Wat is het beste (Nederlandse) fitnessboek over krachttraining, sport en voeding, fitnessoefeningen en bodybuilding? Hier vind je de top 10-lijst met de ideale mix van fitnessboeken voor mannen en vrouwen. Lees verder…

Wat voor fitnessboeken vind je in deze lijst?

Oefeningen, voeding, krachttraining en bodybuilding komen allemaal aan bod in deze top 10-lijst. Op deze manier heb je een zo breed mogelijk begrip van wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. In deze lijst met beste fitnessboeken vind je aanraders voor vrouwen en mannen.

De top 10 beste fitnessboeken

Na onderstaande lijst vind je een toelichting op deze fitness-aanraders.

Killerbody 2

Killerbody 2€ 18,99

New Encyclopedia Of Modern Bodybuilding

New Encyclopedia Of Modern Bodybui…€ 29,89

My Shredded Lifestyle

My Shredded Lifestyle€ 29,95

Koud kunstje

Koud kunstje€ 16,95

Models in Shape

Models in Shape€ 18,99

Krachttraining

Krachttraining€ 28,99

Voor Dummies - Fitness voor Dummies

Voor Dummies – Fitness voor Dummie…€ 38,00

Fitness als medicijn

Fitness als medicijn€ 20,99

The 4-Hour Body

The 4-Hour Body€ 19,09

Bigger Leaner Stronger

Bigger Leaner Stronger€ 9,81

Toelichting op deze top 10 beste krachttraining- en fitnessboeken

Bovenaan vind je het vervolg op het Killerbody-Boek. Deel 1 was ongelooflijk populair en deel 2 overtreft dit. Het is niet het meest uitgebreid boek, maar het is vooral een compleet boek waarmee je niet overdonderd wordt door duizenden theorieën en recepten. Alleen de 100 recepten die het verschil maken en de écht belangrijke tips en tools, staan erin.

The New Encyclopedia of Modern Bodybuilding bevat alle juiste informatie voor het bouwen aan een sterk en gespierd lichaam. De auteur die echt weet waar hij het over heeft, is Arnold Schwarzenegger. Hij is een bodybuilder die alles gezond en duurzaam aan heeft gepakt en zelf fitness-oefeningen heeft uitgevonden. Waarom is hij de aangewezen fitness-leraar? Hij hield van trainen, hard werken, variatie, bewezen principes, goede cardio-oefeningen, leren van je fouten en doorzettingsvermogen.

Wat vind je in deze encyclopedie? Dit is een uitgebreid boek van meer dan 800 bladzijden. Ieder aspect van fitness wordt behandeld: dieet, voeding, blessurepreventie en -behandeling, trainingsmethodes,de geschiedenis van krachttraining en bodybuilding, een analyse van alle spieren in het lichaam, tips over het versterken van iedere spier, tips voor het definiëren van iedere spier, trainingsschema's, apparatuur en nog veel meer.

Het boek My Shredded Lifestyle is to the point en motiverend. Het leert je een lifestyle te leven – met vooral veel gezonde voeding – die je op de lange termijn vol kunt houden. Erg inspirerend voor mannen én vrouwen!

Onderaan vinden we The 4 Hour Body‘. Dit boek is zo goed omdat de auteur, Tim Ferris, een van de effectiefste personen op aarde is in het aanleren van nieuwe vaardigheden en het boeken van resultaten. En als hij het kan, dan kan jij het ook, want we zijn allemaal mensen. Daarna vind je Bigger Leaner Stronger: erg geliefd in Amerika en bevat een goede uitleg voor een fit lichaam.

Goede digitale fitness-boeken die niet in een hardcover passen

beste fitness boeken lijst

Sommige boeken over fitness en de bijbehorende voeding bevatten zoveel extra materiaal dat het niet in een hardcover past. Vandaar dat je hieronder een aantal aan te raden digitale producten vindt:

Boek met fitness-schema's

Uiteraard hoef je het niet alleen in ‘leesboeken' te zoeken voor goed fitness-materiaal. Soms is een goed schema het enige dat je nodig hebt. Het boek Topfit bevat de beste fitness-schema's die we hebben gezien, zoals een 3-, 4-, of 5-daagse Hiit-schema, resistance bands-schema, Kettlebell-schema of Crossfit-schema.

Veel lees- en fitnessplezier!

Gebruik de lijst hierboven en kies een aantal krachttraining-boeken en fitness-boeken die jou aanspreken. Ga vervolgens het experiment aan door ze toe te passen en oordeel naderhand over het resultaat!