Wat vonden wij als ‘gewone ondernemer' van Plug & Pay? Recentelijk zijn we overgestapt op deze tool van IMU om te testen of het de investering waard is. Zorgde Plug & Pay daadwerkelijk voor meer omzet? We besloten het uit te proberen met onze premium e-boeken en audioboeken. Lees verder voor onze review/ervaringen over Plug & Pay…

Voordat we met deze review beginnen: wat verkopen wij zelf met Plug & Pay?

Voor onze casus hebben we ons premium e-boek van 47 euro en ons premium audioboek van 147 euro via Plug & Pay verkocht. Voorheen deden we dat met de afreken-module van Woocommerce. Toen we op voorhand naar de features van Plug & Pay keken, was onze aanname bij voorbaat al dat het waarschijnlijk een stap vooruit zou zijn voor ons. Dat moest uiteraard nog wel blijken in onze proefperiode.

Kleine spoiler: we gebruiken Plug & Pay nog steeds. In deze review vertellen we hoe dit experiment voor ons heeft uitgepakt én beantwoorden we een aantal kritische vragen die we als gebruiker hebben ervaren.

Maar goed, we konden Plug & Pay goed gebruiken om het afreken-proces te optimaliseren, want zo'n e-boek en audioboek van 47 en 147 euro zijn niet bepaald goedkoop om te verkopen. Het is zeker ook niet duur, want onze klanten weten dat ze een specialiteit kopen. Deze prijzen zijn heel normaal voor specialistische informatie-producten. Sterker nog: in Amerika liggen de prijzen veel hoger.

Dat neemt niet weg dat het heel erg handig kan zijn om het koop-proces zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de klant. Dat is precies waar Plug & Pay voor gemaakt is. Daarom besloten wij de proefperiode van een maand aan te gaan om erachter te komen of het een stap vooruit zou zijn voor ons.

Tip: gratis trial om alles vrijblijvend uit te testen

Je kunt Plug and Pay ook gratis uitproberen. Dat geeft je de mogelijkheid om de instellingen te testen en om een test-campagne te doen met de geoptimaliseerde checkouts.

Plug&Pay van IMU: de dienst uitgebreid gereviewd

Plug&Pay is één van de inmiddels vele diensten die IMU (Internet Marketing Unie) aanbiedt om ondernemers te helpen de best mogelijke website op te zetten. IMU is een Nederlands bedrijf dat zich voor ondernemers inspant. Plug&Pay richt zich specifiek op het opzetten van betaalpagina’s en de mogelijkheden affiliatesystemen toe te voegen. Ook leer je alles over upsells. Op het eerste gezicht is het programma veelbelovend. In dit review testen we de praktijk.

Wat is Plug & Pay wel en wat is het niet?

wat is plug and pay wel en niet?

Plug & Pay is geen alleskunner, maar een gerichte , specialistische tool. Het doet in de kern maar één ding en dat is: de betaalpagina en de ‘betaalbeweging' zo soepel mogelijk laten verlopen. Plug & Pay verzorgt dus datgene wat je in de eerste afbeelding van dit artikel zag: de betaalpagina.

Plug & Pay is dus zeker niet een Payment Service Provider – die taak neemt Mollie op zich – en het is al helemaal geen webshop-software. Je kunt met Plug & Pay dus niet je producten etaleren in een overzicht en salespage. Dat moet je op andere manieren doen. Bijvoorbeeld met tools als Woocommerce, Divi, Leadpages of Phoenix.

En wie zit er achter deze tool? Plug&Pay is een onderneming van Tonny Loorbach en vormt een dochteronderneming van de Internet Marketing Unie (IMU.nl). De Internet Marketing Unie is een bedrijf van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren dat zich inzet voor succesvolle software en marketing skills voor ondernemers. De kracht van de betalingspagina zit volgens hen met name in de integratie van succesvolle salestriggers die voor upselling zorgen en daardoor de omzet vergroten. Bovendien is het programma zeer gebruiksvriendelijk zodat het voor iedere ondernemer inzetbaar is.

In het kort: wat is Plug&Pay van IMU precies?

Plug&Pay is de IMU-dienst die je helpt bij het opzetten van betaalpagina’s, die kant-en-klaar zijn en gericht op conversies. Je hebt hier zowel de mogelijkheid om abonnementen als losse betalingen aan te bieden. Plug&Pay is ontwikkeld door echte marketing experts, die hun expertise over verschillende programma’s (zoals Huddle en Phoenix) hebben uitgespreid.

De bedenkers achter Plug&Pay

IMU is opgericht door Tonny Loorbach en heeft Martijn van Tongeren er later als mede-eigenaar bij gekregen. Tonny Loorbach is onder meer bestsellerauteur met zijn boek “Doelgerichte SEO” en is de visionair van IMU. Martijn van Tongeren is de man van de praktische zaken die de dagelijkse leiding over het bedrijf voor zijn rekening neemt.

Aanbod van Plug&Pay producten

Dit is onder meer wat Plug&Pay aanbiedt:

 • Mogelijkheid koppelingen te maken met betaalservice “Mollie”

 • Uitgebreide, geteste en kant-en-klare templates voor conversie optimalisaties

 • Verschillende sales triggers, zoals USP’s (Unique Selling Points), garanties en ervaringsverhalen

 • De mogelijkheid stapelkorting, kassakoopjes en orderbumps toe te voegen

 • Verschillende abonnementen (ook betalen in termijnen)

 • Statistieken op het gebied van sales, conversie, omzet en meer

 • Een affiliate systeem waarmee commissies te vangen zijn

 • Uitgebreide administratiemogelijkheden voor facturen, orders, abonnementen, e-mail en meer

 • Verschillende Zapier koppelingen voor (externe) software.

Welke kosten maak je voor Plug&Pay?

Net zoals bij de andere dochterprogramma’s van IMU betaal je in abonnementsvorm. Ook voor Plug&Pay gelden drie vormen van abonnement: Lite is het beginnersabonnement, dat je negen euro per maand zal kosten. Premium is het meest gekozen en kost 49 euro per maand. Ultimate is het meest uitgebreid. Hiervoor betaal je een wat forser bedrag van 97 euro.

Abonnement 1: Plug&Pay Lite gebruiken

Lite biedt je de basis:

 • Verschillende betaalpagina templates

 • Facturen en exports

 • De mogelijkheid “Kassakoopjes” toe te voegen

 • Maximaal 3 producten

 • Maximaal 3 check-outs

 • En maximaal 50 transacties in de maand

 • Let op: een nadeel is dat je bij meer dan 50 transacties automatisch een upgrade naar een hoger (dus duurder) abonnement krijgt.

Abonnement 2: Plug&Pay Premium gebruiken

Premium is de kern-versie van Plug & Pay. De kosten van de kern-versie van Plug & Pay bedragen 59 euro per maand. De grote vraag is natuurlijk of je die 59 euro per maand terug gaat verdienen. Voor ons was het antwoord ja – en dat komt simpelweg doordat ons premium e-boek bijna evenveel kost, terwijl we er minimaal één extra per maand verkopen dankzij Plug & Pay.

Let op: Minimaal. Onze omzet is verdrievoudigd na Plug & Pay. Die 59 euro per maand hebben we met een flinke marge terugverdiend. Alleen al dankzij het kassa-koopje: wanneer we een duurder product verkopen, bieden we het product van 47 euro als kassakoopje aan en die wordt daardoor verrassend vaak verkocht.

Met Premium krijg je alles van Lite, plus een aantal toevoegingen:

 • One-click-upsells

 • De mogelijkheid abonnementen toe te voegen

 • De mogelijkheid in termijnen te betalen

 • A/B testen

 • Een eigen domein

 • Premium support

 • Een onbeperkt aantal producten en check-outs

 • Plus 500 transacties (opschaling bij overschrijding).

Abonnement 3: Plug&Pay Ultimate gebruiken voor twee uitbreidingen aan Plug & Pay

Tot slot is er Ultimate, dat de volgende toevoegingen heeft:

 • Een eigen Affiliatie systeem

 • Een eigen Affiliatie marketplace

 • Tot wel 2.500 transacties in de maand

 • Let op: overschrijdt je het aantal transacties, dan worden er losse extra kosten in rekening gebracht.

Voor grofweg 1.250 euro per jaar extra krijg je Plug & Pay Ultimate. Als je een webshop met een groot volume hebt, is dit sowieso handig, omdat je boven de 250 transacties per maand dan niks bij hoeft te betalen.

De andere uitbreiding van Plug & Pay Ultimate is dat affiliate marketing aangezet wordt. Dat betekent dat andere bloggers, vloggers en zakenpartners jouw producten ook kunnen promoten, waarbij netjes bijgehouden wordt hoeveel extra sales ze voor jou hebben opgeleverd.

Dan zou je denken: die 1.250 euro per jaar wil ik ook wel direct aan mijn zakenpartners besteden en dan is het ook opgelost. Waarom zou ik alsnog van Plug & Pay Ultimate gebruikmaken? Daar zijn twee redenen voor:

 • Omdat er bijgehouden wordt hoeveel jouw partners daadwerkelijk verkopen én hoeveel kliks ze naar jouw aanbod sturen.
 • De belangrijkste reden is simpelweg: er is een leger aan affiliates die klaarstaan om het woord over jou te verspreiden. Je komt namelijk ook in het affiliate-overzicht van Plug & Pay, waardoor alle affiliates jouw mogelijkheid zien. Er is momenteel een overschot aan affiliates in Nederland, dus als je Ultimate aanzet, ‘koop' je als het ware voor 1.250 euro per jaar een vrachtlading positieve berichten over jou.

Is Plug&Pay van IMU het geld waard?

Zelfs als je er in korte tijd achter komt dat Plug&Pay niets voor jou is, is dat geen probleem. Je kunt namelijk binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Heb je een kleine webshop en wil je eventueel later pas opschalen, dan is Lite een prima abonnement om mee te beginnen. Ben je al wat groter, dan zal je je met Premium of zelfs Ultimate prima kunnen redden. Een wat grotere webshop zal de investeringskosten per maand er in korte tijd zeker gaan uithalen.

Waarom wij veel meer omzet realiseerden met Plug & Pay: Onze ervaring…

Er zijn vier hoofdredenen waarom Plug & Pay voor ons werkte:

 1. Met de kassakoopjes en de One Click Upsell op de bedanktpagina hadden we opeens veel laaghangend fruit te pakken. Voorheen lieten we die extra omzet liggen.
 2. Doordat er zoveel mogelijk ‘meuk' uit de checkout-omgeving is verwijderd, verloopt de checkout erg soepel en zonder drempels om de taak af te ronden.
 3. Mensen die hun winkelwagentje ‘abandonden', kregen een mooie herinnering om alsnog hun bestelling af te maken.
 4. Plug & Pay heeft allerlei neuromarketing-‘kooptriggers' automatisch in de betaalpagina's verwerkt. Het handige is dat IMU je echt de beste checkout geeft: je mag erg weinig zelf bepalen, want anders gaat het mis. Er zijn maar een paar manieren waarop de checkout-pagina het beste ingericht kan worden. Ga niet zelf allerlei dingen veranderen en bedenken. De edit-opties zijn dus simpel zodat je de beste betaalpagina gaat gebruiken.

Verder:

 • Bij IMU wisten Tonny en Martijn dat steeds meer mensen hun aankoop op mobiel willen afronden. Daarom hebben ze de betaalpagina's mobile first gemaakt.
 • Enkele van de extra ‘kooptriggers' zijn: extra testimonials, melding van veilige betaling, garantiemelding, USP-melding, afel-timer, automatisch toegepaste kortingscoupons…
 • De templates zijn kant-en-klaar en ze zijn beproefd: ze converteren het beste.
 • Alle mogelijke betaalmethodes zijn beschikbaar omdat het via Mollie werkt: Ideal, ING Home & Pay, Apple Pay, Paypal, Creditcard, Incasso, Bancontact… Alles is mogelijk.
 • Je kunt het met alles koppelen via Zapier: reports, automations, vervolgmails, cms-systeem…
 • A/B-tests zorgen ervoor dat ik de best mogelijke verkoopteksten op de betaalpagina kan testen.

Ervaringen van andere klanten

Ook andere gebruikers zijn uitermate tevreden over de resultaten en de gebruiksvriendelijke templates van Plug&Pay. Met name de simpele opties, de kassakoopjes, de upsell-functie en de mogelijkheid om het programma te koppelen aan Mollie voor vrijwel alle betaalmethodes maken Plug&Pay een zeer goed gewaardeerd product.

Wij zijn niet de enige ondernemers die de omzet door de integratie van de succesvolle verkooptechnieken direct na gebruik zien stijgen. De 1 click-upsells en de optie om affiliate marketing in te zetten via Plug&Pay, onderscheiden het product van de concurrentie. Op Google Review scoort Plug&Pay maar liefst 4,8 sterren.

Hoewel de IMU-verkopers gedegen kennis bezitten, hebben we zelf ook maar een FAQ gemaakt over Plug & Pay…

plug and pay ervaring review

Soms kom je prettige verkopers tegen… maar vaak kennen ze hun product niet en vertellen ze leugens om je maar te laten kopen zodat ze hun quotum halen. Dat is gelukkig niet het geval bij de uitstekend opgeleide, prettige verkopers van de IMU. De verkopers hebben goede, gedegen productkennis en adviezen. Sowieso is het goed om wel door verkooppraat heen te kunnen prikken. Blijf altijd kritisch.

1. Kan ik – voordat ik die 49 euro per maand investeer – Plug and Pay van te voren gratis proberen?
De pagina waar je je kunt aanmelden voor de proefperiode is verborgen. Je moet maar net weten waar de link is die ernaartoe leidt. Via deze link kun je je aanmelden voor een proefperiode. Een maand gaf ons ruim de tijd om te het te kunnen testen. Wij waren zelf eigenlijk na een halve week al overtuigd.

2. Zit ik aan een contract vast bij Plug & Pay?
Er zijn geen addertjes onder het gras. Wil je per maand betalen, dan is het maandelijks opzegbaar. Wil je per jaar betalen, dan betaal je gewoon een jaar vooruit en dan kun je het hele jaar lang afzeggen. Je krijgt uiteraard geen refund want je bent nou eenmaal voor de korting gegaan, maar je zit niet aan een of ander vervelend contract vast dat per se weer verlengd moet worden.

3. Wat als ik al een webshop heb?
Sterker nog: je moet een eigen webshop/website erbij hebben. Plug & Pay is geen webshop. Het is enkel het checkout-gedeelte voor jouw huidige webshop/website. Dus je moet sowieso een eigen webshop/website hebben. Dat kan al simpelweg door een paar pagina's op je site aan te maken en die als salespage te gebruiken. Vervolgens link je vanuit die salespage steeds naar een checkout-pagina van Plug & Pay. Ook kun je Woocommerce gebruiken zodat je een mooie shop-archive hebt waarin je alle producten tentoonstelt. Vanuit daar wordt uiteindelijk naar de checkout-pagina's van Plug & Pay gelinkt.

4. Is Plug & Pay API-proof?
Zeker: je kunt het gewoon met Zapier gebruiken zodat je het met allerlei andere systemen kunt koppelen.

5. Wat kan Plug & Pay allemaal niet?
Plug & Pay kan een heleboel dingen niet. Het is geen alles-in-een-tool, maar het is een specialistische tool die zich enkel richt op de checkout-pagina. Je kunt er dus geen website mee maken, geen producten mee maken, geen marketing mee maken en geen salespage mee maken (het is aanbevolen om een uitgebreide salespage te maken en om vanuit die salespage naar de checkout van Plug & Pay te linken).

6. Kan ik niet net zo goed WordPress/Woocommerce gebruiken?
Het antwoord is gewoon ja. Het propleem is echter: hoe raak je daar? Hoe stel je WordPress & Woocommerce zodanig in dat je hetzelfde effectieve checkout-systeem hebt als Plug & Pay? Daar zijn heel wat extra (premium) plugins en add-ons voor nodig terwijl je ook nog heel wat dingen moet gaan bedenken en invullen. Je gaat dan als het ware Plug & Pay 1-op-1 nabootsen in WordPress & Woocommerce en dat is een heleboel gefrutsel met de computer en gekraak in het brein totdat je het precies hebt zoals Plug & Pay. Wij kozen ervoor om gewoon Plug & Pay aan te schaffen, zodat we heel wat dagen bespaarden aan WordPress-gefrutsel – en die dagen hebben we besteed aan onze marketing, waardoor we nu structureel méér boeken verkopen dan voorheen, waarmee de kosten voor Plug & Pay ruimschoots terugverdiend worden.

7. Top, ik heb Plug & Pay gekocht, maar waar kan ik inloggen?
Als gebruiker van Plug & Pay browsen wij gewoon altijd naar de homepage van Plug & pay, waarna we rechts-boven op inloggen klikken.

Wat we de 5 belangrijkste functies van Plug & Pay vinden…

beste functies plug and pay

Plug&Pay is géén alles-in-1 systeem, maar het biedt toch een aantal handige tools naast de kern: betaalpagina’s. Zo is er de 1 click upsell-knop, online abonnementen, financiële administratie en affiliate marketing.

De basis blijft echter die strakke betaalpagina. Door gebruik te maken van Plug&Pay verhoog jij de conversie van jouw webshop. Deze tool is namelijk samengesteld met oog op de ondernemer die het maximale uit zijn webshop wil halen. Je betaalpagina's worden zo ingericht dat cross-selling en upselling wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd wordt de ondernemer veel administratieve taken uit handen genomen.

1. Conversie-geoptimaliseerde betaalpagina's

Plug&Pay maakt het met templates eenvoudig om een betaalpagina op je website te integreren, maar Plug&Pay doet meer dan dat. De betaalpagina’s zijn namelijk zo ingericht dat de conversie van jouw producten wordt verhoogd. Dit wordt bereikt door middel van salestechnieken die al veel klanten succesvol hebben ingezet, zoals het tonen van testimonials, het bieden van garanties en de integratie van countdown timers.

2. Kassakoopjes en upsells

De functies waar we direct aan konden afmeten dat Plug & Pay onze investering terugverdient, zijn de 1-klik upsell en de aantrekkelijke kassakoopjes. Dankzij een relevant kassakoopje en een simpele knop op de bedankt-pagina heb je die upsell zo in de pocket en vergroot je op een eenvoudige manier je orderwaarde en dus je omzet.

3. Online abonnementen

Verkoop je abonnementen of kunnen je klanten een lidmaatschap bij jou afsluiten? Dan is er grote kans dat je behoefte hebt aan een betaalsysteem dat een automatische incasso of een herhalende betaling ondersteunt. Plug&Pay zorgt ervoor dat je klanten een periodieke betaling kunnen doen, bijvoorbeeld per maand, per kwartaal of per jaar.

De eerste keer vindt de betaling via Plug&Pay plaats door middel van een overschrijving van een bankrekening met iDeal of van een creditcard. De volgende termijnen worden automatisch periodiek door Plug&Pay afgeschreven. Nieuwe facturen worden ook door het betaalsysteem gecreëerd.

Wil je inzicht behouden over je inkomsten uit abonnementen of lidmaatschappen? Via het dashboard van Plug&Pay kun je in een oogopslag zien welke inkomsten je uit de periodieke betalingen genereert. Deze informatie kun je inzetten om je strategie te bepalen.

Het meest briljante vinden we nog wel de optie om je klanten een gratis trial te geven van bijvoorbeeld 0 euro, 0,01 cent of 1 euro, waarna automatisch een abonnement in gang gezet kan worden.

4. Financiële administratie

Plug&Pay zorgt er niet alleen voor dat er facturen worden gegenereerd en deze automatisch naar je klanten verzonden worden, ook je administratieve taken worden grotendeels overgenomen. Wanneer er een factuur wordt verzonden, zorgt het betaalprogramma ook voor de verzending van een bestelbevestiging en een factuur. Plug&Pay kan er ook voor zorgen dat de klant een betalingsherinnering ontvangt. Al jouw facturen kun je aanpassen naar je eigen huisstijl.

Met Plug&Pay krijg je een gedetailleerd overzicht over je verkopen en de ontvangen betalingen. Voor de verkopen kun je Plug&Pay koppelen aan Mollie en alle betaalproviders die met dit programma compatible zijn. Koppel je Plug&Pay aan je boekhoudprogramma? Dan wordt het bijhouden van een kloppende administratie en het betalen van de omzetbelasting nog simpeler. Voor het volledig automatiseren van je administratie koppel je Plug&Pay met Moneybird of Reeleezee via Zapier.

5. Affiliate marketing

Plug&Pay bevat affiliate marketing software waarmee derden via een link jouw producten op commissiebasis kunnen verkopen. Dit is een handige manier waarop influencers of ambassadeurs jouw omzet kunnen vergroten. Door middel van cookietracking en individuele promotielinks weet Plug&Pay precies hoeveel er door affiliate marketing verkocht wordt.

De software houdt ook precies bij hoeveel commissie er uitbetaald moet worden. De betalingen regel je vervolgens snel via een SEPA-batch. Natuurlijk biedt het betalingsprogramma een uitgebreid inzicht in de inkomsten die je dankzij affiliate marketing verwerft. Let op: dit is de enige functie van Plug&Pay waar je de Ultimate-variant voor nodig hebt.

Wij zijn lovend in deze review – Begin hier met Plug & Pay (gratis proberen)

Als je op zoek bent naar een betaalpagina voor je nieuwe website of als je over wilt stappen naar een gebruiksvriendelijk programma dat ook nog eens helpt jouw omzet te vergroten, is Plug&Pay zeker aan te raden. Plug&Pay is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren. Je kunt al binnen 5 minuten een account openen en de templates gebruiken op je website.

Weet je nog niet zeker of Plug&Pay iets voor jou is? Maak dan direct gebruik van de gratis proefperiode en laat je overtuigen door het programma. Op die manier kun je vrijblijvend alle functies van de betalingspagina uitproberen zonder dat je aan een abonnement vast zit. Net als veel andere klanten zal je erachter komen dat Plug&Pay doelgerichte tools biedt die je verwachtingen overtreffen.

Wij halen de investering er makkelijk uit dankzij het soepele betaalproces en de kassakoopjes. Dat is de simpele reden waarom we Plug & Pay van harte aanbevelen.

Plug&Pay en onze zoektocht naar het opzetten van de ideale betaalpagina

Wie een webshop heeft, of op een andere manier programma’s, diensten, cursussen of informatie tegen betaling op het internet wil aanbieden, heeft een betaalpagina nodig. Voor het opzetten van een betaalpagina heb je een programma als Plug&Pay nodig. Hartstikke handig, want ook wij zijn in het verleden op zoek geweest naar een goede eigen pagina voor betalingen.

Wat maakt ons bekwaam als betaalpagina reviewers?

Als ondernemers hebben we inmiddels onze eigen betaalpagina. In eerste instantie hadden we geen enkele kennis over hoe je zo’n pagina precies opzet, maar met een systeem als Plug&Pay was het snel gepiept. Vandaar dat we een aardig woordje mee kunnen praten. Bovendien hebben we jarenlange ervaring met het bestuderen, reviewen en beoordelen van programma’s.

Blijf kritisch op betaalpagina makers

Zoals altijd geldt: wees kritisch op het programma dat je aanschaft. Niet alleen omdat het aan al je wensen moet voldoen, maar ook omdat de programmamaker je vaak van een heleboel extra betaalde diensten gebruik wil laten maken die je stiekem niet nodig hebt.

Plug&Pay maakte ons in eerste instantie wat sceptisch

Natuurlijk waren we wat sceptisch toen Plug&Pay uitkwam. We wisten al dat IMU een prima reputatie heeft, maar het verbaasde ons dat er steeds maar nieuwe programma’s op de markt verschenen. Was het niet eens genoeg? Is het een marketingtrucje om jou meer te laten betalen?

Wat beloven diensten als Plug&Pay meestal? Kun je zulke beloftes ter harte nemen?

Plug&Pay belooft jou een eigen betaalpagina te bieden in slechts 5 minuten tijd. Nu hebben wij er persoonlijk een hard hoofd in dat het je slechts 5 minuten gaat kosten om zo’n pagina op te zetten. Overigens is het wat ons betreft helemaal niet erg als je er tien keer zo lang duurt.

Op deze criteria beoordelen wij diensten als Plug&Pay

Plug&Pay beoordelen we als volgt:

 • Maakt het programma zijn eigen beloften waar?

 • Betaal je eerlijke prijzen?

 • Kun je verschillende soorten betaalpakketten afsluiten?

 • Is het echt mogelijk snel je eigen betaalpagina te maken?

 • Krijg je uitgebreide ondersteuning van Plug&Pay support?

 • Is er voldoende uitleg voor de digibeten onder ons?

 • Heeft Plug&Pay meer toegevoegde waarde dan alleen een betaalpagina bieden?

Plug&Pay in de praktijk getest: dit is wat we er over kunnen melden

Zonder Plug&Pay zelf uit te testen, komen we nergens met ons review. Daarom hebben we ons ingeschreven voor de dienst en tijdelijk van de niet-goed-geld-terug garantie gebruik gemaakt om het platform kosteloos uit te kunnen proberen. Als een “spion” wonnen we info in.

Onze testdata: deze ervaringen zijn we dankzij Plug&Pay rijker

We keken in eerste instantie onze ogen uit: zo gaat dat altijd als je van een nieuw platform gebruik maakt. Toch viel het ons op dat we in enkele dagen tijd onze weg al konden vinden en dankbaar van verschillende diensten gebruik maakten. Het platform is erg intuïtief, dus prettig.

Onze scores voor Plug&Pay

Dit biedt Plug&Pay:

 • Kwaliteit: 9.5. Betaaldiensten die echt het verschil maken

 • Prijs: 8. Eerlijke prijzen voor het Lite en Medium abonnement

 • Updates: 8.5. Regelmatig handige nieuwe opties

 • Support: 8. Geen telefoonnummer helaas, wel een snelle e-mail klantenlijn

 • Eenvoud: 8.5. IMU staat in zijn algemeen bekend om het gebruiksgemak

 • Functionaliteiten: 8.5. Ook Plug&Pay biedt (net als de andere IMU programma’s) waardevolle functies aan.

Wat maakt Plug&Pay uniek ten opzichte van andere betaalpagina bouwers?

Plug&Pay is in Nederland een uniek programma. Het voordeel is dat alles in het Nederlands geregeld kan worden en dat je ook supportondersteuning in het Nederlands krijgt. Dat maakt het erg overzichtelijk. De one-click upsells en kassakoopjes functies zijn in Nederland uniek.

Eén betaalsysteem voor abonnementen

Mocht je met abonnementen of lidmaatschappen werken, dan wil je automatische incasso’s en wederkerende betalingen kunnen gebruiken. Plug&Pay biedt hiervoor het antwoord. De klant krijgt de mogelijkheid de abonnementsvorm te kiezen die bij hem of haar past. Plug&Pay zal na de eerste betaling automatisch periodiek een nieuwe factor creëren en afschrijven.

Een expert aan het woord over de Plug&Pay diensten

Joshua Kaats (bekend van Dropship Academy) is bijvoorbeeld erg te spreken over Plug&Pay. Hij was het die opmerkte dat de kassakoopjes en one-click upsells unieke functies zijn binnen Nederland.

De IMU Plug&Pay supportafdeling: dit mag je verwachten

Wil je contact opnemen met Plug&Pay, dan kan dat verrassend eenvoudig. Je hoeft namelijk alleen maar een e-mail te sturen naar [email protected]. Net als moederbedrijf IMU is Plug&Pay B.V. gevestigd aan de Newtonlaan 291 te Utrecht. Het KvK nummer is 72447842.

Voor wie is Plug&Pay het best geschikt?

IMU richt zich met al zijn programma’s en diensten op ondernemers die weinig tot geen technische kennis hebben en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het opzetten van een eigen online website en webshop. Plug&Pay specialiseert zich in verkoopdiensten, conversie en sales.

Stappenplan: nu zelf aan de slag met IMU Plug&Pay

Wie van Plug&Pay gebruik wil maken, kan zich het best eerst goed inlezen.

 • Lees je in op de websites van Plug&Pay en moederbedrijf IMU (misschien is er een andere IMU dienst die beter bij jouw situatie past, of kun je meerdere diensten combineren)

 • Schrijf je in voor een Plug&Pay abonnement. Bevalt het niet? Cancel dan kosteloos binnen 14 dagen

 • Bevalt het wel? Doe dan niets en je abonnement wordt automatisch in een betaald abonnement

 • Eventueel kun je later nog upgraden naar een meer uitgebreid abonnement.

Updates van IMU Plug&Pay

Eén van de recentste toevoegingen van Plug&Pay is de Marketplace. Hier kun je je als affiliatie aanmelden en promoten van Plug&Pay shops in de marketplace. Als affiliate ontvang je bepaalde percentages commissie als nieuwe Plug&Pay abonnees via jou binnenkomen.

Reviews van IMU Plug&Pay: in bullet-points benoemd

Hetnlpcollege.nlDe reviewer stelt dat Plug&Pay is aan te raden voor diegenen die een gebruiksvriendelijk programma zoeken dat helpt hun omzet te vergroten. Plug&Pay is erg gebruiksvriendelijk en kent een makkelijke installatie.
Geldverdienenmetpassie.nlDe reviewer raadt Plug&Pay van harte aan. De software helpt je bij het zetten van de volgende stappen in je online ondernemer carrière. Sterker nog: Plug&Pay helpt je te groeien als kool. Hij is erg tevreden met de betaalsoftware.
Succesvoorhetoprapen.nlPlug&Pay wordt omschreven als fantastische tool. Zowel verkopers als affiliates kunnen ermee overweg. Eén van de grootste voordelen is de mogelijkheid kassakoopjes toe te voegen. Plug&Pay maakt gebruik van slimmigheden en psychologische trucjes. Ook zitten de modules prettig in elkaar.
Marchealthy.nlPlug&Pay is met de volste overtuiging aan te raden. Het programma is van ongekend niveau en ideaal voor elk online ondernemer. De software komt met een prijskaartje, maar is de investering zeker waard.
Veelreviews.nlDe reviewer raadt je aan zo snel mogelijk met Plug&Pay aan de slag te gaan. Een online ondernemer kan eigenlijk niet zonder de software die je conversie helpt te verhogen.

Zijn er ook alternatieven voor IMU Plug&Pay?

Beste algemene keuzeMarketing 360 – valt vooral erg goed in de smaak bij kleinere bedrijfjes van over heel de wereld.
Onze persoonlijke favorietTipalti – zorgt ervoor dat je hele betalingsadministratie geautomatiseerd wordt.
Beste Nederlands alternatiefMijnDomein – focust behalve op doeminnamen en hosting ook op het opzetten en onderhouden van webshops.

Conclusie: raden we IMU Plug&Pay aan?

ReviewPlug&Pay van IMU
SamenvattingWij raden Plug&Pay zeker aan. Dat heeft er alles mee te maken dat de dienst keurig onderhouden is en goed in elkaar zit. Daarnaast is het het meest uitgebreide Nederlandse programma op het gebied van betaalpagina’s en affiliate marketing. Het enige nadeel dat we konden vinden, is dat abonnementen automatisch worden opgeschaald als je het aantal toegestane transacties per maand overschrijdt.
Review doorDe redactie
BeoordelingHet eindcijfer: 9.4 uit 10.

Jouw betaalpagina vervolgstap

Een eigen betaalpagina beginnen? Dan is Plug&Pay iets voor jou. Plug&Pay is makkelijk in gebruik. Bovendien kun je 14 dagen kosteloos annuleren. Dus waar wacht je eigenlijk nog op?

FAQ: vaak gestelde vragen over de IMU Plug&Pay dienst

 • Hoe zit het als je al een betaalsysteem op je website hebt?

Dat is geen probleem. Plug&Pay is namelijk een op zichzelf staande tool. Je maakt hier losse betaalpagina’s mee en kunt het eenvoudig naast je huidige betaalsystemen gebruiken.

 • Is het mogelijk een abonnement later te wijzigen?

Dat is zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld je abonnement opschalen van Lite naar Premium, waardoor je meer opties vrijspeelt. Ook kun je van een maand- naar een jaarabonnement of andersom.

 • Kun je ook je huidige software koppelen?

In de meeste gevallen wel. Plug&Pay kun je onder meer koppelen met Zapier, Moneybird, Mailblue, Reeleezee en tools als CRM, plus e-mail en administratiesoftware. In de regel geldt, dat als je software met Zapier.com koppelt, dat ook het geval is met Plug&Pay.

 • Is Plug&Pay een alles-in-één tool?

Nee, zeker niet. Het is juist een specialistische tool die zich focust op checkout-pagina’s. Een hele website kun je er niet mee maken. Hiervoor maak je gebruik van de overige IMU programma’s.

 • Kun je ook WooCommerce of WordPress als alternatief gebruiken?

Dat kan, maar dan heb je niet eenzelfde effectief checkout-systeem tot je beschikking. Voor je dat ook met deze platforms kunt, heb je verschillende premium add-ons en plug-ins nodig. Plug&Pay is wat dat betreft een stuk makkelijker in gebruik. Hiermee kun je direct aan de slag.

Op jouw succes!