Wat zijn de beste boeken over Yoga-oefeningen, -houdingen, -filosofie, -anatomie en de beste boeken over de werking van Yoga? Hier vind je een top 10 van de beste aanraders voor beginners en gevorderden…

Wat voor Yogaboeken vind je in deze top 10?

De lijst bevat een gevarieerde mix. Je vindt hier de beste bekende en nieuwe Yogaboeken. Qua niveau vind je de beste boeken voor zowel beginners als gevorderden. De lijst beslaat boeken over allerlei onderwerpen: onder andere de anatomie, filosofie, houdingen en oefeningen van Yoga komen aan bod in deze lijst met beste aanraders.

De top 10-lijst met 2 extra aanraders

De top 10-lijst is ondertussen uitgegroeid tot een lijst met 12 aanraders over Yoga. Hieronder vind je de lijst en daarna vind je een toelichting op deze aanraders.

Complete Guide To Yin Yoga

Complete Guide To Yin Yoga€ 50,60

De yoga-gids

De yoga-gids€ 18,99

Over de werking van Yoga

Over de werking van Yoga€ 22,50

Insight Yoga

Insight Yoga€ 24,99

Tree Of Yoga

Tree Of Yoga€ 9,99

Light on Yoga

Light on Yoga€ 20,18

Yin yoga

Yin yoga€ 19,95

Yoga anatomie

Yoga anatomie€ 32,99

De 7 spirituele wetten van yoga

De 7 spirituele wetten van yoga€ 16,99

Yoga Nidra

Yoga Nidra€ 20,00

De yoga sutra's van Patanjali

De yoga sutra's van Patanjali€ 124,90

Yoga als levenskunst

Yoga als levenskunst€ 20,99

Toelichting op de top 10 beste Yoga-boeken

De lijst begint met een uitstekend en rijk geïllustreerd boek over Yin-Yoga omdat het een heel gezonde en relatief eenvoudige en zachte manier van Yoga is voor een soepel en gezond lichaam. Uitstekend voor beginners! Verderop in de lijst vind je ook een Nederlandstalig boek over Yin-Yoga: het paarse boek van Stefanie Arend.

Op nummer twee vinden we ‘De Yogagids: meer dan 170 yogahoudingen in woord en beeld'. Je vindt een compleet boek met uitleg, achtergrondinformatie over Yoga, beginnersadviezen, gevorderde adviezen, een groot aantal verschillende oefeningen, uitgebreide beschrijvingen en heldere afbeeldingen.

‘Over de werking van Yoga' gaat terug naar de waardevolle lessen in Tibet en India. Erg informatief en helder boek over de filosofie van Yoga! Wil je meer over de anatomie weten, dan is het boek ‘Yoga Anatomie' voor jou. Hiermee kun je een begrip krijgen over de principes en over hoe iedere houding is ontstaan. Je ziet meteen hoe je spieren toegepast worden bij iedere Yoga-houding en welk effect dit allemaal heeft.

‘De 7 Spirituele Wetten van Yoga' van Deepak Chopra heeft een ideale opbouw. Het boek begint met de zeven spirituele wetten, waarna er wordt ingegaan op ademhaling en meditatie. Tot slot gaat het boek in over de oefeningen en de sessies van Yoga die je kunt gaan uitvoeren.

Het boek ‘Yoga Nidra' gaat uiteraard over Yoga Nidra. Dit is een vorm van Yoga die voor erg diepe ontspanning zorgt. Dit is dus extra gezond voor je energie. Wil je de oorsprong van Yoga lezen, dan zijn de oude Yoga Sutra's van Patanjali een erg belangrijk naslagwerk.

Yoga stap voor stap leren

Tot slot wijs ik je graag op een wat ‘groter boek' over Yoga. Met deze informatiebron kun je alle houdingen en principes leren via audiovisueel materiaal.

bekijk ook deze vriendelijk geprijsde videocursussen over Yoga:

Op jouw succes!