Hoe goed vinden wij Balansportaal? Is het een goed platform voor coaches en trainers? Raden wij dit aan of toch niet zo? Lees verder voor onze review en ervaringen over Balansportaal.

Review: Kun jij je balans weer vinden via Balansportaal?

Je hebt in het leven altijd wel een paar momentjes waarbij je als mens hulp van een ander kunt gebruiken. Soms is een luisterend oor genoeg en wil je alleen even ventileren, andere keren zit je echt klem en is de nood zo hoog, dat je iets moet veranderen om het leven weer op de rails te krijgen. Daarnaast zijn er handigheidjes of trucjes om het leven net iets makkelijker of leuker te maken. Voor elke hulpvraag of ontwikkelmoment is er wel iemand die je kan bijstaan en adviseren.

Dit kan individueel plaatsvinden, maar je kunt ook voor groepsvormen kiezen. Vaak ligt het eraan hoe diep een probleem zit, of je dit een op een met iemand wilt aanpakken of dat je openstaat voor behandeling met anderen. Ook kan schaamte, de kosten van behandelingen of tijdgebrek de motivatie zijn om niet fysiek, maar online op zoek naar advies te gaan. Online trainingen of coaching is niet meer weg te denken uit deze tijd en dus maak je er graag gebruik van.

Tip: Gebruik kortingscode HETNLPCOLLEGE voor 10% korting.

Wat biedt Balansportaal dat het internet of de Gouden Gids me niet kan vertellen?

Wanneer je weet wat precies je probleem of hulpvraag is en je weet ook welke behandelmethode daarbij past, is het vinden van een coach of therapeut vaak niet moeilijk. Je zoekt via een zoekmachine naar die ene term, kijkt of deze persoon of praktijk in de buurt is en je kunt een afspraak vinden door de contactgegevens te gebruiken of de website te raadplegen.

Vaak voel je echter dat er iets knaagt, maar weet je niet precies wat de beste manier is om je te helpen. Stress is bijvoorbeeld zo’n veelomvattende term en die kan voor iedereen anders tot uiting komen en daarmee kan ook de manier om stress te verminderen weer anders zijn. Gaat het er puur om dat je geen tijd hebt om te ontspannen? Dan kan een training time management van pas komen.

Heb je wel tijd, maar weet je niet hoe je je kunt ontspannen? Dan kan gewoon een nieuwe hobby uitproberen al helpen. Wanneer het echter dieper gaat en je in je hoofd de cirkel maar niet doorbroken krijgt, is iemand die echt met je gedachten aan de slag gaat weer zinvoller. Het kan dan ook gebeuren dat je zelf wel symptomen van stress ziet, maar niet direct weet waar je het beste mee bent geholpen. Balansportaal geeft je dan een overzicht van mogelijkheden.

Wat is Balansportaal?

Het is een verzamelplek van allerlei mogelijke hulp voor mensen die op een of andere manier in de knel zitten. Het kan gaan om stress, burn-out, angsten, verslaving, relaties en nog veel meer. Ook niet weten hoe te rouwen of je gewicht maar niet onder controle kunnen krijgen, zijn hulpvragen waarmee je via Balansportaal een praktijk of (online) training kunt vinden.

Oorspronkelijk is Balansportaal op Instagram begonnen en hier kwamen zoveel vragen bij elkaar, dat de behoefte aan een website steeds groter werd. Je stapt ook niet altijd met een probleem naar de huisarts, zeker als het niet fysiek maar eerder mentaal is. Problemen met jezelf, je werk, gezin of relaties worden via het reguliere traject vaak niet snel verholpen. Daarom zoek je een ander pad.

Nu is Balansportaal een ideale plek om van start te gaan met je zoektocht om hulp. Je kunt diverse filters instellen onder het menu “Zoek hulp”, zoals je locatie, het probleem waar je hulp bij wilt, de contactvorm en het soort behandeling. Je kunt echter in het menu ook op “Behandelmethoden” klikken en zien wat er allemaal aan soorten hulp aangeboden wordt. Vaak word je automatisch tot een bepaalde behandelmethode aangetrokken en dan kun je van daaruit verder ontdekken.

De derde mogelijkheid om te zoeken naar hulp is via “Online programma’s”. Er is een lange lijst met trainingen, workshops of cursussen die je digitaal kunt volgen. Er zijn gratis online programma’s, maar ook betaalde vormen. Je kiest zelf waar je behoefte aan hebt en soms kom je via een gratis workshop in contact met een coach waarmee het klikt, waardoor je weet dat je je bij deze persoon ook prettig voelt om diepgaande gesprekken aan te gaan.

Wat zijn onze ervaringen met Balansportaal?

Heel eerlijk, het is alleen al een heerlijke website om gewoon wat rond te snuffelen en te kijken wat je in je leven nog wilt of kunt doen om het aangenamer te maken. De een vindt er een praktische cursus om beter te kunnen slapen, de ander vindt eindelijk die coach die hem of haar helpt om te gaan met gevoeligheid op het werk en hoog sensitieve karaktereigenschappen die het leven soms wat lastiger kunnen maken.

Doordat je je eigen locatie als hulpvrager in kunt vullen, krijg je alle mogelijkheden die bij jou in de buurt zijn te zien. Waar je wel op moet letten, is dat niet elke coach of behandelaar in jouw regio aangesloten is bij Balansportaal. Het kan dus in principe zo zijn dat je via Balansportaal en de behandelmethoden iets vindt dat bij je past, maar dat je via internet nog veel meer aanbieders vindt of behandelaars nog dichterbij jouw locatie vindt.

Elke aanbieder van professionele hulp kan namelijk bij Balansportaal een abonnement afsluiten om zijn diensten onder de aandacht te brengen bij potentiële cliënten. Iemand die zelf al een goede website heeft en voldoende klanten uit de regio werft, heeft het portaal wellicht niet nodig.

Wat zijn de kosten van Balansportaal?

Als hulpvrager kom je bij een coach of behandelaar terecht die zelf de prijzen voor een training of online workshop gelden, of men spreekt af wat individuele sessies met jou per keer kosten. Soms betaal je helemaal niks voor een korte training of kun je gratis E-books downloaden.

Voor de aanbieder van hulp zijn er drie soorten abonnementen met bijbehorende prijzen:

BasisProBoost
14,95 euro per maand of 147,- euro per jaar19,95 euro per maand of 197,- euro per jaar74,95 euro per maand of 747,- euro per jaar (na 1e jaar 197,- euro per jaar)

Bij alle abonnement zijn de volgende zaken inbegrepen:

BasisProBoost
Een eigen profielpagina aanmaken op Balansportaal

Backlinks naar je eigen website implementeren

Zoekfilters toevoegen die specifiek op jouw dienstverlening van toepassing zijn
Alles van Basis +

Binnen de online programmamodule je eigen aanbod plaatsen

Binnen de online agendamodule je eigen events plaatsen

Bij jaarabonnement ook nog:

Kennismaking via Instagram

SEO optimalisatie

Je eigen blogs op Balansportaal  
Alles van Basis + Pro  

Bij jaarabonnement ook nog:

Kennismaking via Instagram

SEO optimalisatie

Je eigen blogs op Balansportaal

Hulp bij ontwikkeling contentstrategie

Interview op Balansportaal

Winacties via Instagram van Balansportaal

2 Posts op Instagram van Balansportaal

Is Balansportaal het geld waard?

Als hulpvrager kun je het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Als je eerst een paar soorten behandelmethoden uit wilt proberen, voordat je hebt ontdekt wat je echt helpt, ben je natuurlijk een tijdje verder en heb je voor elke behandelaar apart betaald, of alleen maar een kennismaking gedaan en ontdekt dat er geen klik is of dat het voor jou niet de juiste behandelmethode is.

Voor hulpaanbieders ligt het aan de fase waarin hun bedrijf zich bevindt. Als je net gestart bent als coach of yoga instructeur, kan Balansportaal als platform de juiste marketingaanpak zijn, zonder dat je er heel veel zelf voor hoeft te doen. Het is dan wel belangrijk om je dienstverlening zo goed mogelijk te definiëren, zodat je via het platform de klanten werft die bij jou ook op zijn plek zijn.

Ben je al jaren actief als behandelaar en kan je klantenbestand een boost gebruiken of vind je het platform gewoon heel aantrekkelijk? Dan kun je met het basispakket misschien al tevreden zijn. Daarna weten je klanten je wel weer te vinden als ze op je eigen website terecht komen.

Tip: Gebruik kortingscode HETNLPCOLLEGE voor 10% korting.

Wat zijn de voor- en nadelen van Balansportaal?

Voordelen voor de hulpvrager

 • Veel behandelmethoden om tussen te snuffelen en uit te kiezen
 • Selectie op basis van je locatie mogelijk
 • Betaalde en gratis dienstverlening
 • Online trainingen mogelijk

Nadelen voor de hulpvrager

 • Aanbod is nooit helemaal volledig
 • Te veel keuze kan zoektocht moeilijker maken

Voordelen voor de hulpaanbieder

 • Aantrekkelijk platform met duidelijke structuur in behandelmethoden
 • Makkelijk gevonden kunnen worden door locatie aan te geven
 • Drie abonnementen mogelijk die voor ieders behoefte iets te bieden hebben
 • Hulp van een marketingexpert bij het profileren van jouw bedrijf
 • Marketingkennis die je opdoet bij het Boost pakket kun je ook toepassen op je reeds bestaande website

Nadelen voor de hulpaanbieder

 • Iedere hulpverlener kan zich aanbieden, waardoor dit weinig zegt over de kwaliteit van het aanbod
 • Bij het Boost pakket betaal je het eerste jaar flink voor het abonnement (daarna wordt het wel minder)
 • Je betaalt voor marketingkennis die je – als je de tijd hebt – ook zelf kunt verzamelen

Voor wie is Balansportaal geschikt?

Balansportaal dient duidelijk twee partijen: de hulpvrager en hulpaanbieder. Het biedt diverse mogelijkheden, van ademtherapie tot massage en van acupunctuur tot coaching bij stress of verslaving. Ook holistische therapie, astrologie en hypnotherapie zijn te vinden. Je kunt er als particulier terecht wanneer je op zoek bent naar een manier om je leven beter of rijker te maken.

Als coach of therapeut kun je op het platform je diensten aanbieden. Hiervoor zijn diverse abonnementen, waarbij de inhoud van basis naar zeer uitgebreid gaat. Je krijgt dan van de oprichtster van Balansportaal (Yara Bakels – afgestudeerd marketeer) de tips en essentiële vaardigheden aangeleerd om je marketing aan te pakken.

Stappenplan voor hulpvrager of hulpaanbieder

Vanuit beide posities dien je te kijken naar waar je echt behoefte aan hebt. Als je klachten hebt, maar eigenlijk niet goed weet waar die vandaan komen, kun je starten met een algemene coach die je helpt inzicht te krijgen in de oorzaken van je klachten. Daarna kan duidelijk worden of een specifieke therapie je verder kan helpen.

Weet je wel waar je problemen vandaan komen? Dan kun je zelf al een idee hebben wat je gaat helpen. Je lichaam geeft vaak hele duidelijke signalen (niet kunnen ontspannen, hoog in je adem zitten, moeite hebben met de weegschaal) aan en een therapie die gericht is op dat signaal, kan dan weer handig zijn. Soms is het ook gewoon even zoeken naar wat helpt en jezelf die zoektocht gunnen. Je leert er altijd van.

Voor de aanbieders van hulp gaat het vooral om de zichtbaarheid vergroten. Hoe actief je op dat moment al bent met je marketingactiviteiten bepaalt dan welk abonnement waarschijnlijk het meest geschikt voor jou is. Als je coachpraktijk al goed loopt, kun je starten met het Basis pakket en uitbreiden als je begint te merken dat het aantal cliënten terug begint te lopen. Als starter kies je misschien het liefst meteen het meest complete pakket, zodat je alle hulp krijgt om te starten.

Ervaringen van anderen met Balansportaal

 • Vrouwenannonu.nl geeft 9 van 10 punten en is tevreden over alle drie de elementen waarop het beoordeelt: prijs-kwaliteit, innovatief en service. Vooral het gemak om als hulpaanbieder je niet druk te hoeven maken over SEO en een website worden benadrukt. Je profiteert van de bekendheid van het platform.
 • Facebook.com geeft 5 van 5 sterren, maar hier zijn nog niet veel reviews verzameld. Vooral hulpverleners laten er weten dat ze zich hebben aangesloten bij Balansportaal.

Conclusie: wel of niet gebruik maken van het platform van Balansportaal?

Zowel voor hulpvragers als professionele hulpverleners en startende coaches is Balansportaal een aantrekkelijk platform. Je kunt er als particulier zoeken naar de soort hulp die bij jou past en direct contact opnemen met de behandelaar of trainer. Je krijgt er inzicht in de diverse behandelmethoden en wat er in jouw buurt zit. Ook met de online programma’s kun je lekker aan jezelf werken of je leven gewoon een stuk leuker maken.

Het hoeft echter niet altijd om zware problemen te gaan, het kan ook zijn dat je gewoon nieuwsgierig bent naar wat er naar boven komt bij paardencoaching of dat je jezelf een nieuwe hobby gunt door yoga te gaan beoefenen.

Voor coaches en hulpverleners is het een ideaal platform om je diensten onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Vaak ben je zelf niet druk bezig met marketing en ben je vooral gefocust op waar je goed in bent: mensen helpen. Door de diensten van Yara dan in te huren, profiteer je toch van haar expertise en zet je je eigen kundigheid op de kaart.

Tip: Gebruik kortingscode HETNLPCOLLEGE voor 10% korting.

Op jouw succes!