Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je heel specifieke zoektermen gebruikte: iets met NLP en vacature erin. Neem de stappen die ik je ga geven om NLP Coach & NLP Trainer-vacatures te vinden. Er worden namelijk heel veel NLP-coaches en -trainers gezocht, alleen moet je wel even weten hoe je die vacatures vindt.

Heb je ooit een ‘hoofdgerecht-vacature' gezien?

Stel dat je een kok was geweest, en je zou vacatures zoeken, dan zou je niet gaan zoeken op voorgerecht-vacatures, hoofdgerecht-vacatures of nagerecht-vacatures. Je zou dan moeten zoeken op kok-vacatures. Een hoofdgerecht is een voorbeeld van iets wat een kok maakt. Op diezelfde manier is NLP een voorbeeld van iets wat een coach of een trainer gebruikt.

Zo vind je NLP-vacatures (Coach, Trainer, Practitioner…)

NLP is een te specifieke vacature-zoekterm om op te zoeken. Zoek dus zonder het woordje ‘NLP' erin op 'trainer vacature', ‘coach vacature' of ‘counseling vacature'.

Solliciteer vervolgens met een video-sollicitatie en kom persoonlijk langs. Hier komt namelijk de ware kracht van NLP bij kijken. Tijdens de video en het gesprek laat je je karakter en NLP-vaardigheden zien zonder dat je het woordje ‘NLP' in de mond neemt. Ik zou zelfs aanbevelen om het niet eens op je CV te zetten.

Waarom is dat de beste methode om NLP-vacatures te vinden?

Het werk van coach of trainer is mensenwerk. Je verkoopt het dus niet op papier door te zeggen dat je NLP kunt. Wat op papier verkocht wordt, zijn academische graden. Je ware kracht als NLP-trainer, -coach of –practitioner komt het beste tot zijn recht als je er opeens gaat staan en iedereen omver blaast met je vaardigheden.

De beste verkooppoging ziet er niet uit als een verkooppoging. De beste versierpoging ziet er niet uit als een versierpoging. Je zegt niet: ‘Ik ben je trouwens nu iets aan het verkopen' terwijl je iets wilt gaan verkopen. Op dezelfde manier zeg je niet: ‘Ik pas trouwens NLP toe' als je NLP wilt toe gaan passen.

Hoe kan ik dan toch NLP in mijn werk verwerken?

Reageer je op een trainer-vacature als communicatie-trainer? Geef tijdens je werkdagen dan communicatietrainingen waarbij je NLP, andere methodieken en je eigen aanwezigheid erdoorheen gooit.

Hierna lezen:  Bittere Waarheid: Coaches Zijn Géén Ondernemers Maar Freelancers [Cashflow Kwadrant Voor Coaches]

Reageer je op een coaching-vacature? Perfect. Er worden veel coaches gezocht door bedrijven. Bijvoorbeeld loopbaancoaches. Jij bent daarvoor perfect! Er worden dus geen NLP-coaches gezocht, maar gewoon naar coaches en trainers!

Is het marketingtechnisch niet slecht om gewoon ‘coach' of gewoon 'trainer' te zijn?

Ja dat klopt zeker, maar dat is een ander verhaal. Dat geldt wanneer je als ZZP-er jezelf wil positioneren. Dan kun je inderdaad niet gewoon ‘coach' zijn, maar dan moet je bijvoorbeeld een voetbalcoach, rookcoach, stresscoach of een andere …-coach zijn om klanten te kunnen krijgen. Wil je iedereen helpen, dan help je niemand.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: