Wat zijn de beste boeken over coaching? In dit artikel vind je de aangeraden coachingsboekenlijsten voor als je wilt gaan beginnen met coachen, met een opleiding bezig bent of je kennis over coaching wilt uitbreiden.

Dit artikel bevat twee boekenlijsten met beste boeken voor coaches

Je vindt in dit artikel twee boekenlijsten: de eerste is een lijst met verplichte literatuur bij de meeste coachingsopleidingen van Nederland. Deze boeken bieden de beste coaching-tools die je nodig hebt. De tweede lijst bevat literatuur die door de meeste coachingsopleidingen als facultatieve literatuur wordt aangeraden.

Ons complete coachboek, Het NLP Praktijk Doe-Boek, is 5.000 keer verkocht

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Wij hebben in het NLP Doe-Boek 139+ kleine NLP-foefjes verwerkt waarmee je mensen kunt motiveren en bewegen. Dit zijn allerlei praktische manieren om iemand een schop onder de kont te geven. Want dat is wat een coach hoort te doen, in tegenstelling tot een praat-psycholoog. Het boek bevat het talloze tools om überhaupt mensen in beweging te krijgen. Geef het zeker eens een kans, samen met duizenden coaches in Nederland en België die je voor gingen. Zie het inkijkexemplaar >>

Onthoud: je bezit alle bronnen voor coaching al

Zoals je ziet, is het geen top 10-lijst, maar zijn het twee top 7-lijsten. Dat komt omdat we je hiermee symbolisch willen aanmoedigen om ook vooral de kennis in jezelf te zoeken. In de praktijk zal de meeste kwaliteit in je werk gaan stromen als je de theorie loslaat. Laten we nu naar de lijsten gaan kijken.

Verplichte literatuur bij de meeste coachopleidingen

Facultatieve literatuur bij de meeste coachopleidingen

Persoonlijke aanraders

Ook vind je hieronder een lijst met mijn persoonlijke aanvulling op bovenstaande boekenlijsten van bijna iedere coachingsopleiding. Hieronder vind je twee uitstekende boeken waarin coaching vanuit het NLP-perspectief belicht wordt. Ook vind je het NLP-spel, waarmee je alle coaching-tools uit NLP op de grond kunt neerleggen.

Aangeraden coachspel

Tot slot raden we ook de NLP Coachkaarten aan. Deze volledig geïllustreerde coachkaarten bevatten maar liefst alle 100 coachtools van NLP. Erg zinvol om in te kunnen zetten in je sessies, en om spontaan leuke werkvormen te doen. Helemaal een aanrader als je al bekend bent met NLP en als je dat inzet in jouw coaching. Hier kun je hem direct bestellen >>

Meer tips lezen over coaching

Dit was het artikel met de boekenlijsten om te leren coachen. Laat jouw aanraders achter in de reacties en bekijk ook eens extra tips over coaching.