Wat zijn de beste boeken over het Boeddhisme? Bijvoorbeeld over de lessen, meditaties, gebeden, tradities en gebruiken van dit geloof? Lees verder voor de lijst met aanraders…

Boeddhisme in alle eenvoud – ontwaak en ontdek wat nooit verandert

Dit bekende boek geeft je Boeddha's lessen kort en bondig zonder dat je met jargon en onnodig moeilijke teksten te maken krijgt. Gewoon met direct en eenvoudig taalgebruik.

De essentie van het Boeddhisme – Boeddhisme voor beginners

Het fijne aan dit boek zijn de 170 vragen over het Boeddhisme die jou in kleine hapjes door het boek leiden. Dit is een introductie-boek en tegelijk is het al een volledige handleiding voor een vreedzaam en bevredigend leven.

Siddhartha (Roman)

Siddhartha is een klassiek meesterwerk en vertelt een verhaal over Boeddha's volgelingen – met allegorische elementen.

Een kleine inleiding in het boeddhisme

Kort-en-krachtig boekje van nog geen 100 bladzijden. Erg fijn om weer met een andere blik – in de Vlaamse taal – naar het Boeddhisme te kijken.

In de voetsporen van de boeddha

Thich Nhat Hahn beschrijft de levensloop van de Boeddha en introduceert gaandeweg het Boeddhisme.

Boeddhisme voor dummies

Een helder geschreven boek over de geschiedenis, tradities en gebruiken van het Boeddhisme.

Boeddhistische kinderboeken

Erica Terpstra schreef een uitstekend kinderboek – met voorwoord van de Dalai Lama. Ook vind je hieronder de drie kinderboeken die deze top 10-lijst compleet maken.

Is er binnen het Boeddhisme een heilig boek?

Hoewel er meerdere Boeddhistische geschriften zijn – bijvoorbeeld over het kloosterleven, de lessen van Boeddha en de later ontstane lessen via de volgelingen van Boeddha – bestaat er geen heilig boek zoals de Koran dat is voor de Moslims.

Veel leesplezier!