Wat zijn de beste boeken over (het verwerken van) scheiding? Op deze pagina vind je een lijst met aanraders, zowel voor het paar dat gaat scheiden als voor eventuele kinderen die ermee te maken krijgen. Lees verder…

1 – Roman over scheiding: Ik nog wel van jou

Een intieme roman over hoe scheiding een heel gezin uit elkaar scheurt en wat voor effecten het allemaal heeft.

2 – Informatieve roman over scheiding: Los

Een bijzondere roman waarin we het verhaal van een vrouw lezen die om probeert te gaan met haar scheiding en daar hulp bij krijgt.

3 – Balanceren op een been

Dit boek laat je zien hoe je zelfstandig je scheiding kunt verwerken, hoe je veerkracht kunt tonen en weer vooruit kunt kijken.

4 – Boek over echtscheiding voor kinderen: Aan alle gescheiden ouders – Leer kijken door de ogen van je kind

Dit boek is dankzij het perspectief van kinderen gemaakt en voor kinderen én ouders geschreven. Er is bij veel mensen te weinig bewustzijn over hoe schadelijk de effecten van een scheiding kunnen zijn voor kinderen. In dit boek komen de kinderen zelf aan het woord.

5 – Je wordt weer gelukkig – Positief scheiden: zet je leven weer op de rit

Een boek dat jou aanspoort om actief te worden om in die chaos van de scheiding weer orde te scheppen, met concrete stappen om aan jezelf te werken.

Nr. 6 tot en met 10

In het onderste deel van deze top 10-lijst vind je ook een aantal boeken (voor kinderen) die gaan over het verwerken van scheiding:

Dit was het einde van de lijst van boeken over echtscheiding.