Welke boeken moet ik lezen? In dit artikel vind je een lijst met een top 10 boeken aller tijden uit de wereldliteratuur die je gelezen moet hebben voordat je dood gaat. Je vindt hier een uitstekende mix van mooie romans, thrillers en klassieke boeken.

Mooiste, spannendste, meest ontroerende boek ooit?

Het is lastig om één boek de beste te noemen. De uitnodiging is om er zelf achter te komen via deze lijst met bekende schrijvers en romans. De boeken in deze lijst zijn overigens ook het best verkocht.

Deze lijst met aanraders bevat allerlei genres, zoals thrillers, van de beste schrijvers ter wereld. Deze literatuur valt wereldwijd in de smaak bij vrouwen én mannen (hoewel ze het meest gelezen worden dor vrouwen). Zoek je een goed boek voor op vakantie? Deze goede boeken zijn bijvoorbeeld fijn om mee te nemen voor op je vakantie in 2019.

Dus, wat zijn de beste boeken ooit gelezen? Laten we beginnen met de boeken top 10-lijst

De lijst met populaire leesboeken is geüpdatet in 2018 en is gebaseerd op lijsten van NRC, Ako, Bruna, The Guardian en Time met de beste romans. Je zal opmerken dat er ook veel ‘e-book’-versies in staan. Erg handig om mee op reis te nemen én ze hebben een vriendelijke prijs.

Deze lijst bevat werken die oorspronkelijk in het Engels geschreven zijn, maar van al deze literatuur is ook de Nederlandse versie beschikbaar en heel eenvoudig op te zoeken. Dus, hier komt het: de beste boeken ooit geschreven, dus de boeken top 10 literatuur die je zeker gelezen moet hebben:

Leuk om ook jouw mening te horen over goede boeken

Dat was het einde van de lijst. We hadden ook een top 20 of een top 100 wereldliteratuur aller tijden kunnen maken, maar het is wellicht fijn om alvast te beginnen met bovenstaande lijst.

Waarom lees jij goede boeken? Wellicht volg je het voorbeeld van de grote miljonairs van de wereld. Zij gaan om 21:00 naar bed en dan lezen ze een boek: romans en poëzie! Ze laten andere inspirerende boeken dus buiten de slaapkamer.

We horen het graag van je in de reacties. Ook zijn we benieuwd naar jouw mening en jouw favorieten. Wat zijn de beste boeken die jij ooit hebt gelezen? Jouw beste boeken aller tijden? Jouw mooiste boek ooit gelezen? Laat het weten in de reacties.

Gerelateerd: lees verder...