is het eigenlijk een abrupt einde als wij niks meer van ons laten horen. Daarom is een platform als Huddle handig: om in contact te blijven met je klanten – ook na de aankoop. Waarom zou je dat willen? Minder refunds en meer vervolgaankopen!

Sowieso is het voor iedere ondernemer ideaal als je business zoveel mogelijk is gebouwd op digitale producten. Door het aanbieden van online cursussen kun je jouw content verkopen zonder dat je rekening hoeft te houden met voorraden, inkoopprijs, verzendkosten en je eigen tijd. Huddle maakt het heel makkelijk om online cursussen te creëren en automatiseert het leerproces van jouw members. Door het automatiseren van de verkoop van jouw digitale product ben je als ondernemer minder tijd kwijt aan administratie en het verkoopproces. Dit zorgt ervoor dat je meer vrijheid ervaart terwijl je meer inkomsten genereert.

Bovendien zorgt community building voor een hogere klantwaarde waardoor jouw conversie stijgt. Want als jouw klant op de verkooppagina ziet dat hij/zij ook lid mag worden van een community ter waarde van zo'n €497 – €1.997 euro, is de keuze om tot aanschaf over te gaan, sneller gemaakt.

Huddle maakt het voor ondernemers heel eenvoudig om zelf online communities te realiseren en te onderhouden. Bovendien kun je met e-learning software online trainingslocaties aanmaken waar je zelf je digitale producten kunt verkopen. Kies je voor Huddle, dan kies je voor gebruiksgemak en een grote klanttevredenheid.

Voor wie is Huddle geschikt?

wat kun je allemaal met huddle

Huddle is geschikt voor iedereen met een eigen website die graag een eigen community zou willen creëren. Door middel van de software maak je eenvoudig communities met een membership-systeem aan.

Bovendien is Huddle zeer geschikt voor mensen die een online leeromgeving willen realiseren waarop zij trainingen, cursussen en dergelijke willen plaatsen.

Met deze software voorziet IMU in een behoefte van veel websitebeheerders. Huddle is zeer gebruiksvriendelijk: je hebt absoluut geen programmering-skills nodig om met Huddle een community te creëren.

Wat kun je allemaal met Huddle?

Het grote voordeel van Huddle is dat je de beschikking krijgt over een goed functionerend platform dat je volledig naar je eigen huisstijl in kunt richten. Je hangt de community aan jouw eigen website en beheert deze zelf. Je hebt de beschikking over forum boards, pinboards, polls, privéberichten, tags en notificaties.

Je hebt de keuze tussen openbare, besloten en geheime groepen. Je members kunnen zelf een profiel aanmaken. Members krijgen toegang door middel van een wachtwoord of kunnen inloggen met hun Facebook-account.

Huddle is eenvoudig via Zapier te koppelen aan andere systemen die je gebruikt voor marketing, administratie en betalingen. Zo kun je een groep aanmaken voor betalende leden en de betaling bijvoorbeeld door Plug&Pay laten voldoen. Door het koppelen van verschillende systemen kun je het beheer van je online community vrijwel geheel automatiseren.

Zelf een online community starten

huddle-community-gedeelte

Huddle had het niet makkelijker kunnen maken om een community te starten. Het enige wat je nodig hebt, is het adres van je website en de naam die je aan je community wilt geven. Vervolgens kun je starten met het customizen van je community. Zo kun je de huisstijl aanpassen zodat de community meer bij jouw imago of huisstijl past.

Daarna kun je boards aanmaken waar je members topics kunnen openen. Binnen deze topics kunnen de members met elkaar en met jou als moderator communiceren.

Wie komt er binnen in de community?

Je kunt zelf bepalen wie er actief kan zijn binnen jouw community. Als je een gesloten community wilt, kun je alleen mensen toegang geven die van jou een wachtwoord ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen de community af te sluiten voor zoekmachines zoals Google, zodat je geen ongewenste bezoekers krijgt.

Het is echter aan te raden om dit niet te doen, want zichtbaarheid in Google zorgt ervoor dat de website waar jouw community aan hangt nog beter gevonden wordt. Dit leidt tot een hogere ranking in Google. We zien vaak dat zichtbaarheid in Google leidt tot meer traffic en conversie. Het is natuurlijk jammer om die kans te laten liggen.

Als je Huddle toegankelijk maakt voor Google, gaat jouw community gratis voor jou aan het werk: zij maken lekker al je long tail SEO-content voor je.

Tip: test Huddle gratis uit

huddle-onze-ervaringen

Zou jij graag een eigen community bij je website willen hebben, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Of zou je graag online cursussen willen delen, maar heb je geen idee hoe? Dan biedt Huddle jou de oplossing. Met Huddle wordt het maken van online communities en trainingslocaties kinderspel. Open vandaag nog een account en probeer Huddle 14 dagen vrijblijvend uit.

Hoe ervaren members de community van Huddle?

wat kun je allemaal met huddle

De community is niet alleen heel gebruiksvriendelijk voor jou als moderator, maar ook voor jouw members. Het registreren als member bij een community die gefaciliteerd wordt door Huddle wijst zich helemaal vanzelf.

Daarnaast is ook het openen van topics en het reageren op topics heel eenvoudig. Huddle stimuleert bovendien members om actief te zijn binnen de community door het uitdelen van karmapunten.

Members kunnen ook mails ontvangen met de nieuwste topics en reacties. Tot slot is het ook voor members mogelijk om eigen groepen te creëren. Op die manier blijven members eerder actief en verbonden, wat goed is voor jouw community.

Groepsgevoel creëren

Zeker wanneer de community wordt uitgebreid met een online leeromgeving, zien we meer interactie ontstaan tussen members. Er worden tips en content uitgewisseld en er ontstaat een zeker groepsgevoel. Mensen vinden het nou eenmaal leuk om te communiceren met andere members die dezelfde boeken lezen, dezelfde trainingen volgen en dezelfde activiteiten ondernemen.

Deze groepsvorming en de directe communicatie met je members is een grote meerwaarde voor je website. We zien dan ook vaak dat een online community leidt tot meer traffic en meer nieuwe klanten.

Online leeromgeving: extra inkomsten

huddle-geautomatiseerd

Een groot voordeel van Huddle is dat je de software ook kunt gebruiken voor het inrichten van een online leeromgeving. Hier kun je gratis en betaalde content plaatsen zoals online cursussen, whitepapers en e-books.

Dit maakt het heel eenvoudig om je content met de leden van je community de delen en/of de betaalde content onder aandacht te brengen van je members.

Dit is een simpele manier om de inkomsten vanuit je online cursussen en trainingen te verhogen. Diverse gebruikers bouwen de community volledig gericht op de verkoop van online trainingen en cursussen.

Huddle maakt het mogelijk op met een paar muisklikken je eigen online trainingslocatie met een e-learning platform te creëren. Op dit platform kun je jouw members al jouw trainingsproducten zoals cursussen, videotrainingen, e-books, bijlagen et cetera aanbieden.

De software van Huddle is zeer gebruiksvriendelijk zodat je members makkelijk kunnen navigeren tussen de verschillende cursussen en modules.

Met de toetsingsmodule kun je de kennis van je members testen en hen certificaten laten behalen.

Niet eerder gezien bij andere platforms: een app voor cursisten

Door middel van de Huddle App kunnen jouw cursisten altijd en overal jouw lessen volgen. Ook hun voortgang is altijd en overal inzichtelijk. De app stelt jou ook in staat om jouw online trainingslocatie altijd en overal te beheren.

Huddle is geoptimaliseerd voor gebruik met de smartphone waardoor de e-learning software ook op mobiele devices comfortabel en uitermate goed functioneert.

Verschillende levels van membership

huddle-community-niveaus

Je kunt members op verschillende levels toe laten met gratis en betaalde memberships. Zo kun je ervoor zorgen dat alleen betalende leden toegang hebben tot jouw trainingsmateriaal en online cursussen.

Het is ook mogelijk om bepaalde boards alleen toegankelijk te maken voor een selectieve groep members. Natuurlijk maak je het voor je niet betalende leden zo aantrekkelijk mogelijk om betalend lid te worden zodat ook zij gebruik kunnen maken van alle faciliteiten van jouw community.

Klantervaringen

Wij waren niet de enige ondernemers die enthousiast zijn over Huddle. De IMU heeft veel tevreden klanten. De gebruiksvriendelijke software maakt het voor iedere ondernemer mogelijk om een online trainingslocatie en online community te realiseren. Het is merkbaar dat het programma is geschreven door ondernemers die zelf nog met de voeten in de klei staan.

De software is gemaakt om tijd te besparen en de conversie te vergroten. De mogelijkheden die Huddle hiervoor biedt zijn altijd up-to-date en sluiten aan bij de behoeftes van de gemiddelde ondernemer. Klanten zijn dan ook uitermate enthousiast over de mogelijkheden die Huddle biedt.

Conclusie van onze Huddle-review

Puur door de commerciële waarde van Huddle kunnen wij concluderen dat Huddle de investering waard is. Wij konden dankzij Huddle veel meer vervolgproducten verkopen omdat de klanten die eenmaal lid waren geworden voor een goedkoop instap-product, automatisch zin kregen om de vervolgproducten te unlocken die ze in hun Huddle-omgeving zagen staan.

Het ontwerp van Huddle mag wat overzichtelijker, maar de waarde die het uitstraalt naar onze klanten toe, maakte het onze aankoop absoluut waard.

Start vandaag nog een online community en trainingslocatie met Huddle

Ben je benieuwd wat Huddle voor jou kan betekenen? Maak dan vandaag nog een account aan op TheHuddle.nl en start direct met het creëren van een eigen community. Het maken van een community kost je met Huddle nog geen uur.

Huddle is al beschikbaar voor €70 per maand of €695 per jaar. De eerste 14 dagen dat je Huddle gebruikt kun je jouw lidmaatschap nog kosteloos annuleren. Je kunt de software dus eerst twee weken vrijblijvend uitproberen zonder risico.

Ontdek ook de voordelen van Huddle en maak vandaag nog je eigen community aan!