Wat vonden wij als ‘gewone ondernemer' van Plug & Pay? Recentelijk zijn we overgestapt op deze tool van IMU om te testen of het de investering waard is. Zorgde Plug & Pay daadwerkelijk voor meer omzet? We besloten het uit te proberen met onze premium e-boeken en audioboeken. Lees verder voor onze review/ervaringen over Plug & Pay…

Voordat we met deze review beginnen: wat verkopen wij zelf met Plug & Pay?

Voor onze casus hebben we ons premium e-boek van 47 euro en ons premium audioboek van 147 euro via Plug & Pay verkocht. Voorheen deden we dat met de afreken-module van Woocommerce. Toen we op voorhand naar de features van Plug & Pay keken, was onze aanname bij voorbaat al dat het waarschijnlijk een stap vooruit zou zijn voor ons. Dat moest uiteraard nog wel blijken in onze proefperiode.

Kleine spoiler: we gebruiken Plug & Pay nog steeds. In deze review vertellen we hoe dit experiment voor ons heeft uitgepakt én beantwoorden we een aantal kritische vragen die we als gebruiker hebben ervaren.

Maar goed, we konden Plug & Pay goed gebruiken om het afreken-proces te optimaliseren, want zo'n e-boek en audioboek van 47 en 147 euro zijn niet bepaald goedkoop om te verkopen. Het is zeker ook niet duur, want onze klanten weten dat ze een specialiteit kopen. Deze prijzen zijn heel normaal voor specialistische informatie-producten. Sterker nog: in Amerika liggen de prijzen veel hoger.

Dat neemt niet weg dat het heel erg handig kan zijn om het koop-proces zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de klant. Dat is precies waar Plug & Pay voor gemaakt is. Daarom besloten wij de proefperiode van een maand aan te gaan om erachter te komen of het een stap vooruit zou zijn voor ons.

Tip: gratis trial om alles vrijblijvend uit te testen

Je kunt Plug and Pay ook gratis uitproberen. Dat geeft je de mogelijkheid om de instellingen te testen en om een test-campagne te doen met de geoptimaliseerde checkouts.

Wat is Plug & Pay wel en wat is het niet?

wat is plug and pay wel en niet?

Plug & Pay is geen alleskunner, maar een gerichte , specialistische tool. Het doet in de kern maar één ding en dat is: de betaalpagina en de ‘betaalbeweging' zo soepel mogelijk laten verlopen. Plug & Pay verzorgt dus datgene wat je in de eerste afbeelding van dit artikel zag: de betaalpagina.

Plug & Pay is dus zeker niet een Payment Service Provider – die taak neemt Mollie op zich – en het is al helemaal geen webshop-software. Je kunt met Plug & Pay dus niet je producten etaleren in een overzicht en salespage. Dat moet je op andere manieren doen. Bijvoorbeeld met tools als Woocommerce, Divi, Leadpages of Phoenix.

En wie zit er achter deze tool? Plug&Pay is een onderneming van Tonny Loorbach en vormt een dochteronderneming van de Internet Marketing Unie (IMU.nl). De Internet Marketing Unie is een bedrijf van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren dat zich inzet voor succesvolle software en marketing skills voor ondernemers. De kracht van de betalingspagina zit volgens hen met name in de integratie van succesvolle salestriggers die voor upselling zorgen en daardoor de omzet vergroten. Bovendien is het programma zeer gebruiksvriendelijk zodat het voor iedere ondernemer inzetbaar is.

De kosten van Plug & Pay

plug and pay prijzen

Premium: De kern-versie van Plug & Pay

De kosten van de kern-versie van Plug & Pay bedragen 49 euro per maand. De grote vraag is natuurlijk of je die 49 euro per maand terug gaat verdienen. Voor ons was het antwoord ja – en dat komt simpelweg doordat ons premium e-boek bijna evenveel kost, terwijl we er minimaal één extra per maand verkopen dankzij Plug & Pay.

Let op: Minimaal. Onze omzet is verdrievoudigd na Plug & Pay. Die 49 euro per maand hebben we met een flinke marge terugverdiend. Alleen al dankzij het kassa-koopje: wanneer we een duurder product verkopen, bieden we het product van 47 euro als kassakoopje aan en die wordt daardoor verrassend vaak verkocht.

Ultimate: voor twee uitbreidingen aan Plug & Pay

Voor grofweg 1.250 euro per jaar extra krijg je Plug & Pay Ultimate. Als je een webshop met een groot volume hebt, is dit sowieso handig, omdat je boven de 250 transacties per maand dan niks bij hoeft te betalen.

De andere uitbreiding van Plug & Pay Ultimate is dat affiliate marketing aangezet wordt. Dat betekent dat andere bloggers, vloggers en zakenpartners jouw producten ook kunnen promoten, waarbij netjes bijgehouden wordt hoeveel extra sales ze voor jou hebben opgeleverd.

Dan zou je denken: die 1.250 euro per jaar wil ik ook wel direct aan mijn zakenpartners besteden en dan is het ook opgelost. Waarom zou ik alsnog van Plug & Pay Ultimate gebruikmaken? Daar zijn twee redenen voor:

 • Omdat er bijgehouden wordt hoeveel jouw partners daadwerkelijk verkopen én hoeveel kliks ze naar jouw aanbod sturen.
 • De belangrijkste reden is simpelweg: er is een leger aan affiliates die klaarstaan om het woord over jou te verspreiden. Je komt namelijk ook in het affiliate-overzicht van Plug & Pay, waardoor alle affiliates jouw mogelijkheid zien. Er is momenteel een overschot aan affiliates in Nederland, dus als je Ultimate aanzet, ‘koop' je als het ware voor 1.250 euro per jaar een vrachtlading positieve berichten over jou.

Waarom wij veel meer omzet realiseerden met Plug & Pay: Onze ervaring…

Er zijn vier hoofdredenen waarom Plug & Pay voor ons werkte:

 1. Met de kassakoopjes en de One Click Upsell op de bedanktpagina hadden we opeens veel laaghangend fruit te pakken. Voorheen lieten we die extra omzet liggen.
 2. Doordat er zoveel mogelijk ‘meuk' uit de checkout-omgeving is verwijderd, verloopt de checkout erg soepel en zonder drempels om de taak af te ronden.
 3. Mensen die hun winkelwagentje ‘abandonden', kregen een mooie herinnering om alsnog hun bestelling af te maken.
 4. Plug & Pay heeft allerlei neuromarketing-‘kooptriggers' automatisch in de betaalpagina's verwerkt. Het handige is dat IMU je echt de beste checkout geeft: je mag erg weinig zelf bepalen, want anders gaat het mis. Er zijn maar een paar manieren waarop de checkout-pagina het beste ingericht kan worden. Ga niet zelf allerlei dingen veranderen en bedenken. De edit-opties zijn dus simpel zodat je de beste betaalpagina gaat gebruiken.

Verder:

 • Bij IMU wisten Tonny en Martijn dat steeds meer mensen hun aankoop op mobiel willen afronden. Daarom hebben ze de betaalpagina's mobile first gemaakt.
 • Enkele van de extra ‘kooptriggers' zijn: extra testimonials, melding van veilige betaling, garantiemelding, USP-melding, afel-timer, automatisch toegepaste kortingscoupons…
 • De templates zijn kant-en-klaar en ze zijn beproefd: ze converteren het beste.
 • Alle mogelijke betaalmethodes zijn beschikbaar omdat het via Mollie werkt: Ideal, ING Home & Pay, Apple Pay, Paypal, Creditcard, Incasso, Bancontact… Alles is mogelijk.
 • Je kunt het met alles koppelen via Zapier: reports, automations, vervolgmails, cms-systeem…
 • A/B-tests zorgen ervoor dat ik de best mogelijke verkoopteksten op de betaalpagina kan testen.

Ervaringen van andere klanten

Ook andere gebruikers zijn uitermate tevreden over de resultaten en de gebruiksvriendelijke templates van Plug&Pay. Met name de simpele opties, de kassakoopjes, de upsell-functie en de mogelijkheid om het programma te koppelen aan Mollie voor vrijwel alle betaalmethodes maken Plug&Pay een zeer goed gewaardeerd product.

Wij zijn niet de enige ondernemers die de omzet door de integratie van de succesvolle verkooptechnieken direct na gebruik zien stijgen. De 1 click-upsells en de optie om affiliate marketing in te zetten via Plug&Pay, onderscheiden het product van de concurrentie. Op Google Review scoort Plug&Pay maar liefst 4,8 sterren.

Hoewel de IMU-verkopers gedegen kennis bezitten, hebben we zelf ook maar een FAQ gemaakt over Plug & Pay…

plug and pay ervaring review

Soms kom je prettige verkopers tegen… maar vaak kennen ze hun product niet en vertellen ze leugens om je maar te laten kopen zodat ze hun quotum halen. Dat is gelukkig niet het geval bij de uitstekend opgeleide, prettige verkopers van de IMU. De verkopers hebben goede, gedegen productkennis en adviezen. Sowieso is het goed om wel door verkooppraat heen te kunnen prikken. Blijf altijd kritisch.

1. Kan ik – voordat ik die 49 euro per maand investeer – Plug and Pay van te voren gratis proberen?
De pagina waar je je kunt aanmelden voor de proefperiode is verborgen. Je moet maar net weten waar de link is die ernaartoe leidt. Via deze link kun je je aanmelden voor een proefperiode. Een maand gaf ons ruim de tijd om te het te kunnen testen. Wij waren zelf eigenlijk na een halve week al overtuigd.

2. Zit ik aan een contract vast bij Plug & Pay?
Er zijn geen addertjes onder het gras. Wil je per maand betalen, dan is het maandelijks opzegbaar. Wil je per jaar betalen, dan betaal je gewoon een jaar vooruit en dan kun je het hele jaar lang afzeggen. Je krijgt uiteraard geen refund want je bent nou eenmaal voor de korting gegaan, maar je zit niet aan een of ander vervelend contract vast dat per se weer verlengd moet worden.

3. Wat als ik al een webshop heb?
Sterker nog: je moet een eigen webshop/website erbij hebben. Plug & Pay is geen webshop. Het is enkel het checkout-gedeelte voor jouw huidige webshop/website. Dus je moet sowieso een eigen webshop/website hebben. Dat kan al simpelweg door een paar pagina's op je site aan te maken en die als salespage te gebruiken. Vervolgens link je vanuit die salespage steeds naar een checkout-pagina van Plug & Pay. Ook kun je Woocommerce gebruiken zodat je een mooie shop-archive hebt waarin je alle producten tentoonstelt. Vanuit daar wordt uiteindelijk naar de checkout-pagina's van Plug & Pay gelinkt.

4. Is Plug & Pay API-proof?
Zeker: je kunt het gewoon met Zapier gebruiken zodat je het met allerlei andere systemen kunt koppelen.

5. Wat kan Plug & Pay allemaal niet?
Plug & Pay kan een heleboel dingen niet. Het is geen alles-in-een-tool, maar het is een specialistische tool die zich enkel richt op de checkout-pagina. Je kunt er dus geen website mee maken, geen producten mee maken, geen marketing mee maken en geen salespage mee maken (het is aanbevolen om een uitgebreide salespage te maken en om vanuit die salespage naar de checkout van Plug & Pay te linken).

6. Kan ik niet net zo goed WordPress/Woocommerce gebruiken?
Het antwoord is gewoon ja. Het propleem is echter: hoe raak je daar? Hoe stel je WordPress & Woocommerce zodanig in dat je hetzelfde effectieve checkout-systeem hebt als Plug & Pay? Daar zijn heel wat extra (premium) plugins en add-ons voor nodig terwijl je ook nog heel wat dingen moet gaan bedenken en invullen. Je gaat dan als het ware Plug & Pay 1-op-1 nabootsen in WordPress & Woocommerce en dat is een heleboel gefrutsel met de computer en gekraak in het brein totdat je het precies hebt zoals Plug & Pay. Wij kozen ervoor om gewoon Plug & Pay aan te schaffen, zodat we heel wat dagen bespaarden aan WordPress-gefrutsel – en die dagen hebben we besteed aan onze marketing, waardoor we nu structureel méér boeken verkopen dan voorheen, waarmee de kosten voor Plug & Pay ruimschoots terugverdiend worden.

7. Top, ik heb Plug & Pay gekocht, maar waar kan ik inloggen?
Als gebruiker van Plug & Pay browsen wij gewoon altijd naar de homepage van Plug & pay, waarna we rechts-boven op inloggen klikken.

Wat we de 5 belangrijkste functies van Plug & Pay vinden…

beste functies plug and pay

Plug&Pay is géén alles-in-1 systeem, maar het biedt toch een aantal handige tools naast de kern: betaalpagina’s. Zo is er de 1 click upsell-knop, online abonnementen, financiële administratie en affiliate marketing.

De basis blijft echter die strakke betaalpagina. Door gebruik te maken van Plug&Pay verhoog jij de conversie van jouw webshop. Deze tool is namelijk samengesteld met oog op de ondernemer die het maximale uit zijn webshop wil halen. Je betaalpagina's worden zo ingericht dat cross-selling en upselling wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd wordt de ondernemer veel administratieve taken uit handen genomen.

1. Conversie-geoptimaliseerde betaalpagina's

Plug&Pay maakt het met templates eenvoudig om een betaalpagina op je website te integreren, maar Plug&Pay doet meer dan dat. De betaalpagina’s zijn namelijk zo ingericht dat de conversie van jouw producten wordt verhoogd. Dit wordt bereikt door middel van salestechnieken die al veel klanten succesvol hebben ingezet, zoals het tonen van testimonials, het bieden van garanties en de integratie van countdown timers.

2. Kassakoopjes en upsells

De functies waar we direct aan konden afmeten dat Plug & Pay onze investering terugverdient, zijn de 1-klik upsell en de aantrekkelijke kassakoopjes. Dankzij een relevant kassakoopje en een simpele knop op de bedankt-pagina heb je die upsell zo in de pocket en vergroot je op een eenvoudige manier je orderwaarde en dus je omzet.

3. Online abonnementen

Verkoop je abonnementen of kunnen je klanten een lidmaatschap bij jou afsluiten? Dan is er grote kans dat je behoefte hebt aan een betaalsysteem dat een automatische incasso of een herhalende betaling ondersteunt. Plug&Pay zorgt ervoor dat je klanten een periodieke betaling kunnen doen, bijvoorbeeld per maand, per kwartaal of per jaar.

De eerste keer vindt de betaling via Plug&Pay plaats door middel van een overschrijving van een bankrekening met iDeal of van een creditcard. De volgende termijnen worden automatisch periodiek door Plug&Pay afgeschreven. Nieuwe facturen worden ook door het betaalsysteem gecreëerd.

Wil je inzicht behouden over je inkomsten uit abonnementen of lidmaatschappen? Via het dashboard van Plug&Pay kun je in een oogopslag zien welke inkomsten je uit de periodieke betalingen genereert. Deze informatie kun je inzetten om je strategie te bepalen.

Het meest briljante vinden we nog wel de optie om je klanten een gratis trial te geven van bijvoorbeeld 0 euro, 0,01 cent of 1 euro, waarna automatisch een abonnement in gang gezet kan worden.

4. Financiële administratie

Plug&Pay zorgt er niet alleen voor dat er facturen worden gegenereerd en deze automatisch naar je klanten verzonden worden, ook je administratieve taken worden grotendeels overgenomen. Wanneer er een factuur wordt verzonden, zorgt het betaalprogramma ook voor de verzending van een bestelbevestiging en een factuur. Plug&Pay kan er ook voor zorgen dat de klant een betalingsherinnering ontvangt. Al jouw facturen kun je aanpassen naar je eigen huisstijl.

Met Plug&Pay krijg je een gedetailleerd overzicht over je verkopen en de ontvangen betalingen. Voor de verkopen kun je Plug&Pay koppelen aan Mollie en alle betaalproviders die met dit programma compatible zijn. Koppel je Plug&Pay aan je boekhoudprogramma? Dan wordt het bijhouden van een kloppende administratie en het betalen van de omzetbelasting nog simpeler. Voor het volledig automatiseren van je administratie koppel je Plug&Pay met Moneybird of Reeleezee via Zapier.

5. Affiliate marketing

Plug&Pay bevat affiliate marketing software waarmee derden via een link jouw producten op commissiebasis kunnen verkopen. Dit is een handige manier waarop influencers of ambassadeurs jouw omzet kunnen vergroten. Door middel van cookietracking en individuele promotielinks weet Plug&Pay precies hoeveel er door affiliate marketing verkocht wordt.

De software houdt ook precies bij hoeveel commissie er uitbetaald moet worden. De betalingen regel je vervolgens snel via een SEPA-batch. Natuurlijk biedt het betalingsprogramma een uitgebreid inzicht in de inkomsten die je dankzij affiliate marketing verwerft. Let op: dit is de enige functie van Plug&Pay waar je de Ultimate-variant voor nodig hebt.

Wij zijn lovend in deze review – Begin hier met Plug & Pay (gratis proberen)

Als je op zoek bent naar een betaalpagina voor je nieuwe website of als je over wilt stappen naar een gebruiksvriendelijk programma dat ook nog eens helpt jouw omzet te vergroten, is Plug&Pay zeker aan te raden. Plug&Pay is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren. Je kunt al binnen 5 minuten een account openen en de templates gebruiken op je website.

Weet je nog niet zeker of Plug&Pay iets voor jou is? Maak dan direct gebruik van de gratis proefperiode en laat je overtuigen door het programma. Op die manier kun je vrijblijvend alle functies van de betalingspagina uitproberen zonder dat je aan een abonnement vast zit. Net als veel andere klanten zal je erachter komen dat Plug&Pay doelgerichte tools biedt die je verwachtingen overtreffen.

Wij halen de investering er makkelijk uit dankzij het soepele betaalproces en de kassakoopjes. Dat is de simpele reden waarom we Plug & Pay van harte aanbevelen.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...