Wat is de betekenis van partycrashen en hoe kun je partycrashen? Hoewel ik je streng wil ontmoedigen om dit als optie te overwegen, kan het soms noodzakelijk zijn. Hier vind je de beste tips om dit te kunnen doen. Lees verder…
Inhoud van deze pagina:
Wat is partycrashen?
Partycrashen betekent dat je onuitgenodigd op een feest verschijnt, waarbij je normaal gesproken enige skills moet inzetten om overtuigend te zien dat je erbij hoort. Partycrashing is een vorm van social hacking. Social hacking staat bekend in zakelijke contexten, waarbij criminelen manieren vinden om bedrijven te infiltreren voor gevoelige informatie – niet via het hacken van computers, maar via het face-to-face ‘hacken' van gesprekken.
Is het wel netjes om te party crashen? Nee!
Natuurlijk niet. Ik raad het daarom af en ik sta er niet achter. Maar ach, aan de andere kant: je brengt extra gezelligheid met je aanwezigheid – en soms is het gewoon je enige optie omdat de hele inschrijfprocedure al gesloten is. En als je bij de crème van Nederland gaat partycrashen, waar alleen miljonairs komen, doe je geen vlieg kwaad. Soms is het leuk om een besloten feestje te crashen voor een geweldig buffet en een landelijk bekende DJ.
Tip 1 – Neem deze spullen mee: onmisbare voorwerpen voor partycrashers…
Er zijn typische spullen die heel geschikt zijn voor partycrashing en social hacking. Met onderstaande voorwerpen kun je bijvoorbeeld doen alsof je al binnen was – even naar buiten ging – en weer terug naar binnen wilt gaan alsof je er hoorde. Hier komen deze onmisbare basisvoorwerpen:
- Clipboard met papieren die er belangrijk uitzien – via Microsoft Word-templates.
- Een sleutelbos waarmee je even zwaait.
- Ladder.
- Draag een pak en houd een krant en/of een kop koffie vast. Nu kom je overal mee weg.
- Geel hesje.
- Naamkaartjes, polsbandjes en nep-pasjes.
- Een koffiekan… als aanvulling voor de bar… of gewoon twee kopjes koffie… om naar de barmedewerkers te brengen.
- Neem twee zakken vol ijsblokjes mee om naar de bar te brengen. ‘Ik ben de ijsblokjes-aanvuller. Van de ijsblokjes-taxi.'
- Wijnglas met bijvoorbeeld appelsap erin, samen met een servet of zakdoekje. Koop dus een wijnglas voor een euro en neem hem mee, vul hem voor het naar binnen gaan met water en houd een servet vast.
- Doe het bovenstaande in combinatie met dat je aan het bellen bent om langs de security te komen. Je mobiele telefoon is je grote vriend in dit proces. Het is de perfecte terugval als er iets ongewoons gebeurt.Wil je de dierentuin inlopen, zet je telefoon dan tegen je oor en heb een heel luide conversatie met jezelf: HEB JIJ JE TAS BIJ DE OLIFANTEN GELATEN?! Ik KOM ER DIRECT AAN!
Doe alsof je de place ownt. Als iemand jou hierop aanspreekt, zeg je ‘’shh’’ en wijs naar je mobiel. Of zeg ‘’’hey, de baas is aan de telefoon weet je niet hoe lang de eerste tafel is, ik moet het checken.’’ Staar niet in het rond, stop niet eens voor een seconde en kijk niet verward. Negen van de tien keer zal niemand jouw aanwezigheid in twijfel trekken. Je kunt op deze manier met veel dingen weg komen.
Tip 2 – Doe je je voor als klusjesman? Zet even ‘je website' en een visitekaartje op
Een van de meest bekende regels van partycrashen is: met een ladder en een badge kun je overal binnenkomen. Maar wat als men navraagt namens welk klusbedrijf je komt? Maak even snel een klusjeswebsite met jouw en foto erop, maar eigenlijk is het laten zien van een badge voldoende.
Tip 3 – Wees creatief als mensen vragen gaan stellen
Het programma ‘Streetlab' besteedde ooit eens een hele aflevering aan partycrashen. Ze wisten binnen te komen maar op een gegeven moment kregen ze de vraag wat ze kwamen doen. Ze wisten zich te redden met ‘wij zijn de surprise act'.
Tip 4 – Kijk voor veel meer inspiratie in dit artikel over social engineering…
In dit artikel vind je nog meer manieren waarop men binnen kan komen op feestjes. Dit waren wat snelle tips over party crashen – en nogmaals: doe het vooral niet.
Gerelateerd: lees verder...
Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: