In dit artikel vind je de top 10 van beste mindfulness-boeken. Dus al je vragen rondom het vinden van een goed boek over mindfulness, worden met deze lijst beantwoord, zoals: ‘Wat is het beste boek over mindfulness of voor het omgaan met stress?' Lees gauw verder voor de 10 aanbevelingen!

Wat voor soort mindfulness-boeken zitten in deze lijst?

De meeste boeken in deze lijst zijn eenvoudigweg het meest gewaardeerd door internationale lijsten en andere boeken zijn weer het best onderbouwd (de boeken van Jon Kabat Zinn).

Het mooiste van deze lijst, en mindfulness-boeken over het algemeen, is vooral: deze boeken zijn voor mensen die al lang bezig zijn met mindful leven én ze zijn zeker ook voor beginners! Er is namelijk altijd weer iets nieuws te ontdekken.

In de boekenlijst, die je in de volgende paragraaf kunt vinden, kun je bijvoorbeeld de volgende hooggewaardeerde boeken vinden:

  • Mindfulness voor een gelukkig leven van Thich Nath Hanh.
  • In de maalstroom van je leven van Edel Maex.
  • Mindfulness: een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld van Mark G. Williams.
  • Als ‘mindfulness-oefenboek' bevelen we Eva Brobbel's Mindfulness-box aan als ideaal oefenmiddel om aan de slag te gaan met mindfulness en stressreductie.

Kijk gauw verder naar beneden voor de lijst.

Beste Mindfulness-boekenlijst (top 10)

De #1 aanrader is: Het Mindfulness Werkboek: Alle Mindfulness-Oefeningen & -Scripts In Een Ultiem Doeboek Voor Beginners, Dummies Én Gevorderden, Volwassenen & Kinderen.

Waar je ook gaat, daar ben je

Waar je ook gaat, daar ben je€ 24,99

Gezond leven met mindfulness

Gezond leven met mindfulness€ 15,99

100 lessen in mindfulness

100 lessen in mindfulness€ 18,35

Mindfulness

Mindfulness€ 14,99

Boom Hulpboek - Voluit leven

Boom Hulpboek – Voluit leven€ 29,95

Voor Dummies  -   De kleine mindfulness voor dummies

Voor Dummies – De kleine mindfu…€ 12,40

Mindfulnessbox

Mindfulnessbox€ 17,99

Mindfulness

Mindfulness€ 22,99

Mindfulness

Mindfulness€ 22,99

Iedere stap is vrede

Iedere stap is vrede€ 12,90

Waarom staan er zoveel boeken van Jon Kabat Zinn in de lijst?

Jon Kabat Zinn staat aan het hoofd van de belangrijkste wetenschappelijke onderzoeken over mindfulness. Op basis van duizenden casussen is hij tot zijn wetenschappelijke conclusies gekomen over de beste manier om mindfulness te beoefenen voor het verminderen van onder andere stress.

Je hebt je mindfulness-boek gekozen… Nu nog toepassen in het dagelijks leven!

Bekijk tot slot hier hoe je mindfulness-technieken in je dagelijks leven kunt inzetten buiten de formele meditatiemomenten om (hiermee wordt een andere website op een nieuw tabblad geopend). Veel plezier hiermee!

Hierna lezen:  Mindful in de natuur: Zo leer je mindfulness & meditatie van de natuur!

Ook vind je hieronder nog meer pagina's met bijvoorbeeld een heleboel leuke mindfulness-oefeningen. Browse dus eens verder op deze website!