Wat zijn de beste boeken over autisme? In deze lijst vind je aanraders voor kinderen en volwassenen. Lees verder voor de lijst met romans en informatieve boeken over autisme…

1 – Beste biografie-boek geschreven door autist

‘Van een andere planeet' is een confronterend autobiografisch boek over ‘alledaags autisme'. Het is niet altijd even leuk om hiermee geconfronteerd te worden, maar wel verhelderend.

2 – Roman over autisme

Het Rosie Project is een originele en ontwapenende, menselijke roman over een man met het syndroom van Asperger.

3 – Autismespectrum-stoornissen bij volwassenen

Dit boek gaat speciaal in op autismespectrum-stoornissen bij volwassenen. Onder andere erfelijkheid, omgevingsfactoren en oorzaken komen aan bod, inclusief inzicht in de manier waarop deze mensen informatie verwerken. Zie dit als een handig handboek voor Asperger-vrouwen.

4 – Boek over autisme voor vrouwen

Aspergirls is een boek speciaal voor vrouwen als steuntje in de rug om jezelf te kunnen blijven. Een fijne boodschap voor vrouwen: het is niet nodig om je 'tekortkomingen' te camoufleren.

5 – Vrouwen met autisme: dertien portretten in beeld en woord

Dertien inspirerende voorbeelden van hoe deze vrouwen zich staande houden in de Nederlandse samenleving.

6 – Boeken over autisme en communicatie

Auti-communicatie heldert alle onbegrip over autisme op en vergemakkelijkt de communicatie voor beide kanten: mensen met en zonder autisme.

7 – Boek over autisme voor kind: ‘Ik en Autisme'

Als het op kinderboeken over autisme aankomt, is er veel keuze. Toch verdient ‘Ik en Autisme – Thuis en op School' een speciale plek omdat dit boek het kind daadwerkelijk in beweging zet met opdrachten. Hierdoor gaat het kind de autisme veel beter accepteren en normaal vinden.

8 – De autisme survivalgids

Dit boek verdient een apart plekje in deze lijst omdat het kinderen leert om zelfstandig te leren omgaan met autisme.

9 – Boek over autisme voor tieners

‘Waarom ik soms op en neer spring' is wereldwijd geprezen en geeft een kijkje in het hoofd van een 13-jarige jongen met autisme.

10 – Hulpgids asperger syndroom van T. Attwood

Dit boek is slaagt in de twee doelen die het heeft: voorlichting en empathie. En het is bovendien een complete, uitgebreide gids.

Lees tot slot eventueel hier ook over hooggevoeligheid.